Субота, 27.04.2024, 00:19















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Червень » 6 » Friends world
13:53
Friends world

      Часто можна почути невдоволення рівнем володіння іноземною мовою серед школярів. Однією з ідей, яка, на думку фахівців, може покращити ситуацію, є організація літніх мовних таборів у школах.

Саме у таборах діти мають можливість спілкуватися іноземними мовами, застосовувати їх у різних формах діяльності (спортивних змаганнях, театральних виставах тощо), а також розкривати свої таланти. При цьому знання дитини не будуть оцінювати як у школі, і вона буде сприймати навчання як гру. Саме ці принципи і було взято за основу при плануванні діяльності мовного табору у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ступенів Глибоцького району.

Гідним завершенням освітянської праці у нашій школі 2017-2018 навчального року стало відкриття і робота літнього мовного табору «Friends world», який функціонував із 29.05.2018р. по 01.06.2018 року. Спільна справа об’єднала адміністрацію школи, вчителів, що найголовніше, – самих школярів. Організація роботи в таборі мала на меті вдосконалити мовну компетентність учнів, підвищити мотивацію до вивчення іноземної мови. Табір відвідували учні 5-8 класів.

Шкільний мовний табір став осередком невимушеної атмосфери, сучасної освіти, творчого розвитку та комунікативних навичок дітей. Робота педагогів-вихователів була спрямована на розвиток творчих здібностей дітей, можливості створювати власний продукт у вигляді проектів та творчих робіт, та ще й вдосконалювати навички володіння іноземними мовами. Упродовж тематичних днів із дітьми проводились різноманітні ігри, квести, майстер-класи.

Одним із важливих моментів роботи у таборі було застосування другої іноземної мови – німецької. Під час роботи у літньому таборі педагоги мали можливість пропрацювати з учнями те, на що дуже часто не вистачає часу на уроках.

Учні 5-8 класів одразу долучились до організації роботи табору. Після спільного обговорення було вирішено назвати табір «Friends world». Рухливі форми роботи на свіжому повітрі змінювалися пізнавальними сесіями у класній кімнаті.

Табір функціонував упродовж 4 днів, кожен із яких був тематичним.

Перший день. Урочисте відкриття пришкільного мовного табору «Friends world». З початком табірного сезону дітей привітав заступник директора з навчально-виховної роботи Токар Інна Борисівна. Діти разом із вчителями організували флеш-моб «The More We Sing «Together The Happy We’ll be», а також вивчили девіз, склали правила роботи та поведінки у таборі. Школярі мали можливість обрати спікерів. Вчителями була створена святкова та невимушена атмосфера.

Другий день – «Travel to United Kingdom». Вчитель англійської мови Токар І. Б. провела мовну вікторину, перемогу в якій одержала учениця 6 класу Романюк Маргарита. Цього дня діти обмінювались знаннями з приводу традицій у Великобританії. Також учням запам’яталося відео про традиції у Великобританії. Діти запропонували святкувати «Чайну традицію» в нашій школі.

У цей день ми вирішили піти на пікнік мальовничими пагорбами Валя Кузьмина. На природі діти брали участь в дебатах «What is Good and what is Not?» , а потім грали в ігри «Healthy/Unhealthy», «Whispering». Повернувшись до школи, всі разом підбивали підсумки роботи та складали план роботи на наступний день.

Третій день – «Family Day». У цей день вивчалися пісні англійською та німецькою мовами та співали «Karaoke» . Слід відзначити найактивніших: учні 6-го та 8-го класів. Розпис Mehndi став дуже популярним у сучасному суспільстві. Учні із задоволенням малювали красиві візерунки рослин, мудрі переплетіння та інше. Свою креативність проявили: Тихон Маргарита, учениця 6 класу; Максимова Олександра, учениця 8 класу. Також відбувся конкурс малюнка на асфальті «Світ очима дітей» до Дня захисту дітей.

Четвертий день – «Sport Day». День було присвячено годині «Поділись талантом». Девіз дня – «Спритні усі!» Учні отримали нагоду проявити свої таланти у різноманітних конкурсах та квестах. Діти залюбки грали в рухливі ігри, використовуючи свій мовний потенціал, та ділилися враженнями від перебування в таборі.

Слід відзначити насичену й цікаву програму, яку ретельно готували вчителі. Feedbacks, які було зібрано у дітей по закінченню роботи, показали, що найбільш запам’яталися наступні форми роботи: студія творчості, візерунок «Mehndi», флешмоб, Karaoke клуб, «Welcome to Great Britain».

У таборі панувала атмосфера взаємоповаги, зникли мовні бар’єри, комплекси й страхи. Ігри із тімбілдінгу навчили дітей діяти однією командою, допомагати один одному.

Закриття табірної зміни відбулося у вигляді підсумкового концерту, на якому діти показали все, чому навчилися. Креативні та найактивніші учасники були нагородженні за активну роботу у таборі «Friends world».

Літній мовний табір дав можливість дітям вивчати англійську та німецьку мови у цікавій формі, весело провести час разом із друзями, розвинути свої таланти, отримати пізнавальну інформацію, навчитися новому.

Для того, аби зробити табір цікавим і дійсно корисним для дітей, потрібно об’єднати зусилля всіх учителів, а не тільки учителів іноземних мов. Без учителів фізичної культури, образотворчого мистецтва, трудового навчання зробити заняття в таборі цікавими практично неможливо. Важливою була підтримка вчителів, це був досвід співпраці – вони отримали можливість спостерігати за колегами в роботі, ділитися досвідом один із одним практично щохвилини.

Сподіваємося, що всі вихованці пришкільного мовного табору не тільки гарно провели час, а й оздоровилися та вдосконалили свої знання з англійської та німецької мов. І, що найважливіше, запитання від учнів: «А наступного року табір буде?», вселяє надію, що проведена робота не була марною.

І.Б. Токар,

заступник директора з навчально-виховної роботи

Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ступенів Глибоцького району

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 470 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024