П'ятниця, 26.04.2024, 17:54















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Січень » 23 » Змагання юних туристів-пішохідників на штучному рельєфі
12:44
Змагання юних туристів-пішохідників на штучному рельєфі

        Зимові канікули для вихованців Глибоцького Центру туризму та краєзнавства традиційно пройшли жваво та захоплююче. Юні туристи та краєзнавці відвідували музеї навчальних закладів нашого району з метою проведення пошуково-дослідницької роботи та збору матеріалів з етнографічного краєзнавства. Здійснили цікаві екскурсії у місті Чернівці, завітали на новорічне свято для вихованців позашкільних закладів області у палаці «Юність Буковини», побували на виставі у драматичному театрі імені Ольги Кобилянської. З 8 по16 січня група туристів провела лижний спортивний похід у Карпатах. А на закінчення канікул туристи-спортсмени змагалися у традиційному Кубку Глибоцького ЦТКСЕУМ з пішохідного туризму у закритих приміщеннях.

Вже декілька років поспіль Кубок проводиться у спортивному залі Черепковецької ЗОШ І-ІІІ ст., де є відповідні умови для наведення різноманітних етапів з пішохідного туризму. За що юні туристи виносять подяку директору школи Столярчуку Юрію Васильовичу т вчителю фізичного виховання Баланюку Михайлу . Слід відмітити позитивну тенденцію щодо постійного збільшення кількості спортсменів, які беруть участь у зазначених змаганнях. Цього року учасниками змагань були 84 вихованці з 18 гурткових об’єднань Глибоцького центру туризму і краєзнавства, які працюють на базі 13 ЗНЗ І-ІІІ ст. та 4 ЗНЗ І-ІІ ст.

Учасникам змагань були запропоновані дистанції різної складності: клас «А» та клас «Б». Старші учні проходили складнішу дистанцію з подоланням вертикального підйому (елемент спелеологічного туризму) та вертикального спуску (як у гірському туризмі), самонаведенням гірського траверсу, тощо. На цій дистанції змагалися вихованці Центру туризму, які є членами збірної команди району і брали участь у Чемпіонатах Чернівецької області та України. Кращі результати серед хлопців показали Тулюлюк Андрій та Грабовецький Дмитро з Луковицької ЗОШ І-ІІІ ст., а перемогу здобув Максимюк Андрій – учень Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст. Серед дівчат перше місце належить Ткачук Олександрі (Глибоцька ЗОШ), срібним призером стала Судакова Кароліна (випускниця Луковицької ЗОШ), бронзовим – Писарук Ірина, учениця Глибоцької ЗОШ.

Для молодших учасників організатори підготувати дистанцію, яка відповідала рівню їхньої підготовки. Учні проходили навісну переправу, траверс схилу, купини, долали умовну канаву за допомогою вертикального маятника та паралельних мотузок. Окремим був етап «В’язання туристських вузлів».

Так як на цій дистанції змагалися учні різного віку, то результати підводились серед старшої та молодшої групи окремо серед юнаків та дівчат.

Найсильнішими спортсменами серед юнаків у молодшій групі стали Ткач Дмитро (Глибоцький ліцей), Сегедин Микола (Луковицька ЗОШ) та Зеленько Микола (Димківський НВК). У старшій групі кращі результати показали Садагурський Іван (Кам’янська ЗОШ), Пенюк Сергій (Глибоцький ліцей) та Сташишин Михайло (Михайлівський НВК).

Серед дівчат молодшої групи на п’єдестал піднялися Коломейчук Тетяна (Глибоцький ліцей), Пепеля Аліна (Луковицька ЗОШ) та Качуляк Олександра (Старововчинецький ліцей). Серед старих дівчаток найвищий рівень підготовки за Гушуляк Катериною (Луковицька ЗОШ), Кольцюк Елізою (Димківський НВК) та Постевкою Лілією (Опришенська ЗОШ).

Такі змагання є невід’ємною та важливою формою організації гурткової роботи у об’єднаннях Центру туризму. Адже завдяки підготовці до змагань та участі у Кубку забезпечується безперервний тренувальний процес та підвищення рівня спортсменів - пішохідників.

Отже, новий календарний рік педагоги та вихованці Глибоцького центру туризму і краєзнавства розпочали успішно. Попереду нас чекають нові старти на різноманітних змаганнях, змістовні екскурсійні поїздки та нові маршрути.

 

Оксана Меленко,

методист Глибоцького ЦТКСЕУМ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Переглядів: 486 | Додав: Ulia_RMC | Теги: Змагання юних туристів-пішохідників | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024