Субота, 27.04.2024, 03:06















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 9 » Тиждень математики у Купському НВК №2.
15:04
Тиждень математики у Купському НВК №2.

        З 02 по 06 грудня 2019 року у Купському НВК №2 проходив Тиждень математики. Гаслом тижня були обрані слова німецького математика Фелікса Гаусдорфа: «Є в математиці щось таке, що викликає людське захоплення».

Завдання тижня було підвищити інтерес учнів до навчальної діяльності пізнання дійсності та самих себе, а також вихованню самодисципліни та самоорганізації. Впродовж тижня використовувались різні прийоми і форми організації та позаурочної діяльності учнів, які забезпечували підвищення інтересу учнів, сприяли розкриттю внутрішнього їхнього потенціалу.

Заходи були спрямованні на:

  • Розвиток творчої фантазії;
  • Логічного мислення
  • Вміння орієнтуватися в інформаційному просторі;
  • Підвищення інтерес до вивчення математики
  • Розвиток пізнавальної діяльності;
  • Формування обов’язкової, відповідальності ,креативності

Понеділок почався з лінійки присвячена початку тижня математики.

Учні 5 класу занурилися у світ вимірювання довжини, де дізналися про такі старовинні міри, як аршин, лікоть, п’ядь, дюйм, верста, миля та про необхідність введення еталону довжини. Дітям пропонувалося запам’ятати та показати назви, розмірність, перевірити набуті знання за допомогою ігор на Міксіке, створених вчителем математики Богданюк К.В.

У вівторок для учнів 6-7 класів відбувся конкурс «Математичний турнір». Учасники команд «П’ять з плюсом» (6 клас ) та «Формула успіху» (7 клас) продемонстрували свої знання з алгебри, геометрії, логіки. В азартному змаганні учні повторили теоретичні питання, розв’язали задачі, рівняння, ребуси та проявили кмітливість у визначенні положення кораблів.

В цей день було проведено виставку зошитів з математики.

В середу у формі змагання з дружнім результатом пройшла консультація з теми «Координати у просторі», метою якої для учнів 10 класу була підготовка до тематичної контрольної роботи, а для учнів 11 класу – повторення та підготовка до ЗНО. Додаткову інформацію підготували учні 10 класу: ГаврилойХ. - «З історії координат», Петрюк Д. - «Різні види систем координат», Мицак І. - «Полярна система координат», Цугуй А.- «Простір Мінковського». Про географічні координати нагадала учням вчитель географії Митранюк Н.А.. Крім того, учня дізналися про координати у літературі та іграх.

Математична вікторина 10-11 клас, та математичний «Поле Чудес » в 5 кл. були проведені на високому рівні. Учні були зацікавлені.

В середу згідно з графіком учні початкової школи класів взяли участь у математичному конкурсі « Юні математики».

Цікавість, живий інтерес, старання розгадати кросворди, двері якої були відчинені у четвер. До вподоби прийшлися учням 5 класу математичні кросворди.

6 грудня більшість уроків математики розпочиналися переглядом відео «Гордість української математики»

Всі заходи Тижня математики спрямовувались на активізацію пізнавальної діяльності учнів, підвищення інтересу школярів до вивчення математики, розширення кругозору вихованців.

Сподіваємось, що більшість наших вихованців відчули красу математики, її присутність у нашому повсякденному житті та більш глибоко усвідомили необхідність її вивчення. Протягом всього тижня учні мали змогу ознайомитись зі змінною експозицією, тематика якої змінювалась кожного дня (на другому поверсі школи), пройшла виставка-конкурс математичних газет.

Тиждень математики сприяв розвитку математичної культури учнів, зацікавленості учнів у вивченні предметів та дав змогу провести цікаве, змістовне і корисне дозвілля.

Я вважаю, що проведення таких заходів під час предметних Тижнів розвиває інтерес учнів до вивчення предмету, творчу уяву, художній смак, навички змагання, логічне та просторове мислення, посилює пізнавальну мотивацію, підвищує інтерес до активної творчої та самостійної діяльності, формує навички самостійності.

Переглядів: 380 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024