П'ятниця, 19.04.2024, 11:42















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Червень » 30

 МОН розробило нове положення про шкільну дистанційну освіту. Документ визначає механізм здобуття середньої освіти за дистанційною формою, а також використання технологій дистанційного навчання під час організації здобуття освіти за різними формами.

Президент підписав закон про звільнення учнів від ДПА. Закон має на меті мінімізувати ризики захворювання на COVID-19 серед учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, і подальшого поширення коронавірусної хвороби.

Мандзійновий навчальний рік розпочнеться з вересня. До кінця червня Міністерство освіти спільно з Міністерством охорони здоров'я розроблять додаткові протоколи, що визначатимуть заходи безпеки у закладах освіти до повернення дітей з 1 вересня.

Принципи НУШ стануть надбанням учнів 5-9 класів. Заступник міністра Любомира Мандзій, коментуючи основні засади проекту Держстандарту базової освіти наголосила, що пріоритети Нової української школи стануть надбанням учнів 5-9 класів, а не залишаться лише у початковій школі.

Освітяни можуть тимчасово працювати без медогляду. У Київській міській профспілці працівників освіти повідомили, що на період карантину заклади освіти можуть залучати працівників освіти до роботи без проходження попереднього або періодичних медичних оглядів.

МОН не планує переводити школи на дистанційне навчання. За словами Любомири Мандзій, навчальний рік розпочнеться 1 вересня, а формат роботи шкіл залежатиме від епідеміологічної ситуації. МОН не переводитиме школи на обов’язкове дистанційне навчання.

Пришкільні табори до 31 липня не відкриються. Уряд ухвалив рішення про заборону роботи пришкільних таборів на період дії карантинних обмежень. Наразі передбачено, що карантин триватиме до 31 липня, однак залежно від ситуації цей термін може бути продовжено.

Випускники можуть врахувати результати ЗНО як ДПА. У разі якщо випускник має бажання врахувати результати зовнішнього оцінювання, як державну підсумкову атестацію, він повинен написати відповідну заяву на ім'я директора школи.

МОН надало вишам поради з організації змішаного навчання. Університети та коледжі отримали поради щодо того, як розгорнути змішане навчання, яке нормативне забезпечення та технологічна база для цього потрібні, як підготувати персонал та спланувати навчальний процес.

У МОН роз'яснилияк обчислити середній бал атестата в 2020 році. Необхідність роз'яснень викликана ухваленням закону, що звільняє від державної підсумкової атестації всіх здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти.

В Україні стартувало проведення ЗНО - 2020. Старт цьогорічного тестування через карантинні заходи був відтермінований більше ніж на місяць. Наразі епідеміологічна ситуація дозволяє провести тестування. ЗНО розпочалось тестуванням з математики.

Усі пункти ЗНО в Україні провели тестування. Усі пункти тестування країни під час  першого дня проведення зовнішнього оцінювання були відкриті для вступників. Також роботу усіх пунктів, незважаючи на погодні умови, було забезпечено у західному регіоні країни.

Сергія Шкарлета призначено в.оміністра освіти і науки. Кабінет Міністрів призначив ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти і науки і одночасно поклав на нього обов'язки в.о. міністра освіти і науки.

Явка на ЗНО перевищила очікуванняКиїв лідирує. Попри переконання деяких представників влади та освітян про ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 430 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.06.2020 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024