Середа, 24.04.2024, 21:42















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Листопад » 18

    16 листопада у всьому світі відзначається Міжнародний день толерантності.
Його запровадили у 1996 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Саме цього дня ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості.
У цій декларації йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхньої віри, етнічної належності чи кольору шкіри. Навчання починається з дітей, яких варто вчити поважаючи інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію.
Толерантність – це вміння людини ставитись без агресії до думок інших людей, до їх способу життя, віросповідання, звичаїв, традицій, ідей і почуттів.
Щороку у Нижньосиньовецькій ЗОШ проводиться Міжнародний День Толерантності. Під керівництвом практичного психолога Унгурян М. І. цього року учні школи взяли участь у конкурсі малюнків до дня Толерантності під назвою «Світ починається з мене».
Учні початкової ланки мали змогу на основі тематичних мультиків краще зрозуміти значення поняття толерантності. Діти отримали необхідні в сучасних умовах життя знання про толерантність та її особливості а також переглянули серію відео про чуйність, доброту і милосердя. Сподіваємось, заходи надовго залишився в пам’яті школярів, а «толерантність» для них – не просто абстрактне поняття, але й один із життєвих постулатів.
З учням середньої ланки були  проведені онлайн тренінги, з учнями старших класів, проведені бесіди на теми:
 «Толерантність у нашому житті»,
«Толерантність починається з мене»,
« Вчимося толерантному спілкуванню»,
«Що таке толерантність?».

Проглядів матеріалу: 21240 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2020 | Комментарії (0)

Толерантність – це вміння людини з терпінням ставитись до думок інших людей, до їхнього віросповідання, національності, мови, звичаїв, традицій, погляду на життя тощо.

Щороку в Коровійській ЗОШ І-ІІІ ст. відзначають День толерантності. Цього року епідеміологічна ситуація по захворюванню на COVID-19 додала свої корективи  і «змусила» змінити формат відзначення цієї дати. Оскільки, в школі, станом на 16 листопада переважає змішана форма навчання, то школярі 1-4 кл. разом із своїми наставниками мали змогу традиційно відзначити День толерантності в стінах своїх класів, чого не змогли зробити школярі середньої та старшої школи. Для учнів 5-11 кл. були організовані бесіди з використанням відеоматеріалів та слайд-презентацій.

Представники учнівського самоврядування школи, напередодні Дня толерантності взяли участь у конкурсі есе на тему «Всі люди однаково важливі», який був організований Центром громадської активності «Синергія» в межах реалізації проєкту, за підтримки Фонду демократії Посольства США в Україні. В цьому конкурсі учасники розкрили тему толерантного ставлення до різних цільових груп.

Будьмо добрішими і толерантними і світ навколо нас зміниться! Толерантність врятує світ!

Проглядів матеріалу: 21240 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2020 | Комментарії (0)

    Старшокласників та студентів запрошують взяти участь у конкурсі, який надасть можливість набути практичного досвіду публічних виступів та переконливої аргументації.

Метою конкурсу «Права людини очима молоді» є знайомство молоді з міжнародними стандартами в галузі прав людини, усвідомлення власних прав та свобод і розуміння важливості їхнього захисту для життя в демократичній державі.

Участь у конкурсі можуть взяти учні 9-11 класів, учні коледжів та закладів професійної освіти, а також студенти 1-3 курсів закладів вищої освіти.

Для того щоб стати конкурсантом, потрібно зареєструватись та записати відео переконливої промови на задану тему тривалістю 4-5 хвилин.

На вибір учасників подано 4 теми: “Реалізація прав людини – це спосіб життя”, “Школа – територія прав людини”, “Боротьба з корупцією є однією з найважливіших вимог демократичної держави”, “Дистанційна освіта відкриває можливості для соціально вразливих категорій населення”.

У виступі конкурсант має розкрити важливість теми прав людини, пояснити, навіщо знати свої права і свободи та вміти їх захищати.

Пріоритетом буде розповідь про успішну історію захисту порушених прав. Коло питань варто розглядати у контексті сучасної України та інтересів дітей і молоді.

Після запису потрібно розмістити своє відео на власній сторінці в соціальній мережі Facebook або Instagram з поміткою «Права людини очима молоді» та надіслати лінк організаторам за адресою debate.dp@gmail.com до 07 грудня 2020 року з поміткою «На конкурс».

Відео може бути записано на мобільний телефон. Його якість не впливає на результати конкурсу.

Переможці отримають сертифікати та можливість безкоштовної участі в онлайн тренінгу з ораторської майстерності від кращих тренерів дебатної спільноти.

Реєстрація на конкурс триває до 5 грудня 2020 року.

Результати конкурсу будуть опубліковані 12 грудня 2020 року на сайті ГО «Нове Бачення».

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Проглядів матеріалу: 21206 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2020 | Комментарії (0)

    МОН та ЮНІСЕФ пропонують учителям долучитися до всеукраїнської ініціативи і провести «Найбільший урок у світі» про права дитини.

Урок створено для того, щоб учні дізналися про результати роботи ООН та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Метою уроку є розтлумачення  учням поняття прав людини та прав дитини, пояснення значення організації ООН та ЮНІСЕФ, ознайомлення учнів із Конвенцією ООН про права дитини тощо.

Урок розрахований на учнів 5–8-х класів. Водночас  за потреби вчителі початкових та старших класів можуть адаптувати матеріал для своїх учнів.

Також учасники ініціативи мають можливість отримати сертифікати та взяти участь у  розіграші сувенірів від ЮНІСЕФ. Для цього їм необхідно зробити фото під час або наприкінці уроку разом з учнями та опублікувати їх у фейсбуці з хештегом  #Найбільший_урок_у_світі та #Знаю_права_і_змінюю_світ.

Матеріали уроку можна використати для трьох різних форматів відповідно до наявності доступу в учнів до інтернету та залежно від формату навчання в школі (очного чи дистанційного).

Для того щоб отримати сертифікат про участь у акції, необхідно зареєструватись та пройти курс.

Дізнатись більше

Проглядів матеріалу: 21168 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2020 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024