Вівторок, 23.04.2024, 18:05















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Серпень » 27 » Інструктивно-методична нарада завучів шкіл Глибоччини
15:37
Інструктивно-методична нарада завучів шкіл Глибоччини

     Традиційні серпневі педагогічні консультації цьогоріч мають єдину для всіх категорій освітян тему: Нова українська школа: якою вона має стати, що потрібно змінити, як збагнути, відчути, зрозуміти реформу і оптимально її реалізувати.

Сьогодні у фаховому колі менеджерів закладів освіти-заступників директорів з навчально-виховної, методичної роботи було окреслено основні завдання науково-методичної роботи з педагогами, котра має сформувати нового вчителя для нової школи: особистість, що має високий інноваційний потенціал, позитивно сприймає зміни, сама продукує інновації та усвідомлює завдання, що покладені державою на школу та вчителя. Саме такою бачить кінцеву мету методичної роботи з педагогічними кадрами заступник директора Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації Ірина Юліанівна Ісопенко.

Обговорено методичні рекомендації щодо забезпечення якісного методичного супроводу педагога (дякуємо Т.С.Богачик, ІППО ЧО) презентовано інтелектуальну карту пам`яті «Моя школа-НУШ!?», проведено інтерактивну вправу «Три валізи» (дякуємо Н.К.Куриш, ІППО ЧО). Активний диспут відбувся довкола популярних картинок - карикатур застарілої системи роботи школи «Хто винен і що робити?», ліричний відступ-читання есе «Вчительська осінь» надав усім оптимізму та запевнив присутніх у тому, що кожен несе відповідальність за успіх реформ у державі, зокрема-у освіті, бо ми і є держава і школа, все-таки, учителем стоїть.

У практичному блоці консультацій відбулись презентації «Яким сьогодні має стати шкільний методкабінет», «Методичний вісник і його призначення», «Методична афіша», «Педагогічна трибуна».

Під час зворотнього зв`язку обговорено ряд важливих питань: про освітні програми, про роботу в першик класах, про пілотування нового Держстандарту у 2 класі, про основне призначення школи-навчати, формувати компетенції, про змістові лінії, про роботу з молодими вчителями, про якість освітнього процесу, про важливість та необхідність оновлення освітнього середовища, про аналіз та моніторинг якості освітнього процесу, і багато інших завдань.

Приємно, що цьогоріч постійно діючий семінар ЗНВР поповнився 4 новопризначеними завучамиє. Колеги привітали їх зі вступом на посаду, побажали успіхів.

Дві години активної роботи пролетіли як мить. Як вчитель після вдалого уроку отримує невимовне професійне задоволення, так і я сьогодні відчула, що школи готові до роботи, люди прагнуть змін і готові їх втілювати, педагоги чітко усвідомлюють, що саме вони мають змінити школу, зробити її теплішою, яскравішою, цікавішою, ефективнішою для кожного учня.

 

Завідувач РМЦ управління освіти Глибоцької РДА Олеся Намака

 

 

Переглядів: 413 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024