Середа, 08.05.2024, 06:51















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » Архів новин
« 1 2 ... 45 46 47 48 49 ... 351 352 »

Сьогодні, 4 вересня  в Йорданештській школі відбулася зустріч з уродженцем нашого села – художником Раду Божеску. Художник  провів виставку своїх робіт у стінах рідної школи.

Своє дитинство Раду провів в рідному селі, в 1957 році коли закінчив школу поступив на навчання у Румунію. Зараз на даний час проживає в Бухаресті.

Художник подарував школі декілька своїх робіт.  Він пообіцяв, що в майбутньому ще збагатить нашу школу своєю творчістю. Учні нашої школи отримали величезне задоволення від побаченого.

Проглядів матеріалу: 312 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.09.2019 | Комментарії (0)

  В школах Глибоччини перший дзвоник пролунав  2 вересня. Святкові заходи в школах району відбувалися  цікаво та урочисто.

Традиційно урочисто й піднесено цього дня відбулася святкова лінійка, присвячена святу Першого шкільного дзвоника, у Глибоцькому ліцеї.
На святі Першого дзвоника були присутні  голова Глибоцької районної ради Петро Панчук та в.о. голови 
Глибоцької РДА Віталій Коломієць.

День знань у Грушівському, Купському НВК №2 та  Слобідському НВК – особливе свято не лише для школярів, а й для вчителів та батьків. Цьогоріч винятків не було, а тому в День першого дзвоника зрання на подвір'ї навчального закладу голосно звучала урочиста музика, звідусіль лунали теплі привітання та побажання - школярам, випускникам, педагогам та батькам.

Святковий захід з нагоди Дня знань в Глибоцькій гімназії відбувся за участі Лупуляка І.К. – заступника голови РДА; Панчука В.П.- голови Глибоцької районної ради та Ванзуряка Г. С.- голови Глибоцької ОТГ. Гості побажали учням, педагогам та батькам здоров’я, відповідальності, наснаги, щоб плідна праця учнів та вчителів прославляла освіту України.

У стінах Йорданештської ЗОШ І – ІІІ ст. також пролунав перший вірш, перша пісня і перший дзвінок. Розпочалася святкова лінійка не як завжди, а з благословіння учнів, батьків та трудового колективу сільським священиком.

Зі святом учнів, вчителів та батьків привітали гості Михайлівського НВК. Лазурко Світлана Іллівна, голова  Глибоцького райкому профспілки працівників  освіти, подякувала вчителям за щоденну працю, ентузіазм, учням школи побажала цікавого навчального року, здоров’я, натхнення та мирного неба. Шкільне свято не обійшлося й без музичних вітань, які подарували учні 9 класу та маленькі першокласники.

Сподіваємось і віримо, що новий навчальний рік стане початком усього нового: нових перемог і злетів, досягнень та успіхів, нового життя! Нехай тепла і лагідна осінь принесе добробут і злагоду в кожну родину! Миру і спокою усій нашій країні!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 373 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.09.2019 | Комментарії (0)

Щиро вітаємо з Днем знань - справжнім всенародним святом мудрості, доброти і людяності. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

Найщиріші слова подяки - вчителям, які щедро діляться своїми знаннями, плекають справжніх патріотів нашої держави. Їх мудрість і великодушність залишається з вихованцями на все життя.

Нехай цьогорічний першовересень буде сонячним, несе добрий настрій у кожний навчальний заклад, кожну родину! А найголовніше цього дня, хочеться побажати усім миру в країні, адже немає нічого ціннішого, ніж зберегти життя та примножувати спокійне та мирне життя в державі.

Начальник управління освіти Глибоцької РДА В.І. Барарюк

Голова райкому профспілки працівників освіти і науки С.І. Лазурко

Проглядів матеріалу: 337 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.08.2019 | Комментарії (0)

   29 серпня в приміщенні будинку культури відбулась традиційна серпнева конференція педагогічних працівників Глибоцького району. На конференцію були запрошені: Ісопенко Ірина Юліанівна- в.о. директора Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації,  Панчук Петро Володимирович– голова районної ради, Лопуляк Ілля Костянтинович - заступник голови райдержадміністрації, Григорій Степанович Ванзуряк - голова Глибоцької ОТГ, Коблюк Георгій Степанович- голова Чагорської ОТГ, Оксана  Іванівна Русу – головний спеціаліст з питань освіти Тереблеченської сільської ради, Лазурко Світлана Іллівна - голова райкому профспілки працівників освіти, сільські голови та всі, хто опікується питаннями функціонування системи освіти.

Насамперед, учасники конференції вшанували хвилиною мовчання захисників, які поклали життя  для збереження цілісності нашої держави.

Роботу конференції розпочав начальник управління освіти райдержадміністрації Василь Іванович Барарюк доповіддю «Про підсумки розвитку освіти Глибоцького району у 2018/2019 навчальному році та завдання на 2019/2020 р.».

Василь Іванович зазначив, що протягом 2018-2019 н. р. в освітянській галузі району здійснювалися заходи, спрямовані на створення належних умов для якісної реалізації Концепції «Нова українська школа», зупинився на мережі закладів освіти, проаналізував розвиток дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти району. Начальник управління освіти детально проаналізував матеріально-технічне забезпечення освітянської галузі протягом 2018-2019 навчального року.

З вітальним словом до освітян звернулися заступник  голова Глибоцької районної державної адміністрації  Лупуляк Ілля  Костянтинович та голова Глибоцької районної ради Панчук Петро Володимирович. Очільники району привітали педагогів з початком нового навчального року, зазначили, що ми всі переживаємо історичний момент змін у свідомості всього суспільства, а розпочинаються ці зміни – з наших учнів, з нового покоління. Подякували вчителям за наполегливу роботу, побажали педагогам творчої наснаги, нових здобутків і перемог.

В.о. директора Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Юліанівна Ісопенко привітала усіх педагогів Глибоччини з Новим навчальним роком.

За високий професіоналізм, успіхи у справі навчання та виховання підростаючого покоління, багаторічну сумлінну, творчу працю та вагомий внесок у розвиток освіти Глибоччини грамотами управління освіти Глибоцької РДА, райкому профспілки працівників освіти, районної державної адміністрації та районної ради були нагороджені більше 70 педагогів району. Відзначено переможців спортивних змагань, туристсько-краєзнавчої роботи та визначено школи-переможців за різними напрямками діяльності. Освітяни вкотре окреслили основні пріоритети діяльності та акцентували на важливості патріотичного виховання.

На цьому роботу конференції було завершено, але ще впродовж кількох годин по місту можна було зустріти освітян, які радо спілкувалися, обмінювалися враженнями, ділилися планами. І в чомусь вони були схожими на своїх учнів – такі ж усміхнені, з юним блиском в очах та щирими сподіваннями на краще.

 

Проглядів матеріалу: 376 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.08.2019 | Комментарії (0)

    Педколектив Михайлівського НВК щиро дякує голові профспілки Лазурко Світлані Іллівні за сприяння та фінансову підтримку в організації поїздки до Мигово. Зарядившись позитивними емоціями, креативними ідеями, набравшись сил, ми впевнено розпочинаємо 2019-2010 навчальний рік. Велике дякую!!!!

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 342 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.08.2019 | Комментарії (0)

    Управлінням освіти затверджено графік інструктивно-методичних нарад для педагогів району з актуальних питань організації навчально-виховного процесу у новому навчальному році.

Методисти РМЦ, відвідавши обласні секційні наради, зорганізовані Інститутом післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, зібрали вчителів району на традиційні настановчі наради, щоб окреслити основні стратегії та напрямки роботи, ключові завдання з забезпечення якісного педагогічного процесу.

Змістовно пройшли секційні наради вчителів початкових класів, історії та правознавства, керівників закладів дошкільної освіти та навчально-виховних комплексів району, засідання працівників психологічної служби, вчителів фізичного виховання, румунської мови і літератури, української мови і літератури, інформативно пройшла нарада заступників директорів -виховної роботи.

Серпневі наради, семінари, консультації, зустрічі забезпечують організований початок навчального року та якісну організацію педагогічного процесу.

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 363 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.08.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 404 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.08.2019 | Комментарії (0)

     40% будівель шкіл знаходяться в незадовільному стані. За інформацією Мінрегіону, температура у 47% шкіл взимку не перевищує 17 градусів, 10% шкіл не мають туалетів у приміщеннях, а 90% закладів освіти не пристосовані до навчання дітей з інвалідністю.

Серпневі онлайн конференції для учителів-предметників. Українські вчителі матимуть можливість взяти участь в онлайн конференціях, присвячених початку нового навчального року. Заходи проводитимуться Національною академією педагогічних наук з 27 по 29 серпня.

Міністр: необхідно переосмислити місію українських вишів. За словами Лілії Гриневич, університети мають генерувати нові знання, пропонувати нові сценарії для розвитку суспільства, віднайти своє місце у глобальному просторі вищої освіти та науки.

Опублікований рейтинг шкіл України 2019 року. Освіта.ua складено щорічний рейтинг загальноосвітніх шкіл за підсумками проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Рейтинг складено з використанням даних офіційного звіту УЦОЯО за результатами тестування.

У МОН розповіли вчителям, як виховувати патріотизм у дітей. Відомством розроблені рекомендації про національно-патріотичне виховання у закладах освіти в 2019/20 навчальному році, що мають використовуватись освітянами при плануванні виховної роботи.

Перше в Україні ЗНО для вчителів відбудеться 31 жовтня. Під час тестування учасникам буде запропоновано 100 завдань, на виконання яких буде відведено 180 хвилин. Цього року відбудеться пілотна сертифікація вчителів, участь в який візьмуть 900 педагогічних працівників.

В Україні започатковане індивідуальне навчання дітей. Починаючи з вересня 2019 року батьки школярів зможуть скористатися всіма видами індивідуальної форми навчання - сімейною (домашньою) освітою, екстернатом або педагогічним патронажем.

Уряд просять оприлюднити постанову про зарплати освітян. Профспілка вимагає оприлюднити постанову «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів освіти», якою передбачено підвищення оплати праці освітян з 2020 року.

Учні з особливими потребами зможуть навчатись довше. Школярам з особливими потребами може бути подовжено тривалість навчання. Йдеться про учнів інклюзивних класів початкової та базової школи. На кожному з цих рівнів навчання може бути подовжено на 1 рік.

МОН затвердить план впровадження нового правопису. План заходів відомства щодо впровадження нової редакції Українського правопису буде розроблений до 16 вересня. Освітяни отримають методичні посібники із застосування Українського правопису у навчальному процесі.

Гриневич: я проти збільшення навантаження на вчителів. За словами міністра освіти, в українській традиції педагогічним навантаженням вважаються тільки «горлові» години вчителів, однак не враховується інша робота, що виконується освітянами.

У МОН створили сектор з патріотичного виховання. У відомстві наголошують, що фахівці сектору працюватимуть над розробкою політик у сфері національно-патріотичного виховання та громадянської освіти, готуватимуть необхідні документи, будуть залучені до експертизи відповідних програм тощо.

Проглядів матеріалу: 355 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.08.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 1802 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.08.2019 | Комментарії (0)

    Сайт «Розвиток дитини» пропонує батькам та вихователям дитячих садочків, а також учителям початкової ланки практичні завдання, що допоможуть у цікавій формі познайомити дитину із символікою, культурою та історією України. Виконання таких завдань сприятиме формуванню у дітей шанобливого ставлення до власної країни, вихованню справжнього, всебічно розвиненого громадянина.

Вивчаємо карту й символи України. Завдання сприятиме усвідомленню себе громадянином/громадянкою України. У процесі виконання завдання дитина вчитиметься розповідати про Україну як про свою Батьківщину, розпізнавати державні й народні символи, шанобливо ставитися до них.

Розмальовка «Герб та прапор України». Це завдання допоможе дитині розвинути навички дрібної моторики та вивчити державні символи України. Завдяки завданню дитина розвиває графомоторні навички, одночасно вивчаючи кольори українського прапора.

Розмальовка «Державний гімн України». Ця розмальовка містить текст Державного гімну України. Виконуючи завдання, дитина зможе потренувати творче мислення, уміння підбирати потрібні кольори, дрібну моторику, а головне – відчути приналежність до своєї батьківщини.

Тематична головоломка «Україна». Це завдання сприятиме розвитку уваги й зорової пам'яті дитини, допоможе їй потренувати навички читання та повторити правопис запропонованих слів. Виконуючи завдання, дитина збагатить словниковий запас і розширить кругозір.

Пізнавальна розмальовка «Україна». Це завдання познайомить дитину із унікальними особливостями та пам’ятками нашої держави. Завдяки інформаційній насиченості розмальовки дитина збагатить словниковий запас і розширить кругозір, а також матиме змогу зацікавитись більш ретельним дослідженням України. Розмальовку можна використовувати як навчальний та розвивальний матеріал.

Учимо Державний Гімн України. Цей наочний матеріал слугуватиме дитині добрим помічником при вивченні одного з головних символів України - Державного Гімну. Роздрукувавши його та прикріпивши на видному місці, дитина зможе легше запам’ятати всі куплети і приспів пісні та імена її авторів.

Проглядів матеріалу: 332 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.08.2019 | Комментарії (0)

 День ІІІ.

Третій день з GOCAMP для молодших школярів був справжньою пригодою. Діти досліджували птахів, при цьому значно розширили свій лексичний запас з даної теми; пригадали, які птахи живуть в Україні, а які в інших країнах; вивчили частини тіла птаха; грали в активні ігри “Anagram Challenge”, “Duck, duck, goose”; розучили руханку “What is a bird?”

Під час активностей на розвиток критичного мислення табористи дослідили різні види пташиних дзьобиків і вирішували в командах, яким дзьобиком краще їсти ту чи іншу їжу.

Найцікавішим видався експеримент “Do penguins get wet?”. Кожен учасник табору розмалював свого пінгвіна і натер свічкою, а потім, збризнувши водою малюнок, спостерігали за тим, як вода утворюючи великі краплі, скочувалася, таким чином діти зрозуміли, чому пір'я у птахів не намокає у воді. Завершився день виготовленням амулетів з пір'я (амулети табористи виготовляли власноруч).

Тема старшої групи була присвячена екології та екологічним проблемам. Діти долучилися до обговорення, в командах презентували різні види забруднення і разом шукали шляхи їх вирішення за допомогою триєдиної формули RECYCLEREDUCE-REUSE. А під час проекту “Ecological Things” табористи власноруч, використовуючи старі футболки, виготовили еко-речі та еко-сумки.

День IV

Темою сьогоднішнього «БомБезного GoCamp» для середньої школи були новітні технології, адже увесь світ рухається вперед і нам треба йти в ногу з часом. Після традиційного привітання та ранкової руханки учні були задіяні у різних активностях: спочатку наші кемпери намагалися подолати мовний барєр відповідаючи на запитання волонтерки Софі з Шотландії, а потім пройти тематичну командну настільну гру англійською. Знайшлося місце й для творчості, адже наступним завданням було інсценізувати, як би учні навчили свою бабусю користуватися новими мобільними додатками. У них вийшло просто чудово! Проте найяскравішим моментом був Egg-challenge, під час якого команди мали змайструвати захисний футляр для сирого курячого яйця, який ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 333 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.08.2019 | Комментарії (0)

    Цьогоріч Всеукраїнська серпнева конференція «Нова Українська Школа: виклики та перспективи освітньої реформи» проходила у Києві 19 серпня 2019 року (НСК "Олімпійський") за участі Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та Міністра освіти і науки України Лілії Гриневичі. Для участі в освітньому форумі у складі делегації Чернівецької області (19 осіб), яку очолив в.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк, була включена й директор Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів Лупуляк О.Г. В ході роботи учасники конференції мали змогу відвідати дискусійні панелі: «Візія реформування української освіти, виклики майбутнього», «НУШ: результати першого року, підготовка до нового», «Школа і громада», а також різноманітні виставки, майстер-класи та інші інтерактивні зони.

Міністерство освіти і науки оприлюднило матеріали з серпневої конференції. Їх можна переглянути за цим посиланням. Переглянути роботу секцій можна за цим посиланням.

 

Проглядів матеріалу: 348 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.08.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 811 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.08.2019 | Комментарії (0)

    23 серпня за добу до святкування Дня Незалежності, Україна відзначає День державного прапора. Дата була обрана на згадку про події 1991 року, коли до будівлі Верховної Ради група народних депутатів внесла синьо-жовтий стяг. Саме ж свято є відносно новим і було засноване указом другого президента України Леоніда Кучми "Про День Державного Прапора України" від 23 серпня 2004 року. Встановлене воно з метою виховання поваги громадян до державних символів України.

Державний прапор України затверджений Верховною Радою 28 січня 1992 року. Це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього (вгорі) і жовтого (внизу) кольорів, зі співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.
Згідно із найбільш популярним тлумаченням колірної гами прапора, синя його смуга символізує ясне небо, а жовта – золоті пшеничні ниви. Дехто ж стверджує, що насправді барви нашого прапора здавна символізують дві головні стихії природи – воду і вогонь. Водночас, з релігійного погляду, жовтий (золотий) колір – уособлює Творця і взагалі Вищу духовність, а синій – усе земне.
 
Так, перше офіційне визнання синьо-жовтого прапора відбулося 22 березня 1918 року. Тоді Центральна Рада ухвалила закон, затвердивши поєднання жовтого і блакитного як стяг Української Народної Республіки.
Проглядів матеріалу: 342 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.08.2019 | Комментарії (0)

      22 серпня 2019 року в конференцзалі Районного методичного центру управління освіти Глибоцької райдержадміністрації відбулася інструктивно- методична семінар – нарада вчителів іноземних мов. В даній нараді взяли участь 42 вчителів іноземних мов Глибоцького району.

Під час наради були розглянуті наступні питання:

  1. Аналіз роботи методичних об'єднань вчителів іноземних мов за минулий 2018-2019 н.р.
  2. Про хід реалізації міжнародного проекту PRO FLE «Фахова перепідготовка вчителів французької мови». Реалізація заходів до року французької мови.
  3. Науково методичний супровід викладання іноземних мов в системі освіти району у
    2019/2020 н.р.
  4. Підготовка учнів до міжнародних мовних іспитів, ЗНО та ДПА у новому форматі. Аналіз ЗНО -2019.
  5. Аналіз моніторингового дослідження «Якість підготовки учнів до ЗНО -2019 з іноземних мов.
  6. Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти у 3-4 класах в умовах реалізації Концепції Нової української школи при викладанні іноземних мов у 2019/2020 н.р.
  7. Формувальне оцінювання у викладанні іноземних мов у 2019/2020 н.р.
  8. Методичні напрацювання вчителів іноземних мов.

В кінці наради було вироблено методичні рекомендації та обговорено плани на наступний навчальний рік.

 

Проглядів матеріалу: 387 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.08.2019 | Комментарії (0)

   З метою здійснення контролю за фактичним станом готовності навчальних закладів району до роботи в новому 2019-2020 н. р. та в осінньо-зимовий період 19 серпня 2019 року розпочався об’їзд шкіл району компетентною комісією, за участі заступника голови районної державної адміністрації Іллі Костянтиновича Лопуляка та начальника управління освіти райдержадміністрації Василя Івановича Барарюка.

Перевіривши рівень навчально-матеріальної бази закладів, створення належних санітарно-гігієнічних умов у навчальних приміщеннях, зовнішній стан будівель і території, відповідність їх нормам техніки безпеки та пожежної безпеки, якість проведених ремонтних робіт, члени комісії відзначили, що оновлено матеріально-технічну і навчально-методичну базу закладів.

Керівники навчальних закладів і члени комісії запевнили, що школи із нетерпінням чекають початку нового навчального року, а оновлені коридори і класи готові зустріти учнів.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 368 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.08.2019 | Комментарії (0)

     Благодійний фонд Таблеточки, Освіта.ua та сайт Розвиток дитини запрошують освітян і батьків приєднатись до Третьої щорічної благодійної акції «Благодійність замість квітів», метою якої є зібрання коштів для онкохворих українських дітей, які потребують нашої допомоги.

Як і у минулі роки, у рамках проведення цієї акції ми пропонуємо вчителям шкіл та вихователям дитячих садків відмовитись від звичних квіткових подарунків та повідомити про це своїм учням та їхнім батькам на власній сторінці у соціальній мережі, шкільному стенді або сайті школи.

У той же час ми пропонуємо батькам школярів та дошкільників підтримати акцію та замість придбання квітів на День знань передати ці кошти дітям, які потребують лікування, а замість квітів подарувати вчителю або вихователю дитячого садка спеціальний сертифікат про благодійну допомогу.

Щоби взяти участь в акції та проінформувати про це батьків, навчальні заклади, вчителі та вихователі можуть скористатися спеціально підготовленими матеріалами.

Спільна акція «Благодійність замість квітів» проводиться вже не перший рік. За час проведення акції вчителями, вихователями та батьками було зібрано понад 430 000 гривень, що були витрачені на придбання ліків хворим дітям.

Організатори акції: Благодійний фонд Таблеточки, Освіта.ua та сайт Розвиток дитини. Усі зібрані кошти будуть направлені до Міжнародного благодійного фонду Таблеточки.

Квіти досить швидко зав'януть, а благодійна допомога дозволить змінити життя не однієї дитини та її сім'ї на краще.

Дізнатись більше про акцію, зробити благодійний внесок та роздрукувати сертифікат можна онлайн.

ВЗЯТИ УЧАСТЬ В АКЦІЇ

Міжнародний благодійний фонд Таблеточки захищає інтереси дітей з онкологічними захворюваннями в Україні. Фонд заснований волонтерами у 2011 році. Фонд надає дітям паліативну та психологічну допомогу, допомагає батькам, розвиває донорський рух в Україні. Детальніше на сайті www.tabletochki.org.

Сайт Розвиток дитини є інтернет-ресурсом, що створений задля допомоги батькам, вихователям та вчителям у навчанні дітей. Матеріали сайту мають як інформаційну, так і практичну складову. На сайті розміщуються статті, практичні та творчі завдання для дітей, а також інші матеріали для розвитку дитини.

Додаткова інформацІя: a.mirnaya@tabletochki.org, (098) 442-12-71 (Алла Мирна).

Проглядів матеріалу: 336 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.08.2019 | Комментарії (0)

    Міністерство охорони здоров'я нагадує, що необхідно зробити до 1 вересня батькам школярів для здорового і корисного навчального року. Перевірте себе і переконайтеся, що ви готові до школи.

Переконайтеся, що зі здоров’ям дитини усе гаразд

Перед початком навчального року дитина має пройти профілактичний огляд у педіатра чи сімейного лікаря, з яким ви підписали декларацію для дитини. Звертайтеся до власного лікаря - менеджера здоров’я вашої дитини - для діагностики та лікування. Послуги у нього оплачує Національна служба здоров’я. Це безоплатно для вас.

Педіатр чи сімейний лікар видасть необхідну для школи довідку (форма №086-1/о), де, зокрема, зазначається група для занять фізичною культурою. Окрім того, потрібно оновити Карту профілактичних щеплень (довідка форми № 063/о), якщо дитина одержала нові щеплення.

Зверніть увагу: «Медична карта дитини» (форма № 026/о), яку раніше вимагали заклади освіти, більше не потрібна - дані про стан здоров’я дитини не можуть бути відкритими і зберігатись поза межами медзакладу. Цю форму МОЗ України скасувало у березні 2018 року.

Надолужте усі пропущені щеплення

Невакциновані діти не можуть відвідувати школу, крім випадків, коли у дитини є медичні протипоказання щодо щеплення. Про це нещодавно нагадали в.о.міністра охорони здоров’я України доктор Уляна Супрун та міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Найоптимальніший час уведення вакцин для найефективнішого захисту дітей від інфекційних хвороб визначає Календар профілактичних щеплень.

Переконайтеся, що дитина отримала свої щеплення вчасно та надолужте їх, якщо з якихось причин пропустили. Дуже важливо захистити свою дитину від інфекційних хвороб до 1 вересня, адже щороку кількість випадків інфекційних захворювань зростає з початком навчального року.

До Національного календаря щеплень входять вакцини від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і хіб-інфекції. Вони закуповуються за кошти державного бюджету, тобто вони є безоплатними. Усі вакцини необхідні для імунізації згідно з Календарем щеплень, є в наявності.

Якщо у кабінеті щеплень кажуть, що вакцини немає, зверніться до головного лікаря медзакладу для з’ясування причини. Якщо головний лікар не може надати необхідну інформацію, зверніться у департамент/управління охорони здоров’я у вашій області: http://moz.gov.ua/regionalni-upravlinnja.

Перевірте, чи придбали усі необхідні речі

Тепловий комфорт дитині забезпечать повітропроникні тканини. Це - одяг з максимальним вмістом натуральних волокон. Звертайте увагу на інформацію на етикетці про склад тканини та інформацію про виробника, коли обираєте шкільний одяг. Адже у повністю синтетичному одязі (наприклад, з 100% поліестеру) дитина може пітніти, ризикує переохолодитись і застудитись.

Також звертайте увагу на якість пошиття, крій, фурнітуру, чи рівні рядки швів. Шкільна форма має бути зручною і не обмежувати рухи дитини. Особливу увагу приділіть безпечності. Продукція для дітей повинна мати висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи. Зазвичай номер та дата висновку зазначені на етикетці. У продавця має бути копія цього висновку.

Наступний важливий пункт - наплічник. Правильно підібраний рюкзак, якщо школяр носитиме його правильно, вбереже дитину від проблем зі спиною. Безпечний і якісний шкільний портфель має важити не більше 1 кг, мати ортопедичну спинку і світловідбивні елементи.

Важливо, щоби рюкзак був з двома широкими і м’якими плечовими лямками. Для рівномірного розподілу ваги необхідн,о щоби дитина завжди використовувала дві лямки рюкзака. Це вбереже її від викривлення хребта. Лямки треба щільно затягувати, щоб рюкзак прилягав до спини по усій довжині.

Краще обирати спинку середньої жорсткості, але вона обов’язково має бути м’якою з боку спини дитини. Додатковий ремінь на талії дозволить зафіксувати рю ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 339 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.08.2019 | Комментарії (0)

     Набрав чинності закон «Про фахову передвищу освіту». Планується, новий закон створить умови для поєднання освіти з виробництвом з метою підготовки конкурентоспроможних фахівців для забезпечення потреб суспільства, ринку праці та держави.

Частина шкільних підручників доставлена в регіони. За інформацією Інституту модернізації змісту освіти, до регіонів доставлено 93% підручників для учнів 2-х класів та 100% для учнів 5-х класів. Разом з тим, ще продовжується видання підручників для 6-х та 11-х класів.

Ми намагаємось пропагувати інтеграцію шкільних предметів, - міністр. За словами Лілії Гриневич, часто міжпредметні зв'язки, які мають забезпечувати цілісну картину світу школяра, не завжди є гармонійними. Водночас, практика інтегрованого навчання може бути цікавою для старшої школи.

У МОН розробили нове положення про шкільний кабінет інформатики. Проект нового положення визначає основні напрями роботи шкільних кабінетів інформатики, порядок їх створення, вимоги до технічного оснащення кабінету, методичне забезпечення кабінету тощо.

На початку навчального року Києву прогнозують спалах кору. За словами директора столичного Департаменту охорони здоров’я, зараз у Києві спостерігається наймасштабніший спалах кору і лише активна позиція людей щодо вакцинації може убезпечити столицю.

Вступна кампанія до профтехів продовжена до 1 жовтня. У Міністерстві освіти зазначають, що рішення ухвалено з метою виконання закладами професійної та професійно-технічної освіти регіонального та/або державного замовлення.

Невакциновані діти не зможуть відвідувати школи і садки. МОЗ та Міносвіти закликали батьків зробити дітям усі необхідні за календарем щеплень. Невакциновані діти, за винятком тих, які мають медичні протипоказання, не зможуть відвідувати дитячі садки та школи.

Профспілка обурена ідеями Мінфіну щодо видатків на освіту. В освітній профспілці виступили проти ідеї підвищення зарплати вчителів за рахунок їх скорочення та інших ініціатив Міністерства фінансів щодо підвищення ефективності використання бюджетних коштів у сфері освіти.

Деякі освітяни у вересні отримають підвищення зарплати. Кабінет Міністрів підвищив з 1 вересня 2019 року на 10 відсотків посадові оклади педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти.

Випускники з 2021 року складатимуть 4 тести ЗНО. Учні закладів освіти, які будуть здобувати повну загальну середню освіту в 2021 році складатимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО з чотирьох навчальних предметів. Українська мова і математика будуть обов'язковими для всіх учасників тестування.

Випускники шкіл не володіють мовною вправністю, - експерти. В Українському центрі оцінювання якості освіти повідомили, що виконання завдання з власного висловлення у тесті ЗНО з української мови демонструє низький рівень мовленнєвої і мовної вправності випускників шкіл.

Правила нового правопису поки не включатимуть у ЗНО. За словами в.о. директора УЦОЯО Валерія Бойка, поки норми нового українського правопису не стануть усталеною практикою навчання в школах, їх не включатимуть у тести зовнішнього оцінювання.

Український інститут розвитку освіти замінить старий ІМЗО. Лілія Гриневич повідомила, що новостворений Український інститут розвитку освіти стане новою агенцією для реалізації освітньої реформи, яка поступово перебере на себе всі функції Інституту модернізації змісту освіти.

На підвищення зарплат освітян з 2020 року потрібно 19 млрд. Реалізація норм постанови, якою передбачено збільшення оплати праці для всіх освітян від 20 до 70%, коштуватиме бюджету 19,5 млрд грн. За словами міністра освіти, питання застосування постанови залежатиме від нового Кабміну.

Проглядів матеріалу: 369 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.08.2019 | Комментарії (0)

     Запрошуються учні 8-10 класів закладів загальної середньої освіти та професійно-технічних навчальних закладів.

Прийом документів з 1 серпня 2019 року. Конкурсні випробування з базових дисциплін будуть проводитись за окремим графіком.
 
Вступники подають:
- Заяву
- Фото – 2 шт. (3*4)
- Копію табеля успішності
 
Зразок заяви для вступу можна взяти на нашому сайті http://chernivtsi.man.gov.ua: електронний – заповнити та відіслати на наш E-mail або паперовий варіант заповнити та принести до приймальної комісії.
 
Без конкурсного відбору до БМАНУМ зараховуються: учні 8 класу, призери ІІ і ІІІ етапів Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, призери ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.
 
Напрямки роботи відділень Буковинської Малої академії наук:
I. Історія
II. Науки про Землю
III. Філософія та суспільствознавство
IV. Фізика і астрономія
V. Літературознавство, фольклористика та мистецтвознавство
VI. Мовознавство
VII. Економіка
VIII.Комп'ютерні науки
IX. Хімія та біологія
X.Математика
XI.Екологія та аграрні науки
XII.Технічні науки
 
Наші контакти:
м.Чернівці, 58029
вул.Сторожинецька, 62, ІІ поверх
тел.(0372)555-834
т/ф. (0372)573-076
E-mail: bmancv@gmail.com
Проглядів матеріалу: 350 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.08.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024