Четвер, 28.03.2024, 20:37















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Вересень » 14 » Підсумки тижня в освіті: головні події
13:22
Підсумки тижня в освіті: головні події

     У МОН розробили закон «Про освіту дорослих». Нормами законопроекту передбачені гнучкі механізми здобуття формальної, неформальної та інформальної освіти дорослих, визнання кваліфікацій, здобутих шляхом неформальної та інформальної освіти.

У рюкзаку школяра має бути щонайменше дві маски. За інформацією Центру громадського здоров'я у рюкзаку школяра має бути щонайменше дві захисні маски, кишеньковий антисептик для шкіри з вмістом спирту не менше 60% та паперові хустинки.

МОН зацікавлено у підвищенні соціальних стандартів освітян. У Міносвіти наголошують, що відомство зацікавлене у введенні в дію постанови КМУ № 822 оскільки нею підвищуються соціальні стандарти та гарантії, спрямовані на зростання рівня життя освітян.

Після карантину звичне шкільне харчування відновлять, - Мандзій. За словами заступника міністра, в умовах пандемії організація харчування потребує інших підходів, але після скасування карантинних обмежень школи повернуться до звичної моделі мультипрофільного харчування дітей.

COVID-19: у ВР пропонують доплатити освітянам. У Верховній Раді зареєстрований проект постанови, яким передбачено звернення до Кабінету Міністрів щодо вжиття заходів для забезпечення безпечного навчального процесу і якісної освіти в умовах карантину.

МОЗ закликає вакцинувати дітей незважаючи на пандемію. Мінохорониздоров'я закликає вакцинувати дітей за національним Календарем щеплень, незважаючи на пандемію. За словами міністра Максима Степанова, в Україні безкоштовно можна вакцинуватися від 10 інфекційних захворювань.

Тестувати вчителів на COVID варто за кошти держави, - омбудсмен. Сергій Горбачов наполягає на тому, що вчителі мають отримати можливість пройти тест на коронавірус за державний кошт. Він також наголошує, що вчителі знаходяться у зоні ризику, а найдешевший тест коштує 600 грн.

Виші не можуть просто видавати дипломи, - секретар РНБО. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, аналіз системи вищої освіти дозволяє говорити про наявність системної кризи, що формує потенційні та реальні загрози державній та національній безпеці України.

У Держслужбі якості освіти обіцяють захищати безпеку учнів. У Службі наголосили, що батьки, громадськість, педагогічні працівники, керівництво закладів освіти спільно мають усебічно захищати права учнів на безпечне освітнє середовище перед засновниками шкіл.

Мовний омбудсмен перевірить перехід шкіл на українську. Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови здійснюватиме моніторинг дотримання мовного законодавства, в тому числі щодо переходу російських шкіл на українську мову навчання.

Уряд скасував самоізоляцію для студентів з ОРДЛО. Кабінет Міністрів ухвалив рішення про скасування 14-денної самоізоляції при перетині КПВВ для абітурієнтів та здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, які планують або вже навчаються на підконтрольній уряду території.

Усі студентські олімпіади і турніри перенесено через COVID-19. Міністерством освіти і науки ухвалено рішення про перенесення усіх студентських змагань в Україні. Пауза у проведенні заходів триватиме на період загальнонаціонального карантину.

ВР може підтримати виділення коштів на допомогу школам. Верховна Рада може підтримати проект постанови, яким передбачено вжиття заходів для забезпечення безпечного навчального процесу в умовах карантину. Про це повідомила автор документа, народний депутат з фракції «Голос» Наталія Піпа.

Школам з «червоної» зони нагадали про відповідальність. У Міністерстві освіти нагадують адміністраціям закладів освіти, що розташовані у «червоній» карантинній зоні, про адміністративну та кримінальну відповідальність за невиконання зобов’язання про закриття шкіл.

В уряді думають, коли підвищувати зарплату вчителям. За словами прем`єр-міністра Дениса Шмигаля, заробітну плату вчителям підвищать цього або наступного року. Наразі Міністерство освіти та Міністерство фінансів опрацьовують зазначене рішення.

Омбудсмен: школи стали заручниками між двома владами. Освітній омбудсмен Сергій Горбачов закликав державну владу та органи місцевого самоврядування налагодити співпрацю щодо проведення освітнього процесу в закладах освіти.

До червоної зони віднесено 37 міст та районів. Київ - помаранчевий. Державна комісія з питань ТЕБ та НС затвердила рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Новий розподіл на карантинні рівні почне діяти з 00:00 годин 14 вересня.

72% українців вважають, що навчання має відбуватись традиційно. За результатами дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», більшість українців вважають, що діти мають традиційно відвідувати школи. При цьому, 19% підтримують змішану форму навчання і 5% – дистанційну.

Освіта.ua

Переглядів: 272 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024