П'ятниця, 26.04.2024, 20:36















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Липень » 15
     Міністерство освіти і науки запрошує громадськість до обговорення нової редакції навчальних програм з історії України та всесвітньої історії для 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МОН.
В освітньому відомстві зазначають, що пропозиції щодо внесення змін до програм з історії були внесені за наслідками проведеної експертизи навчальних програм з історії України та всесвітньої історії.
До експертизи були долучені вчителі, методисти та науковці. У Міносвіти наголошують, що до узагальненого варіанту нової редакції навчальних програм включено ті пропозиції, що були підтримані більшістю експертів у ході громадського обговорення.
З новою редакцією навчальних програм з історії України та всесвітньої історії для 5-9 класів можна ознайомитися за наступним посиланням.
Пропозиції необхідно надсилати до 10 вересня 2014 року на адресу: r_yevtushenko@mon.gov.ua.
У Міністерстві освіти і науки також повідомили про завершення громадського обговорення змін до нині чинних програм з історії України для 10-11 класів. Зміни будуть винесені на затвердження Колегією МОН.

За інформацією сайту osvita.ua
 
 
Проглядів матеріалу: 676 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.07.2014 | Комментарії (0)

    Вже 17-ий раз скликав нещодавно туристів-краєзнавців наметовий дитячий табір «Райдуга»,який є структурним підрозділом Глибоцького центру туризму й краєзнавства. 178 вихованців гуртків та 36 педагогів з різних навчальних закладів району з′їхалися в село Просокиряни, щоб максимально корисно й цікаво відпочити, оздоровитись, зреалізувати свої інтереси та пізнавальну активність.
Цьогорічна табірна зміна має приємну і значущу особливість,Ще навесні директор Глибоцького ЦТКСЕУМ Дудка А.П. запросив на літній відпочинок групу туристів-краєзнавців з Херсонської області, а саме׃ з Чаплинського та Голопристанського районів,що межують з Кримом.
І вони приїхали й долучилися до буковинців,щоб цілюща енергетика та барви карпатського літа оздоровили їх, наповнила їхні серця незабутніми спогадами та романтичним пізнанням нового.
Тому особливо яскравим,святковим було урочисте відкриття табірної зміни 30 червня.Значимість цього заходу підсилювала участь представників місцевої влади.Це голова Глибоцької районної ради Григорій Ванзуряк,начальник управління освіти Глибоцької райдержадміністрації Василь Швець, голова райкому профспілки працівників освіти Глибоцького району Світлана Лазурко, начальник відділу у справах сім′ї, молоді й спорту Ольга Сабран Глибоцької райдержадміністрації.
Учасники табірної зміни отримали благословення від настоятеля Глибоцького храму рівноапостольної княгині Ольги отця Романа Грищука.
Всі запрошені гості виступили з вітаннями, вручили багатьом керівникам гуртків грамоти Українського Державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді за перші місця в різних Всеукраїнських конкурсах,експедиціях.
Цікавим і приємним моментом на урочистій лінійці було вручення Георгієм Ванзуряком та Василем Швецем 35 навчальним закладам району туристичних наметів.Це результат проекту «Шкільний намет»,який започаткували 8 років тому управління освіти Глибоцької райдержадміністрації та Глибоцький ЦТКСЕУМ. На даний час всі навчальні заклади освіти району мають намети і це дасть можливість учням та педагогам активізувати туристичні подорожі,походи,експедиції,які є важливими факторами ідейно-морального,фізичного,естетичного й патріотичного виховання учнівської молоді.
У ході проведення святкового заходу на відкритті табірної зміни лунали патріотичні й туристські пісні,які підсилювали позитивну енергетику та емоційний настрій присутніх.Звучали пісні «Ми українці» у виконанні Мар′яни Мицак, «Перевал» у виконанні учасників гуртка «Самодіяльна й туристська пісня».А учні Глибоцького ліцею майстерно й яскраво з Державним Прапором України виконали музичну композицію «Діти України».Про любов до рідного краю,про «чуття єдиної родини» співала в своїх піснях румунською мовою талановита Крістіна Величко з Опришенської школи, що особливо вразило гостей з Херсонщини.
Важливим,цікавим фактом в ході урочистої лінійки було представлення наших Херсонських друзів.Два керівники та 12 дітей вийшли на середину майданчика і наші діти й педагоги вітали їх бурхливими, щирими оплесками та словами «Україна Єдина».Про своє ставлення до них,сердечне тепло сказали в поетичній формі сценарію ведучі заходу Мар′яна Мицак та Володимир Романюк׃
Гостей Буковина сьогодні стрічає,
Які завітали з Херсонського краю.
Тож просимо щиро до нас у Карпати,
Щоб друзів знайти і разом мандрувати.
На вас вже чекають туристські стежки,
Хай будуть легкими для вас рюкзаки.
А дружба міцною,на довгий час,
Щоб ви ще не раз приїжджали до нас.
Відтак наші дівчата у барвистих вишиванках подарували всім учасникам Херсонської групи, пам′ятні буковинські сувеніри,книги про наш край,буклети про позашкільний заклад та сфотографувалися разом на згадку.
У своєму виступі один з керівників групи Володимир Ліфінцев сказав, що в них надзвичайно приємні перші враження про Буковину та її людей.Їх також зачарувала дивовижна природа нашого краю.Вони вдячні Глибоцькому Центру за цікаву екскурсію по місту Чернівці,за ознайомлення з унікальним Опришенським музеєм археології та етнографії ім..М.Гакіана.
Варто відзначити,що за перші дні,проведені в таборі, херсонські друзі відзначали, що їм тут все подобається,все цікаво, є створені всі умови для повноцінного відпочинку й оздоровлення.Це, насамперед, упорядкована територія табору серед мальовничої природи та біля озера.Це і спортивні майданчики, різноманітні виставки фотогазет,конкурси,ігри,спортивно-туристичні змагання, майстер-класи.
А попереду буде ще більше вражень, емоцій та відкриттів,адже через 3 дні перебування дітей в таборі 15 груп вирушили в туристські подорожі. Група з Херсонщини мандруватиме разом з вихованцями Михайлівської НВК та їх педагогом Василем Гушулом та інструктором Дмитром Лупуляком. Їх маршрут пролягає по Рахівських Альпах та Чорногорії- найвищих масивах Українських Карпат.І постануть гори перед дітьми у всій величі, красі й неповторності. 
Безперечно, що розкішна природа, спілкування з друзями і пісні біля туристичної ватри ,зроблять дітей фізично сильнішими духовно й моральними багатшими і добрішими.
У таборі настало затишшя, але не надовго.Після подорожей знову всі разом зберуться в «Райдузі» вируватиме життя в цьому дитячому просторі активного відпоч ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 707 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.07.2014 | Комментарії (0)

  Саме за таким принципом відпочивають вихованці Глибоцького центру туризму та краєзнавства. Літні канікули тільки-но в розпалі, а юні туристи вже втигли активно, цікаво й корисно відпочити, і не будь-як, а досить активно.

З 7 по 20 червня в мальовничому місті Вижниця на території пансіонату «Черемош» Чернівецьким обласним центром туризму та краєзнавства було зорганізовано туристсько-краєзнавчий наметовий табір «Мандрівник Буковини» для вихованців позашкільних навчальних закладів Чернівецької області. З Глибоцького району в таборі мали змогу оздоровитись 18 учнів.

У програмі наметового табору було проведено обласні змагання з пішохідного туризму серед учнівської молоді Чернівецької області (молодша група), обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та 11-ий збір-змагання «Школа безпеки». Тому юним туристам-краєзнавцям було ніколи нудьгувати.

На етапах військово-патріотичної гри «Джура» учасники демонстрували вміння зі стройової підготовки, знання історії і традицій українського  козацтва, брали участь у командній інтелектуально-екстремальній грі з елементами орієнтування «Пластун», представляли звіти про діяльність козацьких роїв. Представники Глибоцького району в нелегкій боротьбі вибороли почесне друге місце.

Обласні змагання з пішохідного туризму серед учнівської молоді Чернівецької області для молодшої вікової групи відбувались на дистанціях ІІ класу: «Смуга перешкод» (особисто-командна) та «Контрольно-туристський маршрут». І тут наші спортсмени не відставали. Рухаючись на нелегкій дистанції довжиною в 5 км. по гірських просторах Вижниччини, юні туристи посіли ІІІ місце, що в загальному підсумку змагань з пішохідного туризму дало їм можливість завершити трійку лідерів та здобути загальнокомандне ІІІ місце.

Всі учасники табірної зміни залишились задоволеними, адже кожен з них зробив свій посильний вклад в успішні результати Глибоцької команди.

Не встигнувши розпакувати рюкзаки, туристи Глибоччини вирушили шукати нових пригод. Вже традиційним для туристів-краєзнавців став відпочинок в профільному пересувному туристсько-виховному оздоровчому наметовому таборі «Райдуга». Особливістю табору та його родзинкою є туристські спортивні походи, які здійснюються учасниками табору під пильним керівництвом інструкторів.

Так, цьогоріч, учні Червонодібровського НВК, Тарашанської та Глибоцької ЗОШ вирушили в пішохідний похід ІІІ ступеня складності по одному з найцікавіших та найскладніших масивів Українських Карпат – Горганах.

Розпочався маршрут з села Микуличин та пролягав в напрямку хребта Явірник. В перший день погода була похмура – тому учасникам походу не вдалося одразу побачити, що за випробування їх чекало попереду. Підйом на Явірник виявився водночас складним і цікавим, адже рухатись по величезних брилах каменю та через жереп дуже складно і незвично. З полонини Новобудови почалась нова цікава ділянка маршруту г.Довбушанка та г.Ведмежик. Вся ця ділянка проходить по території природного заповідника Горгани – і саме тут природа збереглася у всій своїй красі та неповторності.

Частина маршруту проходила по старому чесько-польському кордоні, що зараз розділяє території Івано-Франківської та Закарпатської областей. На схилах гори Братківська учасникам довелось перечекати грозу, і тільки тоді рухатись далі далі. І ось вона - вершина г.Братківська –  остання вершина на нашому маршруті.

Далі на учасників чекав спуск до витоків річки Чорна Тиса, де з маленького джерельця набирає своєї сили потужна гірська річка Чорна Тиса та від’їзд додому з смт.Ясиня. Як би там не було, але все одно дуже приємно було спускатись з гір втомленими, трохи брудними, але з щасливими обличчями.

Трохи сумно думати про те, що про гори залишаться тільки спогади. Насправді все побачене нереально описати словами, варто просто хоча б раз побувати в горах!

В підсумку загальна протяжність 8-денної подорожі склала 75 км.

Восени всі будуть розповідати про свої літні пригоди: про поїздки в табори відпочинку, на моря, в санаторії. Наші юні туристи з гордістю будуть ділитися своїми враженнями: бо ж  вони ще одне літо провели активно, в русі і праці. І саме такий активний відпочинок є запорукою здоров’я, зарядом енергії та адреналіну. А здорове дитинство - це національне багатство країни. Від цього залежить здоров'я наступних поколінь.

Своїми враженнями про літні канікули ділиться Владислав Цвік вихованець гуртка «Пішохідний туризм»: «Щоліта я відпочиваю в таборі «Райдуга» Глибоцького центру туризму і краєзнавства. Особливо мені тут подобається подорожі в Карпати. Адже я маю прекрасну можливість відчути красу природи, активно відпочити, дізнатися багато нового, поспілкуватися з друзями. Важливим для мене в туристичних походах є прагнення зміцнити, загартувати своє здоров’я, вдосконалитись фізично, навчитись в різних екстремальних ситуаціях проявляти витримку, кмітливість, силу волі, уміння швидко прийняти правильне рішення. Також у мене та моїх друзів виробляються навички бережного, дбайливого ставлення до природи. Я в поході глибше усвідомлюю, що це наша рідна земля, яку треба любити й берегти».

 

Руслан Щур

заступник директора Глибоцького ЦТКСЕУМ,

керівник групи

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 878 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.07.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024