П'ятниця, 26.04.2024, 21:33















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 17
Гостей: 17
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Липень » 08

     Відповідно до статті 16 Закону України «Про загальну середню освіту» структуру навчального року встановлюють загальноосвітні навчальні заклади за погодженням із місцевими органами управління освітою. 

Міністерство освіти і науки України рекомендує навчальні заняття організувати за семестровою системою (лист МОН від 11.06.2014 р. № 1/9-303):

- І семестр – з 1 вересня до 26 (27 для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем) грудня;

- ІІ семестр – з 12 січня до 29 (30) травня.

Канікули рекомендуємо провести в такі терміни:

- осінні з 27 жовтня до 2 листопада;

- зимові з 29 грудня до 11 січня;

- весняні з 23 до 29 березня.

Як передбачено статтею 34 Закону України «Про загальну середню освіту», навчальний рік закінчується проведенням державної підсумкової атестації випускників початкової (12-21 травня), основної (1-8 червня) і старшої (22-28 травня) школи.

У 2014/2015 навчальному році передбачається проведення державної підсумкової атестації для учнів початкової школи у вигляді підсумкових контрольних робіт з трьох предметів: читання, української мови та математики.

Державну підсумкову атестацію для учнів основної та старшої школи передбачається провести у письмовій формі з трьох предметів: української мови, математики або історії та з предмета за вибором учнів (11 клас) чи школи (9 клас) за завданнями, розробленими загальноосвітніми навчальними закладами.

Вручення документів про освіту рекомендуємо провести для випускників 9-х класів 10-11 червня, 11-х класів – 30-31 травня.

Рішення про доцільність проведення навчальної практики та навчальних екскурсій загальноосвітні навчальні заклади приймають самостійно.

З рекомендаціями щодо навчальних планів можна ознайомитися у листі Міністерства №1/9-303 від 11.06.2014 "Про навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів та структуру 2014/2015 навчального року".

 

Проглядів матеріалу: 726 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.07.2014 | Комментарії (0)

        Глибоцький ліцей – єдиний навчальний заклад Глибоччини, в якому цього річ працював волонтер Корпусу миру – урядового агентства США, діяльність якого присвячена зміцненню миру та дружби між народами світу, ХолуерАлександрі.

         Вже вдруге учні цього навчального закладу мали унікальну нагоду опановувати англійську через живе спілкування з носієм мови упродовж тривалого часу. Однак, із початком революційних виступів на Майдані, організація відкликала усіх волонтерів з території України, евакуювавши їх на Батьківщину.

        Та добрі напрацювання не втрачено. Так, 2 липня цього року Глибоцький ліцей приймав поважну делегацію у складі представника Корпусу миру США – ДжейсонаКейн, регіонального координатора з питань безпеки волонтерів та регіональних менеджерів Корпусу миру в Україні – Романа Олексенко та Оксану Шабас. Присутні на зустрічі начальник управління освіти Глибоцької РДА – В.Г. Швець, начальник відділу економіки Глибоцької РДА – Козачук Л.П., керуючий справами Глибоцької районної ради – Бужак Г.А., начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Глибоцького РВ УМВС – старший лейтенант міліції – Турецький В.В., директор Глибоцького ліцею – Д.І. Глобак обговорили можливості подальшої співпраці, запевнивши, що ситуація на Глибоччині спокійна і контрольована, відсутні будь-які сепаратистські прояви та немає росту злочинності.

        На завершення зустрічі гості подякували за змістовну розмову, а господарі, в свою чергу, пообіцяли зробити все можливе, аби волонтери організації почувалися тут у безпеці та комфорті.

        Днями стало відомо, що пані Александрі, яку вже встигли полюбити в ліцеї і вчителі й учні, нажаль, більше не повернеться до Буковини, продовжить волонтерську діяльність у Тайланді. Натомість, ліцей очікує нового волонтера, дбаючи про високий рівень досягнень своїх вихованців, використовуючи всі можливості аби сприяти інтеграції у світовий освітній простір ліцеїстів.

    Така співпраця навчальних закладів району із міжнародними організаціями найвищого рівня – переконливе свідчення на користь вагомих здобутків крайової освіти.

Проглядів матеріалу: 736 | Завантажив: Оксана | Дата: 08.07.2014 | Комментарії (0)

     З метою формування у дітей та молоді високоморальних якостей, патріотичної та громадянської свідомості, ціннісних орієнтирів, які ведуть людину шляхом пізнання Істини, Добра, Краси, вбачається необхідним вивчення предметів духовно-морального спрямування, складовою яких є спеціальний курс "Основи християнської етики".

Курс "Основи християнської етики" є дисципліною християнсько-світоглядного, культурного та освітньо-виховного спрямування, який вибудовується як фундамент буттєвих цінностей сучасної людини. Він не є вченням віри, не включає релігійних обрядів, не ставить за мету залучення до певної конфесії. Викладання предмету передбачає виховання в учнів поваги до свободи совісті, релігійних та світоглядних переконань інших людей; здатності до співжиття в полікультурному та поліконфесійному українському суспільстві.

Метою курсу "Основи християнської етики" є формування в учнів християнських моральних чеснот. У процесі досягнення мети передбачається реалізація таких завдань:

• ознайомлення учнів із основами християнської моралі як фундаменту загальнолюдських цінностей;

• ознайомлення учнів із християнськими моральними цінностями: істини, благочестя, добра, любові, краси, гідності, обов'язку, совісті, честі;

• формування свідомої та відповідальної особистості учня на основі християнських духовних, моральних та культурних цінностей;

• створення належних морально-етичних умов для самопізнання, самореалізації. Детальніше -  Тисни тут!

Проглядів матеріалу: 860 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.07.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024