Вівторок, 23.04.2024, 23:29















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Листопад » 11
Проглядів матеріалу: 415 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2019 | Комментарії (0)

    Уже традиційно у перші тижні листопада в Коровійській ЗОШ І-ІІІ ступенів урочисто проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада.

З 4 по 8 листопада 2019 року в школі відбулись найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності. Це конкурси, змагання і квести, а також цікаві уроки про скарби рідного слова. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Тиждень розпочався оформленням тематичного куточку учнями 6-х класів та ознайомленням всіх школярів з планом роботи на тижні.
Вівторок, 5 листопада був присвячений складним випадкам наголошування. Учні могли переглянути цікаву презентацію в холі першого поверху.
Надвичайно цікавим, на думку учнів 6-х та 7-х класів, був мовний квест, на якому вони мали змогу показати свої знання з української мови та отримати солодкий приз. Користуючись маршрутною картою, діти поетапно виконували завдання:
1.Відгадати загадку.
2.Гра «Крокодил», в якій діти спритно повинні зобразити слово, не використовуючи слова.
3.Виправ лексичні помилки.< ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 326 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2019 | Комментарії (0)

   8 листопада до Глибоцької гімназії завітали слухачі курсів підвищення кваліфікації при Чернівецькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. Досвідом роботи щедро поділився вчитель мистецтва, спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист Олександр Крайський.
Гості відвідали урок у 2-А класі, на якому вчитель продемонстрував сучасні методики навчання школярів НУШ.
Згодом слухачі курсів підвищення кваліфікації мали можливість підвищити свій фаховий рівень, відвідавши "Методичну кав'ярню , де "посмакували педагогічних смаколиків" від МАЙСТРА.

Було цікаво, креативно, натхненно!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 291 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2019 | Комментарії (0)

    День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.
Учні 10-філологічного класу  Глибоцького ліцею разом з класним керівником Коврик Н.М. підготували тематичну лінійку до цього свята. Глядачі були приємно вражені новим форматом лінійки, під час якої в них взяли інтерв'ю.
Рідна мова! ... Вона неповторна, співуча, мелодійна, бо увібрала в себе шум вічнозелених смерек, гомін полів і морів, запах лугів і трав. Сила слова безмежна! Воно здатне робити диво, бо хвилює найтонші струни людського серця. Тож ми ніколи не повинні забувати слова Максима Рильського:
"Не бійтесь заглядати у словник:
Це пишний яр, а не сумне провалля;
Збирайте, як розумний садівник,
Достиглий овоч у Грінченка й Даля,
Не майте гніву до моїх порад
І не лінуйтесь доглядать свій сад."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 312 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 1493 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2019 | Комментарії (0)

    З метою підготовки учнів до захисту та дій у назвичайних ситуаціях з 4 по 8 листопада в Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. Різноманітною за змістом і формою профілактичною роботою з питань безпеки життєдіяльності було охоплено 100% учнів навчального закладу.

Відповідно до тематики Тижня в школі були проведені наступні заходи:

- загальношкільна лінійка, присвячена відкриттю Тижня (ЗДВР Ауріте М.С., ЗДНР Чупрун В.Л.);

-оформлення кутка «Про це має знати кожний»

- Лекція «Небезпека в нашому житті. Правила поведінки в різних небезпечних ситуаціях». Перегляд фільму «Правила безпеки-правила життя».

- хвилинки безпеки у 1-11 кл.(класоводи та класні керівники);

- Проведенно виховні години «Твоя безпека-це твоя уважність».

- бесіди з учнями 5-9 класів на тему «Небезпека в нашому житті. Правила поведінки в різних НС» (вчитель основ здоровя Чупрун В.

Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.

Заступник директора з ВР Ауріте М.С.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 358 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2019 | Комментарії (0)

    Інституційний аудит допоможе кожній школі, - міністр. За словами Ганни Новосад, Інституційний аудит школи - це новий важливий механізм, що дозволить створити зовнішню систему забезпечення якості шкільної освіти.

МОН: усі вчителі отримуватимуть 30% надбавку за престижність. В проекті Державного бюджету передбачені кошти, які дозволять усім без виключення регіонам країни виплачувати вчителям надбавку за престижність у розмірі 30%.

Результати ЗНО у магістратуру оголосять до 15 листопада. Відбулось проведення спеціальної сесії єдиного вступного іспиту з іноземних мов, що складали вступники, які виявили бажання навчатись у магістратурі. Участь у ЗНО взяли 3 664 вступника.

МОН визначило кількість годин для підвищення кваліфікації. Відомством надані роз'яснення щодо мінімальних вимог до обсягу підвищення кваліфікації викладачів закладів середньої, професійної та фахової передвищої освіти, а також до працівників дошкільної і позашкільної освіти.

Уряд вирішуватиме проблему якості освіти у малих школах. Прем’єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що Кабінет Міністрів буде інвестувати кошти в створення ефективної мережі шкіл, яка дозволить дітям з сільської місцевості отримати якіснішу освіту.

Кабмін реалізує програму мобільності школярів. Кабінет Міністрів має намір у 2020 році реалізувати програму мобільності молоді, завдяки якій, понад 100 тисяч дітей з усієї України зможуть відвідати інші куточки країни.

Гончарук: науковцю має стати краще працювати в Україні. За словами прем’єр-міністра, наступний місяць необхідно використати для дуже предметної дискусії про те, як зробити так, щоб українському науковцю стало простіше, краще, вигідніше працювати в Україні.

МОН призупинило атестацію вишів цього року. Причиною зупинення атестації є необхідність здійснення додаткового набору експертів, зокрема міжнародних. У МОН заявляють, що висока якість та неупередженість експертизи є пріоритетними для відомства.

Ганна Новосад: ключові зміни в освітньому бюджеті 2020. Міністр освіти і науки розповіла про ключові зміни фінансування освітньої галузі, що передбачені проектом Державного бюджету на 2020, який направлений до розгляду парламенту до другого читання.

Затверджено характеристики тестів ЗНО 2020 року. Характеристиками визначено форми тестових завдань з усіх предметів, час на їх виконання, схеми нарахування балів, поділ завдань тестів, що зараховуватимуться як ДПА або вступний іспит до вишів та інші особливості.

МОН підготує законодавчу основу базової і профільної школи. Президент України доручив міністру освіти до кінця року сформувати законодавчу основу для роботи базової та профільної школи за новими освітніми стандартами.

У 2020 році держава витратить 3,5 млрд на опорні школи. У проекті Держбюджету передбачені кошти на реалізацію програми зі створення нового освітнього простору в опорних школах. Здебільшого йдеться про заклади в маленьких містах та сільській місцевості.

МОН: понад 60% дітей з сіл складають ЗНО на 1-6 балів. У Міністерстві освіти наголошують, що більшість шкіл у сільській місцевості є малокомплектними, мають застаріле освітнє середовище, а вчителі у таких закладах можуть навчати одразу декільком предметам.

Лілія Гриневич працюватиме у столичному університеті. Ексміністр освіти і науки Лілія Гриневич працюватиме у Київському університеті ім. Грінченка на посаді проректора з науково-педагогічної і міжнародної діяльності.

Ганна Новосад: імплементація НУШ продовжиться. Завданням у ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 319 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2019 | Комментарії (0)

   Найкращий дощовий день: вчимося мислити позитивно. Це завдання допоможе дитині навчитись висловлювати думки у письмовій формі. Дитині пропонується написати про те, що вона може робити у дощовий день, щоб він став кращим, а також опитати рідних і друзів про те, чи люблять вони дощ; відповіді відобразити у вигляді лінійної діаграми.

Розмальовуємо приховані зображення: дівчинка з парасолькою. Це завдання-розмальовка допоможе дитині розвинути зорове сприйняття й дрібну моторику, вдосконалити навички розмальовування. Дитині пропонується розмалювати малюнок, зашифрований цифрами, кожній з яких відповідає певний колір.

Малюємо по клітинках: парасоля. У завданні дитині необхідно зосередити увагу на двох вихідних точках, розташованих на клітчастому полі, й від них почати малювати лінії в певному напрямку, довжиною у певну кількість клітинок, відповідно до вказівок, наданих у нижній частині завдання. Після правильного виконання завдання має з’явитися малюнок парасолі, який потрібно розмалювати.

Написання цифри «9». Це завдання - перший крок до вивчення написання цифри «9» та рахунку. Завдання також сприяє здобуттю навичок дрібної моторики. У завданні дитина кілька разів з’єднує пунктирні лінії для написання цифри «9», а потім самостійно пише цифру «9» у спеціально відведеному для цього місці.

Розмальовка «Числа довкола нас»: словосполучення з «9». Це завдання допоможе дитині запам’ятати число «9» й відповідну цифру. Дитині пропонується прочитати зразок, поміркувати, в яких ще словосполученнях згадується вказана цифра, і написати свої варіанти на сторінці. Саму цифру потрібно розмалювати.

Знайди доданки цифри «9». Це завдання створено таким чином, аби воно надавало дитині можливість вдумливо й зосереджено тренувати не лише навички розв’язання математичних прикладів на додавання, а й розвивало логічне мислення. У завданні математичні приклади подані без доданків, які необхідно підібрати, виходячи з того, що їх сума має складати «9».

Знайди всі цифри від «1» до «9». Це завдання побудоване у незвичній формі, що сприятиме розвитку уваги, пам’яті, просторової орієнтації, зорово-моторної координації та дрібної моторики. У завданні дитині потрібно знайти кожну з дев’яти цифр - цифри можуть зустрічатися кілька разів, обвести її контури за пунктирними лініями, вибравши для неї окремий колір, а потім написати у клітинці внизу сторінки.

Прибирання у сови: що означає «не в своїй тарілці»? Завдання спрямовано на формування мовленнєвої та математичної компетентностей. У ньому пропонується розставити числа від найменшого до найбільшого й записати всі літери в рядках у правильному порядку так, щоб можна було прочитати словосполучення. Також учні та учениці мають записати та пояснити утворений фразеологізм.

Знайди однакові відповіді: додавання в межах 10. Це завдання допоможе дитині опанувати дію додавання в межах 10. Воно містить 5 основних прикладів на додавання, що розташовані в малюнках (парасольках). Дитині пропонується обчислити приклади, а потім під кожною парасолькою розмалювати краплю з тим прикладом, що має таку ж саму відповідь, що й приклад у парасольці.

Проглядів матеріалу: 392 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 337 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024