Неділя, 28.04.2024, 00:55















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 15
Гостей: 15
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Листопад » 28

     9 листопада – День писемності. Це свято відзначає  уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

    Віддаємо шану  мові і ми, провівши різні заходи  в  рамках тижня української мови:  «Наша  мова  солов'їна!»  (4-А кл.), конкурс  знавців  української  мови імені  Петра  Яцика, свято, присвячене  року  Івана  Франка  в Україні, яке  провела  вчитель  української  мови  Гімчинська  О.Г. разом  з  учнями  11-Б класу.

    Стало вже доброю традицією у нашій школі відзначати цей день написанням радіодиктанту. За результатами проведених диктантів, кращими стали:  Пинзару  Анастасія (10 кл.) та  Глушко  Тетяна  (8 кл.)

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 444 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.11.2016 | Комментарії (0)

    Дочекавшись нарешті невеликого покращення погоди краєзнавчий квест у Чернівцях таки відбувся. Цього річ, IV краєзнавчий квест «Невідомі Чернівці» зібрав майже півсотні команд учасниць, серед яких була і команда Слобідського НВК. Вихованці гуртка «Географічне краєзнавство»  Глибоцького ЦТКСЕУМ на базі Слобідського НВК не могли не спробувати своїх сил в цих змаганнях. Завдання різних типів та рівнів складності спонукали учасників забувати про час і не звертати увагу на втому, і навпаки шукати правильні відповіді і швидше рухатися до фінішу.

Перед учасниками гостинно відкрив двері музей воєнної історії, що по вулиці Аксеніна, 2 (бувша Фрунзе). І хоча в нас не було можливості добре роздивитись всю експозицію, але ми поставили собі галочку, щоб відвідати цей музей вдруге. Виносна експозиція обласного краєзнавчого музею містила цілих три завдання. На вході в однойменний музей найбільш допитливих зустріла з книгою в руці статуя Ольги Кобилянської. Поєднали приємне з корисним продавці магазину Гермес на розі вулиць Б.Хмельницького і Л.Толстого. Всього за чашечку кави вони задавали цікаве питання всім відвідувачам.  І це лише деякі фрагменти завдань, які ставились на змагальній дистанції.

Після закінчення змагань ми зробили простий висновок – зустрінемось наступного року! (Головне не забути фотоапарат)

Проглядів матеріалу: 520 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.11.2016 | Комментарії (0)

   24 листопада у Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» відбувся фестиваль авторської пісні та співаної поезії. Для участі у фестивалі зареєструвалося 20 учасників - студенти вищих навчальних закладів, учні загальноосвітніх навчальних закладів Чернівецької області. Серед них була і наша красуня, учениця 11 філологічного класу  Глибоцького ліцею  - Гринчишен Кароліна.

На Буковині такий фестиваль проходить вже восьмий раз. За цей час вдалося виявити багато талантів поміж учнівської та студентської молоді. Про це говорив один із переможців минулих фестивалів, володар гран-прі, актор Чернівецького обласного українського музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської, композитор Ігор Андроник. На відкритті він виконав одну із своїх авторських пісень.

Цього разу учасники фестивалю виборювали 3 призові місця та гран-прі.  Журі оцінювало конкурсантів за 10-ти бальною шкалою та такими критеріями: художній рівень поезії, музична культура пісні, органічна спорідненість тексту і музики, елементи традиційності та новизни, виконавська майстерність, гармонія образу.

Проглядів матеріалу: 548 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.11.2016 | Комментарії (0)

Ти кажеш,не було голодомору?

І не було голодного села?

А бачив ти в селі пусту комору,

З якої зерна вимели дотла?

    25 листопада у Йорданештській ЗОШ І – ІІІ ст. проводився історико – літературний  захід присвячений вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932 -  1933 рр. в Україні. Захід проводився з метою донесення до школярів масштабів жорстокості, з якою винищували український народ, виховання особистої стурбованості кожного за події тих років. Учні підготували цікавий матеріал про тодішні події, декламували вірші присвячені жертвам голодомору, запалювали свічки пам’яті загиблих,поминаючи та вшановуючи їх  хвилиною мовчання. Також проводився огляд малюнків та фотографій з портретами людей під час голодомору. Учням було запропоновано перегляд документальних  відео та фотоматеріалів, що дали змогу висвітлити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках.

Пам’ять нескінченна книга, в якій записано все: життя людини, життя країни. Багато сторінок вписано криваво – чорним кольором. Читаємо і подумки здригаємось від жаху. Надто багато позаду могил. Надто великі втрати. І тільки правда здатна розкріпачити волю людини. Адже відродження України можливе тільки тоді, коли народ поверне свою історичну пам’ять.

ЗДВР                               Кирчу О.Г.

педагог – організатор    Шапка Л.Ф.

Проглядів матеріалу: 454 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.11.2016 | Комментарії (0)

    В Михайлівському НВК 11 листопада відбулось надзвичайне свято, особливе і неповторне. Наша школа відзначала  130 річницю   від дня заснування  та  110  - річчя  нашо го  шкільно го  корпусу ,  де навчаються молодші школярі.

Ювілей - це усмішки і квіти. Ювілей – це музика і вітання, гарний настрій і побажання. Гарні вітання та побажання школа та вчительський колектив  приймав від шанованих гостей нашого свята:   Панчука    Петра   Володимировича    -    голови   районної ради,   Ванзуряка Григорія   Степановича – голови   Глибоцької селищної ради ОТГ,    Барарюка Василя   Івановича – начальника управління освіти Глибоцької районної державної адміністрації,   Веклича Івана Вікторовича – заступника голови ОТГ,    Лазурко Світлани   Іллівни   – голови   Глибоцької районної організації профспілки працівників освіти; Крайської Дарини Григорівни, Рубанця   Миколи    Васильовича , Білоуса Володимира Івановича - депутатів Глибоцької   ОТГ,  Москалюка Валентина Дмитровича   - старости   села   Михайлівка, Глобака Дмитрія Івановича – колишнього директора.

Гості та всі присутні переглянули сторінки нашого шкільного альбому, пригадали історію навчального закладу, згадали  тих, хто керував школою впродовж років її існування,  учнів, учителів, батьків та випускників.

Надзвичайно приємно було побачити в стінах нашої школи вчителів, які протягом свого життя віддавали часточку серця учням , зустрічали та проводжали їх в самостійне життя, це:   Петрова Світлана Іллівна,   Кушніренко Тетяна Дмитрівна, Оршівська Катерина Танасіївна, Корсей Марія Степанівна.  Також на святі була присутня Олександра   Григорівна Приходько- Возняк   – поетеса, член спілки журналістів України, керівник літературно – мистецької студії « Витоки».

За своє існування школа побачила багато хороших учнів та найбільше пишається видатними людьми, які знані в державі та за її межами, це:   Білоусом Іллею ФедоровичемЗолотарюком Олександром ВасильовичемГригоровичем Василем Несторовичем та  Рубанцем Миколою Васильовичем .

Серед випускників нашої школи є й захисники Вітчизни, воїни АТО, які є також нашою гордістю. Ми дякуємо їм за мужність, силу, надійність, бо вони опора для всього нашого українського народу.

На завершення свята, звичайно ж, був іменинний торт, побажання та пісня від педколективу.

У нашої школи славне минуле, достойне теперішнє і прекрасне майбутнє, тож   Повертайтесь до рідної школи,

Повертайтесь в будь-який час

        Вона вас не забуде ніколи

        Двері завжди відкриє для вас.

Ми вдячні всім, хто прийшов на наш ювілей. Вдячні за Вашу підтримку, за Вашу щиру вдачу, за Вашу любов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 559 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.11.2016 | Комментарії (0)

     Зазвичай вихідні дні у вихованців Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді насичені різноманітними заходами: змаганнями, мандрівками, екскурсіями тощо. От і минулої суботи вихованці гуртка «Спортивний туризм» (керівник Меленко О.В.), який діє на базі Глибоцького ліцею, у складі двох команд взяли участь у цікавому краєзнавчому квесті «Невідомі Чернівці». Учасники команд окреслили обов’язки кожного: капітани команд Німачук Назарій і Дудка Павло планували маршрут, Дергунов Олександр та Кушнір Олександр відповідали за технічне наповнення та фотографування, а Дем’янюк Владислав шукав відповіді на хитромудрі запитання, вивчаючи об’єкти на місцевості.

Квест «Невідомі Чернівці» проводиться Чернівецьким обласним центром туризму і краєзнавства вже кілька років поспіль. «Глибоцькі орли» (так називалась наша команда) вдруге вирішила спробувати свої знання та кмітливість у цих змаганнях.

Автор квесту, завідуючий відділом Чернівецього ОЦТКЕУМ І.А.Омельченко запропонував допитливим краєзнавцям ряд змістовних завдань. Щоб їх виконати, потрібні були вміння читати карту, знання з історії краю, літератури, уважність, спостережливість та витривалість. Адже на виконання завдань було відведено 3,5 години. А для отримання високого результату необхідно було відвідати чимало контрольних пунктів, які розробник квесту розташував майже по всій центральній частині міста.

Така форма знайомства з древнім містом надзвичайно цікава та ефективна. Ми ознайомилися з вулицями, площами, скверами обласного центру, де раніше не були. У завданнях було запропоновано розглянути старі світлини, зроблені ще на початку минулого століття, і знайти сфотографовані об’єкти, ідентифікувати їх у сучасному просторі. Потрібно було знайти і оглянути чимало архітектурних деталей, історичних будівель, інформаційних щитів, які до цього часу залишалися поза нашою увагою, а також і більшості перехожих.

Знання та вміння, отримані на заняттях гуртка, учасникам наших команд стали у нагоді – ми змогли показати найкращий результат серед інших суперників у своїй віковій групі (8-11 класи).

У квесті також брали участь команди від гуртків, які працюють на базі Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. та Слобідського НВК. Разом зі своїм керівником Нітушкою Ю.Г. вони показали достойний результат серед учнів 5-7 класів.

Змагання були динамічними і корисними, за що вдячні організаторам.

Дудка Павло, учень 8 філологічного класу   Глибоцького ліцею

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 445 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.11.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024