Вівторок, 19.03.2024, 09:44















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Вересень » 04

       Туристи – спортсмени з Глибоцького центру туризму та туристського клубу «Меридіан» ще в далекому 1995 році вперше проклали маршрут пішохідного походу третьої категорії складності в Південних Карпатах, що в Румунії. Федерація спортивного туризму України затвердила цей маршрут Трансільванськими Альпами в якості еталонного. Нині за нашими описами в тих краях щорічно мандрують чимало українських туристів. Але багато років нам не давала спокою думка ускладнити цей маршрут до четвертої категорії складності. Це можна було втілити за рахунок збільшення протяжності подорожі, включення складніших локальних та протяжних перешкод у нитку маршруту.
В основу ідеї поклали проходження масивами Південних Карпат зі сходженням на вершини, які вище 2500 метрів над рівнем моря. Таких масивів є чотири: Ретезат, Паринґ, Феґераш та Бучеджь. Зупинились на тих, де ще не здійснювали спортивні походи українські туристи. Це Ретезат та Паринґ – мальовничі та суворі гори з альпійськими формами рельєфу. Додали найскладніші ділянки Феґераша, а також більш лісисті та мало відвідувані туристами хребти Вулканулуй та Лотрулуй - і вийшов маршрут протяжністю близько 300 кілометрів.
Цього літа учасниками експериментального походу були як учні, так і студенти, вихованці Глибоцького центру туризму Німачук Назар, Дудка Павло, Кушнір Олександр, Ткач Дмитро, Передерко Дмитро, Воробець Сергій, Качуляк Олександра, Скутарь Микола. За плечима у кожного багато складних спортивних маршрутів, у тому числі лижних. У такому складі це вже шостий їхній похід. А ще учасники групи в одній команді неодноразово перемагали на обласних змаганнях зі спортивного туризму, ставали чемпіонами України з туристських спортивних походів серед юніорів. Тож група була готова до випробувань як фізично, технічно, так і психологічно. Керувала групою Оксана Меленко – методист позашкільного закладу, яка вивела своїх вихованців на такий високий рівень туристсько – спортивної майстерності. Помічниками у керівництві були досвідчені інструктори туризму Михайло Росінський та Іван Креклевець. За плечима у кожного з керівників складні туристські походи горами Кавказу, Саян, Паміро-Алаю.
Після подорожі, яка носила експедиційний характер, належить опрацювати описи та фотоматеріали і провести класифікацію подоланих перешкод. Наступним кроком буде звіт про пройдений маршрут в центральній маршрутно - кваліфікаційній комісії федерації спортивного туризму України.
Але віриться, що рецензії на звіт будуть позитивними, адже за 17 ходових днів пройдено близько 300 кілометрів, здійснено сходження на 7 вершин висотою понад 2500 метрів. Вистачало труднощів при доланні гірських перевалів, скельних гребенів, сходженні на стрімкі вершини, траверсів трав’янистих та кам’янистих крутосхилів, буреломів та густих лісових нетрів, затяжних кам’яних осипищ – курумників. Були і сніжники, броди річок, високотрав’я, заболочені ділянки.
Дев’ять ночівель група організовувала на висоті понад 2000 метрів, де температура вночі опускалась нижче 0 градусів. Складнощів додавало і те, що потрібно було використовувати газові пальники – навіть у зоні лісу заборонено розпалювати вогнище.
Проте сприяв чудовий морально – психологічний клімат у групі, відчувалась підтримка друзів, почуття єдності мети та велике бажання пройти цей складний маршрут.
Хотілось би, щоб для туристів України цей пішохідний маршрут четвертої категорії складності по Румунії став успішною альтернативою спортивним походам на теренах Росії. Хоча його можна ще урізноманітнювати. Завдяки безвізовому режиму організовувати подорожі в інші країни стало безпроблемно, в тому числі і для дитячих груп. Звичайно у складі групи був перекладач – Скутарь Микола, для якого румунська мова рідна. Крім того, молоде покоління у Румунії володіє англійською та французькою мовами.
Вражає багатство природи та неповторність гірських масивів, яких чимало у сусідній країні. Національний парк «Ретезат» входить до десятки найкрасивіших природних резерватів Європи. Варто відмітити бережливе ставлення населення Румунії до навколишнього середовища, якісна робота гірської рятувальної служби «Салвамонт», приязність людей.
Ця подорож здійснена в рамках щорічного профільного пересувного туристсько-виховного оздоровчого наметового табору «Райдуга» для вихованців центру туризму. За нинішню табірну зміну тринадцять груп (близько 200 вихованців і педагогів) здійснили спортивні категорійні та ступеневі туристські походи.
Сподіваюсь, що з цієї когорти успішних вихованців – а це перша «четвірка» учнівської групи в історії Центру – всі будуть також успішними інструкторами туризму, які продовжуватимуть справу своїх наставників та примножувати здобутки туристів Глибоччини.

Анатолій Дудка, директор Глибоцького центру туризму інструктор з туризму

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 325 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.09.2019 | Комментарії (0)

   Запрошуються учні 8-10 класів закладів загальної середньої освіти та професійно-технічних навчальних закладів. Прийом документів з 1 липня 2019 року і триватеме до 26 вересня 2019р . Конкурсні випробування з базових дисциплін будуть проводитись 28 вересня 2019р. за окремим графіком.

Вступники подають:

Ø Заяву

Ø Фото – 2 шт. (3*4)

Ø Копію табеля успішності

Зразок заяви для вступу можна взяти на  сайті http://chernivtsi.man.gov.ua: електронний – заповнити та відіслати на наш E-mail або паперовий варіант заповнити та принести до приймальної комісії.

Без конкурсного відбору до БМАНУМ зараховуються: учні 8 класу, призери ІІ і ІІІ етапів Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, призери ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Напрямки роботи відділень Буковинської Малої академії наук:

  1. Історія
  2. Науки про Землю
  3. Філософія та суспільствознавство
  4. Фізика і астрономія
  5. Літературознавство, фольклористика та мистецтвознавство
  6. Мовознавство
  7. Економіка
  8. Комп'ютерні науки
  9. Хімія
  10. Біологія
  11. Медицина
  12. Математика
  13. Екологія та аграрні науки
  14. ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 339 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.09.2019 | Комментарії (0)

   4 вересня  на базі РМЦ відбулися педагогічні консультації вчителів предметів художньо-естетичного циклу. Вітальними словами розпочав роботу методист РМЦ Руслан Васильович Щур, а також розповів педагогам про домінанти методичної роботи в умовах НУШ: пріоритетні напрями та форми, актуальні завдання.

Ознайомила присутніх зі специфікою використання методів і прийомів навчання в початковій школі на уроках мистецьких дисциплін у контексті  НУШ Оксана Володимирівна Венгринюк, методист НМЦ виховної роботи та позашкільної освіти ІППОЧО.  Оксана Володимирівна поділилася з молодими колегами досвідом використання компаративної методики як шляху підвищення викладання музичного мистецтва.

У кінці консультації були підведені підсумки роботи та висловлено побажання творчих успіхів у педагогічній діяльності.

 

Проглядів матеріалу: 341 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.09.2019 | Комментарії (0)

     3 вересня військові 3-ї батальйонно-тактичної групи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади відкрили двері своєї частини для учнів буковинських закладів освіти. Дату 3 вересня було обрано не випадково, адже цього дня військова частина святкує 6-ту річницю з дня створення.

Учні Стерченської та Тарашанської ЗОШ разом з вчителями предмета "Захист Вітчизни" взяли участь у "Дні відкритих дверей" військової частини.

Під час заходу учні мали можливість ознайомитися з життєдіяльністю десантників, зразками сучасної бойової техніки, усім спектром підготовки військовослужбовців та виконанням вправ для стрибків з парашутом, а також історією військової частини, яка має на своєму рахунку низьку миротворчих місій на території інших держав.
Квітами та словами вдячності привітали воїнів  школярі.
Проглядів матеріалу: 310 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.09.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 989 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.09.2019 | Комментарії (0)

Сьогодні, 4 вересня  в Йорданештській школі відбулася зустріч з уродженцем нашого села – художником Раду Божеску. Художник  провів виставку своїх робіт у стінах рідної школи.

Своє дитинство Раду провів в рідному селі, в 1957 році коли закінчив школу поступив на навчання у Румунію. Зараз на даний час проживає в Бухаресті.

Художник подарував школі декілька своїх робіт.  Він пообіцяв, що в майбутньому ще збагатить нашу школу своєю творчістю. Учні нашої школи отримали величезне задоволення від побаченого.

Проглядів матеріалу: 307 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.09.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024