Вівторок, 21.05.2024, 16:19















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Квітень » 02

   Дізнатись більше

  Згідно плану заходів місячника виховання ціннісного ставлення до природи у Старововчинецькому ліцеї було відзначено 1 квітня - Міжнародний день птахів. Мандруючи відео-літературним  журналом  «Наші  пернаті  друзі», барвінчата (3-4 кл.) й веселята (5-6 кл.) мали можливість побувати на сторінках:
-    «Народна мудрість про птахів»,
-  «Поети про птахів»,  
-  «Загадка-відгадка»,
-  «Вікторина»,
під час яких діти почули твори народної мудрості, вірші,  пригадали і перевірили свої знання про життя птахів. Познайомившись з відео-сторінками журналу  «Зимуючі птахи», «12 цікавих фактів про птахів усього світу», «Перелітні птахи», «Птахи України», «Спів птахів", учні збагатили свої знання.
Червоною ниткою всього заходу став заклик «Бережи  природу - колиску життя».

      

Проглядів матеріалу: 537 | Завантажив: Жанет | Дата: 02.04.2015 | Комментарії (0)

   Згідно листа управління освіти,  щодо проведення виступів та лекцій медичних працівників в загальноосвітніх навчальних закладах для вчителів та учнів з питань надання першої медичної допомоги під час надзвичайних ситуацій 27 березня 2015 року о 14 годині у Старововчинецькому ліцеї було проведено семінар-практикум "Надання першої медичної допомоги".  Учасниками тематичного лекторію  стали:  педколектив, учні-старшокласники  та медпрацівник ліцею. Іван Степанович Кричковський - лікар місцевої амбулаторії разом з медсестрою ліцею Самушко Світланою Тодорівною у цікавій та доступній формі ознайомили ще раз всіх присутніх з правилами домедичної допомоги. Дізнатись більше

Проглядів матеріалу: 535 | Завантажив: Жанет | Дата: 02.04.2015 | Комментарії (0)

 Дізнатись більше 

Про природу
Люблю українську природу,
Зелений гай, прозору воду
І чисте небо на весні,
Пісні пташині голосні.
Ти озирнись лишень довкола:
Квітки цвітуть, жовтіє поле.
Яка чарівність і краса!
Але нема цього в містах.
На зараз люди стали забувати,
Що природа – наша матір.
Якщо далі хочем в світі жить,
То треба нам з природою дружить.
                                           В. Кропівної

   Саме так, але не лише у містах, а і в селах нам теж треба дружити з природою. Ліцеїсти Старововчинецького ліцею - справжні друзі природи. Вони не лише самі прагнуть берегти природу, а й пропагують бережливе ставлення до неї.
  От і зараз наші ліцеїсти приєдналися до  екологічного  місячника, що триває на Буковині. У ліцеї було проведено ряд акцій - це і «Вулиці села у наші руки», і «Прибери своє подвір’я». Лишень від нас залежить, яке середовище буде нас оточувати, тому кожен ліцеїст знає і користується гаслом: "Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять".
Приєднуйтесь до нас!

      

Проглядів матеріалу: 520 | Завантажив: Жанет | Дата: 02.04.2015 | Комментарії (0)

    1 квітня у Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся загальношкільний урок пам’яті присвячений трагічним подіям 1 квітня 1941 року у Білій Церкві. Перед учнями та вчителями школи виступила вчитель історії Габор Ганна Іванівна. Була оформлена і виставка літератури «Сльози Буковини».

 Учні 6, 7 та 9 класу розповіли учням 5- 11 класів  як у березні 1941 р. в селах Глибоцького та Сторожинецького районів невідомі особи агітували мешканців йти в Румунію, заявляючи, що нібито 1 квітня буде відкритий кордон та всі бажаючі зможуть безперешкодно перейти його. Люди повірили, сформувалася колона з кількох тисяч осіб, серед яких були і молодь, і літні люди. Величезна колона рухалася з церковними хрестами та хоругвами. На кордоні першу чергу з кулеметів та автоматів дали в повітря, а далі стріляли у всіх без розбору. Очевидці трагедії розповідають, що розстріляні тіла просто присипали землею, як це робили німці в Бабиному Яру. Й не всі були вбитими. Можна було спостерігати, як ґрунт «здіймався» від порухів ще живих людей. Однак вони так і залишились заживо похованими...

 В кінці заходу всі вшанували пам'ять померлих хвилиною мовчання та запалили свічки.

ЗДВР  Чупрун В. Л.

 

Проглядів матеріалу: 466 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.04.2015 | Комментарії (0)

  У  Купському  НВК  №2   відбулася  акція  «День  зустрічі  птахів». Учні  нашої  школи  разом  з  вчителями організували  на  високому  рівні  «День птахів», у якому були  задіяні наші дошкільнята, учні  1 – 11  класів  та   класні  керівники.

Учні  презентували  роботи  у чотирьох  номінаціях:

- конкурс на кращу годівничку
- конкурс на кращу стінгазету
-  конкурс на кращий вірш, оповідання про птахів

     - майстер – клас: «Шпаківні  і  дуплянки  своїми  руками»

 Серед вчителів  був оголошений  конкурс на кращий сценарій свята або розробку заняття про птахів.

У   школі  була  організована  експозиція  робіт:  шпаківень, годівничок, штучних  гніздівель. Учні  та  вихованці  дитячого  садка  мали  змогу  переглянути стінгазети, малюнки, плакати, фоторепортажі,  презентацій  на  тему:   «День  зустрічі  птахів», які  підготували наші учні та вчителі. 

Акція  передбачала    залучення  учнів до  охорони  перелітних  птахів  у  період  їх повернення  із  зимівлі  до  рідного  краю.

                                           Заступник  директора  з виховної  роботи   Купського  НВК  №2  Скутарь В.І.

Проглядів матеріалу: 524 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.04.2015 | Комментарії (0)

     Відомо, що сміх продовжує життя. 1 квітня випала нагода добре посміятися учням  Тарашанської ЗОШ I-III ст. 6 клас під керівництвом свого класного керівника Станіцької Я.М., підготували свято «День сміху».

 Його мета: ознайомити учнів з походженням та історією Дня сміху, розвивати почуття гумору, естетичні смаки; виховувати повагу до інших людей, любов до традицій українського народу.

Учні 6 класу підготували багато сценівок, інсценізацій віршів, співали та танцювали веселі танці у виконанні танцювальних гуртківців  « Плай».

На кінець свята учні у вигляді порад - жартів нагадали присутнім гостям про важливість відповідального і серйозного ставлення до свого основного обов’язку – навчання.

Будьте завжди веселими, з посмішкою на обличчі, гарним настроєм, радійте кожному дню! І пам’ятайте, сміх – це здоров’я. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 563 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.04.2015 | Комментарії (0)

Ти, кохана книжко, учиш нас, навчаєш,
Про усякі дивні речі нам оповідаєш!
...Тож гукнімо, діти: «Нашій книжці – слава!
В ній наука і розвага, втіха і забава!»
Ю. Шкрумеляк

        Починаючи з 1967 р., за рішенням Міжнародної ради дитячої книги, в день народження видатного датського письменника-казкаря Ганса Крістіана Андерсена — 2 квітня світ відзначає Міжнародний день дитячої книги. Зазвичай до цього дня в Україні, а також у багатьох інших країнах, приурочене проведення Тижня дитячого читання. Святкування Міжнародного дня дитячої книги є наглядним показником того, що книга, яка створена саме для дитини, має великий вплив на формування її характеру та становлення як людини. Дитячі книги вбирають у себе дивовижний, невичерпний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе саме завдяки книжці. Просто треба взяти в руки Книгу і ...опинитись в цьому світі...
Свято дитячої книги збирає в бібліотеках справжніх шанувальників літератури. Презентації окремих книжок та книжкових серій, зустрічі з авторами, майстер-класи по художньому ілюструванню дитячих видань, літературно-пізнавальні мандрівки, голосні читання — усі ці заходи спрямовані на популяризацію книги, прищеплення до неї любові і шани, зацікавленості і небайдужого ставлення.

Проглядів матеріалу: 1213 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.04.2015 | Комментарії (0)

    27 березня у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ст. працівником психологічної служби Попеску Оленою Василівною проводилось заняття з учнями 2 класу на тему: «Права дитини очима дітей». За допомогою спеціальних карточок учнів ознайомили з їхніми правами. Розповіли про історію створення документів як «Декларація прав дитини» та «Конвенція про права дитини». Також було наголошено не тільки про їхні права, але й обов’язки.

Проглядів матеріалу: 551 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.04.2015 | Комментарії (0)

    Одним з основних моментів у формуванні особистості молоді, як свідомих та дієвих громадян сучасного суспільства є екологічна культура; формування у дітей усвідомлення того, що людина – частина природи, яка повинна знати закони природи, дотримуватись їх, жити у співдружності з усім живим на землі, оберігати і примножувати прекрасне.

Ця акція стала своєрідним змаганням класних колективів щодо збору пластикових та поліетиленових відходів на околицях села. Зібрано багато сміття: пластикові та скляні пляшки, поліетилен, порожні пакунки.

Найголовніше наше завдання – навчити дітей любити цей світ.

Левчук Аліна Георгіївна – педагог-організатор Карапчівського ліцею.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 588 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.04.2015 | Комментарії (1)

     31 березня  2015 року у нашій школі відбулася зустріч з представниками благодійного фонду «Живи, Буковино!».

     Наші дошкільнята та учні молодших класів були у захваті від спілкування з прекрасними людьми, які провели цікавий виховний захід на тему: «Пасха». Для того, щоб зацікавити дітей, використовували матеріали проекту «Книга без слів». Було проведено цікаві ігри, в яких діти брали активну участь.

     Учні старших класів почули цікаву розповідь на тему: «Значення Пасхи». Діти дізналися звідки походить свято Пасхи і що вона означає.

Школярі були досить активними, гарно відповідали на запитання. Всім нам було дуже приємно спілкуватися з цікавими гостями і надіємося на подальшу співпрацю з ними.

 

 

Проглядів матеріалу: 713 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.04.2015 | Комментарії (0)

    З метою розвитку вміння застосовувати свої знання на практиці, триматися впевнено перед аудиторією; виховувати стриманість, доброзичливість, толерантність 30 березня  2015 року для учнів  5-го класу в приміщенні шкільної бібліотеки Тереблеченської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 було проведено конкурс "Найрозумніший".

По - перше, конкурс для дітей – це ще одна можливість повірити в себе і свої сили.

По - друге, саме конкурси та інші змагання допомагають учням ще змалечку зрозуміти, що знання – це перемога та найкращий скарб у житті.

По - третє, конкурс виявляє обдарованих дітей, що у свою чергу допомагає педагогам краще орієнтуватися в підготовці до проведення уроків.

Для учнів цього класу вже стало традицією проводити та брати активну участь у різних конкурсах, змаганнях та естафетах.

Цього ж разу діти змагалися з різних дисциплін, серед них були: математика, українська мова та навколишній світ.

У підсумку проведеного конкурсу переможцями стали:

Авріті Анастасія – І місце;

 Кожокарь Марія – ІІ місце;

Боганюк Людмила – ІІІ місце.

бібліотекар Кожокарь Олена Василівна

 

Проглядів матеріалу: 531 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.04.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024