Субота, 20.04.2024, 12:48















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Липень » 15 » Активний відпочинок - запорука здоров'я
16:05
Активний відпочинок - запорука здоров'я

  Саме за таким принципом відпочивають вихованці Глибоцького центру туризму та краєзнавства. Літні канікули тільки-но в розпалі, а юні туристи вже втигли активно, цікаво й корисно відпочити, і не будь-як, а досить активно.

З 7 по 20 червня в мальовничому місті Вижниця на території пансіонату «Черемош» Чернівецьким обласним центром туризму та краєзнавства було зорганізовано туристсько-краєзнавчий наметовий табір «Мандрівник Буковини» для вихованців позашкільних навчальних закладів Чернівецької області. З Глибоцького району в таборі мали змогу оздоровитись 18 учнів.

У програмі наметового табору було проведено обласні змагання з пішохідного туризму серед учнівської молоді Чернівецької області (молодша група), обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та 11-ий збір-змагання «Школа безпеки». Тому юним туристам-краєзнавцям було ніколи нудьгувати.

На етапах військово-патріотичної гри «Джура» учасники демонстрували вміння зі стройової підготовки, знання історії і традицій українського  козацтва, брали участь у командній інтелектуально-екстремальній грі з елементами орієнтування «Пластун», представляли звіти про діяльність козацьких роїв. Представники Глибоцького району в нелегкій боротьбі вибороли почесне друге місце.

Обласні змагання з пішохідного туризму серед учнівської молоді Чернівецької області для молодшої вікової групи відбувались на дистанціях ІІ класу: «Смуга перешкод» (особисто-командна) та «Контрольно-туристський маршрут». І тут наші спортсмени не відставали. Рухаючись на нелегкій дистанції довжиною в 5 км. по гірських просторах Вижниччини, юні туристи посіли ІІІ місце, що в загальному підсумку змагань з пішохідного туризму дало їм можливість завершити трійку лідерів та здобути загальнокомандне ІІІ місце.

Всі учасники табірної зміни залишились задоволеними, адже кожен з них зробив свій посильний вклад в успішні результати Глибоцької команди.

Не встигнувши розпакувати рюкзаки, туристи Глибоччини вирушили шукати нових пригод. Вже традиційним для туристів-краєзнавців став відпочинок в профільному пересувному туристсько-виховному оздоровчому наметовому таборі «Райдуга». Особливістю табору та його родзинкою є туристські спортивні походи, які здійснюються учасниками табору під пильним керівництвом інструкторів.

Так, цьогоріч, учні Червонодібровського НВК, Тарашанської та Глибоцької ЗОШ вирушили в пішохідний похід ІІІ ступеня складності по одному з найцікавіших та найскладніших масивів Українських Карпат – Горганах.

Розпочався маршрут з села Микуличин та пролягав в напрямку хребта Явірник. В перший день погода була похмура – тому учасникам походу не вдалося одразу побачити, що за випробування їх чекало попереду. Підйом на Явірник виявився водночас складним і цікавим, адже рухатись по величезних брилах каменю та через жереп дуже складно і незвично. З полонини Новобудови почалась нова цікава ділянка маршруту г.Довбушанка та г.Ведмежик. Вся ця ділянка проходить по території природного заповідника Горгани – і саме тут природа збереглася у всій своїй красі та неповторності.

Частина маршруту проходила по старому чесько-польському кордоні, що зараз розділяє території Івано-Франківської та Закарпатської областей. На схилах гори Братківська учасникам довелось перечекати грозу, і тільки тоді рухатись далі далі. І ось вона - вершина г.Братківська –  остання вершина на нашому маршруті.

Далі на учасників чекав спуск до витоків річки Чорна Тиса, де з маленького джерельця набирає своєї сили потужна гірська річка Чорна Тиса та від’їзд додому з смт.Ясиня. Як би там не було, але все одно дуже приємно було спускатись з гір втомленими, трохи брудними, але з щасливими обличчями.

Трохи сумно думати про те, що про гори залишаться тільки спогади. Насправді все побачене нереально описати словами, варто просто хоча б раз побувати в горах!

В підсумку загальна протяжність 8-денної подорожі склала 75 км.

Восени всі будуть розповідати про свої літні пригоди: про поїздки в табори відпочинку, на моря, в санаторії. Наші юні туристи з гордістю будуть ділитися своїми враженнями: бо ж  вони ще одне літо провели активно, в русі і праці. І саме такий активний відпочинок є запорукою здоров’я, зарядом енергії та адреналіну. А здорове дитинство - це національне багатство країни. Від цього залежить здоров'я наступних поколінь.

Своїми враженнями про літні канікули ділиться Владислав Цвік вихованець гуртка «Пішохідний туризм»: «Щоліта я відпочиваю в таборі «Райдуга» Глибоцького центру туризму і краєзнавства. Особливо мені тут подобається подорожі в Карпати. Адже я маю прекрасну можливість відчути красу природи, активно відпочити, дізнатися багато нового, поспілкуватися з друзями. Важливим для мене в туристичних походах є прагнення зміцнити, загартувати своє здоров’я, вдосконалитись фізично, навчитись в різних екстремальних ситуаціях проявляти витримку, кмітливість, силу волі, уміння швидко прийняти правильне рішення. Також у мене та моїх друзів виробляються навички бережного, дбайливого ставлення до природи. Я в поході глибше усвідомлюю, що це наша рідна земля, яку треба любити й берегти».

 

Руслан Щур

заступник директора Глибоцького ЦТКСЕУМ,

керівник групи

Переглядів: 877 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024