П'ятниця, 29.03.2024, 01:28















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Серпень » 29

   Сьогодні, 29 серпня в приміщенні актового залу Глибоцького ліцею відбулась нарада керівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Глибоцького району. Згідно порядку денного розглядались наступні питання:

1. Про готовність закладів освіти району до нового 2018/2019 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період, –доповідач – Барарюк В.І. – начальник управління освіти.

2.Про підготовку до районної серпневої конференції педагогічних працівників, – доповідач – Цуркан І.Ю.- заступник начальника управління освіти.

3. Про працевлаштування випускників 9-х класів 2018 року; – доповідач - Міхай Д.М. – головний спеціаліст управління освіти.

-Про забезпечення обліку дітей та підлітків шкільного віку в ЗЗСО району;

- Про форми навчання у 2018/2019 н.р.

4. Про результати перевірки готовності закладів освіти до нового навчального року, - доповідач – Марчук А.І. – головний спеціаліст управління освіти.

- Про готовність теплового господарства до опалювального сезону.

5. Про особливості організації методичної роботи у 2018/2019 н.р., доповідач – Намака О.С. –завідувач райметодцентру.

6. Оголошення.

Підсумки наради підвів начальник управління освіти Василь Барарюк, який відзначив важливість розглянутих питань.

Проглядів матеріалу: 401 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.08.2018 | Комментарії (0)

   Сьогодні завершують роботу секційні заняття для всіх категорій педагогів району, що проводить методичний центр управління освіти Глибоцької РДА.

У конференц-залі РМЦ пройшов семінар для вчителів трудового навчання (технічної праці). Завідувач метод центру разом з керівником РМО Віктором Гімчинським окреслили основні педагогічні орієнтири на 2018/2019 навчальний рік. Педагогам запропонували презентацію «Нова українська школа: нова суть, новий зміст, нова філософія». Презентували основні положення Концепції НУШ з формування компетенцій, реалізації наскрізних змістових ліній. Ознайомили з методичними рекомендаціями щодо викладання предмету. Методцентр підготував методичну скарбничку для вчителів трудового навчання.

На початку зустрічі згадали Ілловайську трагедію та вшанували пам`ять героїв, що загинули на війні.

За дорученням райкому профспілки привітали з ювілеєм колегу-вчителя Купського НВК №2 Тіміша Віорела Георгійовича.

Обговорили болюче питання матеріально-технічного забезпечення шкільних майстерень. Призер конкурсу «Вчитель року» Іван Карпюк підготував інформацію про нове обладнання для майстерень: нові станки, набори інструментів, нові технології. Маємо надію, що з часом шкільні майстерні осучасняться і максимально працюватимуть на формування життєво важливих компетенцій учня.

У кабінеті ІКТ Глибоцького ліцею проведено секційний семінар для вчителів інформатики. Зав РМЦ розпочала семінар зі створення проблемної ситуації: педагогам продемонстровано карикатури застарілої системи освіти та задано питання: «Хто винен і що робити». У вільній дискусії визначено шляхи оновлення системи освіти, форми та засоби підвищення ефективності процесу навчання. Керівник РМО Паша Славута ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями щодо викладання інформатики, окреслила основні завдання.

У актовій залі Глибоцького ліцею преведено інструктивно-методичну нараду-семінар заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів закладів освіти Глибоцького району. Під час засідання головний спеціаліст управління освіти Дячук Ю. Д. продемонструвала методичний навігатор національно-патріотичного виховання. Психологом методичного центру Колесник А. І. було наголошено про важливість психологічного супроводу виховного процесу в закладах освіти. Одним із важливих питань був аналіз моніторингу стану організації виховної роботи в закладах освіти Глибоцького району, з якого сформовано ряд завдань для подальшого планування та здійснення виховної роботи у 2018/2019 н.р.

Традиційні серпневі педагогічні консультації цьогоріч мають єдину для всіх категорій освітян тему: Нова українська школа: якою вона має стати, що потрібно змінити, як збагнути, відчути, зрозуміти реформу і оптимально її реалізувати. Основним лейтмотивом серпневих секційних була впевненість в успішній реалізації реформ, методисти РМЦ доводили педагогам, що зміни-на часі, що зміни-позитивні, що зміни треба починати з педагога: кожен несе відповідальність за якість процесу реформування системи освіти та ефективність навчально-виховного процесу.

Зав. РМЦ Намака О.С.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 408 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.08.2018 | Комментарії (0)

   У наказі МОН України від 20.08.2018 № 923 затверджені Методичні рекомендації щодо адаптаційного періоду для учнів першого класу. Про що йде мова в документі, повідомляє EtCetera

П’ЯТЬ УМОВ АДАПТАЦІЇ ПЕРШОКЛАСНИКІВ У ПЕРШИЙ МІСЯЦЬ НАВЧАННЯ:

1 Знайомство зі школою та класом.

2 Легкий портфель, без важкого приладдя і книжок.

3 Вивчення безпечної дороги від дому до школи.

4 Опанування і прийняття правил класу.

5 Напрацювання алгоритмів повсякденного життя у школі.

ЗАВДАННЯ ПЕДАГОГА ТА ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ (ЗА ПЕРШИЙ МІСЯЦЬ НАВЧАННЯ)

Тема першого тижня: «Я – ШКОЛЯР»

Завдання тижня: створити умови для цікавого й радісного навчання; організувати знайомство учнів з однокласниками та вчителями; навчати активного слухання в умовах усного спілкування; навчати взаємодії в парах та групах; сприяти усвідомленню правил безпечної поведінки дорогою до школи й у школі; допомагати дітям ідентифікувати себе як учнів та мотивувати їх до навчання

Очікувані результати на кінець тижня:

– учні знають: що означає бути учнем/ученицею школи; чому важливо вчитися; правила поведінки на уроці; правила безпечної поведінки дорогою до школи та додому;

– учні вміють: звертатися до однокласників і вчителя на ім’я; уважно слухати один одного в умовах безпосереднього спілкування; взаємодіяти в парах і групах для досягнення навчальних цілей; поводитися на уроці згідно з правилами; дотримуватися правил безпечної поведінки дорогою до школи та додому.

Тема другого тижня: «МІЙ/НАШ КЛАС»

Завдання тижня: сприяти творчій атмосфері і готовності учнів до навчання; організувати учнів до ознайомлення із приміщеннями шкільної будівлі та класним середовищем; навчати активного слухання в умовах усного спілкування; мотивувати до писемного мовлення як особливої форми спілкування; навчати взаємодії в парах та групах; сприяти усвідомленню правил безпечної поведінки в приміщеннях школи (класна кімната, їдальня, бібліотека тощо); заохотити учнів до покращення класних осередків (озеленення класної кімнати, поповнення бібліотеки); допомагати дітям виявляти активність і відповідальність у процесі творення класної спільноти, сприяти розвитку дитячого самоврядування; закласти основи взаєморозуміння, співпраці, згуртування колективу дітей, батьків і вчителів.

Очікувані результати тижня:

– учні знають: які приміщення є в шкільній будівлі; які змістові осередки є в класній кімнаті; права і обов’язки в учнів та вчителя; правила безпечної поведінки в класній кімнаті;

– учні вміють: орієнтуватися в шкільній будівлі; озвучувати власні потреби і довільно пересуватися класом; уважно слухати один одного в умовах безпосереднього спілкування; взаємодіяти в парах і групах для досягнення навчальних цілей; дотримуватися правил безпечної поведінки в приміщеннях школи (класна кімната, їдальня, бібліотека тощо).

Тема третього тижня: «МОЇ ДРУЗІ»

Завдання тижня: створювати у класі дружнє середовище — простір, де цінують дружбу і друзів; допомогти дітям з’ясувати критерії справжньої дружби, виокремити щирі стосунки; сприяти формуванню доброзичливого й толерантного ставлення до людей; сприяти усвідомленню в дітей цінності дружніх стосунків та їх важливості в житті; формувати відповідальне ставлення до тварин.

Очікувані результати тижня:

– учні знають: ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 458 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.08.2018 | Комментарії (0)

   Перед початком навчального року дитина має пройти профілактичний огляд. Педіатр чи сімейний лікар видасть необхідну для школи довідку (форма №086-1/о), у якій, зокрема, зазначить групу для занять фізичною культурою. Крім того, потрібно оновити Карту профілактичних щеплень (довідка форми № 063/о), якщо дитина одержала нові щеплення.

Які довідки потрібні для відвідування школи

1. Довідка форми № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду».

Її ваш педіатр чи сімейний лікар видасть після огляду дитини. За необхідності лікар може направити дитину на вакцинацію, базові аналізи чи до вузьких спеціалістів.

У довідці для школи лікар зазначає:

  • прізвище та ім’я дитини, дату її народження і стать;
  • місце проживання дитини, телефон батьків;
  • найменування загальноосвітнього навчального закладу, клас;
  • дату проведення обов’язкового медичного профілактичного огляду (а також дату попереднього профогляду і рекомендовану дату наступного);
  • висновок про стан здоров’я дитини (якщо школяр має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків, у цій довідці може бути зроблено відповідний запис);
  • групу для занять фізичною культурою;
  • рекомендації.

2. Довідка форми № 063/о «Карта профілактичних щеплень»

Ця довідка містить інформацію про проведення вакцинації чи ревакцинації, а також здійснення туберкулінових проб. Дані з цієї довідки дозволять медичним працівникам навчальних закладів ознайомитись з наявністю чи відсутністю щеплень у конкретної дитини.

Якщо дитина була вакцинована вчасно за Календарем профілактичних щеплень, то з 7 до 14 років їй не проводитимуть вакцинацію чи ревакцинацію. Відповідно, дані у карті профілактичних щеплень не оновлюються і довідки не потрібно.

Водночас, у школі можуть попросити принести довідку про щеплення, якщо у навчальному закладі немає таких даних дитини (наприклад, ви перейшли у нову школу). Так само довідка буде потрібна, якщо вашій дитині робили щеплення - планові чи пропущені.

Профілактичний візит до вашого лікаря - чудова нагода проконсультуватись щодо профілактики хвороб у школі, фізичного навантаження та здорового харчування.

Усі послуги у педіатра чи сімейного лікаря, з яким ви підписали декларацію для дитини, - безоплатні для вас, їх оплачує Нацслужба здоров’я.

Чи потрібна для школи медична карта (форма № 026/о)

«Медична карта дитини» (форма № 026/о), яку раніше вимагали заклади освіти, більше не потрібна - дані про стан здоров’я дитини не можуть бути відкритими і зберігатись поза межами медзакладу. Цю форму МОЗ України скасувало у березні 2018 року.

Право на медичну таємницю гарантує ст. 39-1. Закону України «Основи Законодавства України про охорону здоров’я» від 19.11.1992 № 2801-XII. «Пацієнт має право на таємницю про стан свого здоров'я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при його медичному обстеженні. Забороняється вимагати та надавати за місцем роботи або навчання інформацію про діагноз та методи лікування пацієнта», - йдеться у Законі. Тож дані про стан здоров’я дитини можуть міститися виключно у «Історії розвитку дитини № ___» (Форма № 112/о ) - медичній картці, яка зберігається у закладі охорони здоров’я.

За матеріала ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 394 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.08.2018 | Комментарії (0)

Перший урок -11 класи -тисни тут

Проглядів матеріалу: 704 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.08.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024