Четвер, 28.03.2024, 18:38















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Листопад » 8 » Підсумки тижня в освіті: головні події
18:49
Підсумки тижня в освіті: головні події

     Конкурс «Учитель року» відбувається дистанційно. В Україні стартував конкурс «Учитель року – 2021». Три конкурсні випробування першого туру проходитимуть дистанційно. Одним із завдань конкурсу є перевірка вміння вчителя організовувати дистанційне навчання.

У МОН розповілияк обліковувати та оплачувати дистанційні уроки. При організації дистанційного навчання зберігаються доплати та надбавки. Водночас організація освітнього процесу має забезпечувати регулярну та змістовну взаємодію вчителя та учнів.

МОН планує оцінювати фізичну підготовку молоді. Відомство має намір проводити оцінювання фізичної підготовленості учнівської та студентської молоді. Найближчим часом проєкт відповідних тестів і нормативів буде винесений на громадське обговорення.

В Україні оновлять регламент харчування дітей у школах. За словами дружини президента України Олени Зеленської, новий документ визначає, що можна і що заборонено продавати у шкільних буфетах, а також надає нові можливості для організації харчування у школах.

МОН надало рекомендації з професійного розвитку викладачів вишів. Документ роз'яснює механізм вдосконалення набутих професійних та загальних компетентностей викладачів. Також рекомендації розкривають траєкторію проведення професійного розвитку викладачів вишів.

МОЗбатьки не мають підписувати документи про COVID-19. За словами міністра охорони здоров'я, батьків не мають змушувати підписувати документи про те, що школа не несе відповідальності за розповсюдження COVID-19, оскільки подібні документи не передбачені законодавством.

З вересня на COVID-19 захворіли понад 10 тисяч вчителів. За інформацією МОЗ, з початку поточного навчального року на коронавірус захворіли понад 5 тисяч школярів та 10 552 вчителі. Зараз в Україні 912 закладів освіти працюють у дистанційному режимі навчання.

Місцева влада зможе закупити маски для шкіл. Кабінет Міністрів ухвалив рішення, згідно з яким місцеві ради отримають можливість використовувати залишки коштів освітньої субвенції на закупівлю засобів захисту для учасників освітнього процесу.

Мінцифри запустило тест на цифрову грамотність. Завдання тесту систематизовані за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей. Після складання тесту учасник зможе отримати сертифікат, що засвідчить рівень цифрової грамотності.

Двох шкільних зимових канікул не буде. Міносвіти спростувало інформацію ЗМІ про встановлення двох термінів зимових канікул через пандемію — у грудні-січні та лютому. Також у МОН нагадали, що тривалість канікул, не враховуючи літніх, не повинна перевищувати 30 днів.

У МОН подякували вчителям за дистанційне навчання. Сергій Шкарлет подякував учителям за напрацювання нових підходів до організації навчання. За його словами, нові виклики вимагають від освітян оперативної реакції з метою забезпечення якісної освіти.

МОН просить вчителів не перевантажувати дітей. Міністерство освіти звернулось до вчителів з проханням уникати в умовах дистанційного навчання великого й нескоординованого обсягу домашніх завдань та не робити освітній процес надмірно тривалим.

МОЗ пропонує переводити школи в онлайн. Міністерство охорони здоров'я пропонує розглянути можливість переведення всіх школярів 5-11 класів, які проживають на територіях «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки, на дистанційне навчання.

В Україні стартувало опитування про дистанційне навчання. Онлайн-опитування має на меті виявлення проблем організації дистанційного навчання й пошуку шляхів їх вирішення. Проведення дослідження є анонімним і не потребує надання особистих даних.

Google запускає курс для вчителів з дистанційного навчання. Google Україна проведе безоплатне навчання вчителів, метою якого є впровадження дистанційного навчання. Результати навчання вчителів можуть бути зараховані як підвищення кваліфікації.

Освіта.ua

Переглядів: 20724 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024