П'ятниця, 19.04.2024, 00:44















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Березень » 02

       29 лютого 2020 року на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді проведено обласний фестиваль комп’ютерних програм учнівської молоді, на якому Глибоччину представила команда гуртківців «Юні програмісти» Глибоцького РБТДЮ на базі Димківського НВК, керівник Головата Маргарета Лауренціївна.

За рішенням журі у номінації «Я програмую в Scratch» Шородок Анатолій виборов ІІ місце, а у номінації «Веб-дизайн» Шородок Олексій ІІІ місце.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 292 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.03.2020 | Комментарії (0)

       Традицією в Сучевенській ЗОШ І-ІІІ ступенів став День відкритих дверей, що проводиться щорічно під час атестації вчителів. З нагоди його проведення до школи була запрошена головний спеціаліст відділу освіти та методист румунської мови та літератури РМЦ Домніка Мірчівна Міхай. Разом з іншими педагогами школи відвідали показові уроки та позакласний захід, які гарно підготували та цікаво провели Міглей Флоаря Георгіївна, Ілуцан Марія Григорівна та Міхайлович Олена Василівна.

Цікавим та пізнавальним для учнів виявився урок математики у 3-му класі на тему «Додавання та віднімання чисел, що складаються з трьох цифр», який провела вчителька початкових класів Міглей Ф. Г.

На уроці християнської етики в 5-му класі Ілуцан М. Г. цікаво розповіла учням про вічну книгу людства – Біблію, Закон Божий та закони людей, навчила учнів гарно ставитися один до одного, поважати та дотримуватися 10 Божих Заповідей.

Про життєвий і творчий шлях Григорія Віеру розповіли рядками його поезії учні 6-9 класів під час проведення позакласного заходу «Я – поет мого роду», який на високому рівні провела учитель румунської мови та літератури Міхайлович О. В.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 273 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.03.2020 | Комментарії (0)

Din albul fulgilor de nea,

Și din a soarelui sclipire,

Îți dăruiesc un mărțișor,

Aducător de fericire!

   Astăzi, 2 Martie, la școala din Privorochi s-a sărbătorit Ziua Mărțișorului și omagierea marelui scriitor Ion Creangă. Elevii clasei a 6B și cl. a 7 au recitat poezii și legende despre Mărțișor, au povestit date din viața și activitatea lui Ion Creangă, au recitat poezii, au în scenat mici piese din Amintiri din Copilărie, au răspuns la întrebări. Elevii au fost îmbrăcați în haine naționale. Toți ceilalți i-au ascultat cu atenție și cu toții au făcut o călătorie în copilăria lui Nică, astfel s-au regăsit și pe ei în "Amintiri".

 

Проглядів матеріалу: 319 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.03.2020 | Комментарії (0)

   На сьогоднішній день освіта перебуває в постійному оновленні і вимагає від педагогів новаторських ідей, новітніх підходів в організації та проведенні занять. Стає очевидним, що досягнення мети сучасної освіти пов’язане з особистісним потенціалом педагога, його загальною та професійною культурою, без яких неможливе вирішення наявних проблем навчання та виховання відповідно до нових освітніх парадигм. Саме тому особливої актуальності набувають питання підвищення й розвитку рівня професійної компетентності вчителів. У сучасних умовах розвитку освіти кожен педагог, що усвідомлює потреби сучасного суспільства і власну відповідальність за якість надання освітніх послуг перед своїми учнями, їхніми батьками та колегами-педагогами, намагається впроваджувати у свою роботу нові освітні технології. З метою упровадження в навчально-виховний процес ефективних форм і методів роботи у Нижньосиньовецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів 25 лютого 2020 року відбувся День відкритих дверей.

Основним завданням цього методичного заходу було розвиток ініціативи та творчого пошуку педагогічних знахідок, демонстрування та обмін перспективним педагогічним досвідом, секретами власної педагогічної майстерності, упровадження в практичну діяльність передового педагогічного досвіду і організація обміну досвідом роботи.
Вчителі які атестуються (Романюк О.Г.,Педурару А.Г.,Дамаскін Л.Г.,Дамаскін В.І.,Зегря В.І.,Атодиресі В.В.,Урсу К.М.) представили калейдоскоп відкритих уроків, майстер-класів, під час яких прагнули показати свою майстерність і знання опанованих інтерактивних, проектних та інформаційно-коммунікативних технологій. З упевненістю можна стверджувати, що всі педагоги на високому рівні володіють сучасними освітніми методиками і технологіями, активно їх впроваджують, використовують і поширють в професійному середовищі.

Усі урокі пройшли на високому рівні, а педагоги школи націлені на пошук нових методик навчання, на підвищення рівня самоосвіти, збагачення перспективного педагогічного досвіду з урахуванням креативних здібностей колег. Методист РМЦ Колесник А.І.,яка була присутня на уроках та позакласному заході, вручила вчителям сертифікати.

Адміністрація школи висловлює вдячність за невтомну працю нашим талановитим педагогам, які поділилися своїм професіоналізм!!!!

Тим, хто пізнати добро допоміг,
Тим, хто відкрив для нас тайни доріг,
Тим, хто нам крила дарує щодня,
Тим, хто відкрив нам жагу пізнання
Тим, чия праця важка,
непроста,

Тим, чиє слово добром пророста, Тим, хто відкрив нам науки світання
Наші найкращі вітання!!!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 285 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.03.2020 | Комментарії (0)

    Народний танець - це душа народу, його краса і велич! Саме це довели хореографічні колективи Глибоцького району в обласному Фестивалі-конкурсі народного танцю. Беззаперечну перемогу здобув колектив Волоківської ЗОШ - I місце. Танцівники зачарували щирими емоціями, яскравими костюмами, неповторними хореографічними рухами, сповненими любов'ю до рідного народу.
Колектив вихованців Глибоцького РБТДЮ на базі Станівецького НВК продемонстрував грузинський танець, дівчатка зачарували своєю грацією та красою і здобули II місце.
А колектив Карапчівського ліцею захоплював автентичними костюмами, рухами, емоціями і вибороли III місце.
Щиро дякуємо керівникам Домнікі Шові, Івану Миколайовичу Когану, Іонелі Товарницькій.
Зичимо нашим переможцям та їх талановитим керівникам творчого азарту, невгамовної енергії, нових перемог!

Проглядів матеріалу: 271 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.03.2020 | Комментарії (0)

     З 24 по 28 лютого 2020 року в Коровійській школі проходив Тиждень профілактики шкідливих звичок. Почався тиждень із виховних годин, на яких з учнями 5-11 кл. проводились бесіди щодо профілактики шкідливих звичок. Учнівським самоврядування був підготовлений виступ - антиреклама шкідливим звичкам. Протягом тижня також була представлена виставка малюнків «Ми проти шкідливих звичок».

В заключній частині тижня, медичною сестрою школи Повар А.Є., був проведений конкурс із учнями 5-11 кл. щодо знань про шкідливі та корисні звички, в якому перемогли учні 7-Б кл. (кл. кер. Мунтян А.В.).

Здорові діти – здорова нація! Шкідливим звичкам немає місця серед нас!

Проглядів матеріалу: 307 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.03.2020 | Комментарії (0)

    21 та 22 лютого 2020 року Чернівецький обласний центр естетичного виховання «Юність Буковини» гостинно приймав талановитих учасників 2-ого етапу Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», а це 630 учнів закладів загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної освіти) області.

Наш район представляли переможці районного етапу.

У номінації «Літературна творчість»: Євтух Олександра, учениця Глибоцького ліцею, кер. Ванзар С.С.; Дручук Руслана, учениця Корчівецької ЗОШ, кер. Чорнописька В.Л.; Продан Максим, учень Молодійської ЗОШ, кер. Громик І.М.

У номінації «Фольклорне мистецтво» - театральний колектив Йорданештської ЗОШ №2, кер. Ілюк Л.Г., Гушулей Р.В.

У номінації «Театральне мистецтво» - музично-драматичний колектив «Діалог» Глибоцького ліцею, кер. Бабина О.О., Максимюк В.В.

Наші учасники показали високий рівень виконавської майстерності, сценічну культуру, артистизм, їхні виступи були яскраві, змістовні.

Хочеться подякувати дирекції шкіл району, керівникам колективів, батькам за підготовку та організацію виступів.

Вітаємо Євтух Олександру, ученицю Глибоцького ліцею(кер. Ванзар С.С.) з ІІІ місцем.

Бажаємо колективам та окремим виконавцям подальших успіхів, творчих досягнень, професійного зростання.

Проглядів матеріалу: 293 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.03.2020 | Комментарії (0)

   Важливе місце в житті людини займає рідна мова. Адже мова – це всі глибинні пласти духовного життя народу. Значення її дозволяє людині піднятися вище у своєму розвитку. Саме мова є найважливішим інструментом навчання. Завдяки мові ми можемо сприймати інформацію, накопичувати та передавати її. Тому найголовніше завдання учителя – це навчити любити рідну мову з дитинства, показати стежину до її вивчення. То ж саме над цим і працюють вчителі-філологи Мойсюк Н.Д., Генкул Р.Б., Сусак Л.І. Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ступенів Волоківської ОТГ Глибоцького району.

У закладі освіти з 21 по 28 лютого 2020 року відбулися заходи у рамках Тижня української мови та літератури. Метою проведення Тижня було донести до учнів красу і багатство української мови та літератури; розвивати творчу уяву, пам'ять, усне мовлення, уміння працювати у команді; формувати та розвивати естетичний смак школярів; виховувати почуття пошани до скарбниці народної творчості, шанобливого ставлення до творчості українських письменників.

Тиждень було розпочато тематичною лінійкою, на якій Токар І.Б., заступник директора з НВР, ознайомила учнів та вчителів із основними заходами та запросила всіх до активності. У фойє закладу учнями було організовано фотозону, виставку висловів про мову та малюнків улюблених літературних героїв.

Педагоги-словесники із надзвичайним захопленням провели години спілкування на теми “Подорож країною мови”, “Народ Шевченка не забуває і ніколи не забуде”, “Учітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь”, “Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п’янить…”, “Хотіла б я піснею стати”. Цьому відведено було особливу роль, адже набуті особистісні якості, пов’язані з мовленням, знання майстрів рідного слова забезпечують основу подальшого навчання, виховання школяра.

Котик Д.І., бібліотекарем школи, було організовано тематичні книжково-ілюстративні виставки найбільш актуальної літератури про українську словесність Моє ти диво калинове, кохана материнська мово та Леся Українка – славна дочка українського народу.

Яскраво та обізнано були проведені Мойсюк Н.Д. між учнями 8-го класу мовознавчий брифінг “Речення з однорідними членами: чи потрібні вони?” та літературний турнір “Дорогою ціною… здобути бажану волю” (за твором М. Коцюбинського).

Мовознавчий конкурс “Мова єднає всіх” між учнями 5 класу дали можливість Генкул Р.Б. розширити творчі можливості у дітей, сприяти розвитку розумових та мовленнєвих здібностей, проявити любов та повагу до творців літературної спадщини українського народу.

Круглий стіл “Складнопідрядні речення, які вони?”, під керівництвом Мойсюк Н.Д., сформував в учнів 9 класу вміння впізнавати складнопідрядні речення, визначати їх будову, ставити питання від головної до підрядної частини, креслити схеми складнопідрядних речень.

Літературні дебати «Українська плеяда: Тарас Шевченко, Леся Українка та Ліна Костенко», під супроводом Сусак Л.І., мали на меті поглибити знання учнів про визначних митців українського слова та сприяти усвідомленню значення творчості поетів не тільки для української літератури, але й зарубіжної. Захід відбувся між командами «Кобзар» та «Плеяда». Учні 7-го класу виявили неабиякий інтерес до творчості митців, показали свою ерудованість щодо життєвого та творчого шляху майстрів слова, висвітлили проблемні питання та крізь призму дискусії змогли віднайти альтернативну відповідь.

Веб-подорож “Творчість Лесі Українки – видатне явище світової культури” розкрила геніальність, самобутність поетеси, виховував інтерес до творчої спадщини Лесі Українки, любов до художнього слова та почуття прекрасного.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 286 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.03.2020 | Комментарії (0)

  Розпочався конкурс на створення НПЦ у закладах профосвіти. Міністерство освіти повідомило про початок прийому від закладів професійної освіти заявок на конкурс для створення навчально-практичних центрів. Загальний бюджет програми складає 259 млн.

МОН співпрацюватиме з інноваційним парком UNIT.City. Планується, що за результатами співпраці українські учні, науковці та всі інші, хто вивчає інновації, отримають більше можливостей для розвитку стартапів та підприємництва в Україні.

МОН планує вберегти вчителів від тиску при виборі підручників. У разі здійснення тиску при виборі підручників для учнів 3-х класів, який цього року триватиме до 12 березня, учителі зможуть повідомити про це на «гарячу лінію» або освітньому омбудсмену.

В Україні затвердять новий порядок присудження наукових ступенів. Проект документа встановлює процедури й умови присудження ступенів доктора наук і доктора філософії, а також права й обов’язки спеціалізованих вчених рад закладів вищої освіти.

КМУ унормував доплати вчителям за успішну сертифікацію. Уряд ухвалив постанову про встановлення доплати за успішне проходження сертифікації. Документом установлено, що вчителям, які пройдуть сертифікацію, буде встановлена щомісячна доплата в розмірі 20%.

В Україні планують підвищити якість шкільних підручників. За словами Ганни Новосад, змінити якість підручників на краще можливо лише повністю перезавантаживши усі процеси та інституції, передавши експертизу підручників Українському інституту розвитку освіти.

Уряд перейменував шкільний предмет «Захист Вітчизни». Відтепер учні шкіл вивчатимуть оновлений предмет «Захист України» замість «Захисту Вітчизни». Предмет «Захист України» є обов’язковим для вивчення у 10-11 класах.

Кабмін спрямував 504 млн на інклюзивну освіту. Місцева влада зможе витратити виділені кошти на оплату корекційно-розвиткових занять і придбання спеціальних засобів корекції для закладів професійної освіти, шкіл та дитячих садків.

МОН реформує систему зарплат учителів. Планується, що ключовою зміною стане збільшення окладів вчителів і зменшення кількості надбавок. Концепція реформування системи заробітних плат вчителів буде представлена Міністерством освіти до кінця квітня.

Учасники пробного ЗНО отримають запрошення 2 березня. Учасники пробного зовнішнього оцінювання отримають запрошення, у яких буде зазначено адреси пунктів пробного тестування. Запрошення будуть розміщені в особистих кабінетах учасників.

Новосад: про масове звільнення учителів-пенсіонерів не йдеться. За словами міністра, переведення учителів-пенсіонерів на роботу за контрактом не означає масових звільнень. Разом з тим, це можливість відкривати шлях молодим вчителям.

Виші можуть взяти участь у програмі мобільності. Британська Рада спільно із Міносвіти реалізує програму академічної мобільності «САМ Україна». Програма покликана сприяти академічній співпраці між закладами вищої освіти та діалогу між молоддю.

Проглядів матеріалу: 299 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.03.2020 | Комментарії (0)

           1 Martie este prima zi de primăvara, fiind numită în timpuri mai vechi Cap de primăvară.
Astfel, după o iarnă lungă şi geroasă, când se arătau primele raze de soare şi începea să se topească zăpada, românii sărbătoreau Ziua Mărţişorului.

În preajma Zilei Mărţişorului elevii ciclului primar din școala de cultură general de gradele I-III Iordănești au înscenat legenda Mărțișorului, au confecționat aplicații și au dăruit mărțișoare persoanelor dragi.

 

 

Проглядів матеріалу: 293 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.03.2020 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024