Вівторок, 23.04.2024, 20:59















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Вересень » 21 » Підсумки тижня в освіті: головні події
10:36
Підсумки тижня в освіті: головні події

   Україна просить допомогу в ЄС для «змішаної» освіти. Сергій Шкарлет запропонував Європейському інвестиційному банку спільно опрацювати питання щодо можливої участі ЄІБ у підтримці заходів зі створення та запровадження програми змішаної (очно-дистанційної) освіти.

Форум «Innovation Fest» перенесено на травень 2021 року. Щорічний Всеукраїнський форум «Innovation Fest», проведення якого було заплановано на 07 жовтня 2020 року, буде перенесено. Рішення ухвалено через епідеміологічну ситуацію в Україні.

МОН планує запустити Освітню платформу в жовтні. Т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет висловив сподівання, що до жовтня 2020 року МОН зможе запустити Національну електронну освітню платформу, яка буде наповнена освітнім контентом.

Конкурс «Учитель року» присвятять дистанційній освіті. Розпочалась реєстрація учасників конкурсу «Учитель року – 2021». Серед завдань для учасників – вміння організації освітнього процесу в дистанційному режимі, які вони набули під час карантину.

Влада наполягає, щоб освіта була в очному форматі, - Шкарлет. Т. в. о. міністра освіти наголошує, що МОН, президент та прем’єр-міністр наполягають, щоб освітній процес відбувався традиційно. За його словами, дистанційне навчання не розглядається як альтернатива традиційній освіті.

Оприлюднений проект Умов прийому до вишів у 2021 році. Документ пропонує кілька новацій, які після затвердження проекту Умов прийому будуть застосовані при зарахуванні вступників до закладів вищої освіти в 2021 році. Громадське обговорення документа триватиме до 30 вересня.

У МОН нагадали про заборону агітації в закладах освіти. У Міністерстві освіти зазначають, що відомство отримує інформацію щодо залучення учасників освітнього процесу до участі в акціях і заходах окремих партій та поширення у закладах освіти партійної та виборчої агітації.

У МОН визначили, кому потрібне ЗНО з української літератури. Починаючи з 2021 року вступ на більшість спеціальностей передбачатиме проходження ЗНО з української мови, натомість для вступу на спеціальності з підвищеними вимогами до гуманітарних знань абітурієнти мають скласти тест з української мови і літератури.

ВР докладе зусиль, аби педагогам підвищили зарплати. За словами спікера парламенту Дмитра Разумкова, Верховна Рада докладатиме всіх зусиль, аби педагоги отримали не тільки визнання та шану від суспільства, а й підвищення заробітної плати.

МОН готується запустити НУШ у базовій школі. Т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет повідомив, що реформа Нової української школи є однією з ключових реформ Міністерства освіти. Наразі відомство здійснює підготовку до запуску Нової української школи в базовій школі в 2022 році.

Школи зможуть працювати в «червоних» зонах. Відтепер рішення про заборону роботи закладів освіти на територіях з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19 буде прийматися спільно Державною та регіональною комісіями з питань ТЕБ та НС.

Школи не мають відмовляти дітям з особливими потребами, - МОН. В освітньому відомстві наголошують, що керівники закладів освіти не мають права відмовляти батькам у прийомі на навчання дітей з особливими освітніми потребами.

МОН: зарплата вчителів зростатиме впродовж 2021 року. У проекті Держбюджету на 2021 рік передбачено 102,5 млрд грн для виплат заробітної плати педагогічним працівникам шкіл. Протягом наступного року зарплата вчителів має бути підвищена майже на 30%.

Учні переповнених класів навчаються краще, - дослідження. Результати дослідження ефективності впровадження Нової української школи свідчать про те, що учні класів з високою наповненістю краще виконують завдання на розвиток наскрізних умінь, передбачених у Держстандарті початкової освіти.

МОН не планує збільшувати вагу атестата при вступі. Проект умов прийому до закладів вищої освіти, що був опублікований для громадського обговорення, поки не передбачає змін у розрахунку конкурсного бала, на основі якого відбувається вступ до закладів вищої освіти на спеціальності бакалавра.

Кабміну доручили доплатити вчителям за додаткове навантаження. Верховна Рада звернулась до Кабміну щодо перерозподілу видатків Фонду боротьби з COVID-19 для безпечного освітнього процесу в умовах карантину. За відповідну постанову проголосували 274 депутати.

Особливості ЗНО-2021 з української: роз’яснення УЦОЯО. На допомогу майбутнім учасникам зовнішнього оцінювання Український центр оцінювання якості освіти провів кілька вебінарів щодо особливостей сертифікаційних робіт з української мови та з української мови і літератури 2021 року.

Освіта.ua

Переглядів: 289 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024