Неділя, 28.04.2024, 03:17















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Листопад » 11

      9 листопада  2016 року на базі Глибоцького району пройшов І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"). Даний захід був проведений управлінням освіти райдержадміністрації спільно з працівниками Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді;  Глибоцької районної  дитячо-юнацької спортивної школи та районного військового комісаріату. Ця гра проводиться з метою активізації роботи по відродженню і розвитку історичних, патріотичних та культурних традицій Українського козацтва, виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

    Метою змагань була реалізація завдань дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва "Сокіл" ("Джура") щодо поширення військово-спортивного та національно-патріотичного виховання серед української молоді на основі козацьких традицій. Україна нині потребує свідомих, вихованих молодих громадян – сильних як духовно, так і фізично. Тому програмою змагань передбачено перевірку вмінь зі стройової, тактичної, туристичної підготовки, основ захисту життя, знань з історії українського війська.

  З вітальним словом до учасників змагань звернулися:

- Барарюк Василь Іванович - начальник управління освіти Глибоцької РДА;

- Гнатюк Ілля Григорович - голова районної організації сприяння оборони України;

- Гарбуз Станіслав Дмитрович – начальник відділу офіцерів запасу і кадрів;

- Тюфтій Денис Михайлович – заступник військового комісара ТРО.

Незважаючи на погіршення погодних умов, команди були сповненні козацького запалу та духу змагань. На офіційному відкритті від організаторів Гри лунали слова, які гартували команди до подальших змагань та побажання перемоги.

    Діти змагались у 6 конкурсах. Змагання проводилися у формі квесту. Команди, згідно жеребкування, отримували карту і схему станцій проведення змаганнь. Серед переможців конкурсів та змагань: учні Корчівецької ЗОШ, Старововчинецького ліцею та Черепковецької ЗОШ («Відун»); учні Старововчинецького, Карапчівського та Глибоцького ліцею («Влучний стрілець»); учні Коровійської ЗОШ, Молодійської ЗОШ, Глибоцького  та Карапчівського ліцею («Смуга перешкод»(І етап)); учні Кам’янської ЗОШ, Станівецького НВК, Старововчинецького ліцею («Смуга перешкод»(ІІ етап)); учні Старововчинецького ліцею, Чагорської та Корчівецької ЗОШ  («Добре діло») та учні Старововчинецького ліцею, Черепковецької ЗОШ, Корчівецької ЗОШ, Станівецького та Димківського НВК («Впоряд» стройова підготовка). За рішенням журі районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у загальному

 

заліку переможцями стали команди:

Старововчинецький ліцей- І місце;

Черепковецька ЗОШ, Карапчівський ліцей- ІІ місце;

Глибоцький ліцей, Кам’янська та Корчівецька ЗОШ- ІІІ місце.

Ми гордимося вами, джури, ви - достойні продовжувачі кращих  козацьких традиції України! Так тримати!

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 856 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2016 | Комментарії (1)

      10 листопада 2016 року на теренах Глибоцького району відбувся обласний семінар головних спеціалістів органів управління освітою, відповідальних працівників за освіту в ОТГ,  методистів РМК/ММК, які ведуть питання  дошкільної  освіти та початкової школи  з проблеми: «Формування соціальної компетентності дитини  у контексті наступності  дошкільної та початкової освіти».

Навчальні заклади Глибоочини успішно представили досвід роботи з питань формування соціальних компетенцій, соціалізації особистості дитини з раннього дитинства.

Учасники семінару зауважили, що під фаховий якісний виховний вплив дитина потрапляє саме через вміло організований навчально-виховний процес у дошкільному навчальному закладі, а потім-у початкових класах.

    Заступник директора ІППОЧО, кандидат історичних наук Богачик Тамара Степанівна закцентувала увагу на важливості неперервності процесу формування особистості, наступності дошкільної та початкової освіти у процесі соціалізації особистості  через призму модернізації початкової школи. З досвідом, реаліями, перспективами на майбутнє освіти  Глибоччини ознайомив учасників семінару  начальник управління освіти  Барарюк  Василь Іванович.

Відрадно, що активну участь  у процесі обговорення актуальних проблем з теми семінару взяли гості зі столиці та викладач-методист педагогічного коледжу ЧНУ ім. Ю.Федьковича Ельвіра Мручковська. Представники Міністерства освіти і науки України: начальник відділу дошкільного розвитку Інституту модернізації змісту освіти Олена Низковська,  заступник головного редактора журналу «Учитель початкових класів» Оксана Проценко зауважили, що питання соціалізації особистості в контексті формування економічних знань у дошкільників, формування понять етнічної, міжконфесійної толерантності, патріотичне виховання є пріоритетними напрямками соціалізації дитини у дошкільній та початковій ланках освіти навчальних закладів Глибоччини. Досвід роботи методцентру та педагогів району з окресленого кола питань буде презентовано на шпальтах всеукраїнських фахових видань.

До обговорення проблем соціалізації за круглим столом у Молодійській школі долучився голова РДА Георгій Придій, зауваживши, що питання розвитку освітянської галузі району є пріоритетом для влади району.

На семінарі візитівкою району цього разу стали: Глибоцький ДНЗ «Сонечко», Глибоцький ліцей, Петричанський НВК, Станівецький НВК, Молодійський ДНЗ, Молодійська ЗОШ І-ІІІ ст. Управління освіти та методичний центр висловлює  щиру подяку педагогічним колективам та адміністраціям закладів.

                                                                                        Василь Барарюк, начальник управління освіти Глибоцької РДА

DSC 0892DSC 0892DSC 0892DSC 0892 ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 679 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2016 | Комментарії (0)

      Переступаючи поріг школи, дитина адаптується: до дітей, до вчителів, до уроків, до нового режиму дня. Одним зі складних адаптаційних періодів є навчання у 5-му класі.

Здається, тільки-но діти і батьки адаптувалися в початковій школі, як необхідно переходити до п’ятого класу, до середньої школи. Для учнів 5-го класу багато що стає новим: нові вчителі, нові предмети, форми навчання, навіть однокласники. Звичайно ж, є діти, які легко й вільно вливаються в шкільну систему вимог, а є діти, які відчувають потребу в допомозі вчителів, батьків, психолога. Тому у Молодійській ЗОШ І-ІІІ ступенів  було проведено батьківські збори  щодо адаптації п’ятикласників у середній ланці на тему: «5-й клас. Від адаптації – до успіху!»

Батьківські збори  розпочали класні керівники 5-х класів Куцак О. А. та Громик І. М. з міні-лекції «Соціально-психологічні умови розвитку молодших підлітків». Демонструючи презентацію, з’ясували принципи адаптації, труднощі, недоліки та звернули увагу на умови успішної адаптації.

Успішному проведенню батьківських зборів, передувала клопітка праця психолога, класних керівників та вчителів-педметників:

  • Вивчення мотивації учнів до навчання в школі за методикою О.Ануфрієва та С.Костроміної.
  • Ставлення 5-тикласників до навчальних предметів (опитувальник).
  • Проведено контрольні роботи на повторення матеріалу 4-го класу з української мови та математики.
  • Класні керівники зробили порівняльний аналіз успішності з предметів (4 і 5-ті класи).

 Соціальним педагогом школи Куцак Т. Л. провелося анкетування, яке дало змогу детально ознайомитися із п’ятикласниками, визначити рівень адаптації до навчання у середній ланці.  Класні керівники з’ясували плюси і мінуси адаптації, дали повну характеристику своїм класам.

Спілкування з батьками 5-тикласників за круглим столом з питання «5-й клас. Від адаптації – до успіху!» проходило в теплій атмосфері. Слід підкреслити, що  успішній адаптації учнів 5-х класів до навчання в основній школі сприятимуть цілеспрямована координація дій учителів та батьків.

Для учня і для учнівського колективу перехід у п'ятий клас може стати початком нового життя, нових успіхів, розкриттям нових граней характеру, власних здібностей, прихованих ресурсів. Тож бажаємо нашим п’ятикласникам гідно нести своє звання, крокувати до олімпу!

 

Класні керівники 5-х класів Куцак О. А., Громик І. М.

Проглядів матеріалу: 664 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024