П'ятниця, 26.04.2024, 17:28















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 11
Гостей: 11
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Серпень » 29 » Серпневі педагогічні консультації
14:48
Серпневі педагогічні консультації

   Сьогодні завершують роботу секційні заняття для всіх категорій педагогів району, що проводить методичний центр управління освіти Глибоцької РДА.

У конференц-залі РМЦ пройшов семінар для вчителів трудового навчання (технічної праці). Завідувач метод центру разом з керівником РМО Віктором Гімчинським окреслили основні педагогічні орієнтири на 2018/2019 навчальний рік. Педагогам запропонували презентацію «Нова українська школа: нова суть, новий зміст, нова філософія». Презентували основні положення Концепції НУШ з формування компетенцій, реалізації наскрізних змістових ліній. Ознайомили з методичними рекомендаціями щодо викладання предмету. Методцентр підготував методичну скарбничку для вчителів трудового навчання.

На початку зустрічі згадали Ілловайську трагедію та вшанували пам`ять героїв, що загинули на війні.

За дорученням райкому профспілки привітали з ювілеєм колегу-вчителя Купського НВК №2 Тіміша Віорела Георгійовича.

Обговорили болюче питання матеріально-технічного забезпечення шкільних майстерень. Призер конкурсу «Вчитель року» Іван Карпюк підготував інформацію про нове обладнання для майстерень: нові станки, набори інструментів, нові технології. Маємо надію, що з часом шкільні майстерні осучасняться і максимально працюватимуть на формування життєво важливих компетенцій учня.

У кабінеті ІКТ Глибоцького ліцею проведено секційний семінар для вчителів інформатики. Зав РМЦ розпочала семінар зі створення проблемної ситуації: педагогам продемонстровано карикатури застарілої системи освіти та задано питання: «Хто винен і що робити». У вільній дискусії визначено шляхи оновлення системи освіти, форми та засоби підвищення ефективності процесу навчання. Керівник РМО Паша Славута ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями щодо викладання інформатики, окреслила основні завдання.

У актовій залі Глибоцького ліцею преведено інструктивно-методичну нараду-семінар заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів закладів освіти Глибоцького району. Під час засідання головний спеціаліст управління освіти Дячук Ю. Д. продемонструвала методичний навігатор національно-патріотичного виховання. Психологом методичного центру Колесник А. І. було наголошено про важливість психологічного супроводу виховного процесу в закладах освіти. Одним із важливих питань був аналіз моніторингу стану організації виховної роботи в закладах освіти Глибоцького району, з якого сформовано ряд завдань для подальшого планування та здійснення виховної роботи у 2018/2019 н.р.

Традиційні серпневі педагогічні консультації цьогоріч мають єдину для всіх категорій освітян тему: Нова українська школа: якою вона має стати, що потрібно змінити, як збагнути, відчути, зрозуміти реформу і оптимально її реалізувати. Основним лейтмотивом серпневих секційних була впевненість в успішній реалізації реформ, методисти РМЦ доводили педагогам, що зміни-на часі, що зміни-позитивні, що зміни треба починати з педагога: кожен несе відповідальність за якість процесу реформування системи освіти та ефективність навчально-виховного процесу.

Зав. РМЦ Намака О.С.

 

Переглядів: 411 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024