Неділя, 28.04.2024, 23:29















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » Архів новин
« 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 351 352 »

     В рамках проведеного тижня права учні Привороцької ЗОШ ґрунтовно ознайомилися із правами дитини у презентаціях, правами і обов’язками дітей - на виховних годинах, з державними символами та Основним законом держави – «Україна – наша Батьківщина».

Протягом кількох днів учителем історії та права та класними керівниками були проведені цікаві і змістовні заходи: гра-мандрівка «Правовий букварик» для учнів 1-4 класів; всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини для учнів 5-9 класів.

Учні початкової школи та старшокласники стали учасниками флешмобів «Діти народжуються не для війни» та «Діти України за мир».

шкільній бібліотеці була організована виставка «Правова література».

В 1 - му класі був проведений урок – казка «Права та обов’язки дитини».

В 2 – му «Права дитини».

В 3 – му класі «Обов’ язки учнів . Правила поведінки в школі».

В 4 – му класі «Права свої знай – та про правила й обов’язки свої не забувай».

Життєвий досвід свідчить лиш про те, що лише правове виховання підростаючого покоління виробляє внутрішню потребу жити і діяти відповідно до норм права і неухильно дотримуватися правил людського співіснування та вимог українських законів.

У 5 - му класі було проведено усний журнал на тему: «Діти та їх права».

У 6 – му, 7- му класах – виховний захід «Наші символи – наші святині»

У 8 – му, 9 – му класах – конкурс – подорож на тему: «Конституція – основний закон держави».

У 9 класі 10 грудня було проведено урок «Права людини та громадянина України» з нагоди проголошення загальної декларації прав людини- прийняття Конвенції ООН.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 317 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.12.2019 | Комментарії (0)

Мамина хустка, засіяні квіти по полю
Цвітом любові. Там - спокою, ніжності храм.
Квіти життя, що безжально мережили долю
І з полотна, мов дитя, посміхалися нам...
    Цьогоріч вперше відзначають Всесвітній день української хустки. Запровадження такого свята на державному рівні викликано тим, що споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Тож започаткування Дня української хустки сприятиме збереженню та відродженню українських традицій.
Учнівський та учительський колектив Глибоцької гімназії підтримали цю ініціативу. Замайоріла хустками гімназія. Дівчатка з гордістю носили успадкований від бабусі чи матусі скарб. Не залишились осторонь і хлопці. Дізнавшись, що барвиста хустка, пов’язана на руці, вказувала на статус парубоцтва, теж охоче заглянули до бабусиної скрині. Про різноманіття хусткового світу гімназисти дізнались з вистаки, що розгорнулась в коридорі. Учні з цікавістю спостерігали за поєднанням фігур в узорах. Якщо подивитися на чудові замислуваті візерунки хусток , то побачимо гармонійно поєднані між собою трикутники, ромби, круги, прямі чи ламані лінії. Ці елементи узорів сприймаються нами як звичайні фігури. Але для наших пращурів вони були знаками - символами, де кожна лінія чи фігура мала певне значення.
Отож, сподіваємось, що День хустки стане як і День вишиванки всесвітнім.
Проглядів матеріалу: 334 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

    Цікавим і пізнавальним видався урок правознавства для учнів 9 -Б класу. Вчителька правознавства Кінащук А. Д. провела Всеукраїнський урок "Права людини" з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини. Під час про уроку акцентувала увагу школярів на тому, що основна мета нашої держави - навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки з іншими людьми.

 

 

Проглядів матеріалу: 286 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

       З метою пропаганди ідеї здорової сім’ї і залучення батьків до здорового способу життя, днями учні 2-А класу Турятського НВК(класний керівник Залуська Марія Михайлівна) провели свято «Тато, мама, я – спортивна сім’я». Діточки зуміли передати своїм батькам емоції, бажання та прагнення брати участь у спортивному святі. Сценарій змагання був розроблений з врахуванням того, щоб і глядачі, і учасники отримали від свята тільки позитивні емоції та задоволення. Завчасно був прикрашений спортивний зал, підготовлені атрибути до спортивних ігор, підібрані естафети для учасників. На свято до школи завітали гості з управління освіти Глибоцької РДА В.Г. Швець, А.І Марчук, М.Г.Лях, які подарували школярам м’՚ячі.

І ось настала довгоочікувана мить, родинні команди вже чекали на свій вихід, а глядачі, затамувавши подих, спостерігали за дійством у спортивному залі. У святі взяли участь три команди: синіх (сім՚ї: Гімчинські Василь і Валентина та їхня донька Іванна, Пую, жовтих (сім՚ї: Громеїв Віталія , Лілії, донечки Віки, Михайла, Ольги та синочка Сашка) і зелених(сім՚ї:Пую Крісті та Олени, донечки Мірели, Габора Дениса та Інни , донечки Вікторії)

На святі батьки і їхні дітлахи із задоволенням перевіряли свою влучність і швидкість, виконуючи забавні завдання, які насправді були не такими вже й простими і вимагали гарної фізичної підготовки. Дружні спортивні команди подолали всі перешкоди на своєму шляху. Вони падали, піднімалися, сміялися і бігли далі. Всі команди були неперевершені, веселі, спритні. А головне — підтримували одне одного, не звертаючи уваги, що з різних груп, що кожен прагнув перемоги.

Перше місце виборола команда синіх, друге- зелених, і третє - жовтих. Переможці отримали кубки і медалі .

 

Проглядів матеріалу: 297 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

     Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

 

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

25 листопада - Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня - Міжнародний день волонтера;

6 грудня - Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня - Міжнародний день прав людини.

 

Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Слобідський НВК також долучився до шістнадцятиденного періоду акції, протягом якого були проведені наступні заходи:

Проглядів матеріалу: 273 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

    У середу, 11.12.2019р. на базі Молодійського ДНЗ, відбувся районний семінар практичних психологів ДНЗ та НВК, який працював над проблемою: «Інноваційні технології та форми роботи в практичній діяльності психологів ДНЗ».

Тематика даного семінару є вкрай актуальною адже специфіка роботи психолога ДНЗ суттєво відрізняється від діяльності шкільного психолога. Тому що саме психолог ДНЗ здійснює первинний супровід дитини під час її соціалізації та входження в новий колектив. А для цього необхідні чіткі знання щодо особливостей психологічних вікових криз, психічних особливостей дітей, розвитку психічних процесів, а також психологічна просвіта батьків та педагогів, яка включає в себе: виступи на батьківських зборах, організація та проведення психолого-педагогічних семінарів та консиліумів, діагностика, консультування, педагогічні всеобучі і т. ін.

Саме такі трудові задачі, на районному семінарі, з досвіду своєї роботи, демонструвала практичний психолог Молодійського ДНЗ – Флюндра Н.Д.

Розпочався районний семінар з візитівки закладу та вступного слова завідувачки Молодійського ДНЗ – Онофрейчук О. Й., яка представила колектив закладу та організувала і провела екскурсію для учасників семінару в ДНЗ.

Наступним етапом семінару була презентація з досвіду роботи практичного психолога – Флюндри Н.Д.: « Інноваційні форми та техніки роботи психологів дошкілля», в якій вона ознайомила психологів з сучасними техніками, які використовує в своїй роботі з педагогами, батьками та дітьми.

Практичний блок семінару включав в себе:

  • корекційно-розвиткове заняття з дітьми старшої групи «Світ емоцій».
  • Засідання арт-терапевтичного клубу педагогів ДНЗ «Муза». Учасники семінару мали можливість відвідати арт-терапевтичне заняття «Новорічна свічка».
  • Майстер-клас для психологів ДНЗ та НВК «У країні казок».

По завершенні семінару психологи виробили методичні рекомендації щодо запропонованої проблематики, обговорили заняття та отримали зворотній зв'язок та сертифікати учасників.

Семінар пройшов у творчій та плідній атмосфері, за що дякуємо адміністрації закладу – завідувачу ДНЗ Онофрейчук О.Й. та практичному психологу Молодійського ДНЗ Флюндрі Н.Д.

 

Методист РМЦ   Колесник А. І.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 295 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

    Ще видатний педагог В. Сухомлинський стверджував, що «Урок - дзеркало загальної педагогічної культури вчителя, мірило його інтелектуального багатства, показник його світогляду, ерудиції. До хорошого уроку вчитель готується все життя».

Сьогодні, 11 грудня 2019 року, конкурсанти працювали над наступним етапом - складання технологічної карти уроку, яка репрезентує методичну підготовку кожного учителя.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 325 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

    З 18.11.2019 по 07.12.2019 р. у Турятському НВК проведено ряд заходів щодо запобігання та протидії торгівлі людьми.

Були проведені наступні заходи: інформаційну хвилинку «Торгівля людьми в Україні», бесіди «Торгівля людьми – грубе порушення прав громадянина», «Торгівля людьми в Україні», виховну годину в початкових класах « Правила поведінки пори зустрічі з незнайомими людьми», години спілкування «Рабство. Чи існує воно сьогодні?», «Сучасне рабство»; анкетування «Причини торгівлі людьми» ; інформаційно-пізнавальну годину «Прояви рабства в сучасному світі».

Практичним психологом та соціальним рольову гру «Що буде якщо…», видано інформаційні вісники « Мої правила безпечної поведінки в Інтернеті», заняття з елементами тренінгу у 510-11 класах «Як протистояти тиску однолітків».

Із метою інформування учнів щодо питань безпечної міграції та ризиків потрапляння у ситуації, пов’язані з торгівлею людьми, організовано перегляд відеороликів з даної теми з подальшим обговоренням «Позбавлені дитинства», «Торгівля людьми», «Запобігання торгівлі людьми та експлуатація дітей»

Проглядів матеріалу: 295 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

    Одне з пріоритетних завдань сьогодення в школі - виховання справжнього патріота своєї країни. Це процес включає виховання таких рис характеру, як патріотична свідомість, відповідальність і мужність, готовність працювати на благо Батьківщини, захищати та зміцнювати її міжнародний авторитет; повага до культури, звичаїв і традицій нашої країни.

В рамках відзначення Дня Збройних Сил України 6 грудня 2019 р. серед учнів Валякузьминськоі ЗОШ I-II ст. проведено наступні заходи:

- урочиста лінійка « Герої сьогодення»;

- виставки малюнків: «Малюнок на фронт»

- тематичні години спілкування: «Минуле і сьогодення української армії»;

- виготовлення подарунків та привітання воїнів АТО, вітальний флешмоб «Слава, гордість, міць країни!»;

- святковий концерт присвячений Дню Збройних Сил України за участю учасника ООС Джуряка Олександра Костянтиновича.

Саме у цей складний час для нашої країни ми усвідомили, що сильна держава починається із сильної армії. Тому сьогодні ми запросили до нашої школи учасника ООС , старосту села Джуряка Олександра Костянтиновича , який тільки -но повернувся додому із зони АТО Донецької області. Сьогоднішня наша зустріч викликала у кожного гордість, за те, що є серед нашої місцевості такі мужні воїни , які забезпечують нам спокій та мир. Діти , вчителі мали змогу задавати різні питання Олександру Костянтиновичу про окуповану територію . Важко сприймати, що досі гинуть невинні люди , скільки людей залишились без власного житла, місце роботи та просто спокою...

Ми дякуємо кожному захиснику, волонтеру, капелану , медпрацівникам хто ризикуючи власним життям, з честю та гідністю виконує свій громадянський та військовий обов’язок. Низький уклін усім небайдужим людям, завдяки яким ми стоїмо і вистоїмо.

Переконані , що Україна переможе.

СЛАВА УКРАЇНІ!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 286 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

"Немає щастя без свободи, свободи без самоврядування,

самоврядування - без конституційності, конституційності

- без моралі, й жодного з цих великих благ - без сталості й ладу."

Клінтон Россистор - американський політолог

   Уже стало доброю традицiєю в нашiй державi, в груднi, коли добiгають до кiнця справи, намiченi на рiк, вiдзначати професiйне святo - День мiсцевого самоврядування.

Це свято широкого суспiльного значення.

Самодостатне мiсцеве самоврядування - показник сили краiни, непохитностi державних основ.

З нагоди професiйного свята у Волокiвську сiльску Раду з професійним святом завiтaв привітати заступник директора з навчально-виховноi роботи Валякузьминської загальноосвiтньої школи I-II ст. , який у своїх виступах наголосив на надзвичайно важливій ролі місцевих громад у системі державного управління, висловив сільському головi, депутатам та працівникам органів місцевого самоврядування подяку за роботу, побажав всім мiцного здоров'я, наснаги, витримки, оптимiзму, благополуччя та успіхів, а також вручив подарунки.

Талановитi учнi школи привітали гостей святковими вiршами.

Слова вiтання також висловив бiблiотекар села, привітав присутнiх зі святом, подякував їм за патріотизм і мужність, за самовіддану працю на благо громади, який також вручив подарунки.

Заступник директора з НВР Токар I.Б.

Проглядів матеріалу: 322 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

     На базі Турятського НВК (дошкільної ланки) було проведено тиждень безпеки. Вихователі провели немалу роботу у вивченні та закріплені поведінки дітей під час різних ситуацій на дорозі у довкіллі та зустрічі з незнайомими людьми, із правилами поведінки під час пожежі. Було розроблено ряд занять та екскурсій . Багато цікавого діти дізнались від зустрічі з медичною сестрою,соціальним працівником а також були у захваті під час екскурсії на пожежну частину, діти слухаючи розповідь пожежника відчули себе майбутніми рятівниками .

Проглядів матеріалу: 292 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.12.2019 | Комментарії (0)

  Сьогодні, 10 грудня триває другий день конкурсних випробувань «Учитель року-2020». Учасники Конкурсу презентують ті методи та прийоми, які вони застосовують у своїй педагогічній практиці, а також діляться власними педагогічними знахідками.

Метою змагання було оцінити методичну майстерність конкурсантів, їхнє вміння використовувати сучасні підходи у компетентнісному полі Нової української школи та обирати оптимальні прийоми, способи, методи та засоби навчання для організації освітнього процесу на уроці.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 309 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.12.2019 | Комментарії (0)

       Щороку 06 грудня ми відзначаємо День Збройних сил України, який у теперішніх умовах боротьби за незалежність та територіальну цілісність має особливе значення. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламності духу яких наша держава залишається суверенною.

З нагоди відзначення Дня Збройних Сил України та з метою патріотичного виховання молоді у школі проведені: інформаційні години «Історія створення Збройних сил України», години мужності «На варті Вітчизни» та перегляд презентації «6 грудня – День Збройних Сил України». Серед учнів 7-8 класів були проведені «Козацькі розваги», в яких перемогла дружба.

Для старшокласників проведений конкурс «Нумо, хлопці!», організований і проведений учнями 9 класу разом з класним керівником Л.П.Суруджіу.

А для наймолодших школярів класним керівником М.М.Залуською та вчителем фізкультури І.В.Дудуцом проведено спортивне свято « Тато, мама, я - спортивна сім'я».

Основною метою проведених змагань було виховання патріотичних почуттів, дружби та взаємоповаги один до одного, взаєморозуміння. Учасникам змагань та їх уболівальникам дуже сподобалися різноманітні оригінальні, досконало продумані, естафети.

Заключним етапом заходів до Дня Збройних Сил України було «Татусеве свято» в 3-А класі, яке провела класний керівник С.Д. Нікорич. Під час свята діти виконували пісні, читали віршики, розігрували сценки, чим створили своїм татусям гарний настрій. А щирі слова вдячності розтопили серця та душі.

Проглядів матеріалу: 325 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.12.2019 | Комментарії (0)

   З нагоди відзначення Дня Збройних Сил України у Глибоцькій гімназії було проведено ряд заходів. Зокрема, тематичні години спілкування та диспути: « Є така професія – Батьківщину захищати», «Збройні сили України», «Історія створення Збройних Сил України», «Минуле і сьогодення української армії»; військово-спортивні змагання, присвячені Дню Збройних Сил України «Майбутні захисники України», тематичні уроки з предмету Захист Вітчизни « На варті Вітчизни»; в бібліотеці була проведена година-спомин. Під час заходів діти були ознайомлені з сучасною літературою про АТО, Небесну Сотню та власне саму Революцію гідності. Юнаки мали змогу продемонструвати вміння по стрільбі, розбору та збору автомата, перевірити свої фізичні вміння. Під час годин спілкування бібліотекар Панцир Т.В. ознайомила гімназистів з книгами, в яких описуються подвиги молодих юнаків, які ціною власного життя обороняють рідну землю. Проведені заходи у гімназії сприяють патріотичному вихованню учнів, спонукають особистість до осмислення себе як частинки великого українського народу, пробуджують національну самосвідомість, виховують патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння.

Проглядів матеріалу: 310 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.12.2019 | Комментарії (0)

    Вкотре Конкурс збирає активних, творчих, натхненних педагогічною працею і своїми учнями вчителів на районний етап змагань кращих з найкращими.

Цьогоріч на Глибоччині їх 21,-тих, кому не достатньо жити в режимі "урок-перерва", "школа-дім", тих чий розум переповнюють нові ідеї, а серце-любов до професії. Тих, хто всупереч сучасному суспільству гордо несе своє покликання, сумлінно, щиро і чесно формує нове покоління громадян. Тож тижнева подорож у світ педагогічної майстерності і творчості розпочинається сьогодні. А РМЦ стає майданчиком для презентацій інноваційних ідей кращих вчителів.

Проглядів матеріалу: 365 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.12.2019 | Комментарії (0)

     З 2 по 6 грудня 2019 року у Йорданештській ЗОШ №2 проводився Всеукраїнський тиждень права, мета якого ‒ підвищення ролі правової освіти серед школярів, виховання поваги до закону і прав людини.

Протягом кількох днів вчителем права С.Т. Кирчу та класними керівниками були проведені цікаві і змістовні заходи: «Турнів правознавців» для учнів 9-го класу; всеукраїнський урок «Права людини» для учнів 1-4 класів та правовий брейн-ринг для 5-9 класів.

У шкільній бібліотеці була організована виставка «Правова література».

Подібні заходи підвищують зацікавленість учнів у вивченні правознавства, розширюють правові знання учнів, формують уміння співвідносити норми моралі та права, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

 

Проглядів матеріалу: 297 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.12.2019 | Комментарії (0)

        З 02 по 06 грудня 2019 року у Купському НВК №2 проходив Тиждень математики. Гаслом тижня були обрані слова німецького математика Фелікса Гаусдорфа: «Є в математиці щось таке, що викликає людське захоплення».

Завдання тижня було підвищити інтерес учнів до навчальної діяльності пізнання дійсності та самих себе, а також вихованню самодисципліни та самоорганізації. Впродовж тижня використовувались різні прийоми і форми організації та позаурочної діяльності учнів, які забезпечували підвищення інтересу учнів, сприяли розкриттю внутрішнього їхнього потенціалу.

Заходи були спрямованні на:

  • Розвиток творчої фантазії;
  • Логічного мислення
  • Вміння орієнтуватися в інформаційному просторі;
  • Підвищення інтерес до вивчення математики
  • Розвиток пізнавальної діяльності;
  • Формування обов’язкової, відповідальності ,креативності

Понеділок почався з лінійки присвячена початку тижня математики.

Учні 5 класу занурилися у світ вимірювання довжини, де дізналися про такі старовинні міри, як аршин, лікоть, п’ядь, дюйм, верста, миля та про необхідність введення еталону довжини. Дітям пропонувалося запам’ятати та показати назви, розмірність, перевірити набуті знання за допомогою ігор на Міксіке, створених вчителем математики Богданюк К.В.

У вівторок для учнів 6-7 класів відбувся конкурс «Математичний турнір». Учасники команд «П’ять з плюсом» (6 клас ) та «Формула успіху» (7 клас) продемонстрували свої знання з алгебри, геометрії, логіки. В азартному змаганні учні повторили теоретичні питання, розв’язали задачі, рівняння, ребуси та проявили кмітливість у визначенні положення кораблів.

В цей день було проведено виставку зошитів з математики.

В середу у формі змагання з дружнім результатом пройшла консультація з теми «Координати у просторі», метою якої для учнів 10 класу була підготовка до тематичної контрольної роботи, а для учнів 11 класу – повторення та підготовка до ЗНО. Додаткову інформацію підготували учні 10 класу: ГаврилойХ. - «З історії координат», Петрюк Д. - «Різні види систем координат», Мицак І. - «Полярна система координат», Цугуй А.- «Простір Мінковського». Про географічні координати нагадала учням вчитель географії Митранюк Н.А.. Крім того, учня дізналися про координати у літературі та іграх.

Математична вікторина 10-11 клас, та математичний «Поле Чудес » в 5 кл. були проведені на високому рівні. Учні були зацікавлені.

В середу згідно з графіком учні початкової школи класів взяли участь у математичному конкурсі « Юні математики».

Цікавість, живий інтерес, старання розгадати кросворди, двері якої були відчинені у четвер. До вподоби прийшлися учням 5 класу математичні кросворди.

6 грудня більшість уроків математики розпочиналися переглядом відео «Гордість української математики»

Всі заходи Тижня математики спрямовувались на активізацію пізнавальної діяльності учнів, підвищення інтересу школярів до вивчення математики, розширення кругозору вихованців.

Сподіваємось, що більшість наших вихованців відчули красу математики, її присутність у нашому повсякденному житті та більш глибоко усвідомили необхідність її вивчення. Протягом всього тижня учні мали змогу ознайомитись зі змінною експозицією, темати ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 380 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.12.2019 | Комментарії (0)

    6 грудня в Димківському НВК було проведено ряд заходів, приурочених Дню Збройних сил України. Це саме те свято, коли в серці у кожного громадянина-патріота поєднуються гордість за наших героїв і смуток за тих, хто боронить Україну від ворогів. Це свято не лише військових, а й усіх свідомих людей, які вболівають за долю рідної землі і народу. Це всенародне свято захисників, які стоять на варті державного суверенітету, недоторканності і цілісності України.

Класні керівники провели виховні бесіди до Дня Збройних Сил України.

Патріотичний захід під гаслом «Українським Збройним Силам – слава нині і повік!» підготувала вчитель Головата М.Л.

 

Вчитель історії, Постевка Д.Д., на уроках мужності з тем «Збройні Сили незалежної України», «Миротворча діяльність», «Війна на сході України» розповіла старшокласникам про героїчний бойовий шлях військових частин, ключові операції, про видатні постаті цієї події.

Випускники закладу взяли участь у вікторині з історії козацтва та українського війська. Захід допоміг відновити здобуті раніше знання, поглибити і закріпити вивчене.

Учні також переглянули уривки з художніх та документальних фільмів з обговоренням подій на сході.

На уроці Захисту Вітчизни старшокласники під керівництвом Микитюка П.В. здобували практичні навички: розбирали і збирали автомат Калашникова.

Відбулися конкурси учнівських малюнків «Хай мир панує в рідній Україні, і вся планета про війну забуде», «Героям присвячено», «Вони захищають Україну» під керівництвом Барбази Н.М. та Команюк З.Л.

Головна мета заходів, які пройшли у закладі, полягала в тому, щоб донести до учнівських сердець важливість пам’ятати про героїв Батьківщини, які захищають її від ворогів і які полягли в боях за незалежність України. Виховати гордість за український народ – незламний, вірний своїм традиціям та звичаям.

СлаваУкраїні! Героям слава!

 

Заступник виховної роботи – Барбаза В.М.

 

Проглядів матеріалу: 310 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.12.2019 | Комментарії (0)

    5 грудня 2019 рокуофіційний день відкриття історико-етнографічного музею Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. До складу комісії увійшли: Омельченко Н.М. – зав. відділом краєзнавства та національно-патріотичного виховання ОЦТКЕУМ, Омельченко І.А. – зав. організаційно-масового роботою ОЦТКЕУМ; Ротар О.В. – зав. науково-методичного відділу ЧОКМ; Щур Р.В.– методист РМЦ; Шевченко О.В. – директор Глибоцького музею.

На відкритті також були присутні: Барарюк В.І. – начальник цуправління освіти Глибоцької РДА; Швець В.Г. - методист РМЦ; Дудка А.П. – директор ЦТКСЕУМ; Боднарюк М.І. – директор Опришенської ЗОШ І-ІІІ ст.; Лютик Г.Ф. – голова Йорданештської сільської ради Карапчівської ОТГ. Керівник музею Іонець В.Г. презентував готовність музею до проведення екскурсії та прийняття відвідувачів. Члени комісії та гості були вражені музейними експонатами виставлені у двох кімнатах музею: «Придане з старовинної скрині» та «Крізь історію і час».

Після розгляду необхідної документації, комісія дійшла до висновку, що музей відповідає вимогам і буде включений до списку музеїв України.

Запрошуємо Всіх бажаючих відвідати наш музей!

Проглядів матеріалу: 293 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.12.2019 | Комментарії (0)

    Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День Святого Миколая. Для учнів села Турятка і тих , хто навчається в Турятському НВК це свято прийшло 6 грудня. З цієї нагоди, класним керівником та учнями 4-А класу був проведений виховний захід «Миколай, Миколай, ти до нас завітай». Учні заздалегідь готувалися до свята: вчили віршики, писали листи, розучували пісні, малювали малюнки.

Окрім Святого Миколая до дітей прийшли в гості казкові персонажі: сніжинки, льодовики, зима, лісові мешканці.

Святий Миколай привітав всіх учнів та вчителів зі святом і вручив подарунки учням школи.

Проглядів матеріалу: 304 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.12.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024