Четвер, 28.03.2024, 18:26















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Липень » 15 » Табірну зміну розпочали разом із друзями з Херсону
16:18
Табірну зміну розпочали разом із друзями з Херсону
    Вже 17-ий раз скликав нещодавно туристів-краєзнавців наметовий дитячий табір «Райдуга»,який є структурним підрозділом Глибоцького центру туризму й краєзнавства. 178 вихованців гуртків та 36 педагогів з різних навчальних закладів району з′їхалися в село Просокиряни, щоб максимально корисно й цікаво відпочити, оздоровитись, зреалізувати свої інтереси та пізнавальну активність.
Цьогорічна табірна зміна має приємну і значущу особливість,Ще навесні директор Глибоцького ЦТКСЕУМ Дудка А.П. запросив на літній відпочинок групу туристів-краєзнавців з Херсонської області, а саме׃ з Чаплинського та Голопристанського районів,що межують з Кримом.
І вони приїхали й долучилися до буковинців,щоб цілюща енергетика та барви карпатського літа оздоровили їх, наповнила їхні серця незабутніми спогадами та романтичним пізнанням нового.
Тому особливо яскравим,святковим було урочисте відкриття табірної зміни 30 червня.Значимість цього заходу підсилювала участь представників місцевої влади.Це голова Глибоцької районної ради Григорій Ванзуряк,начальник управління освіти Глибоцької райдержадміністрації Василь Швець, голова райкому профспілки працівників освіти Глибоцького району Світлана Лазурко, начальник відділу у справах сім′ї, молоді й спорту Ольга Сабран Глибоцької райдержадміністрації.
Учасники табірної зміни отримали благословення від настоятеля Глибоцького храму рівноапостольної княгині Ольги отця Романа Грищука.
Всі запрошені гості виступили з вітаннями, вручили багатьом керівникам гуртків грамоти Українського Державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді за перші місця в різних Всеукраїнських конкурсах,експедиціях.
Цікавим і приємним моментом на урочистій лінійці було вручення Георгієм Ванзуряком та Василем Швецем 35 навчальним закладам району туристичних наметів.Це результат проекту «Шкільний намет»,який започаткували 8 років тому управління освіти Глибоцької райдержадміністрації та Глибоцький ЦТКСЕУМ. На даний час всі навчальні заклади освіти району мають намети і це дасть можливість учням та педагогам активізувати туристичні подорожі,походи,експедиції,які є важливими факторами ідейно-морального,фізичного,естетичного й патріотичного виховання учнівської молоді.
У ході проведення святкового заходу на відкритті табірної зміни лунали патріотичні й туристські пісні,які підсилювали позитивну енергетику та емоційний настрій присутніх.Звучали пісні «Ми українці» у виконанні Мар′яни Мицак, «Перевал» у виконанні учасників гуртка «Самодіяльна й туристська пісня».А учні Глибоцького ліцею майстерно й яскраво з Державним Прапором України виконали музичну композицію «Діти України».Про любов до рідного краю,про «чуття єдиної родини» співала в своїх піснях румунською мовою талановита Крістіна Величко з Опришенської школи, що особливо вразило гостей з Херсонщини.
Важливим,цікавим фактом в ході урочистої лінійки було представлення наших Херсонських друзів.Два керівники та 12 дітей вийшли на середину майданчика і наші діти й педагоги вітали їх бурхливими, щирими оплесками та словами «Україна Єдина».Про своє ставлення до них,сердечне тепло сказали в поетичній формі сценарію ведучі заходу Мар′яна Мицак та Володимир Романюк׃
Гостей Буковина сьогодні стрічає,
Які завітали з Херсонського краю.
Тож просимо щиро до нас у Карпати,
Щоб друзів знайти і разом мандрувати.
На вас вже чекають туристські стежки,
Хай будуть легкими для вас рюкзаки.
А дружба міцною,на довгий час,
Щоб ви ще не раз приїжджали до нас.
Відтак наші дівчата у барвистих вишиванках подарували всім учасникам Херсонської групи, пам′ятні буковинські сувеніри,книги про наш край,буклети про позашкільний заклад та сфотографувалися разом на згадку.
У своєму виступі один з керівників групи Володимир Ліфінцев сказав, що в них надзвичайно приємні перші враження про Буковину та її людей.Їх також зачарувала дивовижна природа нашого краю.Вони вдячні Глибоцькому Центру за цікаву екскурсію по місту Чернівці,за ознайомлення з унікальним Опришенським музеєм археології та етнографії ім..М.Гакіана.
Варто відзначити,що за перші дні,проведені в таборі, херсонські друзі відзначали, що їм тут все подобається,все цікаво, є створені всі умови для повноцінного відпочинку й оздоровлення.Це, насамперед, упорядкована територія табору серед мальовничої природи та біля озера.Це і спортивні майданчики, різноманітні виставки фотогазет,конкурси,ігри,спортивно-туристичні змагання, майстер-класи.
А попереду буде ще більше вражень, емоцій та відкриттів,адже через 3 дні перебування дітей в таборі 15 груп вирушили в туристські подорожі. Група з Херсонщини мандруватиме разом з вихованцями Михайлівської НВК та їх педагогом Василем Гушулом та інструктором Дмитром Лупуляком. Їх маршрут пролягає по Рахівських Альпах та Чорногорії- найвищих масивах Українських Карпат.І постануть гори перед дітьми у всій величі, красі й неповторності. 
Безперечно, що розкішна природа, спілкування з друзями і пісні біля туристичної ватри ,зроблять дітей фізично сильнішими духовно й моральними багатшими і добрішими.
У таборі настало затишшя, але не надовго.Після подорожей знову всі разом зберуться в «Райдузі» вируватиме життя в цьому дитячому просторі активного відпочинку та оздоровлення.
Софія Фера
методист Глибоцького центру туризму 
і краєзнавства
Переглядів: 702 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024