П'ятниця, 19.04.2024, 17:47















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Червень » 24

      Нещодавно в місті Вижниця відбувся чемпіонат Чернівецької області з пішохідного туризму серед учнівської молоді. Глибоцький район представляла збірна команда, у складі якої були кращі спортсмени – туристи закладів освіти. Серед них: Дудка Павло, Кушнір Олександр, Негруцак Ростислав з Глибоцького ліцею (тренер Оксана Меленко), Ткач Дмитро, студент педагогічного коледжу (тренер Дмитро Сандул), Храновська Світлана і Корсей Марина з Луковиці (тренер Чоботар Олександр), Дущак Валентина з Червоної Діброви (тренер Баранюк Володимир), Стрілак Анна з Камʼянки (тренер Надія Стрілак), Качуляк Олександра зі Старого Вовчинця.
Завдяки піклуванню з боку управління освіти (Барарюк В.І.) та райкому профспілки працівників освіти (Лазурко С.І.) спортсмени – туристи забезпечені всім необхідним спеціальним спорядженням і строями.
Зазначеним змаганням передували важкі триденні навчально-тренувальні збори на турбазі «Райдуга». Готували команду досвідчені тренери Оксана Меленко та Дмитро Сандул, які самі є активними діючими спортсменами.
У Вижниці нашим вихованцям залишилось тільки сповна продемонструвати свої навички, спритність та технічну майстерність, набуті у гуртках Центру туризму. І вони відмінно справились із завданням і тренерськими настановами.
Дистанції чемпіонату відповідали ІІІ класу (тобто рівня першого спортивного розряду).
У перший день на дистанції «Крос – похід» довжиною у 6 кілометрів наша команда працювала впевнено і злагоджено, із мінімальною кількістю штрафних балів. Орієнтувались по сильно пересіченій гірській місцевості у заданому напрямку теж без проблем. Адже у складі команди були чемпіони області зі спортивного орієнтування: Валентина Дущак, Павло Дудка і Дмитро Ткач. У підсумку – перше місце у пріоритетному виді чемпіонату.
Другого дня змагань командний результат на дистанції «Смуга перешкод» залежав від результату кожного з учасників. Вісім спортсменів стартували індивідуально. У залік враховувались кращі результати чотирьох юнаків та двох дівчат. Ось тут команда показала клас! З шести найкращих туристів – спортсменів Чернівецької області четверо з Глибоцького району! Світлана Храновська виборола звання чемпіонки. Павло Дудка – срібний призер. Юна Валентина Дущак та Дмитро Ткач стали бронзовими призерами. Особливо щемить за Павла Дудку, який програв 16 секунд переможцю зі Сторожинця. Той стартував після нашого капітана, знаючи його графік руху по дистанції. Але це змагання, боротьба, і попереду ще будуть старти.
Лідерам «наступають на пʼяти» Анна Стрілак з Камʼянки, Кушнір Олександр з Глибоки, Качуляк Олександра зі Старого Вовчинця та Корсей Марина з Луковиці. А всі наші пʼятеро дівчат, які стартували, ввійшли у десятку найсильніших спортсменок.
Проте, командний результат наших вихованців приголомшив усіх: час кращих шести спортсменів з Глибоцького району був удвічі меншим ніж результат спортсменів, що вибороли друге місце.
За результатами змагань на двох дистанціях – феєрична перемога. Всі учасники виконали (а дехто підтвердив) перший розряд зі спортивного туризму.
Учасники команди отримають путівки в оздоровчий табір «Лунка».
Шкода, що не зможуть вихованці Глибоцького центру туризму бути учасниками чемпіонату України з пішохідного туризму в липні місяці. Бо у пріоритеті у тренерів та кращих туристів-спортсменів Глибочини спортивний похід четвертої категорії складності Трансільванськими Альпами (Південними Карпатами у Румунії). Він також заявлений на чемпіонат України з туристських спортивних походів.
Високе реноме Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді і цього року підтвердили!


                   Анатолій Дудка, директор Глибоцького ЦТКСЕУМ, спортивний суддя національної категорії

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 358 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.06.2019 | Комментарії (0)

    Balul de absolvire este o ultimă lecție petrecută între pereții școlii. O lecție de rămas bun. O lecție puțin nostalgică, festivă, dar și puțin tristă.

Cei 11 ani au zburat repede, au trecut pe neașteptate, și iată cei câțiva elevi ai CIE Cupca au devenit deja absolvenți.

În frumoase rochii de gală și costume moderne, fetele și băieții, cu emoții în glas, au recitat, au cântat, în proză și versuri au mulțumit părinților, educatoarelor de la grădiniță, primei învățătoare, dirigintei de clasă, profesorilor, tuturor lucrătorilor, colegilor ce le-au fost alături...

Oaspeții, printre care s-au numărat fostul elev, profesor și director al acetei instituții de învățământ, actalmente deputatul poporului din Ucraina, domnul Grigore Timiș, care a venit și cu un frumos cadou pentru școală, soția sa, profesoara Rodica Timiș, fostă directoare a acestei școli, le-au dorit drum bun în viață absolvenților anului curent, îndemnându-i să nu uite de satul natal, de părinți, de școala dragă, de prietenii și colegii din copilărie.

Au vorbit frumos prima învățătoare, d-na Domnica Ciobotar, diriginta de clasă d-na Olimpia Bojescu, alți profesori, câțiva părinți.

Tuturor li s-au înmânat atestatele și câteva diplome celor care le-au meritat.

Ca amintire s-au fotografiat și filmat, apoi au dansat primul vals, urmând toate celelalte dansuri.

Pe ecranul multimedia am urmărit cu toții fragmente din viața lor de copii și școlari.

În zorii unei noi zile, absolvenții promoției anului 2019 au plecat la drum.

Drum bun în viață, dragi absolvenți, și Doamne ajută!

Eleonora Schipor

 

Проглядів матеріалу: 328 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.06.2019 | Комментарії (0)

    В Україні завершено проведення основної сесії ЗНО. Експертна комісія УЦОЯО встановила порогові бали для усіх тестових предметів. Ті учасники, які подолали визначений експертами поріг, матимуть можливість використати результати тестів під час вступної кампанії.

Учасники ЗНО у магістратуру отримали запрошення. Запрошення-перепустка містить інформацію про адресу та час проведення зовнішнього оцінювання кожного учасника. Запрошення розміщені у електронних кабінетах учасників тестування.

Рейтинг університетів «ТОП-200 Україна» 2019 року. При ранжуванні вишів експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів, напрацьовані міжнародною Конференцією IREG 2019, яка цього року проходила в Університеті Болоньї.

В Україні створюватимуть освітні округи. Місцева влада сіл, селищ, районів та об'єднаних територіальних громад зможе створювати освітні округи у межах одного або кількох регіонів. До округів зможуть входити опорні школи, заклади позашкільної освіти, культури та спорту.

Президент скасував указ про шкільну форму. Володимир Зеленський визнав указ «Про шкільну форму для учнів середніх закладів освіти» таким, що втратив чинність. Також в Україні буде знято заборону на використання тканини іноземного виробництва для виготовлення шкільної форми.

Профспілка: у вишів немає коштів на акредитацію програм. Витрати закладів вищої освіти на забезпечення акредитації програм, проведення якої передбачено проектом Положення про акредитацію освітніх програм, можуть сягати від 5 до 7 млн грн.

LEGO Foundation продовжить допомагати Україні. The LEGO Foundation надасть безкоштовні LEGO «6 цеглинок» та «LEGO Play Box» ще для двох наборів першокласників Нової української школи, які прийдуть навчатись у 2019/20 та 2020/21 навчальних роках.

На посаду освітнього омбудсмена відібрано 27 кандидатів. Міністерство освіти оприлюднило список осіб, які братимуть участь у конкурсі на посаду освітнього омбудсмена. Відбір відбуватиметься у формі співбесіди з кожним кандидатом.

Гриневич не пустили до школи, в якій вона працювала. Міністра освіти не пустили до однієї зі львівських шкіл поспілкуватись з тренерами Нової української школи. Міські чиновники пояснюють інцидент вірогідним проведенням політичної агітації в закладі освіти.

Проглядів матеріалу: 399 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.06.2019 | Комментарії (0)

    За сприяння райкому профспілки, колектив Купського НВК №2 в червні місяці вирушив у подорож Хмельниччиною. Спочатку відвідали Кам’янець-Подільську фортецю і гуляли вулицями старого міста. Потім зміцнювати командний дух було вирішено направитись до Дністра. Катаючись на катері, всі навперебій обговорювали місцеву красу. Програма екскурсії була дуже насичена і цікава та пролетіла практично непомітно. Дякуємо голові профкому Вероніці Іллівні та голові райкому профспілки Світлані Іллівні за можливість долучитися до пізнання рідного краю.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 351 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.06.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024