Неділя, 28.04.2024, 05:20















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Листопад » 23

Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки!

   21 листопада в Йорданештській  ЗОШ І-ІІІ ст. відбулися ряд заходів до відзначення Дня Гідності та Свободи. День розпочався загальношкільною лінійкою   «Незламна Україна». В початкових класах відбулися виховні години на тему: «Моя Україна – вільна і незалежна» (3 клас, класовод Шапка О.І.), 2 клас «Батьківщина  в нас єдина» (2 клас, класовод Божеску М.Ф.). Проводився конкурс малюнків на патріотичну тематику у 5-7 класах про те що, нам треба свободу та мир на нашій землі.

Наше  майбутнє, майбутнє нашої України залежить цілком від нас. Нам у майбутньому розбудовувати наш великий дім, ім’я якому – Україна.

ЗДВР                                    Кирчу О.Г.

педагог – організатор         Шапка Л.Ф.

Проглядів матеріалу: 425 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2016 | Комментарії (0)

       « День Гідності та Свободи» - свято нашої держави. Воно відзначається щороку 21 листопада  на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

        Невід’ємною традицією сучасних свідомих українців є належне вшанування громадянського подвигу, патріотизму й мужності героїв, які виступили на захист прав людини та європейського майбутнього України, та не пошкодували навіть власного життя задля оновлення Української держави.

З метою формування розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави 21 листопада 2016 року  у Грушівському  НВК було проведено виховні заходи під гаслом «Вільні творять майбутнє!»:

  1. Загальношкільна лінійка - «День Гідності і Свободи – крок у Європу»;
  2. Конкурс творчих малюнків школярів «Сила нескорених»;
  3. Урок – реквієм  «Тернистий шлях до свободи»;
  4. Круглий стіл «У пам’яті нашій вони залишилися назавжди»;
  5. Перегляд фільму «Революція гідності. Хронологія подій». Фільм став логічним завершенням круглого столу і не залишив байдужим кожного з учня.

   Сьогодні, гідного вшанування  заслуговують українці, які  зробили свідомий вибір, коли перебороли страхи і взяли на себе відповідальність за долю країни.

Проглядів матеріалу: 504 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2016 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 996 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2016 | Комментарії (0)

   21 листопада  в Тарашанській  загальноосвітній школі  I-III ступенів відбулися ряд заходів до відзначення Дня Гідності та Свободи. Метою проведення було вшанувати патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору,  прищеплювати любов до Батьківщини, зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття,  розвивати бажання стати гідними громадянами України.

 День розпочався загальношкільною лінійкою «Нескорена та  незламна Україна». В усіх класах відбулися уроки Гідності та Свободи, присвячені патріотизму й мужності громадян. Учні школи зробили виставку своїх  намальованих робіт «Ми за мир». На кінець дня учні 8-го класу із своїм класним керівником Станіцькою Я.М. провели виховний захід на тему :  «Зветься величаво – Україною, Земле зачаровано моя». Під час заходу всі учні заспівали Гімн України, переглянули із задоволенням відео «Білі лебеді» та вшанували загиблих героїв Небесної сотні хвилиною мовчання. В знак глибокого смутку та вічної пам’яті про невинно загиблих українців учні 10-го  запалили поминальні свічки..

Ми будемо пам’ятати всіх, хто віддав життя за Україну! Їх подвиг неоціненний для нашої держави. Вони вже вплинули на наші душі і серця і впливатимуть надалі.

 

ЗДВР: Станіцька Я.М.

Педагог-організатор: Бужак А.Є.

Проглядів матеріалу: 454 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2016 | Комментарії (0)

    Третю річницю в Молодійській ЗОШ І – ІІІ ступенів відзначили лінійкою – реквієм.

Щире звернення Президента України вкрай важливе  і викликало в учнів розуміння минулого і сьогодення.

 Саме в цей день варто пам’ятати лише про те, що всі ми є українці.

Вустами молодших школярів, справжніх патріотів України, линули слова шани і  пам’яті героям. Батьківщина в нас єдина. 

Слава Україні! Героям слава!
Україна!! Понад усе!!
Україна!! Понад усе!!
Україна!! Понад усе!!

Проглядів матеріалу: 465 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2016 | Комментарії (0)

Народе мій, пишаюся тобою:

Моя душа - частинка твого «Я».

Красою правди у святім двобою

Понад Майданом сонця лик сія...

Є нація! Хай знають всі у світі:

Ми є! Народ піднявся із колін!

І переможно сонце правди світить,

Співає гордо наш Державний Гімн.

     Революція Гідності – це новий термін, який визначає політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію. Чим була революція для кожного з нас? Для когось прогулянкою, для когось війною. Але в першу чергу Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності.

   З метою гідного вшанування громадянської мужності учасників подій Помаранчевої революції та Революції Гідності у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України, у  Стерченській ЗОШ І –ІІІст. були проведені різноманітні заходи до Дня  Гідності та Свободи. Класні керівники 1-11 класів провели єдину класну годину. Учитель історії, Зарубайко М.А разом з заступником директора з ВР, організували проведення круглого стола для учнів 10-го та 11-го класів «Молодь у боротьбі за демократичні цінності, європейський вибір». Протягом листопада  у шкільній бібліотеці діятиме виставка літератури на тему: «Революційні події 2014 року, Революція Гідності.»(Лукаш О.О.). 18 листопада в школі пройшов флеш-моб «Герої не вмирають!»

Ми сьогодні згадуємо у наших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Заступник директора з ВР  Кнапик О.В.

Проглядів матеріалу: 468 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2016 | Комментарії (0)

Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки!

В Михайлівському НВК  до Дня Гідності та Свободи було проведено загальношкільну лінійку, мета якої - вшанувати патріотизм і мужність  громадян країни, прищеплювати любов до Батьківщини, зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, розвивати бажання стати гідними громадянами України.

         Біля стенду присвяченому  Небесній Сотні та прапора України, привезеного з зони АТО нашими захисниками, з підписами та побажаннями учням від воїнів АТО, діти зібралися, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людям різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття. Хвилиною мовчання діти вшанували пам'ять Героям Майдану.

 Одна у них ненька - одна Україна,

Пробачте, для неї віддали життя!

А Вам вона нині вклоняється щиро

За їх виховання й безсмертні серця!

Команюк Г.І.,

педагог - організатор

Проглядів матеріалу: 432 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2016 | Комментарії (0)

Україна - єдина країна,

Єдина для нас і для всіх,

Ми не Захід і Схід  - ми родина,

Ми не Північ і Південь - ми рід.

         Цими словами розпочалась патріотична хвилинка присвячена Дню Гідності та Свободи, організована маленькими патріотами 2-го класу під керівництвом Божеску О.В. Супровідними під час заходу були слова "ГІДНІСТЬ" та "СВОБОДА". А закінчили патріотичну хвилинку  флешмобом: "Україно, ти наша, героїв своїх не забудь!"

         Ще, напередодні свята активісти учнівського самоврядування під керівництвом педагог-організатора, класних керівників та за підтримки батьків організували галерею малюнків та різних виробів  на тему "З гідністю до перемоги!".  А очільник  міністерства інформації та преси школи  разом з бібліотекарем підготували інформаційну стінгазету про значення цього державного свята. Учні 5-го класу мали змогу разом зі шкільним бібліотекарем Мамоля О.С. відвідати куточок слави в сільській бібліотеці. Для них сільський бібліотекар Кирчу А.І. підготувала усний-журнал з епіграфом "Ніхто не забутий, ніщо не забуте!".

         Ми впевнені, що якщо в кожному серці пануватиме  патріотичний дух, то Україна лишиться незламною та окрилить її мир.

Опаіць М.І. - педагог-організатор

 

 

Проглядів матеріалу: 470 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2016 | Комментарії (0)

      Нещодавно  в  Турятському  НВК  проходив  конкурс  української  пісні, в  якому  прийняли  участь  учні  2-11  класів. Журі  конкурсу  оцінювало виконання  пісень  за  такими  критеріями: сценічна майстерність, якість виконання  пісні, вибір  пісні , згідно вікових     особливостей.

   Хочеться відмітити  згуртованість  і  якість  виконання  пісень  колективами учнів  4-їх  класів, які заспівали  пісню  «Україна – це  ми» ( з репертуару  Тіни Кароль) та   «Червона  калина»   Н.Май, «Веселкова» пісня  учнів  5-го  класу, а  також  «Перлина  Україна»  у  виконанні  вокальної  групи  дівчат  7-Б класу, які  внесли  у  своє  виконання  елементи  інсценізації.  

    Хвилювалися  і  найменші  виконавці – це  дует  у  складі  Бутнару  Віталіни  і  Кушульс ької  Евеліни , а  також  виконавиця  пісні  «Одна  калина»  Вільчак  Інеса  , учениця  3-Б  кл.

Учні  7-А  класу  заспівали  запальну  українську  народну  пісню «Підманула, підвела». Неперевершеним  серед  них  був  Ігор  Дамаскін.

    А  учні  8-А  класу  зробили  сюрприз  своєму  класному  керівнику, виконавши  пісню  «Ой, село» у власній  інтерпретації, пов'язавши  її з  шкільним  життям. Саме  вони  і  зайняли  перше  місце  серед  групових  колективів.

     Полонили  своїм  співом  глядачів   і  Візітіу  Наталя (11-Б кл.), і  Тимочко  Анастасія, і  Гуштюк  Наталія (8-Б кл.)  Гран – прі конкурсу  виграли  сестрички  Наомі  і  Рут  Жиряди  за  виконання  пісні  «Перелаз».  Всі  учасники  конкурсу відзначені  дипломами  і  грамотами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 494 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2016 | Комментарії (0)

     Pe 15 noiembrie, regretatul poet, publicist, traducător şi profesor Vasile Leviţchi ar fi împlinit 95 de ani.

Cu această ocazie   vineri, 18 noiembrie  şcoala din Sinăuţi a fost gazda unei întâlniri literare cu scriitorii bucovineni Simion Gociu, Mircea Lutic şi consătenii Vasile Tărâţeanu şi Ilie Tudor Zegrea
  Activitatea cultural-literară a fost coordonată de profesorii  de limba și literatura  română . 

Poeții bucovineni au fost amabili și deschişi sufletește.Domniile sale au ținut să le povestească elevilor instituției de învățământ despre viaţa şi activitatea scriitorului Vasile Leviţchi, despre cei cinci  ani de viaţă  pertecuţi în satul Sinăuţi  ocupând postul de director  şi profesor de limba şi literatura română în şcoala din sat, despre Vasile Leviţchi ca luptător pentru identitatea românească, pentru reabilitarea valorilor morale şi naţionale . Oaspeţii au cadonat şcolii cărţile regretatului poet .

Vasile Leviţchi este unul dintre cei mai valoroşi scriitori români din Bucovina care ne-a lăsat drept moştenire graiul simplu, dar atât de curat al ţinutului nostru, vorba înţeleaptă şi metafora profundă a versului său.

Elevii şcolii au pregătit  matineul literar  consacrat creaţiei scriitorului  Vasile Leviţchi .

Întâlnirea poeților sa transformat într- o adevărată sărbătoare de suflet pentru cei prezenţi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 564 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2016 | Комментарії (0)

     Școala este o amintire pentru toată viața. Ce ar putea fi mai frumos decât clipele școlare, amintirile! În interiorul acestei Cetăți a cunoștințelor am primit drumul spre viață, unde va răsună și va dăinui în veci graiul românesc și vor perpetua datinile și tradițiile strămoșești.

Cu prilejul jubileului bicentenar al școlii întreg colectivul pedagogic,elevii, părinții și toți absolvenții au contribuit la sărbătorirea acestui mare eveniment.La sărbătoare ne-au onorat cu prezența toți reprezentanții puterii raionale și toți absolvenții.

Curtea școlii astăzi e tărâmul

Unde vrăjiți de-al cărților minuni

Noi revenim să învățăm cu toții

Să fim mai înțelepți, onești și buni.

 

                       Director pe lucrul educativ        Aurite M.S.

                       Pedagog organizator               Panciuc A.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 433 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2016 | Комментарії (0)

     15-17 листопада в молодших класах було  проведено тематичні години спілкування ,,Україно-ти для мене диво". Серед старшокласників – круглий стіл ,,Молодь у боротьбі за демократичні цінності, європейський вибір" 18 листопада.

     В 9-11 класах проведено уроки мужності ,,Та що є смерть, якщо це за народ?!! І що життя, якщо без України" 16-18 листопада.

    21 листопада проведено загальношкільну лінійку ,,Нам потрібно пам'ять про героїв берегти". Представлено презентацію  ,,Не спи моя рідна земля, прокинься моя Україно", а також цього ж дня організовано виставку книг  ,,Не згасне народ, що по вільній стежині ітиме до щастя, тепла й доброти".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 450 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2016 | Комментарії (0)

     Цьогоріч, 21 листопада, українці  відзначили День Гідності та Свободи – день, коли восени 2004 року і в листопаді 2013 року – лютому 2014 року громадяни постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

З нагоди цього свята в нашій гімназії протягом тижня пройшла низка заходів:

 -Урочисту лінійку «Нескорена та  незламна Україна» проводили члени учнівського самоврядування, де  згадали події Майдану і вшанували пам'ять загиблих в зоні АТО, згадали  Костю  Лук’янюка та  Івана Іліку, запаливши свічку – пам’яті.

- Вчителі історії( Л. С. Скибінська та Т. М. Ткачук) проводили уроки Гідності та Свободи, присвячені патріотизму й мужності громадян.

- Учні 7-в (  керівник В. М. Романюк) підготували виставку малюнків та плакатів « З Україною в серце», а також переглянули документальний фільм "Дев᾽ять днів надії, або як все починалось".

    - В  початкових класах провели інформаційні хвилинки «Ми вільні громадяни вільної держави»,  та продемонстрували презентації про наших  колишніх учнів – учасників АТО і теж запалили свічку пам'яті.

 - Учні 1-б класу проводили флеш-моб « Україна понад усе».

- Для учнів 7-9 класів проводилась відеогодина «Україна – це територія Гідності і Свободи» , де продемонстрували документальний фільм "Зима, що нас змінила" про події на Майдані, «Біль мого народу» - відеопрезентація документальних фільмів про останні революційні події 2013-2014 р., та відіопрезентація « Костя – наш герой» .

 -  Протягом тижня  у шкільній бібліотеці, під керівництвом Т. В. Панцир та М. Н. Цуркан , діяла виставка літератури на тему: «Моя земля – земля моїх батьків» , «Героям Небесної сотні»,  «Україна: від Незалежності до Свободи», також учні 6-б класу  читали добірку прозових та поетичних творів «Вільні творять майбутнє».

- Учні 10-11 класів стали учасниками години державності «Україна – це ми». Було згадано про події осені 2004, листопада 2013 та лютого 2014 років, згадано Героїв Небесної Сотні ,та всіх тих, хто гідно боровся за честь своєї Батьківщини.Учні, як творці майбутнього нашої країни , створили символічну карту "Країна майбутнього».

- Члени учнівського самоврядування нашої гімназіі  взяли участь в обласній учнівській онлайн-конференції, по підсумках акції "Патріоти-Героям" та передачі придбаних речей на Схід .

- 21 листопада учні гімназії приймали участь у  районному заході , щоб віддати шану громадянському подвигу, вшанувати патріотизм і мужність людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави.

                                                 Н. Горобець – член учнівського самоврядування

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 472 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024