П'ятниця, 29.03.2024, 15:41















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Серпень » 13 » Підсумки тижня в освіті: головні події
08:18
Підсумки тижня в освіті: головні події

      МОН визначило, де відбудуться Всеукраїнські шкільні олімпіади. Відомством визначені регіони, у яких в 2018/19 навчальному році будуть проведені учнівські олімпіади та турніри. І етап олімпіад буде проведений у жовтні, ІІ етап - у листопаді-грудні, а ІІІ - у січні-лютому 2019 року.

7 серпня виші зарахували вступників-бюджетників. Вступники, які 1 серпня отримали рекомендації до зарахування для здобуття освіти за кошти державного бюджету і подали необхідні документи до приймальних комісій вишів зараховані на навчання.

Зарахування на контракт може тривати до 30 вересня. Усі вступники, які не отримали рекомендацію на навчання за кошти бюджету, автоматично беруть участь у конкурсі на контракт. Зарахування на контракт може тривати до 30 вересня, однак конкретні терміни виші визначають самостійно.

МОН розпочинає роботу над новими Умовами прийому. Освітнє відомство розпочало роботу над проектами Умов прийому до закладів вищої освіти та Умов прийому для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2019 році. Збір пропозицій триває до 16 серпня.

В Україні стартувала кампанія #СтопБулінг. Міністерство юстиції розпочало кампанію #СтопБулінг, орієнтовану на дітей та батьків. В рамках кампанії розроблено матеріали, з яких можна дізнатися, як діяти в ситуації, якщо ви стали свідком або жертвою булінгу.

Триває конкурс е-підручників, які отримають гриф МОН. За інформацією освітнього відомства, матеріали, що отримають гриф міністерства стануть частиною освітньої електронної платформи, якою зможуть користуватись школяри та освітяни.

У МОН назвали основні тези серпневих конференцій. Відомство просить залучити максимально можливу кількість шкіл, вчителів та вихователів до проведення районних та обласних серпневих конференцій педагогічних працівників.

Обрано керівний склад Громадської ради при МОН. Основною метою органу є сприяння участі громадськості у формуванні державної політики та ефективної взаємодії Міносвіти з інститутами громадянського суспільства. До складу ради включено 35 осіб.

60% абітурієнтів вступили за першим пріоритетом. Під час вступної кампанії 2018 року 76% абітурієнтів отримали бюджетне місце за 1 або 2 пріоритетом. Разом з тим, кількість зарахованих до вишів за 6 та 7 пріоритетом не перевищує 3%.

13% вступників відмовились від навчання на бюджеті. Оригінали документів до вишів подали 86,9% від усіх рекомендованих до навчання. За словами міністра освіти, ці дані можуть свідчити про те, що ці вступники вирішили здобувати платну освіту на іншій престижній спеціальності.

Окремі виші змогли збільшити своє держзамовлення. У Міністерстві освіти і науки назвали лідерів серед університетів, які цього року збільшили своє держзамовлення за рахунок того, що їх обрали кращі вступники.

Методичні рекомендації з вивчення предметів у 2018/19 році. Школи отримали методичні рекомендації з вивчення навчальних предметів у новому навчальному році. Документ містить рекомендації щодо викладання навчальних предметів у початковій, базовій та старшій школі.

МОН просять продовжити прийом вступників до ПТНЗ. Громадська рада при МОН звернулась до міністра освіти з пропозицією продовження строків прийому вступників до професійно-технічних навчальних закладів та коригування обсягів державного та регіональних замовлень.

Переглядів: 405 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024