Четвер, 18.04.2024, 05:44















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Червень » 04

Ось і прийшов дитинства час,

І кличе школа в перший клас.

Перша парта, клас, букварик,

Хай щастить тобі, школярик!

Випускний бал в дитячому садочку – це радісна й сумна подія. Радість в тому, що діти виросли і за них переповнює гордість, а смуток тому, що це знак про інше, доросле життя, вже не таке безтурботне як для дітей так і для батьків.

31 травня свій перший випускний святкували вихованці Черепковецького ДНЗ, всі педагоги закладу доклали максимум зусиль, для того щоб свято було святом. Були посмішки, веселий шум і гам, і сльози радості та щастя. Прощальний вальс, подяка педагогам і батькам.. Весела забава з Шапокляк. На протязі свята випускники демонстрували майстерність читання віршів, відчуття ритму в танцювальних номерах, відчуття слуху та голосу, театральної майстерності. На захід була запрошена й майбутня перша вчителька, яка з відчуттям гордості сказала, що восени до неї прийдуть обдаровані діти.

Вихователь-методист Чорней Н.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 404 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.06.2018 | Комментарії (0)

   30 травня в Черепковецькому ДНЗ відбулось завершальне засідання педагогічної ради №4 2017-2018 навчального року. На даному засіданні був здійснений SWOT-аналіз діяльності ДНЗ за поточний рік та обговорені рамки роботи на наступний навчальний рік. Цікавим моментом було заслуховування звітів педагогів по самоосвіті та їх методичних напрацювань за навчальний рік, а також обговорено результати впровадження методики «Лялька як персона», вирішено запровадити дану методику в усіх вікових групах закладу.

Вихователь-методист Чорней Н.І.

 

Проглядів матеріалу: 359 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.06.2018 | Комментарії (0)

    Навчання в початковій школі – дуже важливий період в житті кожної дитини. Учні стають рідними дітьми першій вчительці. Прощання з ними у 4 класі – хвилююча мить. Готують свято вчителі і школярі дуже старанно. Намагаються показати таланти кожного учня. Не забувають подякувати першій вчительці, вчителям – предметникам, адміністрації школи, батькам за їх невтомну працю. Але сьогодні у них день чудес і як у народі кажуть, що гарна прикмета для тих, хто вирушає в дорогу пройти під веселкою. Тож випускники 4-х класів мали дивовижну можливість – увійти на свято через райдужні ворота, ворота щастя. У них незвичайний день 4 роки разом вони підіймались першими найважчими сходинками країни Знань. Діти з сумом згадали 4 роки проведені в початковій школі, попрощалися з першою вчителькою. В ході свята звучали пісні, жарти, веселі вірші, побажання. Найцікавішим моментом був танець з батьками.

Прощавай початкова школо! Прощавай маленька країна дитинства!хай буде щасливою ваша дорога.

Ідіть навчайтесь,

Розуму набирайтесь,

З лихом не зустрічайтесь.

Хай вам щастить!

Проглядів матеріалу: 446 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.06.2018 | Комментарії (0)

Навесні прилітають до нас журавлі,

А от нашим журавликам час відлітати

І чекають на них далекі краї,

Перші кроки шкільні самостійно ступати!

   Святково прибраний Кам'янський ДНЗ проводжав своїх випускників до школи, яких в нинішньому навчальному році 75.

Вихователі трьох старших груп Є.Г. Глибочану, М. Г. Грижук, М.М.Глобак, Ю.Д. Ковальчук, Г.В. Карлійчук, Н.Д. Панцир разом із музкерівниками Д. Г. Лелітко та Ю.Г. Карлічук підготували змістовні програми свят з різноманітними видами художньо-естетичної роботи з дітьми. І ось настав урочистий момент свята. Музична зала переповнена випускниками , батьками та гостями. Випускники здійснили умовну подорож у минуле та майбутнє за допомогою чарівних кульок клоуна Веселуна, демонстрували свої таланти в різних жанрах мистецтва: співах, танцях, іграх, розвагах, інсценівках. Привітали дошкільнят їх молодші друзі, а герої мультфільму «Маша та ведмідь» і веселі кумоньки Параска та Палажка «перевірили» готовність випускників до навчання в школі жартівливими завданнями з грамоти та математики.

По завершенню свята завідуюча закладу В.І. Грижук привітала батьків з переходом дітей до першого класу, а випускникам вручила дипломи та медалі «Випускник дитячого садка».

Вихователь- методист закладу Домніка Балан.

 

Проглядів матеріалу: 376 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.06.2018 | Комментарії (0)

    1. «Висота» сім'ї

Скільки поверхів у висоту становить загальний зріст усіх членів вашої родини? Складіть висоту кожного члена сім'ї: бабусь, дідусів, двоюрідних братів і сестер. Потім розрахуйте, наскільки високим вийшов ваш «сімейний будинок», скільки в ньому поверхів (нехай висота кожного поверху становить три метри).

2. Безглузда розмова

Використовуйте протягом дня рими-нісенітниці й алітерацію. Ви можете описати обід дитини, наприклад, так: «Вирішив якось зварити обід, на стіл нам принесли корзину чобіт» або звернутись до неї з проханням із найсерйознішим виглядом: «Будь ласка, одягни грузовик, я маю на увазі льодовик, тобто черевик!», ви також можете змусити дитину сміятись, починаючи всі слова з однієї літери: «Давай драти в дованки!».

3. Власні автомобільні номери

Попросіть дитину придумати слова, що починаються на букви номерного знака вашої машини. Наприклад, номер АН МВ. «Африканський Носоріг Мчить до Водопою».

4. Пісня

Придумайте власні вірші з використанням імені вашої дитини на мотиви веселих дитячих пісень. Додавайте в пісню куплети про всіх її родичів і друзів.

Любить все смачне Дениско -
Є у нас цукерня близько.
Я куплю йому іриски,
Скільки радості в Дениски!
Має він сестру Наталю,
Симпатичну – справжню кралю!
Лише друзі в двір прийдуть,
Всі Наталочку зовуть.

5. Жива вага

Зважте дитину, потім нехай вона поставить на ваги та зважить кожну з ваших домашніх тварин. Якщо вона не може підняти будь-кого з них, допоможіть їй. Підсумуйте вагу дитини та всіх ваших домашніх улюбленців і порівняйте. Наприклад, дитина + собака + кішка + хом'ячок = тато?

6. Кумедна хмара

На картинках, вирізаних зі старих журналів і газет, намалюйте біля облич людей мовні хмари (філактери - «словесні бульбашки»), і запропонуйте дитині придумати текст для кожної з них. Записувати слова та речення може як вона сама, так і ви, залежно від віку дитини.

7. Пальці-букви

За допомогою пальців рук складіть букву й попросіть дитину вгадати її. Потім нехай вона придумає слово, що починається на цю букву.

8. Поетична поїздка

Під час спільної з дитиною поїздки в транспорті ви можете грати в рими. Наприклад, ви говорите: «Я бачу дім». Дитина відповідає: «До слова дім рима грім». Потім настає ваша черга, і ви придумуєте наступну риму до слова «дім» (наприклад, «пантомім»). Грайте доти, поки не пригадаєте всі рими до цього слова. Потім переходьте до іншого слова. Можна ускладнити гру, попросивши дитину придумати якомога більше рим протягом певного часу, наприклад, поки не доїдете до наступного світлофора.

9. Гра на уяву

Опишіть яку-небудь букву у вигляді малюнка й попросіть дитину вгадати її. Наприклад, «Вона виглядає як дві гори, зсунуті разом» або «Вона схожа на колесо».

10. Пошук слів

Перед читанням книги вашій дитині знайдіть одне слово, яке в ній часто зустрічається, наприклад, «ти». Вкажіть на нього та вимовте вголос. Гортайте сторінки й попросіть дитину шукати це слово. Давайте підказки («Я бачу, що на цій сторінці це слово зустрічається тричі»). Або знайдіть для неї слово, за яким вона може стежити протягом усієї книги, попросіть дитину відшукати у книзі слова, які римуються з цим словом, наприклад, «Попелюшка – чепурушка».

11. Гра «Покупки»

Призначте ціни за банку з-під варення, порожні коробки з-під пластівців, макаронів і печива. Дайте дитині ігрові гроші з гри «Монополія», наприклад, і відправте її до магазину (жартома). Якщо вона досить доросла, то сама може бути касиром і розрахувати ваші покупки на касі.

12. Вивіска-головоломка

Придумайте якомога більше слів, що складаються з літер на будь-якій вивісці або знаку. Старші діти можуть придумувати слова, змінюючи порядок букв, а молодші діти можуть шукати цілі слова в одному великому слові, наприклад, «парк», «пар», «кування» в слові «паркування».

13. Записки під подушкою

Заведіть звичку залишати записки під подушкою дитини, і нехай вона також залишає свої під вашою подушкою. Ви також можете залишати записки по всьому будинку із зазначенням, де шукати наступну записку або маленький подарунок, солодощі.

14. Математика автомобільних номерних знаків

Попросіть дитину молодшого віку вказати певну цифру на автомобільному номерному знаку. Або нехай вона відшукає цифри від 1 до 9 по черзі на різних номерних знаках. Старші діти можуть підсумовувати всі цифри на номерному знаку, а переможе той, хто знайде номерний знак з найбільшою сумою цифр.

15. Рими

Ви говорите: «Я задумала слово, яке римується зі словом "група"». Потім дитина повинна відгадати це слово за допомогою питань у формі визначення, наприклад: «Це те, що збільшує предмети в розмірі (лупа)?» Або «Це колектив театру (трупа)?».

16. Напис на спині

Дитина малює пальцем букву у вас на спині, а ви повинні відгадати її. Діти старшого віку можуть писати цілі слова.

17. Швидка розповідь

Оберіть три випадкових слова, і нехай кожен член сім'ї придумає розповідь, використовуючи їх. Можна вибрати зовсім неймовірний набір слів, наприклад, «вода, ковбаса, фея».

18. Кумедні вимірювання

Ви ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 420 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.06.2018 | Комментарії (0)

    В Україні триває зовнішнє оцінювання випускників. Цього тижня учасники зовнішнього оцінювання склали тести з англійської, німецької, французької та іспанської мов. Наступного тижня програмою тестування передбачено проведення ЗНО з біології, історії і географії.

Затверджено порядок про повторні документи ЗНО. У разі звернення учасники тестування можуть отримати дублікат сертифіката ЗНО, повторний сертифікат зовнішнього оцінювання, а також витяг із відомостей результатів тестування.

Вступники, які поїдуть до села, отримають пільги при вступі. Абітурієнти медичних і педагогічних вишів, які укладуть угоду про відпрацювання у селах, починаючи зі вступної кампанії 2019 року, отримають право на першочергове зарахування на бюджет.

На ЗНО в магістратуру вже зареєстровано 25 тисяч осіб. У МОН зазначають, що загалом цього року очікується до 60 тисяч вступників у магістратуру тих спеціальностей, вступні випробування на які проводитимуться за технологією ЗНО. Реєстрація триває до 5 червня.

Оприлюднено результати вибору підручників для 1 класу. Інститут модернізації змісту освіти оприлюднив результати вибору школами проектів підручників. Замовлення на підручники надійшли від управлінь освіти обласних та Київської міської державних адміністрацій.

МОН пропонує фінансувати дитсадки з бюджету. В освітньому відомстві наголошують, що дошкільна освіта не має бути заручником доходів громад. Щоб виправити ситуацію у Міносвіти наголошують на необхідності впровадження відповідної субвенції з держбюджету.

Міносвіти зможе отримати €6 млн на шкільну реформу. На ратифікацію парламенту направлено угоду між Україною та Фінляндією, що передбачає отримання коштів на підтримку реформи, зокрема, на підвищення кваліфікації вчителів початкової школи.

Е-кабінет вступника: як не допустити помилок. Директор ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік розповіла про найпоширеніші помилки абітурієнтів, яких необхідно уникнути вступникам під час подачі вступних документів до навчальних закладів в електронному вигляді.

Затверджені підручники, що видадуть за кошти бюджету. Міністерство освіти і науки затвердило переліки підручників для 5 і 10 класів, що видаватимуться за кошти державного бюджету в 2018 році. Усього до переліків включено понад 170 підручників.

Проглядів матеріалу: 469 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.06.2018 | Комментарії (0)

   1 червня в Україні та по всьому світу відзначається Міжнародний день захисту дітей, який покликаний привернути увагу до захисту прав дитини. Адже саме в дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. Це одне з найстаріших Міжнародних свят.

У Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ст. традиційно до Дня захисту дітей відбувся ряд заходів для учнів школи. Учні із задоволенням брали участь у різноманітних заходах та отримали масу позитивних емоцій та вражень. Зокрема, відбувся конкурс дитячих малюнків на асфальті, караоке на майдані, вивчення пісень англійською та німецькою мовами. Також пройшла дитяча естафета «В здоровому тілі – здоровий дух», «Злови хвилю», «Сюрприз в мішку».

День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

 

Проглядів матеріалу: 380 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.06.2018 | Комментарії (0)

     Офіційним роком народження позашкільної освіти в Україні вважається 1918 р., коли український педагог, прозаїк, літературознавець і громадський діяч Софія Федорівна Русова очолила Департамент дошкільної та позашкільної освіти в уряді молодої української держави. За роки свого існування ця освітня галузь перетворилася в не менш значущу ланку у формуванні й вихованні молодої особистості, аніж дошкільна й шкільна освіти.

З метою відзначення 100-річчя позашкільної освіти в Україні та Дня захисту дітей 31.05.2018р. на території Центрального парку культури і відпочинку міста Чернівці імені Т.Г.Шевченка відбувся обласний фестиваль позашкільної освіти.

Працівники та вихованці Глибоцького РБТДЮ представили роботи переможців обласних, всеукраїнських конкурсів, фестивалів з декоративно-ужиткового мистецтва. Керівники гуртків еколого-натуралістичного напрямку виготовили квіткове панно та композицію. Вихованці гуртка «Небесне сяйво» (кер. Шова Д.Л.)та Ротар Данило прийняли участь у святковому концерті.

Фестиваль відвідали представники крайової влади, громадських організацій, освітяни. Проведений фестиваль продемонстрував високий рівень позашкільної освіти в Чернівецькій області та бажання педагогів і вихованців досягати ще більших висот.

Проглядів матеріалу: 464 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.06.2018 | Комментарії (0)

     Щороку в перший день літа відзначається велике свято – Міжнародний день захисту дітей. У Коровійській школі також не обійшлось без святкування. Дитинство кожної країни має бути під захистом прав, здоров’я і життя підростаючого покоління. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов'язків. Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.

Проглядів матеріалу: 464 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.06.2018 | Комментарії (0)

    Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це свято стало символом дитячої щирої радості та надії на майбутнє. Адже саме в дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та мали усі умови для всебічного розвитку. І наш святий обов’язок дорослих – зробити своїх дітей щасливими не тільки сьогодні, влаштувавши їм якесь свято, а й завтра і завжди. Адже наші діти – то майбутнє нашої країни, яке має бути щасливим. І кожна усмішка, кожне сказане ласкаве слово – це великий внесок у щасливе дитинство маленьких українців.

 День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб у майбутньому вони стали хорошими батьками і громадянами своєї країни. Тому вже доброю традицією для Волоківської ЗОШ І-ІІІ ст. стало святкування Дня захисту дітей. В цей прекрасний, сонячний день на наших діток чекали багато сюрпризів. Для них був проведений конкурс малюнків на асфальті: «Щасливе дитинство», під час якого були відзначені найкращі художники. Після цього діти погралися з вчителькою англійської мови в цікаві пізнавальні ігри, вивчаючи таким чинок ще краще англійську мову. Спеціально для наших учнів, наших діток, була проведена дискотека під чистим небом, під час якої кожен з них мав можливість продемонструвати свої танцювальні здібності, відчувши себе дорослим.

Заключним етапом святкування Дня захисту дітей було проведення флешмобу: «Ми за щасливе дитинство», під час якого всі учні показали уявні сердечка – символ любові та відданості нам дорослим, і саме за це ми зобов`язяні захищати їх та дарувати їм всю нашу любов.

Тож, нехай кожна дитина у нашій державі буде щасливою від любові, уваги та піклування дорослих і тільки тоді і ми зможемо відчути смак справжнього щастя!

Проглядів матеріалу: 380 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.06.2018 | Комментарії (0)

     Zilele trecute sala de festivități a CIE Cupca a găzduit o manifestare festivă prilejuită de apariția a încă unei cărți noi în viața noastră. E vorba de partea a doua a monografiei istorice a satului Cupca, cu titlul Cupca, un sat din Bucovina Monografie istorică. Partea II (anii 1944-2000). Autor – Domețian-Modest Cucuruz, fost profesor de matematică, fost director de școală, originar din acest sat.

În anul 2004 în România, apare prima monografie istorică a satului, intitulată simpu și frumos Cupca, un sat din Bucovina, monografie istorică, partea I (anii1429-1944) avându-l ca autor principal pe vrednicul fiu al acestui sat, regretatul dr. inginer Petre Ciobanu din Brașov, dar și pe alți doi coautori la fel de talentați și purtând de-a lungul vieții dragostea de baștină, stabiliți și ei cu traiul în România, cu părere de rău tot trecuți în eternitate, profesoara Reveca Prelipcean și economistul Vasile Slănină.
Despre prima monografie au fost mai multe przentări pe paginile ziarelor noastre, majoritatea semnate de autoarea acestui material. Vrednica doamnă Mariana Gurza din Timișoara, poetă, prozatoare, a cărei rădăcini sunt pe linie maternă tot din Cupca, a scos cu câțiva ani în urmă o carte despre Petru Ciobanu cu titlul Petre Ciobanu, un iubitor de neam.

Acum aș vrea să prezint pe scurt cea de-a doua monografie.

Cartea cuprinde opt capitole, având bineînțeles o prefață, o postfață, bibliografie, anexe, tabele, fotografii.

Cele 8 (opt) capitole au fost plasate în ordinea următoare

  1. Cadrul geografic.
  2. Cupca în anii stalinismului (1940-1941, 1944-1953).
  3. Populația și ocrotirea sănătății.
  4. Economia.
  5. Viața spirituală.
  6. Nivel de trai.
  7. Instituțiile satului Cupca.
  8. Fiii satului.

Fiecare capitol are la rândul său câteva subcapitole, cele mai multe fiind la capitolul Viața spirituală, unde găsim biserica, învățământul, cultura, sărbătorile religiose și laice, sportul, tradițiile etc. La fiecare capitol vom face cunoștință cu oamenii, locurile, timpurile respective, dotate fiind și cu fotografiile corespunzătoare.

Noua monografie istorică a satului Cupca are circa 218 pagini, a fost tipărită la editura Misto din orașul Cernăuți. Redactor tehnic, dizainer și paginator este jurnalistul Marin Gherman, responsabilă de ediție – profesoara Marilena Zâgrea, prima computerizare aparține Anastasiei Cucuruz, nepoata autorului.

În postfața cărții (cititorii vor găsi toate acestea publicate) autorul le mulțumește celor mai sus numiți, dar și altor persoane din Cupca care l-au sprijinit moral și material la apariția cărții date. În deosebi îi este recunoscător deputatului din Rada Supremă a Ucrainei, Grigore Timiș, fost elev, profesor, director al școlii medii (azi CIE) Cupca. Îi mulțumim și noi autorului Donețian-Modest Cucuruz pentru munca și efortul depus.

...Nu la mult timp de la apariția cărții date, așa cum spuneam la început, în sala de festivități a CIE Cupca a avut loc prezentarea monografiei date. În sală am pregătit o expoziție de cărți și materiale din ziare dedicate satului Cupca, evenimentelor și oamenilor de aici. Deoarece festivitatea respectivă a coincis și cu ziua Mondială a ocrotirii copiilor, i-am avut mai întâi pe scenă pe micuții de la instituția preșcolară Rândunica, care sub îndrumarea educatoarelor și a metodistei Maria Dugan, au prezentat un mini-conert de toată frumusețea. Grupa vocală a școlii, în frumoase costume naționale, condusă de neobosita profesoară de limbă maternă Lucica Dușceac, a prezentat mai întâi un scurt recital poetic dedicat satului natal (îndrumate de subsemnata), mai apoi câteva cântece populare dedicate Bucovinei, vetrei strămoșești. Marta Belici, una dintre cele mai talentat ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 415 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.06.2018 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 1211 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.06.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024