Субота, 20.04.2024, 10:16















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Листопад » 18
Проглядів матеріалу: 867 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 888 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 958 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2019 | Комментарії (0)

    Завершила роботу IV очна сесія навчання педагогічних працівників, які впроваджуватимуть Державний стандарт початкової освіти в 2021/2022 навчальному році.

Під час навчальних занять педагоги-тренери ознайомлювали вчителів із особливостями викладання навчальних предметів та інтегрованого курсу «Я досліджую світ», формувальним оцінюванням як основним видом оцінювання у 1 класі, практичними порадами В. О. Сухомлинського щодо організації освітнього середовища в умовах НУШ, основами інклюзивної освіти. Також педагоги ознайомилися із основами педагогіки партнерства.

Упродовж двох навчальних днів тренери LEGO представляли освітній потенціал гри з LEGO. При цьому учасники мали можливість закріпити знання, отримані під час проходження онлайн-курсів, завдяки практичній роботі в групах, через виконання різного роду вправ, ігровій формі навчання і в такий спосіб через себе пропустити те, що робитиме дитина на уроках в Новій українській школі.

Щира вдячність адміністраціям освітніх закладів області, в яких проводилися навчання педагогів, за створення всіх умов для проведення тренінгів.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 269 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2019 | Комментарії (0)

    Міжнародний день терпимості (толерантності) вихованці РБТДЮ відзначили по-особливому. Разом зі своїми вчителями, Іриною Фруцької та Євдокією Візнюк, провели майстер-класи для учнів інклюзивно-ресурсного центру. Черговий раз переконалася, що всі стереотипи - це проблеми дорослих, а наші діти дуже чуйні, доброзичливі, виховані, талановиті. Дякую Насті, Маші, Аліні та Оленці за щирість і доброту, Ірині Мирославівні, Євдокії Дмитрівна - за чудові ідеї і роботу, моїм колегам - за підтримку і допомогу. А ще хочу подякувати батькам наших дівчаток за чудове виховання своїх дітей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 319 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2019 | Комментарії (0)

        Усі ми, вчителі, позначені відбитком часу, дуже різні, але маємо одне спільне - ми професійні педагоги. Є таке поняття - професійна солідарність. Нам слід бути разом, зустрічатися, обмінюватися досвідом, ділитися напрацюваннями, щоб іти в ногу з часом, творити майбутнє наших дітей.
Саме тому у Глибоцькій гімназії відбувся методичний захід – педагогічний консиліум «Адаптація 5 класу. З початкової школи в основну: проблеми наступності», головна мета якого:
- залучити учасників педагогічного консиліуму до активного обговорення проблеми адаптації п'ятикласників до навчання в основній школі;
- створити умови для аналізу свого особистісного досвіду і професійної компетентності;
- виробити рекомендації для всіх учасників освітнього процесу з проблемних моментів адаптації.
У дружному колі педагогів-однодумців , за чашкою запашної кави допізна точилися дискусії, висувалися гіпотези, як зробити комфортним для п’ятикласників перехідний період до основної школи.
Вчителі дослухалися до порад практичного психолога гімназії Ольги Стрільчук, яка розповіла про результати психологічного дослідження щодо адаптації п’ятикласників.
Цікавим було спілкування з першими вчителями нинішніх п’ятикласників Орисею Остафійчук та Світланою Тодорюк, які процитували фрагменти листів своїх випускників до першої вчительки, в яких діти відверто поділилися думками щодо їх навчання у 5 класі.
Вчителі, які викладають у 5 класах , разом з класними керівниками Аллою Шевчук, Вірою Заяц, Олесею Дмитрашко склали колективний портрет кожного із трьох класів, який активно обговорили за допомогою методу 6 капелюхів. Кожен капелюх символізував певну точку зору: білий капелюх - нейтралітет і об'єктивність, до уваги приймалися лише факти, ніяких емоцій і особистих думок; червоний - емоції та особисті думки, вчителі висловлювали все, що думали з приводу ідеї, не побоюючись заперечень; чорний - всі негативні аспекти, до уваги приймалися всі аргументи; жовтий - все позитивні аспекти, які говорять на користь рішення, ідеї ; зелений – творчість та креатив; синій - підведення підсумків і прийняття рішень.
Педагогічний консиліум прийняв рішення за результатами вивчення стану адаптації учнів 5 класу в основній школі, також розроблено рекомендації для вчителів-предметників, класних керівників 5 класів, керівників Ц(П)К, заступників директора.
Проглядів матеріалу: 309 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2019 | Комментарії (0)

      У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, пропаганди принципів терпимості в усіх учасників навчально-виховного процесу з 11 по 15 листопада 2019 року в Нижньосиньовецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ під девізом "Толерантність - дорога до миру та співпраці". Впродовж тижня робота психологічної служби школи була спрямована на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими, підвищення настрою учасників навчально-виховного процесу, створення ситуацій-успіху для невпевнених учнів та розкриття творчого потенціалу обдарованих дітей.

План проведення тематичного тижня був насичений та різноманітний. Упродовж тижня Толерантності всі учні школи брали активну участь у заходах, які змінювали один одного. З учнями 5-7-х класів була проведена година спілкування «Толерантність – рука дружби».
Серед учнів 5-7-х класів було проведене анкетування «Чи толерантна ти людина». З учнями 7 класу прикрашали «Дерево толерантності». З учнями 1-2-х класів здійснено перегляд і обговорення мультфільмів про добрі справи, дружбу. Проведено гру з елементами тренінгу «Будемо толерантними»
З учнями 10 класів була проведена година спілкування «Без толерантності немає дружби». Також була проведена акція «Допоможи хворим». Під час акції, яка проходила 15 листопада 2019 року, було зібрано 1600 грн. Для хлопчика з Петрівців Сторожинецького району, метою акції є допомога для пересадки клапана-серця. До акції долучилися учні та вчителі.

Практичний психолог Унгурян М.І.

Педагоги організатори: Стратулат І.М.

Лерка О.І.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 277 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2019 | Комментарії (0)

«Ми – проти булінгу!»
 
«Віддай людині крихітку себе. За це душа поповнюється світлом.»
 
Л. Костенко   
Образливі прізвиська, глузування, піддражнювання, підніжки, стусани з боку одного або групи учнів щодо однокласника чи однокласниці – це ознаки нездорових стосунків, які можуть призвести до цькування — регулярного, повторюваного день у день знущання.
Булінг (цькування) - тривожна тенденція, особливо для сучасного дитячого середовища. Попередити булінг можна тільки у разі спільної роботи педагогів, батьків і всіх дорослих, які так чи інакше причетні до виховання дітей.
«Ми – проти булінгу!» - під таким лозунгом пройшов цей тиждень у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. Розпочався тиждень круглим столом на тему : «Поговоримо про булінг та кібербулінг» який соціальний педагог Пентелейчук Аліна Георгіївна провела у 4-му класі. Вона ознайомила дітей з поняттям «булінг» та «кібербулінг», які є наслідки вчинення булінгу та відповідальність за це. Вкінці круглого столу кожен з учнів мав змогу висловити свої враження намалювавши на білому папері яким вони бачать життя без булінгу, як би вони боролися з ним. У багатьох дітей слово «дружба» відображене на малюнку перемогло булінг. Дітям було дуже цікаво у такій формі відкрити для себе щось нове, висловити свої ідеї та враження.
У 9-х класах протягом цього тижня була проведена бесіда : «Поняття булінгу. Його причини і ознаки», а також конкурс плакатів на тему: «Стоп, булінг!».
По класах класними керівниками була проведена єдина година спілкування: «Вирішую конфлікти та будую мир навколо себе».
Дуже цікаво пройшов перегляд відеороликів у 8-му класі на тему: «Протидія булінгу».
Вкінці тижня у 7-11-х класах було проведено анкетування на тему: «Цькування в школі», під час якого учні анонімно відповідали на питання стосовно булінгу.
Цей тиждень пройшов у нашій школі дуже цікаво та змістовно. Наші учні мали змогу детальніше ознайомилися з поняттям «булінг, кібербулінг», зрозуміти яку серйозну відповідальність вони несуть за свої вчинки…
Насильство у школі – буденна реальність для багатьох людей в усьому світі. Переслідування, знущання, онлайн погрози, образи – все це негативно впливає на школяра та його успіхи в навчанні. Не будьмо байдужими!
Давайте разом зупинимо булінг!!!
Проглядів матеріалу: 313 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2019 | Комментарії (0)

   Зарплати вчителів зростатимуть поступово, - Новосад. За словами міністра освіти, підвищення зарплати вчителів відбуватиметься поступово. Нова система оплати праці для освітян буде запроваджена до 2023 року.

В Україні змінять систему фінансування вишів. У МОН планують змінити економічну логіку системи фінансування вищої освіти. Планується, що систему державного замовлення замінить система фінансування вищої освіти за результатами діяльності.

МОН: 45% випускників мають обирати професійну освіту. Уряд поставив за мету, щоб через 5 років принаймні 45% випускників обирали професійну освіту. За словами Ганни Новосад, сьогодні не вистачає кваліфікованих працівників, тому потрібно модернізувати мережу закладів профосвіти.

Прем’єр-міністр: плюс 100 шкіл і 100 садочків - це реально. Олексій Гончарук повідомив про необхідність визначити пооб’єктний план, з якими школами і садочками буде проведена робота. Задача уряду: плюс 100 шкіл, 100 садочків та 100 стадіонів у наступному році.

Реформа освіти: у МОН розповіли про основні зміни. Ганна Новосад представила «To do list» змін, які плануються впровадити у сферах освіти та науки в межах трьох часових проміжків — до кінця 2019 року, впродовж 2020 року та загалом протягом наступних 5 років.

В Україні починає роботу Інститут розвитку освіти. Планується, що інститут стане основною установою з підтримки та впровадження НУШ. Установа замінить Інститут модернізації змісту освіти, що за інформацією МОН, повноцінно не виконує покладені на нього функції.

Вступники до вишів писатимуть мотиваційні листи. Верховна Рада прийняла за основу проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення освітньої діяльності», який містить норму про впровадження мотиваційного листа при вступі.

Міністр освіти: у нас забагато університетів. За словами міністра освіти і науки Ганни Новосад, освітнє відомство змінюючи концепцію вищої освіти, має намір змінити принципи оплати праці викладачів і зменшити кількість університетів.

Професія вчителя поступово починає бути творчою, - Новосад. Міністр освіти і науки підкреслює, що вчитель поступово починає бути дійсно творчою професією, в межах якої він має можливість самостійно конструювати уроки та навчальні плани.

В уряді обіцяють зробити дорогу до кожної опорної школи. Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що у 2020 році держава відновить 4 тисячі кілометрів доріг, наступний крок - дороги до опорних шкіл та лікарень.

Парламент ухвалив Державний бюджет - 2020. У наступному році буде збільшено суми на програму «Спроможна школа для кращих результатів», мотивацію та підтримку молодих учителів, продовження реформи НУШ та розвиток практичних центрів профосвіти.

100 тисяч школярів зможуть подорожувати Україною. Уперше в держбюджет закладено 500 млн грн на унікальну програму мобільності школярів. Планується, що кожна п’ята українська школа в рамках навчальної програми буде відправляти своїх учнів у подорож Україною.

Міністр: маємо неефективну мережу закладів освіти. Коментуючи ухвалення Державного бюджету, Ганна Новосад наголосила на необхідності вирішення питань неефективності мережі шкіл, закладів професійної та вищої освіти, а також наукових установ країни.

У Мінкультури пропонують ввести ЗНО з медіаграмотності. Міністр культури, молоді та спорту висловив переконання, що частина ЗНО або ж окремий шкільний іспит мають бути присвячені медіаграмотності. Питання поки що не обговорювали з Міністерством освіти.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 351 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024