Вівторок, 23.04.2024, 14:50















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Листопад » 27

Проглядів матеріалу: 21333 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2020 | Комментарії (0)

28 листопада, у четверту суботу місяця в Україні вшановують День пам'яті жертв голодоморів. Він був запроваджений Указом Президента України у 1998 році. У 2006 році Законом України Голодомор 1932 – 1933 років був визнаний геноцидом.
Голодомор – це геноцид Українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом з наміром знищити, цілком чи частково українську національну групу. Ця кваліфікація випливає із Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року “Про запобігання злочину геноциду і покарання за нього”. Способом реалізації геноциду став штучний масовий голод, організований керівництвом комуністичної партії Радянського Союзу та Радянської України. Голодомор спричинив загибель мільйонів українців на території Української СРР і Кубані. Радянська влада злочинно замовчувала факт голоду як в Україні так і закордоном. Моральний обов’язок держави та суспільства перед минулими та наступними поколіннями – вшановувати пам’ять жертв трагедії.
Нашим спільним обов'язком є гідне вшанування вбитих голодом жертв комуністичного режиму, а також розповісти про причини, наслідки Голодомору та спротив злочинній політиці тоталітарного режиму. Цьогорічні вшанування відбуваються в особливих умовах. Людським життям загрожує пандемія коронавірусної хвороби. Запроваджені карантинні заходи вносять обмеження у проведення масових меморіальних заходів. Але ця обставина не може перешкодити гідному вшануванню пам'яті жертв Голодомору.
Кожен в Україні може долучитися до збереження пам’яті та правди про Голодомор:
- запалити свічку у вікні своєї домівки чи біля пам’ятного хреста або меморіалу у День пам'яті жертв голодоморів;
- записати свідчення від родичів-очевидців Голодомору та передати їх до музею (місцевого, краєзнавчого чи Національного музею Голодомору-геноциду);
- віднайти старі світлини рідних людей;
- передати до музею артефакти 1920-30-х років (сорочки, рушники, предмети побуту, тощо).
Нині серед живих залишились надзвичайно мало тих, хто пережив Голодомор 1932 – 1933 років та й голод 1946 – 1947 років. До того ж, вони, як і всі люди старшого віку, є особливо вразливими до коронавірусу. І потребують уваги рідних і близьких. Тож нехай День пам'яті жертв голодоморів стане і додатковою можливістю приділити увагу та надати підтримку тим, хто сьогодні потребує нашого піклування. Їхні спогади, їхні світлини, пам'ятки минулого, що вони зберігають, зміцнюють пам'ять роду і національну пам'ять. Наше завдання зберегти і передати цю пам'ять наступним поколінням, зберегти історію живою.
 
Українців закликають долучитися до акції “Запали Свічку пам'яті”: 28 листопада, о 16:00 засвітити свічку і залишити її на підвіконні в пам'ять про мільйони замучених голодом українців.
Проглядів матеріалу: 21182 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2020 | Комментарії (0)

    Участь у пробному тестуванні надасть змогу ознайомитися із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання (з порядком доступу до пункту тестування і робочого місця, особливостями роботи із бланками відповідей тощо), структурою та змістом тестових зошитів.
Реєстрація для участі у пробному ЗНО-2021 триватиме протягом 05?19 січня 2021 року. Зареєструватися можна буде на сайті Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти.
З огляду на епідеміологічні загрози у 2021 році кожний учасник / кожна учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО. Тестування з усіх навчальних предметів (українська мова, українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мов) відбудуться 10 квітня 2021 року.
Окрім участі в пробному ЗНО з одного з навчальних предметів, кожний зареєстрований учасник / кожна зареєстрована учасниця зможе додатково завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021, пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді на спеціальний сервіс визначення результатів. Отже, у 2021 році можна буде і ознайомитися з процедурою проведення ЗНО під час пробного тестування з одного з навчальних предметів, і перевірити рівень своїх навчальних досягнень з усіх інших навчальних предметів ЗНО (у разі внесення відповідей на спеціальний сервіс).
Результати пробного ЗНО-2021 для осіб, які введуть свої відповіді на спеціальному сервісі, буде оприлюднено на їхніх інформаційних сторінках 16 квітня 2021 року. З огляду на те, що деякі здобувачі освіти не мають змоги постійно відвідувати заклади освіти, Український центр оцінювання якості освіти спільно з ГС «Освіторія» і МФ «Відродження» планують підготувати низку відеороз’яснень до завдань пробного ЗНО-2021. 
Проглядів матеріалу: 21120 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2020 | Комментарії (0)

Вітаємо Королюка Романа, вихованця гуртка “Юні квітникарі” Глибоцького РБТДЮ на базі Глибоцької гімназії, керівник Балан Наталія Володимирівна, з другим місцем  в обласному учнівському екологічному конгресі “Живи, Земле” (номінація “Охорона тваринного світу”).

Враховуючи епідемічну ситуацію захід проводився онлайн за допомогою платформи для проведення відеозустрічей Google meet. Мета заходу традиційно - активізація екологічного руху на Буковині, вивчення стану навколишнього природного середовища і пошук шляхів його поліпшення, а також привернення уваги місцевої влади, державних та громадських організацій до локальних екологічних проблем. 

Згідно програми Конгресу, проведена робота в наступних номінаціях: «Загальні екологічні проблеми», «Охорона рослинного світу», «Охорона тваринного світу», «Природоохоронні території». Учасниками Конгресу стали учні загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, члени шкільних лісництв, гуртків юних екологів, юних друзів природи та інших учнівських об'єднань закладів освіти області, які займаються питаннями вивчення стану навколишнього природного середовища та пошуками шляхів його поліпшення. Роботу учасників Конгресу оцінювало компетентне журі в складі науковців Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича (Ситнікова І. О., Москалик Г. Г., Жук А.В., Токарюк А.І., Литвін Н.Г.), Хлуса К.М., представника Управління екології та природних ресурсів ЧОДА (Каменецький В.М.), ДВНЗ «Чернівецький політехнічний коледж» (Москаленко Л.П.), Чернівецького обласного краєзнавчого музею (Смірнов Н.А.) та педагогів Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (Черлінка Л.В., Задобрівська Л. О., Кузьмінська В. В.). Голова журі - Ситнікова Ірина Олександрівна – кандидат біологічних наук, доцент кафедри екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Проглядів матеріалу: 21187 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2020 | Комментарії (0)

    Шкільна родина  Михайлівського НВК  продовжує активно сприяти здоров'ю учнів, надихаючись ідеями та креативними завданнями Програми Healthy Schools .

Челендж 1 - Фанова руханка

Ловіть моменти про наші активності, рухайтесь з нами та заряджайтесь енергією.

 

 

Проглядів матеріалу: 21107 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2020 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024