П'ятниця, 29.03.2024, 13:11















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Серпень » 1 » Розвиваємо увагу та фантазію дошкільнят
15:10
Розвиваємо увагу та фантазію дошкільнят

    Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям п’ятнадцять практичних завдань для розвитку навичок аналітичного, логічного, творчого мислення, уваги, фантазії тощо.

Виконання запропонованих завдань сприятиме формуванню у дітей позитивного ставлення до навколишнього середовища й оточення, вихованню впевненості у собі та своїх творчих здібностях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.

Збираємо валізу: готуємось до подорожі малюючи. Цей комплект завдань допоможе дитині навчитися розставляти пріоритети в списку особистих речей і визначати, які з них потрібно взяти в ту чи іншу подорож.

Фантазуємо та малюємо чудернацький потяг. Завдання допоможе дитині розвивати творчу уяву, допитливість, сміливість і гнучкість мислення. Дитині пропонується розглянути, що намалював художник, придумати та зобразити свій унікальний потяг.

Створюємо комікси: фантазуємо та малюємо. Цей комплект завдань допоможе дитині на мить стати художником та створити власний комікс. Комплект містить 8 сюжетів, представлених малюнками. У деяких завданнях зображено початок та завершення історії, в інших – лише початок.

Дивовижний ліс: малюємо дерева. Це завдання допоможе дитині розвивати асоціативне мислення у процесі художньо-творчої діяльності, формувати екологічну культуру. Дитині пропонується розмалювати малюнки, домалювати дерева та поміркувати, яке значення дерев у природі та житті людини.

Геометричні візерунки: створюємо орнаменти. Цей комплект завдань допоможе вивчити назви основних геометричних фігур, навчитися їх малювати та складати з них візерунки. У кожному завданні пропонується розмалювати на килимку візерунок з певних фігур, далі – намалювати його за пунктирними лініями, а зрештою – створити власний орнамент із цих елементів.

Геометричні малюнки: малюємо фігури. Цей комплект завдань допоможе дитині вивчити назви основних геометричних фігур, навчитися малювати ці фігури та зрозуміти, які об’єкти навколишнього світу мають такі форми.

Веселі плями (фантазійна розмальовка). Цей комплект завдань допоможе дитині розвинути образне мислення, а також розширити уявлення про способи малювання. Комплект містить 8 завдань, у кожному з яких є дві плями, які потрібно перетворити на завершені малюнки.

Створюємо привітальні листівки. Цей комплект завдань познайомить дитину з різними святами та надихне на створення власних привітальних листівок. Кожна сторінка комплекту присвячується одному зі свят та містить два варіанти ескізу листівки.

Відгадай та намалюй: загадки на різні теми. Цей комплект завдань спрямований на розвиток логічного мислення, уяви, кмітливості, навичок читання та письма. У кожному з завдань дитині пропонується відгадати чотири загадки на одну з тем, а також намалювати та записати відповіді.

Казкові герої - ставимо власні вистави. Цей комплект завдань надасть дитині можливість не лише поставити власні вистави за відомими казками, а й створити їх альтернативний сюжет і на власний розсуд змінити хід подій, поєднати героїв різних казок, додати до них вигаданих, навіть намалювати й додати себе й поринути в світ пригод разом з улюбленими персонажами.

Домалюй відсутні частини малюнка. Цей комплект завдань допоможе дитині розвинути спостережливість і кмітливість, логічне та творче мислення. У кожному завданні дитині треба уважно подивитись на малюнок, перевірити, чи кожний його елемент зображено правильно, чи наявні на ньому всі важливі частини, та домалювати їх, якщо вони відсутні.

Увага, розшук! Малюємо персонажів. Цей комплект має дещо незвичну форму завдань, надаючи змогу дитині творчо проявити себе. Під час виконання завдань малюк залучатиме знання, здобуті під час читання казок та перегляду мультфільмів, а також власні уявлення про те, як мають виглядати казкові персонажі, запропоновані для малювання.

Доповни сюжет малюнка. Комплект завдань покликаний сприяти розвитку уяви, фантазії, творчого мислення дитини. Кожне завдання створює умови, за яких їй буде цікаво проявити себе, свою унікальну особистість, свій погляд на ті чи інші ситуації, висловити свої бажання й сподівання художнім способом.

Домалюй казкового персонажа. Цей комплект завдань пропонує дитині стати співавтором малюнків, на яких будуть зображені різні казкові персонажі. Особливість завдань полягає в тому, що в кожному з них намальована лише частина малюнка, що покликана пробудити уяву та фантазію дитини й надихнути її на реалізацію творчого задуму.

Кольорові сни. Цей комплект завдань пропонує дитині унікальну можливість проявити себе й створити власні неповторні витвори мистецтва. Кожне завдання комплекту побудоване таким чином, аби лише трохи підштовхнути дитину у світ чарівництва й мрій, а далі – ведуча роль належить виключно їй. У кожному завданні дитині потрібно намалювати сон одного з казкових персонажів або людини.

Кожне завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів. Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.

Переглядів: 438 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024