П'ятниця, 26.04.2024, 10:39















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна           Сторінка для батьків          Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів

    Літо - це чудова та довгоочікувана пора для малечі та дорослих. Та влітку потрібно не тільки попіклуватись про те, щоб Ваша дитина мала змогу відпочити, а й про те, щоби вона змогла розвиватися інтелектуально. Для цього ми створили програму, яка дозволить у цікавій, ігровій формі вправлятись дітям у навичках читання, письма, повторити таблицю множення, більше дізнатися про навколишній світ, поміркувати, пофантазувати та багато ще іншого.

Після 1-го класу.

Закінчення першого класу — це визначна і відповідальна подія у житті Вашої дитини. Для того, щоб вона могла удосконалювати і поглиблювати свої знання, пропонуємо добірку цікавих матеріалів, які допоможуть розширити світогляд, вправлятись у навичках рахунку, письма, читання, розвиватимуть логічне мислення, увагу, уяву, тренуватимуть графомоторні навички, збагатять словниковий запас, сприятимуть формуванню спостережливості та мислення. Далі - тисни тут

Переглядів: 360 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 19.06.2019 | Коментарі (0)

    Успішність дитини багато в чому залежить від рівня підготовки до навчання в школі. Вміння рахувати, писати цифри, самостійно складати речення та розповіді, розвинуті навички просторового орієнтування, слухового сприймання, читання, порівняння, послідовного рахунку є важливим етапом цієї підготовки.

Наприклад, дитина має вміти писати цифри від 0 до 9, розуміти їх значення, рахувати. Але запам’ятати цифри дитині зовсім не просто, оскільки цифри для неї - це щось абстрактне, не здатне викликати емоції, тому процес навчання має, в першу чергу, зацікавити дитину!

Провідний український інтернет-проект з підготовки дітей "Розвиток дитини" пропонує батькам та вихователям план підготовки із спеціально підібраними завданнями, які допоможуть дитині в цікавій і невимушеній формі підготуватися до школи. План містить 10 етапів, кожен з яких може бути виконаний протягом 5-7 днів.

ПРОГРАМА ПІДГОТОВКИ ДИТИНИ ДО ШКОЛИ

ЕТАП 1. Запропонована добірка матеріалів допоможе вашій дитині тренувати навички рахунку до 10-ти, визначати цифри і числа до 10, писати їх. Також ваша дитина зможе ознайомитись з поняттям «слово», «речення», навчиться самостійно складати речення із запропонованих слів. Це дасть можливість вправлятись дитині у складанні поширених, складних речень, узгоджувати слова у реченнях. Крім цього, ваша дитина ознайомиться з голосними звуками та їх буквеним позначенням, навчиться їх писати. Матеріали з логіки допоможуть поглибити знання про геометричні фігури, розвивати логічне мислення та навички просторового орієнтування.

Переглядів: 314 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 05.06.2019 | Коментарі (0)

   Український інститут майбутнього розпочав онлайн-опитування, присвячене завершенню першого навчального року Нової української школи.

В інституті зазначають, що канікули і підготовка до нового навчального року – слушна нагода осмислити досвід навчання за новою моделлю і за необхідності відкоригувати управлінські підходи до впровадження змін.

«Отже, перед тим як продзвенить останній дзвоник, просимо відповісти на кілька запитань щодо Нової української школи», - йдеться у повідомленні Українського інституту майбутнього.

До участі в онлайн-опитуванні запрошуються батьки, а також родичі, діти яких навчаються у початковій школі.

Опитування проводиться у межах програм з освітньої аналітики Українського інституту майбутнього (координатор - Микола Скиба). Результати будуть використані для підготовки аналітичної публікації.

перейти до онлайн-опитування

Переглядів: 337 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 24.05.2019 | Коментарі (0)

     Вивчаємо місяці й пори року. Це завдання допоможе дитині вивчити правильну послідовність місяців року та запам’ятати, які з них належать до календарних весни, літа, осені й зими, а також запам’ятати, за яким порядком змінюють одна одну різні пори року.

Анаграми «Зашифровані місяці: літо». Працюючи над цим завданням, дитина дізнається, що таке анаграми та навчиться їх розшифровувати, закріпить знання про місяці року, збагатить словниковий запас. Дитині пропонується розташувати предмети від більшого до меншого та, використовуючи потрібні літери, записати назви літніх місяців.

Доповни речення: розвиток навичок письмового мовлення. Цей комплект завдань спрямований на розвиток мовленнєвої компетенції дитини та допоможе розвинути навички читання та письма, навчитися правильно вживати слова в реченнях. Кожне з шести завдань містить 5 речень різноманітної тематики, в яких пропущено від одного до трьох слів. Поряд з реченнями є малюнки, що позначають ці слова. Дитині потрібно вписати в пропуски слова згідно з малюнками.

Знайди риму (українська мова). Цей комплект з 8 завдань допоможе дитині зрозуміти, яким чином римуються слова і розвинути почуття рими. У кожному завданні комплекту дитині пропонується знайти і з'єднати лініями пари слів, що римуються, і зображення до них. Також, в кожному завданні дитині пропонується самостійно придумати і записати риму до певного слова.

Розмальовка «12 місяців»: червень. Це завдання-розмальовка не тільки допоможе потренувати дрібну моторику, увагу, покращити вміння підбирати різні кольори й навіть покращити навички читання, а й познайомить дитину з характерними особливостями червня, відповідними народними прислів’ями та приказками, а також зі щорічними святами, що припадають на цей місяць.

Розмальовка «12 місяців»: липень. Це завдання-розмальовка присвячене окремо липню і зображає його відмінності, дитина зможе потренувати уяву й асоціативне мислення. Також дитина зможе залучити творче мислення, адже їй треба буде розмалювати все на власний розсуд.

Розмальовка «12 місяців»: серпень. Це завдання-розмальовка не тільки допоможе потренувати дрібну моторику, увагу, покращити вміння підбирати різні кольори й навіть покращити навички читання, а й познайомить дитину з характерними особливостями серпня, відповідними народними прислів’ями та приказками, а також зі щорічними святами, що припадають на цей місяць.

Читаємо прислів'я по складах (українська мова). Цей комплект завдань допоможе дитині покращити навички читання по складах, розвиваючи при цьому всі функції уваги, пам’ять і мислення, а також збагачуючи словниковий запас і кругозір. У завданнях дитині пропонуються пронумеровані кубики, на кожному з яких написаний певний склад, а разом вони утворюють речення (прислів’я). Дитині треба прочитати всі склади, користуючись нумерацією кубиків, і написати отримане прислів’я.

Загублені знаки: вивчаємо правила пунктуації. Це завдання сприятиме формуванню мовленнєвої компетентності, розвитку вміння розрізняти види речень за метою висловлювання та інтонувати їх. Дитині пропонується наприкінці кожного речення поставити правильний знак пунктуації, підкреслити деякі слова в певних рядках, записати їх в потрібній послідовності, щоб утворилось речення-інструкція. Інструкцію потрібно виконати.

Уявляємо й малюємо погоду. Цей комплект завдань допоможе дитині навчитися робити висновки про можливі причини тих чи інших дій або явищ, узагальнити знання про погоду. У кожному завданні дитині пропонується розглянути малюнок з ситуацією, що відбувається вдома або надворі. Далі потрібно визначити, в яку погоду можуть відбуватися зображені події, та намалювати цю погоду. Також дитині пропонується поміркувати над тим, чим особисто вона хотіла б займатися в таку погоду, і зобразити цю діяльність внизу сторінки.

Кольорові пори року: кольори літа. Це завдання допоможе формувати художньо-продуктивну компетентність дитини. Дитині пропонується розмалювати тюбики з фарбами відповідними кольорами. Також потрібно провести від них стрілочки й намалювати, що дитина бачила такого кольору в природі під час прогулянки влітку.

Розвиваємо увагу: шукаємо предмети літнього одягу. Це завдання допоможе дитині розвинути логічне мислення, навички абстрагування, порівняння й категоризації. Воно присвячено темі «Літній одяг» й містить 10 малюнків. Дитині пропонується вибрати з малюнків лише ті, на яких зображено літній одяг.

Що я люблю робити влітку. Це завдання допоможе дитині навчитись аналізувати та описувати, що їй подобається робити влітку. Дитина повинна намалювати чотири малюнки: своє улюблене заняття, свій улюблений одяг, свою улюблену їжу та своє улюблене місце відпочинку влітку, а потім підписати ці малюнки. Завдання сприятиме не тільки розвитку навичок письма, а також розвитку емоційного інтелекту, уяви та фантазії.

Розвиваємо логіку: літній лабіринт. Це завдання допоможе розвинути увагу і логічне мислення дитини. Вона повинна перенести малюнки з рамочок ліворуч у відповідні рамочки праворуч, пройшовши лабіринтом і визначивши, у яку рамочку потрібно перемалювати малюнок. Завдання також сприятиме розвитку дрібної моторики.

Гра «Знайди пару»: розвиваємо увагу й пам’ять. Це завдання допоможе дитині розвинути пам'ять, увагу і навички читання, розширити словниковий запас за темою «Літо». Дитина повинна знайти пари карток «малюнок – слово», по черзі відкриваючи картки, розкладені малюнками і словами вниз.

Збираємо валізу на літній відпочинок. Це завдання допоможе дитині навчитися розставляти пріоритети в списку особистих речей і визначати, які з них потрібно взяти на літній відпочинок. У завданні є малюнок порожньої валізи. Дитині пропонується намалювати у валізі сім речей, які вона візьме на літній відпочинок.

Анаграми: літні та зимові види спорту. Це завдання допоможе дитині вивчити назви деяких літніх і зимових видів спорту, збагатити словниковий запас і розширити кругозір. 11 анаграм назв видів спорту розміщені в комірках футбольного м’яча.

Переглядів: 399 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 03.05.2019 | Коментарі (0)

      Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям дванадцять практичних завдань для підготовки дитини до школи.

Виконання запропонованих завдань сприятиме зацікавленню вивченням букв і цифр, розвитку графомоторних навичок та пам’яті, формуванню у дітей позитивного ставлення до навчання, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.

Що написано: розпізнаємо слова й домальовуємо малюнки. Цей комплект із 8-ми завдань допоможе дитині розвинути навички читання, письма й малювання. Дитині пропонується прочитати слова, написати їхні повні варіанти поряд і домалювати малюнки.

Пишемо слова: прописи й малюнки. Цей комплект допоможе дитині навчитися розрізняти друковані й прописні літери, розвинути навички каліграфічно правильного письма. Дитині потрібно прочитати слова з двох колонок й з’єднати однакові (прописні й друковані), а потім підібрати до кожного слова відповідний малюнок з третьої колонки.

Пишемо друковані літери української абетки. Це завдання допоможе дитині навчитися писати друковані літери української абетки. Дитині пропонується допомогти їжачку написати за пунктирними лініями літери, розташовані в грушах та яблуках.

Переглядів: 333 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 02.05.2019 | Коментарі (0)

     Створюємо комікси. Це завдання допоможе дитині на мить стати художником та створити власний комікс. Воно містить два малюнки, на яких зображено початок та завершення історії про господиню та вечерю. Дитині пропонується придумати, як розвивалися події в історії. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме образне мислення, уяву та фантазію, розширить словниковий запас, потренує навички читання та письма, придумуючи репліки героїв.

Розмірковуємо про щасливу родину. Завдання сприятиме розвитку власного індивідуального потенціалу дитини, вмінню взаємодіяти зі світом, спонукатиме до думок про відносини в родині. Дитині пропонується обрати, що, на її думку, робить родину щасливою. Вибрані слова потрібно обвести, зайві – закреслити. Щасливу родину пропонується намалювати.

Святкова математика: обчислювання в межах 100. Це завдання допоможе дитині опанувати додавання й віднімання чисел у межах 100, розвинути увагу й кмітливість. Дитині пропонується розв’язати приклади й дізнатися, яка свічка підходить для кожного торту. Свічки з тортами потрібно з’єднати лініями.

Портрет у промінцях: пізнаємо себе й своїх рідних. Це завдання сприятиме розвитку емоційного інтелекту, мовленнєвої культури дитини, усвідомленню індивідуальності, гідності й неповторності кожної людини. Дитині пропонується подумати про свої особисті риси й якості. Слова-характеристики потрібно записати на сонячних промінчиках. Також пропонується намалювати сонечка для своїх рідних і написати на промінчиках їхні характеристики.

Творче завдання «Моя матуся». Це творче завдання допоможе дитині створити чудове привітання до Дня матері, власноруч намалювавши портрет найріднішої людини та написавши слова, що характеризують маму найкращим чином. За умовами завдання, дитина повинна намалювати зображення мами в сердечку, розташованому посередині аркуша, та вписати слова у спеціальних місцях – різноманітних малюнках навколо.

Головоломка «Знайди слова» до Дня Матері. Це завдання-головоломка допоможе дитині повторити правопис слів, тематично пов’язаних із Днем Матері, потренувати увагу та пам’ять, а також навички читання. У завданні дитині пропонується поле з багатьма літерами, яке вона повинна уважно роздивитись і знайти на ньому п’ятнадцять слів, що мають безпосереднє відношення не тільки до вищевказаного свята, а й до кожної мами.

Тематичний лабіринт до Дня Матері. Це тематичне завдання пропонує дитині допомогти маленькому білченяті прокласти шлях лабіринтом, щоб дістатись до своєї матусі та подарувати їй букет квітів. Як і кожний лабіринт, завдання допомагатиме дитині розвивати довільну увагу, логічне й просторове мислення, а також учитиме досягати цілей, не дивлячись на певні труднощі та перешкоди.

Беремо інтерв’ю в улюбленої родини. Цей комплект завдань допоможе дитині краще пізнати своїх рідних, дізнатися про їхні смаки та вподобання, а також про погляди на важливі світоглядні питання, дізнатися про події, що мали велике значення в їхньому житті, та літературні твори, що вразили їх найбільше та залишили глибокий слід у душі й серці, крім того, допоможе дитині отримати корисні й мудрі життєві поради.

Склади таблицю додавання. Це завдання допоможе дитині покращити та закріпити навички додавання та надалі слугуватиме наочним матеріалом, користуючись яким, вона залучатиме зорову пам’ять і запам’ятовуватиме суми двох чисел в наданому діапазоні. У завданні дитині необхідно заповнити всі клітинки на перетинах рядків і стовпців, додаючи відповідно розміщені числа.

Рахунок до 10: малюємо вікна в будиночках. Це завдання допоможе дитині опанувати рахунок у межах 10, орієнтуючись на кількісне й цифрове зображення, розвинути математичне мислення, увагу та кмітливість. Дитині пропонується намалювати віконечка в будиночках. Цифри на даху зорієнтують, скільки віконечок потрібно намалювати.

Переглядів: 333 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 19.04.2019 | Коментарі (0)

Вербна неділя. Папка-пересувка- ТИСНИ ТУТ

Переглядів: 777 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2019 | Коментарі (0)

    Великдень – яке рідне, сповнене любові і святості, українське слово. Великий День для усього людства, коли воскрес з мертвих Ісус Христос, якого розіп’яли на хресті на високій горі Голгофі біля Єрусалима. Хрест той був великий, нести його було довго і тяжко. А ще він був високий, аж сягав неба, підпираючи його собою, щоб воно не впало тієї трагічної миті, коли помирав Ісус. Потьмяніло сонце, здригнулися небеса і впала завіса в Єрусалимському храмі.

А далі був світанок. Сяйво зійшло над землею і сягнуло неба – Христос Воскрес! То прийшов у долю людства Великий День. Ми звемо його – Великдень. Яка це добра і світла година, коли дзвони усіх церков не дзвонять, а виспівують на весь світ велику радість: Христос Воскрес! І починається нове життя, світле і радісне.
Люблять цей день і діти, хваляться писанками, “коцаються” ними, радіють. Я підготувала для вас сценарій великодньої гри з елементами квесту, в якому є великодній кросворд, загадки, ігри. Він не вимагає великої і довготривалої підготовки, ви ще встигнете ним скористатися. А ваші дітки потішаться і дізнаються щось нове-ТИСНИ ТУТ
Переглядів: 447 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2019 | Коментарі (0)

Лепбук Великдень-титулка і кишені-ТИСНИ ТУТ

Переглядів: 771 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2019 | Коментарі (0)

Правила для учнів першого класу НУШ-ТИСНИ ТУТ

Переглядів: 680 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 8 9 »

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024