Четвер, 18.04.2024, 04:03















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Березень » 04

  «ЮНА ЕЛІТА ГЛИБОЧЧИНИ»,- це вже бренд системи освіти району, адже завжди приємно говорити про успіхи і перемоги, а саме цей напрям - робота з обдарованими учнями - яскраве свідчення успішної командної роботи всіх ланок освіти Глибоччини: дошкілля, позашкілля, школи, родини, відділу освіти та методичного центру.

10 років юна інтелектуальна обдарованість Глибоцького району тримає першість в обласних олімпіадах та конкурсах. Спільним рішенням вдалось зберегти єдину команду, до складу якої входять учні закладів освіти району та об`єднаних громад. Фаховий супровід дитини здійснювали найкращі вчителі, відчувалась потужна підтримка батьків, координація методистів та відділу освіти, і, як закономірність - відмінний результат за підсумками обласного етапу інтелектуальних змагань.

ЮНА ЕЛІТА ГЛИБОЧЧИНИ-2020 здобула 68 призових місць в олімпіадах, 17 – в конкурсі-захисті наукових робіт в БМАН, 13 – у мовно-літературних конкурсах ім. П.Яцика, ім. Т.Шевченка, учнівської творчості.

9 юних інтелектуалів району боротимуться за перемогу на державному рівні!

Традиційно, назвемо заклади освіти, що плекають юну еліту Глибоччини:

Глибоцький ліцей (директор Дмитрій Глобак)

Глибоцька гімназія (директор Юрій Блисенко)

Коровійська ЗОШ (директор Ольга Лупуляк)

Карапчівський ліцей (директор Євген Товарницький)

Старововчинецький ліцей (директор Дмитро Чапля)

Молодійська ЗОШ (директор Філіча Сарафінчан )

Кам′янська ЗОШ (директор Світлана Тріфан)

Чагорська ЗОШ (директор Вадим Калараш)

Сучевенська ЗОШ (директор Штефан Сучеван)

Корчівецька ЗОШ (директор Ярослав Чорнописький)

Йорданештська ЗОШ №2 (директор Марінела Кирчу)

Тереблеченська ЗОШ № 1(директор Аурельян Німіджан )

Багринівська ЗОШ (директор Михайло Акатріні)

Купський НВК № 2 (директор Костянтин Богданюк)

Просіцька ЗОШ (директор Лариса Ніколаєску)

Тарашанська ЗОШ (директор Світлана Бойко)

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 417 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2020 | Комментарії (0)

    Сьогодні, 3 березня, в рамках проведення Тижня педагогічної майстерності проведено заняття у дошкільній групі Петричанського НВК на тему: "На гостини до весни".

Вихователь Анна Дмитрівна закріплювала знання дітей про характерні ознаки весни, про життя рослин, птахів та тварин. Діти повторили правила поведінки у природному оточенні. На занятті педагог використала художнє слово, розрізні картинки птахів, площинні зображення весняних квітів, лісових звірят та ознак весни. А маленьким сюрпризом у кінці заняття були ласощі для дітей.

Проглядів матеріалу: 324 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2020 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 2141 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2020 | Комментарії (0)

   Luni, pe data de 2 martie, în incinta CIE Hrușăuți s-a petrecut sărbătoarea consacrată venirii primăverii “Mărțișor”. La organizarea manifestării au luat parte profesorii Maria Mudrac și Gheorghe Sadovei. În cadrul acestei măsuri, elevii claselor a 1-6-a ne-au interpretat melodioase cântece despre primăvară și mărțișor, elevele din clasa a 5-a au recitat frumoase versuri consacrate acestui anotimp, iar elevii clasei a 2-a au înscenat legenda Mărțișorului și ne-au recitat versuri despre primăvară.

Cu o săptămână în urmă, profesoara de muncă Maria Zaharciuc a organizat un atelier de creație “Confecționăm un mărțișor” pentru elevii din clasa a 5-a. Mărțișoarele obținute au demonstrat abilitățile, dibăcia și creativitatea copiilor prezenți la această manifestare.

Director adjunct în problemele educaţiei Dana Zinchevici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 330 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2020 | Комментарії (0)

       2 березня в Червонодібровському НВК було розпочато День відкритих дверей, що проводиться щорічно під час атестації педагогів. З нагоди його проведення до школи була запрошена методист –психолог РМЦ Альона Іванівна Колесник.

Практичним психологом Червонодібровського НВК Арманаш О.Д. було проведено відкрите тренінгове заняття в 7 класі на тему «Життя найвища цінність людини». Такі ж заняття були проведені і в 6,8-9 класах. Метою занять було набуття практичних навичок запобігання суїцидальній поведінці серед учнів; навчити цінувати власне життя; визначати життєві цінності й планувати майбутнє. Учні одержали інформацію про значення свідомого вибору у житті людини.

Учні погодилися, що тема тренінгу – важлива, актуальна була і залишиться невичерпним джерелом досліджень та обговорень майбутніх поколінь.

Проглядів матеріалу: 267 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2020 | Комментарії (0)

       Згідно з річним планом школи, з метою розвитку інтересу школярів до вивчення румунської мови і літератури, активізації їх пізнавальної активності, удосконалення форм і методів проведення нетрадиційних уроків і позакласних заходів із рідної мови і літератури, в період з 24.02 по 28.02.2020 р. у школі проведено Тиждень румунської мови і літератури.

Проведенню тижня передувала велика підготовча робота: розроблення плану, оформлення матеріалів, сценаріїв. На загальношкільній лінійці був оголошений план проведення Тижня.

Протягом тижня вчителі Мандюк В.Г. і Панчук А.В. провели ряд заходів. Відкритий урок літератури (румунської та зарубіжної) презентувала Мандюк Віолета Георгіївна у 7-му класі на тему: «Alexei Mateevici, poezia «Limba noastră». Teme, motive. Structura. Mesajul de idei și sentimente. T.L. Genul liric. Imnul. Oda.» Вчителька показала високу майстерність організації уроку. На фліп-чарті були представлені портрети поетів та письменників, які оспівували у своїх творах рідну мову. Учні висловлювали свою любов до рідної мови, представляючи свої презентації та твори, читаючи вірші на пам'ять. Вони працювали в парах та самостійно, писали вислови про мову на листочках для «дерева пізнання», знаходили відповідність між ілюстраціями та висловами з твору, із задоволенням виконували запропоновані їм вправи. Відео слайди, вишивані сорочки, цитати про мову та ліричне висловлювання вчительки про красоту рідної мови, ввели всіх присутніх у надзвичайний світ літератури. Панчук А.В. провела урок-проект «Eminescu – legenda sufletului românesc» і квест «Pas cu pas prin împărăția limbii și literaturii române» з учнями 5-го та 6-го класів. Учні працювали у двох командах. Вчителька використала багато роздаткових матеріалів, відео слайди із завданнями та відповідями, вдало підібрала епіграфи.

Всі заходи пройшли на високому методичному рівні, складеними за сучасними вимогами, із використанням ТЗН та інтерактивних технологій. Вони продемонстрували зацікавленість учнів до вивчення рідної мови і літератури, сприяли підвищенню їхнього освітнього рівня, показали добру підготовку вчителів, їх творчий підхід до проведення уроків, позакласних заходів, оформлення школи.

На закінчення Тижня вчителі зібрались за круглим столом, де поділились досвідом, методичними розробками, дидактичним матеріалом.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 288 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2020 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024