Вівторок, 19.03.2024, 12:00















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Вересень » 25

     Сьогодні, в приміщенні Глибоцького ліцею, відбулися змагання з шахів в залік 75 спартакіади школярів Глибоцького району. Місця розподілились наступним чином:

Заклади освіти І-ІІІ ступенів:
1 м. Глибоцький ліцей
2 м. Кам'янська ЗОШ
3 м. Купський НВК 2
4 м. Черепковецька ЗОШ
5 м. Тарашанська ЗОШ
6 м. Луківецька ЗОШ
7 м. Старововчинецький ліцей
8 м. Чагорська ЗОШ
9 м. Тереблеченська ЗОШ
10 м. Турятський НВК

Заклади освіти І-ІІ ступенів:
1 м. Червонодібровський НВК
2 м. Валякузьмінська ЗОШ
3 м. Грушівський НВК
4 м. Слобідський НВК
5 м. Привороцька ЗОШ
6 м. Горбівецька ЗОШ
7 м. Просіцька ЗОШ

Проглядів матеріалу: 282 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.09.2019 | Комментарії (0)

Читання - найкраще навчання.

( Народна мудрість )

  Нова українська школа – це школа самореалізації особистості, школа життєтворчості, школа культурного виховання – особистісно орієнтована школа. Центром інновацій до адаптації нових вимог нової української школи є районний методичний центр.

Сьогодні, 25вересня 2019 року на базі РМЦ відбувся районний семінар вчителів 1-х класів шкіл з румунською мовою навчання з проблеми: «Форми, методи, види роботи для формування навичок читання, підтримування інтересу першокласників до навчання». Розпочала роботу семінару завідувач РМЦ Намака О.С., яка акцентувала увагу на те, як зробити урок ефективним у розрізі концепції НУШ. Вчителями розглянуто таки питання:

1.Вивчаємо Державний стандарт початкової освіти. Планування навчальних видів діяльності для досягнення очікуваних результатів в мовно-літературній освітній галузі.

2.Інтеграція навичок «Щоденні 5»: читання для себе, читання для когось, слухання, робота зі словами, письмо для себе ( обмін досвідом).

3. Реалізація наскрізних умінь на уроках навчання грамоти.

4.Карусель інновацій. Використання інтерактивних технологій для досягнення очікуваних результатів навчальної діяльності на уроках румунської та державної мови :технологія ЧПКМ (читання і письмо для розвитку критичного мислення).

5.Презентація інтегрованого навчального дня з використанням інноваційних методів та прийомів роботи.

  1. Адаптація учнів першого класу .

7.Методичні рекомендації « Як зробити урок інтересним, ефективним в розрізі концепції НУШ, вироблення вміння читання з розумінням, формування інтересу до книги ».

Слід відмітити активну участь у роботі семінару керівника РМО Пуюл В.В.(Тереблеченська ЗОШ І-ІІІст.), Цугуй Р. В. ( Купський НВК№1), Коркодел В. В.(Димківський НВК),Міхай А. Ч.( Карапчівський ліцей) , Русу К. Г. ( Опришенська ЗОШ І-ІІІст),Зегрю Т. С. ( Нижньосиньовецька ЗОШ І-ІІІст.), Божеску М. Ф.( Йорданештська ЗОШ І- ІІІст.).За круглим столом вчителі поспілкувалися з колегами щодо адаптації учнів першого класу у своїх закладах та обмінялися власними ідеями.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 328 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.09.2019 | Комментарії (0)

      21 вересня в Україні та в усьому світі відзначають Міжнародний день миру. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням - це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба на сході країни. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Мир не означає програти війну, мир – це щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку і спокою в країні.
З нагоди Дня миру в Нижньосиньовецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшли тематичні заходи:
- Класні години(«Ми за мир» , «Голуб миру», «Хай буде мир на всій планеті»)
- Конкурс малюнків (1-4 класи)
- Перегляд відеофільмів та презентацій («Україна хоче мир», « Нам потрібне мирне небо» «День миру»)
Діти власноруч виготовили паперових голубів, як символ миру та духовного розвитку нації. До кожного паперового голуба прикріпили свої листи, в яких бажають усім людям здоров’я, висловлюють прохання зберегти мир і спокій в Україні, бо хочуть радіти сонцю, квітам, зростати здоровими і щасливими.
Міжнародний день миру відзначають у різних куточках планети. Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що-небудь дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир.

... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 303 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.09.2019 | Комментарії (0)

      Кожного року заліковим видом спортивно – туристської роботи є спортивний похід. Цього літа ми запланували пішохідний похід по Буковинським Карпатам.

Наша група складалася з учнів трьох загальноосвітніх закладів: Йорданештської ЗОШ І – ІІІ ст., Йорданештської ЗОШ І – ІІ ст. та Сучевенської ЗОШ.

Похід розпочався у таборі Райдуга, де діти 3 дня знайомилися, навчалися та ділилися враженнями про відпочинок.

Далі ми вирушили до м. Вижниця звідки розпочався наш похід. Під час походу ми побували у печері Довбуша, біля Соколиного ока, на Протятих каміннях, побачили і мали змогу скупатися у водоспадах Великий та Малий Гук.

Надзвичайно цікаво проведений час в горах - це були цікаві вечори біля вогню, пісні, танці, збір ягодів і просто щирі розмови зблизили учнів.
Чекаємо наступного року для здійснення наступного походу.

Краще гір можуть бути тільки ГОРИ!

Керівник гуртка Глибоцького ЦТКСЕУМ

Волкова Ірина Олександрівна

Проглядів матеріалу: 278 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.09.2019 | Комментарії (0)

      У середу, 25.09.2019р. на базі Глибоцького РМЦ відбулося засідання Клубу новаторства та фахової майстерності для найбільш досвідчених працівників психологічної служби.

На засіданні психологи та соціальні педагоги обговорили основні аспекти діяльності у 2019-2020н.р., намітили форми проведення семінарів та РМО, відранжували психодіагностичний інструментарій, який планується подати до розгляду та затвердження на Експертну раду ОІППО в жовтні місяці.

Основним завданням даного засідання було розроблення алгоритму проведення Всеукраїнського конкурсу «Корекційна програма» на районному етапі, розглядалися та вивчалися матеріали запропонованих програм.

Засідання пройшло в творчій та професійно плідній атмосфері. По завершені засідання, учасники КФМ отримали сертифікати за участь у зазначеній вище формі методичної роботи.

Методист РМЦ А.І. Колесник

Проглядів матеріалу: 339 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.09.2019 | Комментарії (0)

     Юні туристи Опришенської ЗОШ, Глибоцького та Старововчинецького ліцеїв вже другий рік поспіль подорожують разом. Після минулорічного чемпіонського походу по Румунських Карпатах, цього разу маршрут пролягав Покутсько-Буковинськими Карпатами. Перша частина походу проходила Вижницьким районом.

Розпочали ми наш похід від нафтодобувних станцій поблизу г.Кінашка. Також на горі ми відвідали скелю Кінашка та поласували ягодами чорниці. Наступного дня ми вже були в урочищі Протяте Каміння, яке усіяне скелястими масивами та маленькими печерами. Тут ми зустрілись із ще однією групою Глибоцького ЦТКСЕУМ. Вже разом ми здійснили радіальний вихід до Буковинських водоспадів на річці Смугар. Третій ранок в поході ми розпочали з відвідування скелі Соколине Око. Далі розпрощались з нашими колегами та спустились до перевалу Німчич. Відвідавши печеру Довбуша, ми спустились до берегів Черемошу у м.Вижниця. Тут у нас була днівка. Після відпочинку, ми перейшли на протилежний Івано-Франківський берег річки, де розпочалась наша Покутська частина походу. Після продерання крізь зарослі стежки хребта Хоминський, нас чекав підйом до скель Сокільського хребта. Тут ми вдруге зустріли групу наших друзів. Разом з ними ми спустилися до пам’ятника Т.Г.Шевченку, де завершили наш похід.

Керівник гуртків Глибоцького ЦТКСЕУМ

Сандул Дмитро Вікторович

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 315 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.09.2019 | Комментарії (0)

     Село Багринівка, що на Буковині, знаходиться у відстані 500 м від кордону з Румунією, тобто від західного кордону ЄС. 20 вересня в селі відсвяткували 135-ти річчя місцевої школи. На свято прибули колишні вихованці цієї школи, а зараз відомі вчені, такі як Патраш Михайло - доктор економічних наук та Патраш Євген - доктор права. Також до свята долучилися представники органів місцевої влади - в.о. голови Глибоцької РДА Віталій Коломієць, голова Глибоцької районної ради Петро Панчук, в.о. начальника управління освіти Інна Цуркан та голова ПК Світлана Лазурко. Поряд з цим на святкування було запрошені делегації від навчальних закладів Румунії з м. Бакеу, м. Галац та м. Кожвана, а також генеральний консул Румунії в Чернівецькій області Ірина Лорідана Стенкулеску, Теофіл Рендюк - надзвичайний і уповноважений посол України, директор громадської організації «Інституту добросусідства», доктор історичних наук.
За сприяння дирекції Багринівської ЗОШ в школі відкрито музей знаної на Буковині та далеко за її кордонами родини Мандичевських.

 

Проглядів матеріалу: 315 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.09.2019 | Комментарії (0)

     Міжнародний день миру – це дуже важливе свято для всього населення планети. Його проголосили ще в 1981 році і з того часу святкують щорічно.

В честь цього свята, у школі провели інформаційну бесіду з учнями 5-9 класів про історію та традиції відзначання Міжнародного дня миру по всьому світу, після якої відповідали на різні питання, щодо відповідної тематики свята.

Також, зробили спеціальні заготовки у вигляді відбитку долонь, на яких учні школи мали змогу написати побажання і помістити їх на великого Голуба миру.

Проглядів матеріалу: 270 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.09.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024