Четвер, 28.03.2024, 20:22















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Жовтень » 09

    2 жовтня у Турятському НВК була виставка виробів з природнього матеріалу. Приймали активну участь учні 1-11 класів.  Було дуже багато оригінальних та креативних виробів. Всіх учнів нагородили почесними грамотами за активну участь, а також було визначено декілька найкращих робіт які отримали І-ІІІ місця.

 

 

Проглядів матеріалу: 301 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.10.2020 | Комментарії (1)

    Сьогодні серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми відносно одне одного.
Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг.
З метою створення безпечного освітнього середовища з 5 по 9 жовтня по Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов тиждень з протидії булінгу «Стоп! Булінг».
По школі проводилися правопросвітницькі заходи, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування) та формування в суспільстві небайдужості до проблеми цього явища.
Упродовж тижня педагогами школи та практичним психологом Пентелейчук А.Г. були проведені різні тематичні виховні заходи.
Учні 11-го класу говорили на тему: «STOP булінг». Психолог провела з ними анкетування на тему: «Протидія булінгу». Також учні підготували доповіді про цю актуальну проблему. Метою нашої роботи було знайомство з поняттям «булінгу», його попередженням; виховувати в учнів почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства.
Також, психолог провела з учнями третього класу виховний захід на тему: «Ми за майбутнє без булінгу!». Дітки отримали цікаву та корисну інформацію про проблему сьогодення в учнівському середовищі. Учні одержали пам’ятку про те, як захистити себе і своїх друзів від булінгу, дізналися про свої права, обов’язки. Кожен бажаючий мав можливість висловити власну думку. Цікавим видався перегляд мультфільмів про те, як попередити булінг, про гарні і погані вчинки. В 10-му класі був проведений конкурс плакатів: «Скажи ні булінгу».
Кожна дитина повина почувати себе захищеною. Бути гарною людиною – це добра звичка. І прищеплювати її треба змалечку.
Проглядів матеріалу: 304 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.10.2020 | Комментарії (1)

Тепла осінь нагадує туристській спільноті Глибоччини про туристський літній сезон в умовах пандемії коронавірусу. Карантин паралізував усе суспільне життя і не тільки в Україні. Та тільки но ситуація стабілізувалась, Міністерство освіти і науки дозволило працювати в літній період закладам позашкільної освіти. Хоча з багатьма обмеженнями.

Виникло питання і в педагогів Глибоцького центру туризму і краєзнавства, як провести літнє оздоровлення, адже в Чернівецькій області не відкрили жодного оздоровчого табору. Відповідь знайшли у нестандартній формі проведення дозволених навчально – практичних занять із заліковими спортивно – туристськими походами чи краєзнавчими експедиціями. Це накладало додаткові зобов´язання до педагогів – керівників туристських груп. До початку подорожі кожний керівник гуртка проводив упродовж 10 днів моніторинг стану здоров´я своїх вихованців, учасників навчально – практичних занять.

Бажаючих було більше ніж дозволяли кошти, передбачені для районного профільного пересувного туристсько – виховного оздоровчого наметового табору «Райдуга», який упродовж 23 років проводив Глибоцький центр туризму і краєзнавства. Юні туристи і педагоги не могли собі уявити, що минулорічна оздоровча зміна табору «Райдуга», 2019 року, буде останньою для юних туристів – краєзнавців Глибоцького району.

Інструктори дитячо – юнацького туризму сформували вісім груп, визначились із маршрутами і упродовж серпня провели восьмиденні пішохідні спортивні туристські походи, водні подорожі та дві краєзнавчі експедиції.

Оксана Меленко, керівник гуртка «Спортивний туризм», поєднала у групі новачків, у яких це був перший багатоденний похід, із досвідченими вихованцями – випускниками. Вони з честю і гордістю передавали свій досвід «малечі». Адже за плечима Кушніра Олександра та Дудки Павла багато чемпіонських спортивних походів, зокрема, третьої і навіть четвертої категорії складності. Особливі враження на юних туристів справили навчально – тренувальні збори на скелях в урочищі «Протяте каміння». Для цього в поході, крім бівуачного, несли і необхідне альпіністське спорядження. При цьому кожний переборов у собі страх перед скелями і висотою.

Два водних походи третього ступеня складності здійснили по Дністру групи під керівництвом Дмитра Сандула та Наталії Шелепюк. Їхні вихованці з гуртків «Спортивне орієнтування» вже мають досвід спортивних пішохідних походів. Тож спробували себе вже в іншому амплуа. Під час мандрівки відвідали декілька цікавих краєзнавчих об´єктів: Раковецьку вежу, Джуринський водоспад, Червоногородський замок тощо.

Завдяки наявності якісного спорядження та інвентаря для водного туризму Глибоцький центр туризму допоміг в організації подорожі для групи гуртківців – туристів із Старововчинецького ліцею. Досвідчений інструктор групи Руслан Щур провів з ними декілька навчальних занять з рятувальних робіт на воді. Загалом 29 осіб з Глибоцького району здійснили цікавий сплав річкою Дністер, яка найкраще підходить для туристів – початківців.

Вихованців гуртків «Географічне краєзнавство» (керівник Нітушка Юрій) та «Етнографічне краєзнавство» (керівник Анастасія Пентелейчук) поєднало бажання здійснити комплексну краєзнавчу експедицію Путильським і Вижницьким районами Чернівецької області.

Особливо запам´ятався візит до Буковинського Ока – перлини Буковинських Карпат, єдиного озера прирооднього походження. З цікавістю ознайомилися з роботою мініГЕС на річці Білий Черемош.

Група під керівництвом Анастасії Карлійчук та Анатолія Дудки мандрувала Путильським низькогір´ям. Темою краєзнавчих досліджень був збройний спротив ОУН &nd ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 321 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.10.2020 | Комментарії (0)

    Miercuri, 7 octombrie, în incinta CIE № 2 Cupca s-a desfășurat  I etapă  a olimpiadei  de limbă și literatură română și universală. La concurs au luat parte 15 elevi din clasele 7-11. Elevilor li s-au propus 5 tipuri de subiecte diverse după gradul de dificultate.   5 elevi (33 %)  s-au plasat pe nivelul înalt (60-75 puncte, locul  I) ;    4 elevi (27 %)  – nivelul  mediu (40-59 puncte, locul  II); 5 elevi (33 %) –  nivelul suficient  (20-39 puncte); 1 elev (7 %)  – nivelul începător(0-19 puncte).

   Vor apăra cinstea școlii la cea de a II etapă a olimpiadei  de limbă și literatură română și universală elevii care au ocupat locul I la etapa școlară: Maior Anastasia  – clasa a 7-a; Bicer Valentina  – clasa a 8-a, Țâbuleac Robert – clasa a 9-a; Bicer Daniela – clasa a 10-a; Dulgher Anna-Renata – clasa a 11-a, îndrumați de profesoarele Veronica Scutari și Elena Popescu.

 Le dorim succes și mult noroc!

Проглядів матеріалу: 305 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.10.2020 | Комментарії (0)

    Учитель… Таке ніжне, світле, слово. Воно лунає так дзвінко, як чисте джерельце, воно лине, як та провідна зірка, що осяює путь. Але водночас це слово закликає до праці, до дії, творчого пошуку, самовизначення. З нагоди дня вчителя в Купському НВК № 2 було проведено свято “Уклін Вам до землі любі,  вчителі”. Учні 11 класу звернулися зі словами подяки до педагогів школи, адже саме вони засівають невинні дитячі душі зерном мудрості, доброти, вчать  жити, бо життя – це той самий урок, який треба пройти впевненим кроком.                         

                                                                                                               

Проглядів матеріалу: 298 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.10.2020 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024