П'ятниця, 26.04.2024, 01:54















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Червень » 22 » Підсумки тижня в освіті: головні події
08:31
Підсумки тижня в освіті: головні події

   Скасування пробного ЗНО коштуватиме бюджету 53 млн. За дорученням Володимира Зеленського, учасникам пробного ЗНО, проведення якого не відбулось 15 і 17 червня, будуть повернуті кошти, сплачені за участь у тестуванні. Вартість одного тестування складає від 138 до 150 грн.

Cкасування ЗНО буде великим кроком назад, - Разумков. За словами голови ВР, зовнішнє незалежне оцінювання є реальним механізмом, який надає змогу дітям потрапити до вишів незалежно від того, де вони мешкають у невеликому місті, селі або столиці.

МОН гарантує безпечне проведення ЗНО, - заява. Міносвіти готове до проведення ЗНО у безпечних умовах та відповідно до рекомендацій головного санітарного лікаря. За словами Любомири Мандзій, скасування ЗНО є неприпустимим, оскільки воно є механізмом прозорого вступу до вишу.

У МОЗ кажуть, що зараз проводити ЗНО вже можна. Міністр охорони здоров'я заявив, що наразі, визначені МОЗ критерії щодо проведення зовнішнього оцінювання, повністю дозволяють провести тестування, початок якого запланований на 25 червня.

Ніхто не збирається скасовувати ЗНО, - Шмигаль. Прем’єр-міністр запевняє, що повідомлення про можливість скасування зовнішнього оцінювання є чутками. Повернення до корупційних схем при вступі до закладів вищої освіти не відбудеться. Діти матимуть рівний доступ до освіти.

Пробне ЗНО 2020: завдання тестів з усіх предметів. Відбулось дистанційне проведення пробного ЗНО. З метою ознайомлення учасників тестування із завданнями УЦОЯО оприлюднені варіанти тестових зошитів з усіх предметів. Учасникам ЗНО пропонується опрацювати завдання вдома.

Кошти за пробне ЗНО повернуть через Приватбанк. Учасники пробного ЗНО отримають повідомлення від банку з інформацією про зарахування коштів на картку. Тим, у кого немає картки, повідомлення буде про те, що картка з коштами чекає на них у найближчому відділенні Приватбанку.

МОН опублікувало мінімальну ціну навчання на контракті. У 2020 році мінімальна ціна навчання на контракті не може бути меншою, ніж 60% від фінансування, яке держава виділяє в перерахунку на одного студента-бюджетника в кожному конкретному університеті.

Рада звільнила всіх випускників від ДПА. Парламент ухвалив зміни до законодавства, що дозволять у цього року звільнити випускників шкіл, а також учнів та студентів закладів професійної та вищої освіти від обов’язкового проходження державної підсумкової атестації.

Комітет не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра. Парламентський комітет з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.

Учні зможуть пройти ДПА за власним бажанням. За словами в.о. міністра освіти, випускники мають право пройти державну атестацію, у тому числі й у формі ЗНО, за власним бажанням. МОН вже розробляє відповідні методичні рекомендації для закладів освіти.

Повернення коштів за пробне ЗНО розпочнеться 1 липня. Уряд затвердив порядок повернення коштів, сплачених за надання послуги з проведення пробного ЗНО. Виплата коштів учасникам тестування має розпочатись 01 липня та може тривати до 1 грудня 2020 року.

Для проведення ЗНО залучено 242 тисячі працівників. У МОН наголошують, що зовнішнє оцінювання відбуватиметься у безпечних умовах відповідно до рекомендацій головного санітарного лікаря. Для проведення тестування залучать 242 тисячі працівників і понад 11 тисяч медиків.

Освіта.ua

Переглядів: 396 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024