Вівторок, 21.05.2024, 12:52















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Квітень » 24

      Згідно плану роботи Глибоцької гімназії та наукового товариства «Гіперіон» відбулася І Гімназійна науково-практична конференція «Шлях у велику науку».

Почесними гостями конференції були начальник Глибоцького управління освіти і науки Барарюк В. І. та начальник відділу організаційної та кадрової роботи Глибоцької об’єднаної територіальної громади Ізраілик А. І.

Ведучі конференції Стрільчук Анастасія та Барбаза Василь привітали учасників І Гімназійної науково-практичної конференції із завершенням навчального року в науковому товаристві «Гіперіон» і представили дирекцію гімназії , «Вчену раду», вчителів , які разом із школярами працювали над науково-дослідницькими роботами. Було приємно вітати на цьому дійстві батьків гімназистів, які разом з вчителями виплекали юні дарування. Символічним стало те, що на І Гімназійну науково-практичну конференцію «Шлях у велику науку» «завітали» великі вчені та філософи Г. Сковорода, Сократ, Піфагор та скептики науки футболіст з комп’ютерним генієм.

Стоячи вітали учасники конференції почесну голову «Вченої ради» богиню мудрості і знань Афіну Палладу.

Голова вченої ради, координатор наукового товариства «Гіперіон» Вороніна Лариса Анатоліївна у своєму виступі підкреслила, що І Гімназійна науково-практична конференція «Шлях у велику науку» - надзвичайно важлива подія для нашої молодої гімназії. Глибоцька гімназія ( раніше Глибоцька ЗОШ) з часів свого заснування є осередком виховання творчої та інтелектуальної еліти не тільки Буковини, а й України. Реформувавшись в гімназію, педагогічний колектив продовжує працювати над створенням престижного, демократичного, високо результативного навчального закладу нового типу, в якому навчально-пізнавальна діяльність, гармонійно збалансована з іншими видами діяльності та забезпечує повноцінний розвиток особистості учня. Для досягнення поставленої мети педагогічний колектив Глибоцької гімназії своїми основними завданнями вважає всебічний розвиток талантів, пошук , виявлення та підтримку обдарованих дітей. У молодому науковому товаристві «Гіперіон» Глибоцької гімназії науково-дослідницькою діяльністю у 9 секціях займається 123 учні, які вже встигли заявити про себе виступами на Міжнародній конференції учнівської та студентської молоді в КНТЕУ за участі Сучавського університету імені Стефана чел Марі, у круглому столі Національного університету державної фіскальної служби України, у всеукраїнському інтенсиві «Юний правознавець», який проходив у Київському національному університеті ім. Т. Г. Шевченка, у різноманітних освітніх конкурсах. Нині юні науковці готуються до ІV обласної науково-практичної конференції «Буковинський край очима юних науковців».Члени «Гіперіону» проходять своє становлення, адже наукове товариство функціонує всього один рік. За цей період заключено угоди про співпрацю між філософсько - теологічним, історичним, юридичним, географічним, філологічним факультетами ЧНУ; інститутами хімії, біології, біоресурсів, фізики та інформаційних технологій Чернівецького національного університету; Національним університетом державної фіскальної служби України, м Ірпінь. Викладачі цих вузів – часті гості на засіданнях секцій наукового товариства, вони консультують дітей з приводу роботи над науково-дослідницькими темами, читають лекції для школярів.

Такі зустрічі є дуже результативними для обдарованої еліти Глибоцької гімназії.

Рахуємо, що 20 призових місць на районному етапі Всеукраїнського конкурсу - захисту НДР та 3 призових місця на обласному етапі є результатом тандему «Обдарована дитина+вчитель-професіонал» + наукова підтримка».

До підсумкової науково-практичної конференції видавничий центр Глибоцької гімназії надрукував 2 випуски «Гімназійного меридіану».

В «Гімназійний меридіан №1» ввійшли напрацювання школярів Глибоцької гімназії, які стали переможцями різноманітних конкурсів, наукових конференцій, круглих столів тощо у 2016-2017 н.р. ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 528 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.04.2017 | Комментарії (0)

Школа моя, священна колиско,

Науки, любові, добра

Де б не була я - далеко чи близько

Наснагу черпаю з твого джерела…

    Через десять років після закінчення школи зустрілися випускники 1996-2007 років навчання у Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Надзвичайно зворушливою пройшла урочиста частина свята, яку підготувала класний керівник Габор Ганна Іванівна.

Девятнадцять випускників (з 25 ) розсілися за парти та згадували шкільні роки. Кожен з них розповідав про свої найкращі досягнення в житті. Вони запросили своїх перших вчителів, класних керівників, директора школи Панчук Л.Т.

Привітали гостей учні школи, які презентували найяскравіші художні номери зі свого арсеналу.

Перші вчителі Сокач Олена Захаровна та Панчук Олена Василівна розповідали про своїх учнів з любов’ю, згадуючи найзворушливіші події часів їх навчання у початкових класах.

На згадку про цю зустріч, випускники зробили гарні подарунки для школи.

 

ЗДВР – Ауріте М.С.

Проглядів матеріалу: 423 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.04.2017 | Комментарії (0)

   Найперша роль у  гімназійній справі, звісно ж, належить учителю. Саме від його таланту, від масштабності й багатства його особистості, від його душевної щедрості багато в чому залежить духовний клімат гімназії, той моральний тип людини, що його він вирощує...

Як дбайливий садівник, він доглядає за всіма рослинами під небом, які доручено йому виростити в садку його, щоб вони протягом усього часу свого росту були добре доглянуті, оживлювались і зміцнювалися поливанням і удобренням.

“Треба самому багато знати, щоб навчати інших”, - сказав В.Короленко. Ці слова чудово розуміють педагоги Глибоцької гімназії – творчий колектив , який знаходиться у постійному пошуці над шляхами удосконалення уроку на засадах особистісно-орієнтованого навчання в умовах інноваційного простору.

Сучасний урок – це твір мистецтва, де педагог уміло використовує всі можливості для розвитку особистості учня. Саме про особистісно-орієнтований урок та шляхи його вдосконалення говорили педагоги Глибоцької гімназії під час заняття «Відкритої педагогічної академії, яке відбулося 27 березня . Вчителі обговорили такі питання:

1. Особистісно орієнтований підхід до учнів на уроках біології та хімії (Герман А.В. , Блисенко О.В.)

2. Особистісно зорієнтований підхід у процесі викладання іноземної мови (Писарук Г.П., Шевчук А.М.)

3. Особистісно зорієнтоване виховання - виховання, орієнтоване особистістю?( Грижюк Н.М., Леонтій Е.М.)

29 березня педагогічний колектив гімназії зібрався на «Педагогічні читання». Вчителі Дудко О.О. та Драбик І.В. виступили з повідомленнями :

1. Гнат Мартинович Хоткевич, український письменник, перекладач, фольклорист, актор, режисер, композитор, музикант, педагог, автор підручника «Історія України» для початкових і середніх класів та навчально-методичних посібників із питань музичного навчання та виховання молоді, теорії та історії бандурного мистецтва.

2. Лесь Курбас, український театральний режисер, громадський діяч, актор, драматург і публіцист, педагог.

Отже, поки школярі відпочивають – педагоги навчаються!

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 413 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.04.2017 | Комментарії (0)

 Розпочато конкурс науково-технічних розробок. Міністерством освіти оголошений конкурсний відбір науково-технічних та експериментальних розробок за державним замовленням. Кінцевий термін подання документів – 15 травня.

Фінляндія допоможе Україні з реформою школи. Міністерство освіти і науки планує два пріоритетні напрямки співпраці з фінським урядом в рамках реформи середньої освіти – зміна педагогічної освіти та експертна оцінка нових освітніх стандартів.

Філії опорних шкіл зможуть відкривати дитсадки. Філії опорних шкіл, що мають вільні приміщення, відтепер зможуть виконувати функції не лише початкової школи, а й дитячих садків. Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду.

Завдання ЗНО з англійської мови з коментарями. Освіта.ua пропонує всім, хто готується до тестування, безкоштовний онлайн-сервіс, що містить завдання тестів ЗНО з англійської мови, а також ґрунтовні пояснення провідних фахівців до правильної відповіді кожного з завдань тесту.

Гранти на освіту за кордоном від «Всесвітніх студій». До 15 травня триває прийом заявок на участь у 8-му конкурсному доборі учасників освітньої програми «Всесвітні студії», яка надає можливість українським студентам отримати гранти на навчання в кращих університетах світу.

У Києві розробили порядок обрання директорів шкіл. Київська міська рада підтримала у першому читанні порядок проведення конкурсу керівників навчальних закладів. Пілотний проект визнано успішним на рівні держави, і досвід Києва беруть на озброєння інші міста.

Проглядів матеріалу: 504 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.04.2017 | Комментарії (0)

    Одним із основних завдань сучасної школи є формування у дітей загальнолюдських духовних цінностей та орієнтирів. Серед них – доброта, любов до ближніх, повага до навколишніх. Сьогодні стає очевидним, що будь-які порушення або відсутність культури поведінки, її моральних норм, негативно відбиваються на моральному та емоційному стані суспільства, його фізичному та психічному здоров`ї.

Справжнє виховання полягає в тому, щоб моральний ідеал добра, правди, честі, духовної праці жив у кожному дитячому серці. Саме з цією метою на базі Тарашанської ЗОШ 12 квітня відбувся районний семінар заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів з проблеми « Роль навчального закладу у вихованні високоморальної та духовної особистості ».

Дирекцією та педагогічним колективом навчального закладу презентовано виховний захід «Хресна дорога Ісуса Христа». Завершивши роботу в школі учасники семінару мали можливість відвідати Свято-Троїцький Собор Свято-Вознесенського Банченського монастиря.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 480 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.04.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024