Четвер, 28.03.2024, 13:49















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Жовтень » 26 » Підсумки тижня в освіті: головні події
09:44
Підсумки тижня в освіті: головні події

    Працівникам системи ЗНО підвищать зарплати. Міністерство освіти спільно з Кабінетом Міністрів і Міністерством фінансів дійшло згоди щодо підвищення зарплати працівникам Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Затверджено характеристики тестів ЗНО 2021 року. У характеристиках визначено форми завдань, час на їх виконання, схеми нарахування балів, особливості зарахування результатів як державної підсумкової атестації та вступного іспиту до вишів.

Усі вчителі базової школи пройдуть перепідготовку. За інформацією Міносвіти, учителі 5–9-х класів, які навчатимуть школярів за новим Державним стандартом базової середньої освіти, мають пройти обов’язкове підвищення кваліфікації.

МОН планує зміцнити кадровий потенціал шкіл. За словами Сергія Шкарлета, кадровий потенціал буде зміцнено шляхом поетапного підвищення зарплат, встановлення надбавок за результатами сертифікації та підтримки молодих фахівців.

Виші отримають 160 млн євро на енергомодернізацію. Європейський інвестиційний банк має намір інвестувати в енергомодернізацію понад 200 будівель у 21 українському університеті. Будівлі вишів, що увійшли до проєкту, мають застарілі системи тепло- та енергозабезпечення. 

Учні 5–11-х класів перейдуть на змішане або дистанційне навчання. За словами Сергія Шкарлета, після завершення канікул школярі продовжать навчання у змішаному або дистанційному форматах. Учні початкової школи продовжать відвідувати заклади освіти.

Кабінет Міністрів зміг виділити 540 млн на дезінфектори для шкіл. Заклади загальної середньої освіти зможуть додатково закупити дезінфекційні засоби для обробки шкіри рук, а також поверхонь. Кошти були зекономлені за іншими бюджетними програмами.

Діти з особливими потребами зможуть навчатися довше. За інформацією Міністерства освіти, діти з особливими освітніми потребами матимуть можливість подовжити навчання в школі на два роки. Окрім того, такі діти зможуть розпочинати здобуття освіти з іншого віку.

Школам заборонять годувати дітей сосисками. Міністерство охорони здоров'я має намір заборонити реалізовувати в школах оброблені м'ясні та рибні страви. Також школам буде заборонено закуповувати, реалізовувати та пропонувати дітям солодкі газовані напої.

В Україні створять онлайн-платформу для іноземних вступників. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, нова електронна платформа має забезпечити прозорі умови вступу іноземних громадян до українських університетів.

У 50 містах і районах школи будуть закриті до 8 листопада. Згідно з рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС, у 50 територіальних одиницях «червоної» зони серед інших обмежень, з 26 жовтня буде діяти заборона на відвідування закладів освіти.

Освіта.ua

Переглядів: 20829 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024