П'ятниця, 17.05.2024, 17:28















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Лютий » 12

     08 лютого 2018 року у Корвійській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася серйозна розмова щодо попередження вчинення неповнолітніми злочинів та інших протиправних дій за участі представників поліції: інспектора сектору ювенальної превенції Головного управління національної поліції в Чернівецькій області Василя Вікторовича Турецького та інспектора сектору кадрового забезпечення Сторожинецького відділу поліції Марина Георгійовича Шотропи. Не оминули в ході зустрічі, звісно, теми правил поведінки та дотримання зовнішнього вигляду школярами. Також у ході бесіди запрошені представники поліції роз’яснили дітям негативні наслідки вживання спиртних напоїв, проведення часу в соціальних мережах, звернули увагу й на те, що недопустимим є пропуск уроків учнями без поважних причин. Працівники поліції докладно ознайомили дітей з поняттями кримінальних та адміністративних правопорушень, відповідальності за їхні вчинки.

Хочеться, щоб кожна дитина засвоїла свої права та пам'ятала про обов’язки, а також змогла знайти правильний вихід у складній життєвій ситуації. 

Проглядів матеріалу: 401 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.02.2018 | Комментарії (1)

    09 лютого в Купському НВК №2 практичним психологом Богданюк Міхаєлою Костянтинівною був проведений тренінг з учнями 8 класу на тему «Здоров’я – цінність нашого життя » .

Мета тренінгу було довести пріоритети здоров’я та негативний вплив шкідливих звичок на самопочуття підлітків ; формувати в учнів прагнення займати активну життєву позицію, сприяти визначенню власних духовних цінностей та орієнтації на здоровий спосіб життя.

Тренінгове заняття розпочалось з знайомства , презентації себе, налагодження контакту між учасниками , прийняттям та обговоренням правил групи.
Були проведені вправи : «Очікування учасників» ,
«Емоція по колу» , «Кроки до здоров’я» , «Запитання – відповіді» . До кожної вправи були обговорення та інформаційні повідомлення про здоров’я , здоровий спосіб життя та негативний вплив шкідливих звичок . Учні висловили свої побажання , що їм сподобалось або не сподобалось.

Учні залишилися задоволеними від проведеного заняття.

 

Проглядів матеріалу: 395 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.02.2018 | Комментарії (0)

      З 05 по 09 лютого в Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходив тиждень біології та хімії. Метою предметного тижня було: узагальнити і розширити знання учнів з хімії та біології, розкрити їх значення в житті людини та довести необхідність вивчення дисциплін; виховувати дбайливе ставлення до природи; формувати практичні вміння і навички; сприяти екологічному вихованню учнів, свідомому ставленню до власного здоров’я; розвивати творче мислення, пам’ять, мову, вміння логічно міркувати та робити висновки.

Вчителями хімії Крецу О.С. та біології Врабій К.В. на протязі тижня було проведено багато конкурсів та вікторин, які дали можливість учням проявити свої здібності та знання, а саме:

- Лекція «Вплив наркотиків і токсинів на здоров'я і поведінку людини»

- 8-11кл. Конкурс ерудитів «Унікальна фауна землі» 6-го кл.

- Гра знавців біології «Найрозумніший» 7-8 кл.

- Конкурс між 7-8 кл. «Подорож в царстві хімії».

- Конкурс стінгазет.

Це ігрова і розвиваюча форма діяльності, яка складається з коротких запитань і не вимагає довгих розгорнутих відповідей. Вона активізує розумову діяльність учнів та дає можливість перевірити знання.

Особливу увагу було надано яскравим ефектним дослідам, які можуть бути застосовані учнями у повсякденному житті.

ЗДВР – Ауріте М.С.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 407 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.02.2018 | Комментарії (0)

    Згідно плану науково-методичної роботи у Глибоцькій гімназії відбулося чергове засідання постійно діючого семінару «Шляхи вдосконалення педмайстерності», яке пройшло у формі дискусійної панелі «Нова українська школа. Хто? Як? Де?».

Інформаційним приводом до дискусії став великий суспільний резонас щодо майбутнього української школи серед батьків , учнів , вчителів. Учасниками НУШ є всі дійові особи навчально-виховного процесу: МОН, вчителі , батьки , учні. Саме тому членами дискусійної панелі стали чотири групи педагогів гімназії групи , які представляли МОН , учнів , вчителів , батьків. Велику роль під час проведення дискусійної панелі зіграла всюдисуща преса , яка упродовж дискусії задавала запитання всім учасникам .

Організаторами та ведучими методичного заходу сталиВороніна Л.А. (заступник директора з науково-методичної роботи) та Остафійчук О.К.(заступник директора з початкових класів).

Спікерами груп були Крайська Д.Г., Шевчук А.М., Скибінська Л.С., Цуркан І.Г., Андрон Т.О., Писарук Г.П..

Педагоги жваво обговорювали НУШ, дискутували , виконували різні вправи: «Факт-чекінг», «Мона Ліза» , «Акровірш», « А ми - сучасні…? »,«За досвідом до Фінляндії» , «Фінансова круговерть» ,«Діамант методичних пріоритетів НУШ »,«Інтелектуальна картапамяті НУШ», «Даймонд» . Вчителі обговорили 10 навичок , яким треба навчити дітей сьогодні , щоб вони були затребувані завтра, багато говорили про компетентнісні підходи у Новій українській школі.

Методичний захід посприяв вдосконаленню педмайстерності вчителів Глибоцької гімназії. Це надзвичайно важливо , адже українська школа стоїть на порозі великих змін.

 

/Files/images/DSCN5406.JPG/Files/images/DSCN5414.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/Files/images/DSCN5407.JPG/Files/images/DSCN5447.JPG/Files/images/DSCN5445.JPG

Проглядів матеріалу: 474 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.02.2018 | Комментарії (0)

    МОН просить авторів підручників подбати про їх дизайн. Відомством розроблені рекомендації щодо дизайну та поліграфічного виконання підручників для першого класу, врахування яких має допомогти авторам у процесі створення сучасного підручника.

В Україні розпочалась реєстрація на ЗНО. Для успішної реєстрації участі у тестуванні, необхідно створити реєстраційну картку, сформувати пакет документів і передати його до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Реєстрація триватиме до 19 березня.

Профспілка: лист МОН щодо зарплат є незаконним. Профспілка працівників освіти і науки заявляє, що Міністерством освіти знівельовано рішення уряду про збільшення на 10% схемних посадових окладів при визначенні розмірів їх підвищення за умовами праці.

МОН просить школи обрати підручники для 5 класу. Відомством підготовлені рекомендації, що містять календарний план та алгоритм вибору підручників. У разі впливу або бажанні третіх осіб вплинути на вибір учителів, освітяни можуть повідомити про це на «гарячу лінію».

МОН затвердило програму підготовки тренерів НУШ. Метою програми є підготовка тренерів до забезпечення професійного розвитку та підвищення рівня професійної компетентності вчителів, які навчатимуть учнів перших класів. Зміст програми поділений на чотири модуля.

Скільки балів потрібно, аби вступити на бюджет. «Вступ.ОСВІТА.UA» пропонує майбутнім вступникам інформацію про середній бал ЗНО абітурієнтів, які вступили на навчання за кошти держбюджету. Дані дозволять абітурієнтам оцінити шанси на вступ на бюджетну форму навчання до обраного вишу.

Профспілка про підвищення зарплат: це вибіркове рішення. Профспілка працівників освіти звернулась до профспілкових організацій з проханням провести роботу з представниками місцевих влад щодо встановлення працівникам дошкільних і позашкільних закладів «регіональних надбавок».

Підвищення кваліфікації вчителів: Хто? Що? Коли? Як? Першого вересня всі першокласники навчатимуться за новим Державним стандартом початкової освіти. Міністерством освіти надані відповіді на основні запитання щодо підвищення кваліфікації вчителів.

Затверджені програми ЗНО для вступників магістратури. Тести для вступників до магістратури з «Права» та «Міжнародного права» міститимуть завдання з восьми базових правничих дисциплін. ЗНО з іноземної мови складатиметься з двох частин - «Читання» та «Використання мови».

Генератори практичних завдань для дітей. Проект «Розвиток дитини» разом з Освіта.ua пропонують батькам, вихователям і вчителям 14 генераторів практичних завдань, що дозволяють створювати завдання з математики, читання та письма для дітей різного віку.

Проглядів матеріалу: 477 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.02.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024