Середа, 24.04.2024, 22:24















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Червень » 10 » Підсумки тижня в освіті: головні події
08:19
Підсумки тижня в освіті: головні події

   Учасники пробного ЗНО отримали запрошення. Запрошення-перепустки розміщені в кабінетах учасників пробного ЗНО на сайтах регіональний центрів оцінювання якості освіти. Тестування з української мови відбудеться 15 червня, з усіх інших навчальних предметів – 17 червня.

В областях, що не будуть готові, ЗНО можуть перенести. В Українському центрі оцінювання якості освіти розглядають можливість проведення спеціальних додаткових сесій ЗНО в деяких областях, у разі неможливості провести тестування у визначені дати.

Про користь дистанційної освіти говорити зарано, - ДСЯО. У Державній службі якості освіти, посилаючись на результати опитування студентів та викладачів, зазначають, що про підтвердження практичної користі дистанційної освіти для системи вищої освіти говорити зарано.

Президент: проблему кадрового голоду має вирішити вища освіта. За словами Володимира Зеленського, в Україні навчається понад мільйон студентів. Значна частина з них не хоче залишатися на батьківщині. А з тих, хто залишається, багато хто не працює за здобутою спеціальністю.

У парламенті обіцяють вишам фінансову автономію. Голова профільного парламентського комітету Сергій Бабак повідомив, що надання фінансової автономії українським закладам вищої освіти є одним із завдань, що має реалізувати комітет у 2020 році.

Посадовця МОН затримано за 300 тисяч хабара. За даними слідства, особа, перебуваючи на посаді гендиректора одного з директоратів МОН, вимагала неправомірну вигоду від представника підприємства за перемогу у конкурсі по створенню новітніх технологій.

В Україні створено Раду з питань розвитку вищої освіти. За словами Володимира Зеленського, завданнями органу стане удосконалення якості та змісту вищої освіти, а також підготовка пропозицій для вдосконалення законодавства в цій галузі.

Київ без відома МОН звільняє випускників шкіл від ДПА. У столиці України вирішили одноособово та без належного рішення Міносвіти звільнити учнів закладів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, від обов'язкового проходження державної підсумкової атестації.

На ЗНО з української мови зареєстровано 370 тисяч осіб. За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, загалом цього року учасники зовнішнього оцінювання складуть понад 1 млн 227 тисяч тестів з різних навчальних предметів.

Освітній омбудсмен підтримав рішення Києва щодо ДПА. Освітній омбудсмен Сергій Горбачов підтримав рішення столичного департаменту освіти і науки. За його словами, зараз необхідно переконатись, що документи про освіту випускників столиці будуть легітимними.

Учасники ЗНО отримали запрошення на тестування. У запрошеннях зазначено адреси пунктів тестування і рекомендований проміжок часу, протягом якого учасники мають прибути до пунктів тестування. Запрошення також є обов’язковим документом для допуску на пункт тестування.

Бабак: цього року стартує реформа зарплат вчителів. За словами голови профільного Комітету ВР Сергія Бабака, українські педагоги повинні отримувати кращу оплату праці. Для цього потрібно змінити підхід: збільшити посадовий оклад і спростити заплутану систему різних надбавок.

МОН: рішення Києва щодо ДПА не підлягає виконанню. У Міносвіти заявили, що наказ Департаменту освіти і науки КМДА про звільнення випускників від проходження ДПА, що підписаний очільницею департаменту Оленою Фіданян, є нечинним і не підлягає виконанню.

На ЗНО у магістратуру зареєстровано 86 тисяч учасників. Станом на 4 червня для участі у вступних випробуваннях у магістратуру зареєстровано понад 86 тисяч осіб. Найбільше зареєстрованих учасників тестування у вишах Києва, Харкова, Львова, Одеси і Дніпра.

Освіта.ua

Переглядів: 277 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024