Неділя, 28.04.2024, 19:22















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Листопад » 04

  Сьогодні, 4 листопада в приміщені актового залу Глибоцького ліцею, під головуванням начальника управління освіти Глибоцької РДА  Василя Івановича Барарюка відбулася колегія управління освіти Глибоцької районної державної адміністрації, в якій взяли участь працівники районного методичного центру, директори загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, завідуючі дошкільними навчальними закладами, головні спецалісти управління освіти.

  Згідно порядку денного,  розглядались питання:

1.  Про стан підготовки закладів освіти району до нового 2016/2017 навчального року та осінно-зимового періоду. Доповідач Марчук А.І. – головний спеціаліст управління освіти.

2.  Інформація про виконання рішення колегії від 08.06.2015 р. №2/1 "Про стан організації психологічного супроводу навчально - виховного процессу".  Доповідач Колесник А.І. -  методист райметодцентру.

По закінченню доповідей були ухвалені рішення з кожного окремого питання. В ході колегії присутні обмінялися думками з приводу заслуханих питань. Рішення колегії покликані покращити діяльність ЗНЗ та ДНЗ.

Проглядів матеріалу: 438 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.11.2016 | Комментарії (0)

     Учні Глибоцької гімназії активно долучилися до нового  соціального українсько-німецького проекту юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка «Університет юних правознавців», що орієнтований на школярів 6 - 8 класів, які бажають отримати нові знання у сфері права та юридичної професії.

31 жовтня група гімназистів у складі 30 учнів  6-8 класів під керівництвом педагогів Глибоцької гімназії - заступника директора з науково-методичної роботи Вороніної Л.А., вчителів Скибінської Л.С.,  Блисенко О.В. , Панцир Т.В. вирушили у захоплюючу і пізнавальну поїздку до столиці.

На залізничному  вокзалі нашу групу юних правознаців зустріла  щира , привітна, терпляча координатор  проекту  Катерина Солодова, яка  допомогла зорієнтуватися у ритмі столичного життя . На метро (переважна більшість наших школярів їхали на цьому виді транспорту вперше) ми доїхали до готелю Київського національного університету, де залишили речі. Швидко поснідавши, гімназисти  поїхали до головного Червоного корпусу університету, де розпочався перший день правового інтенсиву.

Величний Червоний корпус університету  вразив всіх учасників поїздки. Історична споруда, портрети видатних випускників та викладачів на стінах, широкі коридори з червоними килимовими доріжками , просторі аудиторії , усміхнені привітні обличчя викдадачів і студентів ... Ми в захваті !

Заступник декана юридичного факультету Олеся Олександрівна Отраднова та керівник Університету юних правознавців Роман Сергійович Мельник вітали наших гімназистів в стінах Червоного корпусу, називаючи їх студентами. Хто зна, можливо слова викладачів виявляться пророчими  і нинішні слухачі Університету юних правознавців  в майбутньому стануть справжніми студентами  найпрестижнішого українського вишу.

Програма навчального курсу в Університеті юних правознавців складалася з тематичних лекцій, присвячених вивченню основних галузей українського права. Усі лекції проходили  в інтерактивній формі, що зробило їх зрозумілими та надзвичайно цікавими для дітей. В рамках проекту учні прослухали дванадцять лекцій з основних галузей українського права, які проводилися  викладачами та аспірантами юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Тематика лекцій  дуже цікава:

Юридичний світ і дитина в ньому.

Конституційне право: ти і Конституція.

Право Європейського Союзу: це важливо для нас.

Сімейне право: закони в житті твоєї сім’ї.

Освітнє право: ти у школі.

Інформаційне право: що, де і коли говорити та кого слухати.

Адміністративне право: реалії дорослого життя.

Цивільне право: вимагаємо якість та безпечність товарів і послуг.

Трудове право: світ юридичних професій.

Кримінальне право: як не стати жертвою злочину.

Школярів забезпечили  робочими зошитами, під час занять учні активно відповідали на запитання викладачів. За кожну правильну відповідь діти отримували винагороду – веселого єнота. Наші гімназисти - учасники інтенсиву, були неймовірно активні! Викладачам було важко визначити, хто ж став переможцем, надав найбільшу кількість правильних відповідей і зібрав єнотиків.  Найбільше єнотиків заробили  учні 7а класу Микитюк Богдан та Ватаманюк Ксенія, які були відзначені своєрідними призами – ручками і блоктотами із зображенням Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У перервах між лекціями  гімназисти мали змогу відвідати  музеї університету: музей історії  університету, зоологічний музей. Також  глибоцькі школярі мали унікальну можливість попрацювати у криміналістичній лабораторії  юридичного факультету. Це були неймовірні враження! Кейс криміналіста , відбитки пальців ... Дехто вже навіть вирішив твердо – стану юристом!

Стомлені  але  щасливі  учні  ласували смачним обідом у студентській їдальні ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 992 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.11.2016 | Комментарії (1)

   На осінніх канікулах учні 8-9 класів Чагорської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом з класними керівниками Пислар О.Д., Косташ В.В. побували на екскурсії в КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці».
Школярі почули детальні розповіді про історію виникнення аеропорту, особливості різноманітних професій, що забезпечують безперебійну роботу та обслуговування авіарейсів.
Хлопці та дівчата, як справжні туристи, проходили паспортний контроль, контроль на безпеку та дізналися про роботу спеціалістів, що забезпечують
такий механізм. Ця процедура дуже сподобалась молоді.
Заступник директора з авіаційної безпеки В. І. Миронюк ознайомив учнів з «червоним» та «зеленим»
коридорами, поінформував про вимоги до заповнення декларації. Разом із працівниками діти пройшлися «зеленим коридором» до залу очікування. Побували в музеї «Міжнародний аеропорт «Чернівці».
Інженер з безпеки В. С. Загалов запросив оглянути злітну смугу та літак. Школярі дізналися про його будову, вантажопідйомність та інші технічні характеристики. Зацікавлено слухали розповідь про конструкції літаків, їх призначення та різноманітну техніку, яку використовують співробітники аеропорту для обслуговування авіаперевезень.

 

Проглядів матеріалу: 487 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.11.2016 | Комментарії (0)

      9 листопада, у День української писемності та мови, на Українському радіо відбудеться шістнадцятий радіодиктант національної єдності. Акція має на меті об’єднати всіх небайдужих навколо українського слова.

Для того, щоб стати учасником, окрім бажання, необхідно мати аркуш паперу, ручку,  радіоприймач, комп’ютер, планшет або телефон з виходом в Інтернет. Об 11 годині на Першому каналі Українського радіо почнеться годинна радіопрограма, присвячена акції: йтиметься про історію радіодиктанту, його учасників, умови написання, а об 11:30 прозвучить власне текст.

Диктуватиме доцент Київського університету ім. Б.Грінченка Олександр Авраменко.

Українське радіо запрошує усіх охочих не лише долучитися і написати диктант, але й стати своєрідними співорганізаторами акції: створити свій власний осередок диктанту – зібратися родиною, колективом чи організувати написання за місцем роботи чи навчання, адже мета акції не перевірка грамотності, а єднання!

За умовами акції, кожен може надіслати диктант на перевірку на Українське радіо. Для цього треба скористатися звичайною поштою або електронною.

Паперові листи треба надсилати на адресу Хрещатик, 26, Київ – 1, 01001; електронні – rd@nrcu.gov.ua .

У випадку паперових версій, перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада (за поштовим штемпелем). Електронні листи мають містити відскановані чи сфотографовані копії написаних від руки диктантів і бути надісланими не пізніше 12:00 10 листопада.

Проглядів матеріалу: 425 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.11.2016 | Комментарії (0)

       Реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання триватиме з 10 до 31 січня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти.

Як і в попередні роки, пробне ЗНО проводитиметься з метою ознайомлення всіх бажаючих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця.

Участь у пробному ЗНО є важливою складовою підготовки до тестування. Завдання, що створюються у формі предметних тестів, відповідають програмам зовнішнього незалежного оцінювання, характеристикам та структурі сертифікаційних робіт, а процедура проведення є максимально наближеною до процедури проведення основного ЗНО.

Зареєструватися для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти у січні 2017 року.

Кожен зареєстрований учасник зможе взяти участь у пробному ЗНО з української мови та літератури (1 квітня), а також у одному із запропонованих предметів за вибором (8 квітня): історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, російської, французької мов.

Слід підкреслити, що участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні є платною. Вартість одного тестування для одного учасника визначає кожний регіональний центр оцінювання якості освіти окремо. Цю інформацію буде розміщено на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Реєстрація для проходження пробного тестування не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Результати пробного зовнішнього незалежного оцінювання не зараховуються як оцінки за державну підсумкову атестацію та не використовуються для участі в конкурсному відборі під час вступу до вищих навчальних закладів.

Більше інформації про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання буде розміщено на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Проглядів матеріалу: 436 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.11.2016 | Комментарії (0)

      28 жовтня  2016 року в м. Чернівці на базі комунального закладу «Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичний творчості учнівської молоді» відбувся обласний збір юних аграрників, садівників, зоологів-тваринників та квітникарів-дизайнерів. Глибоцький район на зборі представляли:

  • Бирук Єлізавета, 9 років, вихованка гуртка «Юні охоронці природи» Глибоцького РБТДЮ, керівник Балан Н. В. (секція – «Квітникарство»).
  • Нікітіна Олександра, учениця Глибоцького ліцею, керівник           Самотей Л. Г. (секція – «Фітодизайн»).

За підсумками журі Бирук Єлизавета нагороджена грамотою за участь, а Нікітіна Олександра посіла І місце у своїй номінації.

Переможці обласного збору юних аграрників, садівників, зоологів-тваринників та квітникарів-дизайнерів представлятимуть свої роботи на всеукраїнському рівні.

Вітаємо Бирук Єлизавету та Нікітіну Олександру. Бажаємо їм нових досягнень та перемог.

 

Проглядів матеріалу: 431 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.11.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024