Четвер, 28.03.2024, 19:42















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Листопад » 2 » Підсумки тижня в освіті: головні події
16:41
Підсумки тижня в освіті: головні події

   Учителі англійської мови пройдуть перепідготовку. Міносвіти та Британська Рада розпочинають курс професійного розвитку вчителів англійської мови, метою якого є забезпечення наступності та сталості в навчанні іноземних мов.

Зарплати працівників профосвіти зростуть. За інформацією Міністерства освіти і науки, підвищення заробітних плат педагогічних працівників передбачене проєктом закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

МОН прагне розвивати громадянську освіту. За словами Сергія Шкарлета, Міносвіти популяризуватиме середовищну модель громадянської освіти, за якої школярі вчитимуться захищати права, дискутувати, будувати діалог і шукати порозуміння.

МОЗ поки не розглядатиме нових обмежень щодо COVID-19. Як повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, можливість запровадження нових карантинних обмежень розглядатимуть у разі виявлення 15 000 випадків захворювання за добу.

У Сумах за хабар затримали проректора університету. За інформацією  Національної поліції, проректор одного із сумських університетів вимагав 5 000 доларів від місцевого підприємця за надання в оренду приміщення державної установи.

У МОН розробили новий порядок проведення аудиту шкіл. Міносвіти має намір внести зміни до Порядку проведення інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти. Проєкт документа винесений на громадське обговорення.

Складено рейтинг найвпливовіших університетів України. До рейтингу включено 183 виші. Формування рейтингу відбувалося за алгоритмом, за допомогою якого гідні уваги люди пов’язуються з конкретними закладами вищої освіти.

Вищу освіту можна буде здобувати на підприємстві. Міністерством освіти розроблений проєкт положення про здобуття вищої та фахової передвищої освіти за дуальною формою: у закладі освіти й на підприємстві або установі.

Євросоюз попередив Міносвіти за спробу зруйнувати реформу. Сергій Шкарлет отримав лист від представництва Євросоюзу про небезпеку змін у міністерстві, які руйнують проведені раніше реформи. Занепокоєння ЄС викликала спроба зміни структури міністерства.

Іноземці, які живуть в Україні, зможуть навчатися у вишах на бюджеті. Кабінет Міністрів ухвалив рішення, що дозволить Іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають в Україні, здобувати вищу освіту за кошти державного та місцевого бюджетів.

Вступники з-за кордону зможуть вступати онлайн. В Україні триває підготовка до запровадження єдиної електронної платформи, за допомогою якої іноземні студенти зможуть дистанційно вступати до українських університетів.

МОН знову змінить формулу фінансування університетів. Освітнє відомство розробляє зміни до формули фінансування закладів вищої освіти, що була впроваджена на початку 2020 року. За словами Сергія Шкарлета, формула не враховує важливих показників, які свідчать про результати діяльності вишів.

У 73 містах і районах будуть закриті школи. Державною комісією з питань ТЕБ та НС ухвалений перелік обмежень, які застосовуватимуться на територіях «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки, в т.ч. відвідування закладів освіти здобувачами освіти.

Освіта.ua

Переглядів: 20821 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024