П'ятниця, 29.03.2024, 17:07















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Листопад » 22

    23 листопада о 16.00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої розпочнеться Акція «Запали свічку пам’яті!». Українці вдома та по всьому світу запалюватимуть свічки пам'яті у себе на вікнах чи біля меморіалів Голодомору.

«Свічка, що мерехтить у вікні», запалена о 16:00 наприкінці листопада кожного року – це традиція важлива не лише для пам'яті про Голодомор. Вона єднає та творить націю і робить її сильнішою. Загальнонаціональну традицію ставити запалену свічку у вікні своїх осель на знак вшанування виморених голодною смертю ініціював відомий історик, політолог, дослідник Голодомору Джеймс Мейс.

«Твоє вікно цього дня не залишиться порожнім» – такою є головна ідея відеоролика соціальної реклами до річниці Голодомору, знятого минулого року Young&Hungry Production за участі Українського інституту національної пам’яті і Центру досліджень визвольного руху.

Проглядів матеріалу: 331 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.11.2019 | Комментарії (0)

     3 11 по 17 листопада 2019 року в Луковицькій школі було проведено «Тиждень безпеки дорожнього руху» під гаслом: «Лідерство в галузі безпеки дорожнього руху». В рамках тижня, було проведено батьківські збори з питань безпечної поведінки дітей на дорогах, особливостей перевезення неповнолітніх дітей автотранспортом. Провели у взаємодії з підрозділами Національної поліції України єдиний національний урок «Безпека на дорозі-безпека життя». Також було проведено заходи з вивчення Правил дорожнього руху, переглянуто відеофільми по тематиці та практичні заняття.

Проглядів матеріалу: 298 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.11.2019 | Комментарії (0)

    3 метою утвердження ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму і мужності українців, які стали на захист прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Українського народу, в нашій школі були проведені тематичні заходи, відбулися круглі столи на тему: «Герої нашого краю-патріоти України,єдиної суверенної держави», «Герої Небесної сотні», де учні змогли висловити свої думки щодо подій Євромайдану. Також було проведено лекції на тему: «Герої сьогодення», «Подвиг, що непідвладний часу», патріотично –інформаційну годину спілкування «Від Революції Гідності до Країни гідності».

 

Проглядів матеріалу: 253 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.11.2019 | Комментарії (0)

   Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки безневинних людей зійшло у могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів.
З метою виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій 20 листопада 2019 року вчитель етики Федорюк Н.В. ,разом із класним керівником 5 – А класу Кінащук А.Д., провели тематичну годину, присвячену 87 річниці голодомору на тему: «Людської пам’яті мости». Учні  Кам'янської ЗОШ запалили свічки пам’яті та хвилиною мовчання вшанували мільйони невинно убієнних людей.
"Згадайте нас - бо ми колись жили.
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 286 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.11.2019 | Комментарії (0)

   З метою попередження фактів нав’язування іноземною стороною через загальнодоступні засоби масової інформації учнівській молоді недостовірного та спотвореного контенту, який завдає шкоду інформаційній безпеці держави, 19 листопада вчителі  Петричанського НВК провели з учнями початкових класів заняття на тему: "Гібридна агресія ".

Після перегляду відеоматеріалів педагоги у доступній формі роз’яснили школярам значення слів «гібрид» та «агресія», навели приклади з повсякденного життя.

У нашому закладі є стенд «З Україною у серці», де викладені фото учасників ООС села Петричанка. Вихованці мали можливість дізнатись про людей, які захищали кордони нашої держави на Сході України та назавжди зберегли палку любов до України у своїх серцях.

Проглядів матеріалу: 325 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.11.2019 | Комментарії (0)

      Сьогодні з вихованцями гуртка "Етнографічне краєзнавство" провели заняття, присвячене Дню Гідності та Свободи. Нашою гостею була Тамара Антонівна Мінченко — педагог, українознавець, заслужений працівник освіти України,лауреат багатьох премій, громадська діячка, активна учасниця товариства "Просвіта". Вона розповіла про буковинців Василя Аксенина, Олександра Щербанюка, інших учасників Революції Гідності, які віддали свої життя заради кращого майбутнього нашого народу.Тамара Антонівна поділилася власними спогадами про події на Майдані, підкресливши:"Сьогодні і завжди українці повинні пам'ятати про дорогу ціну, сплачену за право України бути демократичною, незалежною державою!"

Проглядів матеріалу: 267 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.11.2019 | Комментарії (0)

    День Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України. Воно приурочене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та революції Гідності 2013 року.
З нагоди даних подій в Кам'янській ЗОШ була оформлена виставка матеріалів приурочених даним подіям на тему: ”21 листопада – День гідності та свободи”. У 9-11 класах проведена інформаційна хвилинка, з метою ознайомлення учнів про утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії а також вшанування патріотизму і мужності громадян.
Вчитель українознавства Бобул Віоріка Василівна

Проглядів матеріалу: 265 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.11.2019 | Комментарії (0)

     До Дня Гідності і Свободи згідно плану роботи у Валякузьминській ЗОШ І-І І ст. були проведені ряд заходів ,щодо відзначання Дня Гідності і Свободи:
- Тематична лінійка «21 листопада – День Гідності та Свободи»( учнівське самоврядування, педагог - організатор)
- Круглий стіл «Революція Гідності. Як це відбувалося.(кл. керівник 8 кл. Загарюк- Дамян К. С.);
- Перегляд фільму «Революція гідності.
Майдан» (8-9 кл, педагог- організатор);
-Єдиний урок миру «За мир у всьому світі – це значить за життя»(1 -9 кл, кл. керівники)
- Виставка малюнків « Ми за мир», «Пишаюся тобою ,Україно!»( 2-6 кл., вч. образотворчого мистецтва Галак Л. І.)
Нашою метою було ознайомити учнів із трагічною сторінкою нашої історії, розповісти про революцію гідності, героїв АТО, небесну сотню; розвивати пізнавальну активність та емоційну сферу - співпереживання за долю української армії; плекати почуття поваги ; виховувати моральні чесноти, почуття гордості за свій народ, національну свідомість та патріотизм; винести уроки толерантності і неможливості вирішення конфліктів за допомогою зброї; сприяти формуванню громадянської позиції як одного з проявів духовності нації; дати можливість відчути особливу цінність миру і спокою у світі, важливість таких понять як милосердя, підтримка та співчуття.
Так, ми різні :стать, вік, релігійність, життєвий досвід...
Але є те, що ми цінуємо однаково: свобода , воля,залишатися самим собою, не приховувати своє коріння , берегти пам`ять про те, ким ми є.Ніколи не втрачати гідність, єдність,взаємодопопомогу , честь, мир.
Революція Гідності 2013 року об’єднала весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина. І тепер, згідно з Указом Президента України від 13 листопада 2014 року , щорічно 21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи.
З нашого мальовничого села Валя Кузьмина на фронті були аж семеро мужніх , відважних воїнів героїв АТО, а саме:
- Росташ Іван Володимирович
- Рус Ілля Дмитрович
- Позняков Олександр Андрійович
- Мехно Віктор Володимирович
- Тодорчук Володимир Валерійович
- Гаврилюк Микола Миколайович
Та продовжує на даний момент захищати нашу країну Джуряк Олександр Костянтинович .
У кожного своя історія , унікальна, зворушлива , пережита кожною клітинкою свого тіла, адже живучи у XXI ст. і потрапити у світ війни - це м’яко кажучи шокує.Там ти починаєш цінувати свою волю, спокій , а найголовніше Мир!
Свобода - це не те, що вам можуть дати, це те, що ніхто ніколи не може забрати . Вільні творити майбутнє є- всі ми!!!
Ми гордимося і завдячуємо таким відважним воїнам , адже завдяки їм ми спимо в теплих , рідних оселях , складаємо плани на завтрашній день та чекаємо вихідних . Обов’язок кожного свідомого громадянина поважати та цінити таких відважних людей.

Слава Україні ! Героям Слава!

Педагог- організатор
Загарюк- Дамян К.С.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 292 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.11.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 697 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.11.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024