Неділя, 28.04.2024, 20:04















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Листопад » 25

      Голодомор –  акт геноциду Українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців у сільській місцевості на території України та Кубані, де більшість населення становили українці, з метою придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.

 Через насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних тоталітарна система створила для українців умови, розраховані на їхнє фізичне знищення. Така політика режиму – злочин проти людяності, який відповідає Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

Визнання Голодомору 1932 –1933 років геноцидом Українського народу законодавчо закріплено Законом України "Про Голодомор 1932 – 1933 років в Україні”, ухваленим Верховною Радою України 28 листопада 2006 року.

Постановою Апеляційного суду Києва від 13 січня 2010 р. Й.Сталіна, В.Молотова, Л.Кагановича, П.Постишева, С.Косіора, В.Чубаря, М.Хатаєвича визнано винними в організації Голодомору.

Дивно, скільки репресій протягом століть супроти українського народу, а народи далі живе. Так потрібно Господу Богу. Людина, найлютіший ворог не можуть знищити те, що створене Всевишнім. Цей урок чи правило не можуть затямити злі спокусники володарювати і перебрати функції Бога.

Найвідомішим дослідником голодомору в Україні був американець Джеймс Мейс. Він скурпульозно дослідив українські реалії 30-их. Ця людина закохалася в Україну і народ настільки, що  за свого життя, він сміливо зробив далекоглядне припущення, що саме в Україні буде вирішуватися доля світу.

Проглядів матеріалу: 566 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2016 | Комментарії (0)

     25 листопада 2016 року учні Димківського НВК вшанували пам'ять загиблих під час голодомору. З трагічною хронологією тих років учнів ознайомила вчитель історії Постевка Д.Д. Вона представила електронну презентацію: «Голодомор: причини та наслідки». Для учнів був організований перегляд художнього фільму «Голод - 33».

Бібліотекар організувала літературну експозицію з теми «Геноцид українського народу». Учні нашого закладу долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку».

                                                                      Хай палає свічка, хай палає,

                                                                      Поєднає нас вона в цей час,

                                                                      Хай сьогодні спогади лунають…

Заступник з виховної роботи       З.П.Русу

Проглядів матеріалу: 454 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2016 | Комментарії (0)

     21 листопада – День  Гідності  та  Свободи.Гідність і свобода – це ті цінності, які нероздільно пов’язані із життям людини, і відіграють важливу роль як у становленні певної особистості, так і суспільства в цілому. Вони лежать в основі моральних ідеалів, принципів, переконань і норм, які визначають стосунки між людьми і ставлення громадян до своєї держави. А найвищим проявом любові до рідної землі є готовність з честю відстоювати її свободу, незалежність, боронити від будь – яких нападів ціною власного життя. Прикладом  такої  любові до  батьківщини  і  є  подвиг  тих, хто  відстоював  і  відстоює  право  на незалежність і  свободу  рідної  України.

  У   Турятському  НВК були проведені різноманітні заходи до Дня революції гідності і Свободи. Це тематичні уроки про видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України , тематичні заняття патріотичного спрямування «Ми – маленькі патріоти»,   «Мій рідний край, що зветься Україна!», учні 1 – 5 класів взяли активну участь у конкурсі малюнків «Ми за мир», серед учнів 8 – 9 класів проведена вікторина «Усе моє, що зветься Україна». Проведено  засідання  круглого  столу серед учнів 10 – 11 класів  на  тему  «Поезія  героїчного  чину», на  якому  читалися  вірші  Ліни  Костенко  , Дмитра  Павличка, а  також  вірш ветерана  педагогічної праці  школи  Вероніки  Сигедін.

 У шкільній бібліотеці діяла виставка літератури на тему: «Моя земля – земля моїх батьків». Проведено загальношкільну лінійку на тему: «Герої  не  вмирають»,на якій вшанували пам’ять Небесної сотні та всіх героїв АТО.

   Вчителями – предметниками проведено п’ятихвилинки, на яких вчителі   донесли об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддали належну шану патріотизму й мужності громадян.

     Діточками  середньої  групи  дитячого  садочка  під  керівництвом  вихователів виготовлено плакат на  тему  «Хай  завжди  буде  сонце!», проведено  зустріч з воїном АТО Віктором  Кіфірюком, працівником  нашої  школи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 509 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2016 | Комментарії (0)

       22 листопада 2016 року на базі Тарашанської ЗОШ відбувся районний семінар вчителів математики.

Тема семінару: «Підвищення професійної компетентності вчителів через використання інтегрування та інноваційного потенціалу на уроках математики».

В ході семінару учасники відвідали урок математики в 6-у класі з теми: «Множення звичайних дробів. Знаходження дробу від числа» - вчитель Марія Дмитрівна Деліцой. На уроці були використані різні види роботи: усні обчислення, робота в парах, робота в групах, колективна робота, самостійна робота.

Позакласна робота була представлена у вигляді інтелектуальної гри «Морський бій» (з  математики та інформатики) – вчитель Аліна Давидівна Герман. У грі приймали участь учні з 7, 8, 9 та 10 класів.

Оксана Олександрівна Козуб провела майстер-клас на тему: «Формування пізнавального інтересу учнів засобами інформаційно-комп’ютерних технологій при вивченні математики», на якому продемонструвала вміння застосовувати їх на практиці, також вчителька поділилася досвідом участі у конкурсі вчитель року.

Зіна Володимирівна Біла висловила свої враженнями після участі у ХІХ  Всеукраїнському турнірі юних математиків ім. професора М. Й. Ядренка, де була представлена збірна команда Глибоцької та Великокучурівської ОТГ Чернівецької області Глибоцького району М3UB2.

Ніна Василівна Трошина – методист РМЦ, виступила стосовно питань математичного конкурсу «Кенгуру 2016», атестації вчителів математики, курсів та ЗНО.

У висновках виробили та затвердили методичні рекомендації проведення семінару.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 463 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2016 | Комментарії (0)

Вплив особистості педагога на молоду душу становить ту силу, яку не можна замінити ні підручниками, ні моральними повчаннями, ні системою покарань і заохочень. Важливе значення має дух закладу, але цей дух живе не серед стін, не на папері, а в характері більшості вчителів і від них переходить у характер вихованців». 
К.Д.Ушинський

    Відповідно до річного плану роботи школи, впровадження інноваційних форм і методів навчання на уроках та виховних заходах в Купському НВК №2 відбулась педагогічна рада з порядком денним:

1. Спрямування внутрішкільної роботи на розвиток творчого потенціалу вчителя у контексті реалізації проблеми НВК :

1.1 Модель методичної роботи – нова ідея, фантазія чи реальність?

1.2 Що краще – копіювання передового педагогічного досвіду чи розвиток власних творчих надбань?

1.3 Педагогічна майстерність – це право чи обов’язок учителя?

1.4 Які можна створити  «ситуації успіху» для творчої самореалізації вчителя?

1.5 Що потрібно зробити в НВК , аби забезпечити успішний рух уперед?

1.6 Побажання адміністрації  НВК  педагогічному колективу.

2. Про стан викладання географії та румунської мови в 5-11 класах.

3. Про стан відвідування учнями 1- 11 класів навчальних занять.

4. Стратегія виховання  особистості в системі освіті Чернівецької області на 2016- 2025 року.

5. Про виконання попередніх засідань педагогічних рад.

Засідання було проведено у формі ділової  гри.

Приміщення було обладнане  4 столами зі скатертинами різного кольору, на столах – кошики з фломастерами, паперові осінні листочки, пакети матеріалів: аркуші з проблемними питаннями,  висловлювання видатних людей, стенд «10 золотих правил методичної роботи в школі», «Мої поради, які допоможуть досягти успіху»

Перед початком засідання педради заступник директора з НВР Кирстюк О.М. просила учителів розміститися за столами, оголосила  тему засідання, запропонувала  вибрати капітана команди за кожним столиком та з пакетів матеріалів з висловами видатних людей обрати девіз «свого столу», кожному капітану вручався фломастер, який відповідав кольору його команди.

         Згодом  Кирстюк Олена Миколаївна відмітила , що методична робота в школі направлена на виконання програми «Шлях до компетентності». Щоб покращити  методичну роботу, адміністрація школи вважає за доцільне урізноманітнювати форми проведення педрад. Олена Миколаївна запропонувала розглянути дерево  на дошці «Життєтворчість».

На цій педагогічні раді вчителі поділилися своїми ідеями та різними роздинками виховання  підростаючого покоління.

                                                      Заступник директора з НВР Кирстюк О.М.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 585 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2016 | Комментарії (0)

    Україна – це територія гідності та свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – Майдан 2004 р. і Революція 2013 р.

Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Протягом 2014-2015 років у різних населених пунктах нашої Батьківщини десятки вулиць, алей, площ названо на честь героїв Небесної Сотні, загиблих воїнів, які виборювали цілісність та незалежність України. У багатьох школах встановлено меморіальні дошки пам’яті на честь учнів-випускників, що полягли, захищаючи право українського народу жити у вільній демократичній державі.

На виконання Указу Президента України П. Порошенка від 09.11.2015 №   633/ 2015 «Про відзначення Дня Гідності і Свободи» з метою гідного відзначення у 2016 р. річниць початку доленосних для України подій Помаранчевої революції та Революції Гідності, віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму та мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси й європейський вибір нашої держави, в Червонодібровському НВК  відбулося ряд заходів 21, 22 листопада:

-  тематична лінійка "День Гідності та Свободи" (педагог-організатор Баран Ю.В),

- тематичні виховні години: «Герої вільного народу», «У серці моїм – Україна», «Герої поряд з нами»(класні керівники , класоводи);

-  «круглі столи» у 6-9 класах:  «Україна   гідна   Свободи»(вчитель історії та українознавства  Арманаш О.Д)

- Акція   «Запалимо свічки за єдину Україну» з метою вшанування пам’яті загиблих за гідність та свободу в Україні

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 566 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2016 | Комментарії (0)

    23 листопада 2016 року в ЧОЦНТТУМ  відбувся обласний конкурс юних дизайнерів.  

Наш район представили талановиті вихованці Глибоцького РБТДЮ, які   показали високий рівень своїх творчих здібностей, вмінь, навичок, а також гідно презентували домашні роботи та успішно виконали конкурсні завдання за відведений час.

За підсумками роботи журі, вихованці стали переможцями і були нагороджені грамотами Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації, а саме:

ІІ місце у номінації «Дизайн іграшки» (старша вікова категорія) отримала Тощук Діана, вихованка гуртка «Іграшка» Глибоцького РБТДЮ на базі Димківського НВК  кер. Команюк  З. Л.

ІІI місце у номінації «Дизайн іграшки» (молодша вікова категорія) отримала Хобзей Варвара, вихованка гуртка «Бісероплетіння» Глибоцького РБТДЮ, кер. Федорук В. М.

          За оригінальність грамотою було нагороджено Тріфан Софію вихованку гуртка «Народна творчість» Глибоцького РБТДЮ на базі Кам’янської ЗОШ., кер. Воробець В.Д.

Вітаємо юних дизайнерів з перемогою, бажаємо їм натхнення та творчих успіхів!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 496 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2016 | Комментарії (0)

Я знаю теж сучасних патріотів
Вони живі. Вони іще стоять.
Для України – справжня благодать
Я вірю, що прийде пора чарівна,
Коли країна врешті буде сильна
У власних людях на своїй землі…
Слава Україні! Героям слава!

    17 - 18 листопада у Черепковецькій ЗОШ І-ІІІст. відзначали День Гідності та Свободи. Проведено тематичну лінійку, присвячену революційним подіям. З учнями 1-4 класів класоводи провели години спілкування, для  учнів 5-6 класів підготовлено ряд відеоуроків, які діти переглянули, а потім обговорювали. Круглий стіл "Молодь у боротьбі за демократичні цінності, європейський вибір"проведено з учнями 10 - 11 класів. У вестибюлі школи бібліотекар підготував тематичну виставку присвячену Революції Гідності. Також всі учні школи взяли участь у флешмобі "Україна понад усе!"

Наш народ ніколи не був таким сильним, як тепер. Немає сумніву в тому, що ми здолаємо всі труднощі. Відстоїмо територіальну цілісність нашої держави, забезпечимо мир та спокій. Будь-який агресор на кордоні України має згадати Євангельську мудрість: хто з мечем прийде, той від меча і загине!  Патріотами не народжуються, ними стають.

Мир нам! Нехай нас благословить Господь! Слава Україні!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 491 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024