Середа, 24.04.2024, 21:54















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Листопад » 16

    У МОН планують завоювати довіру до профтехосвіти. За словами заступника міністра освіти Ігора Гарбарука, недостатня увага до професійної освіти та робітничих професій є проблемою, яка матиме широкі наслідки не тільки для розвитку конкретного регіону, а й для економіки усієї країни.

В МОН розробили стандарт виховання дошкільнят. Базовий компонент є державним стандартом освіти, що містить норми і положення, які визначають державні вимоги до рівня розвиненості, освіченості та вихованості дитини дошкільного віку.

МОН розпочало дискусію про терміни шкільного навчання. В.о. міністра освіти Сергій Шкарлет наголошує, що дискусія, яка триває в освітній спільноті з приводу термінів початку та завершення шкільного навчання, у жодному разі не передбачає повернення десятирічки.

Держава буде оплачувати самоізоляцію через COVID-19. Держава оплачуватиме лікарняний працівникам, які залишатимуться на самоізоляції. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, люди, члени родин яких захворіли на COVID-19, мають залишитись на самоізоляції.

Київ відмовиться від паперових шкільних журналів. Наступного навчального року столичні школи повністю перейдуть на роботу в «Електронному класному журналі», а паперові версії документа більше не знадобляться.

В Україні посилено карантинні заходи. В Україні через експонентне зростання кількості хворих на COVID-19 та суттєве збільшення навантаження на лікарні та лікарів запроваджені нові карантинні обмеження та встановлений карантин вихідного дня.

Схвалена стратегія державної молодіжної політики. Уряд схвалив Національну стратегію державної молодіжної політики, яка має забезпечити створення можливостей для української молоді бути конкурентоспроможною й брати участь у житті суспільства.

Гриневич: провідні країни навчають дітей у школі до 18 років. За словами Лілії Гриневич, у Європі та багатьох провідних освітніх системах діти навчаються у школах до 18-ти, а деколи й до 19-ти років, оскільки у цьому віці людина є більш підготовленою до наступного вибору.

У Києві вважають, що школярі знизять агресивність епідемії. Голова столичної Держспоживслужби Олег Рубан зазначає, що робота дитячих садків та шкіл дасть той результат формування імунітету, який знизить агресивність епідемії.

В Україні розроблять нову освітню програму для 5-9 класів. Міністерство освіти розробить типову освітню програму для 5-9 класів на основі нового Державного стандарту базової середньої освіти. Навчання за новою програмою п'ятикласники розпочнуть у 2022 році.

Вишам рекомендували перейти на змішане навчання. Міносвіти рекомендує закладам вищої та фахової передвищої освіти з 16 листопада проводити освітній процес за змішаною формою. Водночас ухвалення рішення щодо форми освітнього процесу належить до компетенції вишу.

МОН планує зменшити бюрократичний тиск на освітян. Відомство має намір зменшити бюрократичне навантаження на науково-педагогічних та педагогічних працівників. Окрім того, першочерговими цілями відомства є тотальне переведення документообігу в цифровий формат.

Проглядів матеріалу: 21238 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.11.2020 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024