Четвер, 28.03.2024, 21:21















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Серпень » 30 » Міністр освіти і науки Лілія Гриневич сьогодні, 30 серпня, з робочим візитом у Чернівцях.
14:32
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич сьогодні, 30 серпня, з робочим візитом у Чернівцях.

     У Мармуровій залі Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича зібралися працівники освіти, батьки учнів, студенти. Саме тут відбулася зустріч з міністром Лілією Гриневич, яка й презентувала буковинцям Концепцію нової української школи. Міністр закликала всіх освітян - вчителів шкіл, викладачів ВНЗ, працівників управління освітою області, присвятити перший місяць навчання - вересень, роз'ясненню суспільству значимість запровадження Концепції нової школи.

Лілія Гриневич зазначила, що зараз українська школа йде шляхом накопичення знань у вигляді лавини інформації, а сучасні діти не потребують такої організації школи. Зараз діти самі можуть почерпнути інформацію з багатьох джерел. Потрібно тільки навчити шукати інформацію і навчити учня бути аналітиком. Школа має дати такі знання, які б допомогли у майбутньому зуміти вирішувати життєві ситуації, вміти спілкуватися і знаходити правильне рішення, вміння себе ідентифікувати. За словами Лілії Гриневич вперше в Україні було запропоновано реформи в освіті знизу, тобто після обговорення з фахівцями і громадськістю.

Однією з ознак нової школи, яка розпочинається у початкових класах, є демократичність у підходах вчителя в проведенні своїх уроків. Програми, згідно з новими змінами, вже не такі обтяжливі тематично. "Ми повинні зробити так, щоб учень у майбутньому став особистістю, патріотом і інноватором", - сказала Лілія Гриневич.

Учасники зустрічі змогли поставити свої запитання міністрові освіти щодо навчання дітей учасників АТО у професійних закладах. Тут держава чітко вказала на те, що такі діти мають право на безкоштовне навчання, за рахунок державного замовлення. Цього року ЧНУ ім. Юрія Федьковича збільшив студентів державного замовлення на 10%, це 169 студентів.

Було ще чимало запитань, які турбують батьків учнів і студентів. Лілія Гриневич пообіцяла вирішити кожне, отримавши від учасників зустрічі письмові звернення.

Переглядів: 435 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024