Вівторок, 19.03.2024, 12:14















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Вересень » 09

    НУШ 1 клас: тиждень 2 «Наш клас» (навчальні матеріали, поради)-

тисни тут

Проглядів матеріалу: 1015 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.09.2019 | Комментарії (0)

     В Україні розпочався новий навчальний рік. 2 вересня в Україні розпочався 2019/20 навчальний рік. Цього вересня до перших класів пішли понад 433 тисячі учнів, майже 70% з яких навчатимуться у міських школах і, відповідно, 30% - у сільській місцевості.

В Україні відбудеться інфотиждень Еразмус+. Заходи можуть зацікавити студентів та випускників вишів, освітніх управлінців, представників громадських організацій та місцевої влади, які хочуть отримати грант для втілення ідей. Інформаційний тиждень відбудеться 4-8 листопада у Києві.

Новосад: педагоги мають отримувати достойну зарплату. Міністр освіти та науки Ганна Новосад висловила переконання, що держава має виконати норму «Закону про освіту», яка передбачає суттєве підвищення заробітної плати освітян до 2023 року.

Повторне ЗНО у магістратуру відбудеться 5 листопада. Реєстрація вступників для участі в спеціальній сесії ЄВІ триватиме з 07 по 15 жовтня. Її здійснюватиме приймальна комісія одного з університетів, у якому вступник бажає брати участь у конкурсному відборі.

Області отримали більшість шкільних підручників. Органи управління освітою обласних державних адміністрацій отримали всі комплекти підручників для школярів 2-х та 5-х класів. Разом з тим, доставка нових підручників для учнів 6 та 11 класів ще триває.

29% українських підлітків цькували в Інтернеті. За результатами дослідження ЮНІСЕФ, третина опитаних підлітків в Україні були жертвами онлайн-булінгу. 16% молодих людей були змушені пропускати заняття в школі через кібербулінг та насильство.

В Україні стартувала програма розвитку шкільних медіа. У 20 українських школах, закладах професійної освіти та закладах позашкілля встановлять сучасні медіастудії. Долучитись до конкурсу можуть заклади освіти, які мають практичний досвід у наповненні своїх друкованих чи онлайн видань.

Освітній комітет парламенту розпочав свою роботу. 9 вересня профільний парламентський комітет планує визначитись зі складом робочої групи, яка проводитиме підготовку до другого читання проекту закону «Про повну загальну середню освіту».

Міносвіти надало грифи шкільній літературі. Відомством затверджені переліки посібників для педагогів які працюють з учнями з особливими освітніми потребами. Окрім цього, гриф МОН надано 18 посібникам серії «Шкільна бібліотека» для 5-6 класів та 7 підручникам для осіб з особливими освітніми потребами.

МОН надало рекомендації щодо форм здобуття освіти. У рекомендаціях висвітлені найбільш важливі питання з організації освітнього процесу за різними формами здобуття освіти, зокрема за інституційною та індивідуальною формами навчання.

Україна отримає доступ до конкурсу WorldSkills. Учні та випускники закладів профосвіти, студенти вишів, а також досвідчені робітники отримають доступ до престижного європейського конкурсу WorldSkills. Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Українські вчителі можуть взяти участь у премії ЮНЕСКО. Премію присуджують вчителям за видатну практику та діяльність. Загальний розмір премії складає 300 тисяч доларів США, які будуть розподілені у рівних частинах між трьома призерами. Термін прийому заявок - до 1 жовтня 2019 року.

Уряд призначив заступників міністра освіти. На засіданні Кабінету Міністрів України призначено двох нових заступників міністра освіти і науки України.

Проглядів матеріалу: 320 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.09.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024