Субота, 27.04.2024, 02:26















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 29
Гостей: 29
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Квітень » 24 » І Гімназійна науково-практична конференція «Шлях у велику науку»
14:34
І Гімназійна науково-практична конференція «Шлях у велику науку»

      Згідно плану роботи Глибоцької гімназії та наукового товариства «Гіперіон» відбулася І Гімназійна науково-практична конференція «Шлях у велику науку».

Почесними гостями конференції були начальник Глибоцького управління освіти і науки Барарюк В. І. та начальник відділу організаційної та кадрової роботи Глибоцької об’єднаної територіальної громади Ізраілик А. І.

Ведучі конференції Стрільчук Анастасія та Барбаза Василь привітали учасників І Гімназійної науково-практичної конференції із завершенням навчального року в науковому товаристві «Гіперіон» і представили дирекцію гімназії , «Вчену раду», вчителів , які разом із школярами працювали над науково-дослідницькими роботами. Було приємно вітати на цьому дійстві батьків гімназистів, які разом з вчителями виплекали юні дарування. Символічним стало те, що на І Гімназійну науково-практичну конференцію «Шлях у велику науку» «завітали» великі вчені та філософи Г. Сковорода, Сократ, Піфагор та скептики науки футболіст з комп’ютерним генієм.

Стоячи вітали учасники конференції почесну голову «Вченої ради» богиню мудрості і знань Афіну Палладу.

Голова вченої ради, координатор наукового товариства «Гіперіон» Вороніна Лариса Анатоліївна у своєму виступі підкреслила, що І Гімназійна науково-практична конференція «Шлях у велику науку» - надзвичайно важлива подія для нашої молодої гімназії. Глибоцька гімназія ( раніше Глибоцька ЗОШ) з часів свого заснування є осередком виховання творчої та інтелектуальної еліти не тільки Буковини, а й України. Реформувавшись в гімназію, педагогічний колектив продовжує працювати над створенням престижного, демократичного, високо результативного навчального закладу нового типу, в якому навчально-пізнавальна діяльність, гармонійно збалансована з іншими видами діяльності та забезпечує повноцінний розвиток особистості учня. Для досягнення поставленої мети педагогічний колектив Глибоцької гімназії своїми основними завданнями вважає всебічний розвиток талантів, пошук , виявлення та підтримку обдарованих дітей. У молодому науковому товаристві «Гіперіон» Глибоцької гімназії науково-дослідницькою діяльністю у 9 секціях займається 123 учні, які вже встигли заявити про себе виступами на Міжнародній конференції учнівської та студентської молоді в КНТЕУ за участі Сучавського університету імені Стефана чел Марі, у круглому столі Національного університету державної фіскальної служби України, у всеукраїнському інтенсиві «Юний правознавець», який проходив у Київському національному університеті ім. Т. Г. Шевченка, у різноманітних освітніх конкурсах. Нині юні науковці готуються до ІV обласної науково-практичної конференції «Буковинський край очима юних науковців».Члени «Гіперіону» проходять своє становлення, адже наукове товариство функціонує всього один рік. За цей період заключено угоди про співпрацю між філософсько - теологічним, історичним, юридичним, географічним, філологічним факультетами ЧНУ; інститутами хімії, біології, біоресурсів, фізики та інформаційних технологій Чернівецького національного університету; Національним університетом державної фіскальної служби України, м Ірпінь. Викладачі цих вузів – часті гості на засіданнях секцій наукового товариства, вони консультують дітей з приводу роботи над науково-дослідницькими темами, читають лекції для школярів.

Такі зустрічі є дуже результативними для обдарованої еліти Глибоцької гімназії.

Рахуємо, що 20 призових місць на районному етапі Всеукраїнського конкурсу - захисту НДР та 3 призових місця на обласному етапі є результатом тандему «Обдарована дитина+вчитель-професіонал» + наукова підтримка».

До підсумкової науково-практичної конференції видавничий центр Глибоцької гімназії надрукував 2 випуски «Гімназійного меридіану».

В «Гімназійний меридіан №1» ввійшли напрацювання школярів Глибоцької гімназії, які стали переможцями різноманітних конкурсів, наукових конференцій, круглих столів тощо у 2016-2017 н.р.

В «Гімназійний меридіан №2» ввійшли кращі науково-дослідницькі роботи школярів Глибоцької гімназії, які стали учасниками та призерами ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт у 2016-2017 н.р.

В цей збірник ввійшли також методичні рекомендації, вимоги до написання та оформлення НДР.

На підсумкову науково-практичну конференцію НТ «Гіперіон» «Шлях у велику науку» було представлено роботи учнів 9-11 класів, які визнані кращими як у районному, так і на обласному етапах конкурсу - захисту науково-дослідницьких робіт.

«Вчена рада» та гості з цікавістю вислухали кращі захисти НДР.

Талановита гімназистка Мінтянська Альона під керівництвом вчителя хімії Ю.Д. Блисенка та викладача інституту біології та хімії ЧНУ, кандидата хімічних наук О.В. Скрипської досліджувала тему « Соки – джерело антиоксиданту вітаміну С». Робота удостоєна ІІ місця на обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Коваль Ольга працювала під керівництвом вчителя української мови та літератури, художньої культури Бошелюк А.О. та завкафедрою культурології філософсько-теологічного факультету ЧНУ, професора Миколи Шкрібляка над роботою «Чернівецький національний університет - визначний осередок літературно-мистецького життя Буковини», яка відзначена дипломом ІІ ступеня на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Цікаву роботу «Україна і Польща в ХХІ столітті: від конфліктів до порозуміння» представила на конференції Лупуляк Євгенія, над якою працювала під керівництвом вчителя історії Скибінської Людмили Сильвестрівни та декана факультету історії, політології та міжнародних відносин професора Доброжанського, яка відзначена дипломом ІІ ступеня на обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Цікаві теми НДР представили на конференції інші школярі:

  • Русу Кароліна «Дослідження природного та штучного освітлення в Глибоцькій гімназії»;
  • Влад Валерія «Вплив людини на природу; рівень забруднення навколишнього середовища в результаті здійснення різних видів господарської діяльності»;
  • Мінтянська Альона «Дослідження глинистих утворень зони тектонічного розлому ділянки смт. Глибока»;
  • Коваль Ольга «Адаптація людини в умовах авіакосмічних польотів»;
  • Білоус Анастасія «Інтегративні діаграми в EXCEL» ;
  • Рєпіна Анастасія «Англійські запозичення в українській мові в сфері використання комп’ютерних технологій »;
  • Русу Катерина «Омонімія в сучасній англійській мові».

Підсумковим акордом І Гімназійної науково-практичної конференції «Шлях у велику науку» стало вручення подяк учасникам конференції. Подяки вручили В.І.Барарюк – начальник Глибоцького районного управління освіти та наук, А. І. Ізраілик – представник Глибоцької ОТГ, Ю.Д.Блисенко – директор гімназії, Т.О. Андрон – голова ради гімназії.

Завершилась конференція віршем Надії Красоткіної «Цвітуть таланти», який відкриває збірку «Гімназійний меридіан №2», і символічним було те, що цей вірш прозвучав саме з вуст великих учених Сократа, Піфагора, Григорія Сковороди, богині мудрості Афіни Паллади, які щиро побажали успіхів молодим науковцям НТ «Гіперіон».

Переглядів: 522 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024