Середа, 08.05.2024, 04:18















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » Архів новин
« 1 2 ... 59 60 61 62 63 ... 351 352 »

Учасник 9

Настільний театр на дисках «Веселкова команда»

Автор: Надія Мунтян, вихователь-методист Молодійського ДНЗ-ТИСНИ ТУТ

Проглядів матеріалу: 419 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.04.2019 | Комментарії (0)

Учасник 8

Атрибути до настільного театру, театру картинок, іграшок, театру лопаток на олівцях, театр на дисках

Автор: Світлана Мицак, вихователь Камянського ДНЗ (ясла-садок)-ТИСНИ ТУТ

 

 

Проглядів матеріалу: 372 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.04.2019 | Комментарії (0)

      Методична декада «Галерея методичних здобутків освітян Глибоцької гімназії» проходила згідно плану роботи освітнього закладу з 18.02 по 1.03.2019 року з метою підвищення професійної майстерності педагогічних працівників, пропаганди ефективного педагогічного досвіду.

Проведенню декади передувала певна робота. На засіданні науково-методичної ради був розроблений та затверджений план проведення декади, призначені відповідальні за проведення даних заходів та відкритих уроків в рамках окресленої теми. Заступник директора з навчальної , науково-методичної роботи Вороніна Л.А. провела методичне консультування для вчителів , які атестуються щодо їх участі у методичній декаді. Протягом двох тижнів проведення декади методичної роботи у школі панувала атмосфера піднесеності, зацікавленості, відповідальності, підвищеної активності та дружелюбності.

Мета проведення методичної декади «Галерея методичних здобутків освітян Глибоцької гімназії» :

- підвищення результативності колективних та індивідуальних форм методичної роботи підготовки учнів з реалізації єдиної методичної теми;

- створення умов для професійного самовдосконалення педагогічних працівників, самоосвіти та удосконалення педагогічної майстерності, а також для аналізу та узагальнення досвіду методичної роботи;

- формування індивідуального стилю творчої педагогічної діяльності в процесі роботи.

Основні завдання методичної декади «Галерея методичних здобутків освітян Глибоцької гімназії»:

Основними завданнями методичної декади «Галерея методичних здобутків освітян Глибоцької гімназії»» є розвиток ініціативи та творчого пошуку педагогічних знахідок, демонстрування та обмін перспективним педагогічним досвідом, секретами власної педагогічної майстерності, упровадження в практичну діяльність передового педагогічного досвіду і організація обміну досвідом роботи , виявлення та максимальне розкриття творчого потенціалу кожного педагогічного працівника; удосконалення інформаційного забезпечення педагогічних працівників ; створення умов для професійного самовдосконалення; надання допомоги педагогічним працівникам в оволодінні інноваційними формами та методами роботи.

Програма проведення методичної декади поєднала різні напрями роботи педагогів. Декада розпочалась з ознайомлення педагогічних працівників з планом проведення . Декада методичної роботи проводилася у відповідності до затвердженого плану проведення заходів у її рамках.

Методична декада представила собою калейдоскоп відкритих уроків, інноваційних фрагментів , круглих столів, методичного ярмарку , під час яких педагоги прагнули показати свою майстерність і знання опанованих особистісно зорієнтованих ,інтерактивних, проектних та інформаційно-коммунікативних технологій .

Згідно плану декади на сайті Глибоцької гімназії поповнено «Віртуальну методичну скриньку» матеріалами , розробками уроків , позакласних заходів вчителів , що атестуються ; створено відеотеку кращих уроків вчителів гімназії.

Творча група вчителів попрацювала над випуском «Методичного бюлетеня» «Галерея методичн ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 439 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.04.2019 | Комментарії (0)

«Маленька людина повинна побачити

і зрозуміти, у чому коріння нашого життя,

від чого залежить те, що у вас на столі..»

В. Сухомлинський.

    Актуальність економічного виховання дошкільників зумовлена переходом України до ринку, що значно підвищує вимоги до рівня економічної грамотності не тільки дорослих, а й дітей.

Мета економічного виховання дошкільників формувати особистість майбутнього громадянина майбутньої держави, готувати дітей до реального життя дати уявлення про економічну діяльність дорослих виробити елементарні практичні навички у сфері економічних відносин.

29 березня в Черепковецькому ЗДО відбулася педрада на тему : «Економічне виховання як важливий засіб ранньої соціалізації дітей дошкільного віку».

Вихователь – методист підготувала змістовну презентацію « Роль економічного виховання у житті дошкільників» та «Ігри економічного спрямування». На практиці вихователі повправлялися у вправі « Економіка», та грі «Товарне виробництво».

Також цього дня психологом закладу Шмідт Х.В. був проведений тренінг «Попередження емоційного виснаження».

Вихователь – методист Чорней Н.І.

Проглядів матеріалу: 387 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.04.2019 | Комментарії (0)

    Вчителя з Кенії визнано найкращим у світі. Кенійський вчитель математики та фізики Пітер Табічі став лауреатом премії Global Teacher Prize. Як кращий вчитель світу він отримав винагороду в один мільйон доларів.

На ЗНО вже зареєстровано 344 тисячі учасників. Станом на 25 березня виготовлено 344 622 сертифікати зовнішнього оцінювання. За даними УЦОЯО, вже оброблено понад 99% реєстраційних документів, що надійшли від закладів освіти та випускників минулих років.

В уряді планують оптимізацію мережі закладів профосвіти. За словами прем’єр-міністра, Україні потрібна зміна принципів надання освітніх послуг, в т. ч. оптимізація мережі закладів профосвіти та встановлення відносин з роботодавцями задля впровадження системи дуальної освіти.

В Україні планують реформувати юридичну освіту. Міністерством освіти разом з Міністерством юстиції розроблений проект Концепції реформування юридичної освіти. Метою Концепції є створення умов для модернізації змісту юридичної освіти.

Пробне ЗНО 2019: завдання та правильні відповіді. УЦОЯО опублікував завдання тестів пробного зовнішнього незалежного оцінювання, що були використані під час проведення пробного тестування. Також оприлюднені правильні відповіді до всіх предметних тестів.

Визначено підручники, що надрукують за кошти держави. Міністерством освіти затверджений перелік шкільних підручників для 5, 10 та 11 класів, що у 2019 році видаватимуться за кошти бюджету. Затверджений перелік містить 19 назв підручників для школярів.

Іноземці складатимуть ЗНО з мови навчання. Восени 2019 року в Україні проведуть пілотне тестування іноземних студентів з мови навчання. Планується, що студенти з інших країн складатимуть мовний іспит після закінчення першого курсу в українських вишах.

МОН змінить Ліцензійні умови щодо підготовки іноземців. Міністерство планує внести зміни у Ліцензійні умови провадження освітньої діяльності щодо вимог до підготовки іноземців. Зокрема, буде прибрано низку бюрократичних процедур, однак вимоги до якості освітніх послуг стануть вищими.

МОН розробило Стратегію розвитку громадянської освіти. Метою Cтратегії є створення організаційно-правових засад для отримання громадянами компетентностей, що спрямовані на реалізацію і захист їхніх прав й обов’язків в суспільстві.

Реєстрація на ЗНО в магістратуру стартує у травні. Реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні для окремих категорій абітурієнтів, які вступатимуть у магістратуру, розпочнеться 13 травня та триватиме до 3 червня.

Затверджені нові форми документів з підготовки фахівців. Зокрема, МОН затверджені нові форми заяв вступників про участь в конкурсі на навчання, форма заяви про участь у ЗНО до магістратури, форма відомості вступного випробування, форма наказу про зарахування тощо.

Уряд додатково спрямував 48 млн на зарплати вчителям. В КМУ зазначають, реалізація рішення має забезпечити оплату праці вчителів в окремих адміністративно-територіальних одиницях Волинської, Донецької, Житомирської, Миколаївської, Одеської, Сумської та Чернігівської областей.

Визначено результати другої сесії пробного ЗНО. Робочою групою Українського центру оцінювання якості освіти визначено поріг «склав/не склав» для тестів другої сесії пробного ЗНО, а також оприлюднені таблиці за шкалою 100–200 балів та шкалою 1-12 балів.

Затверджені програми ЗНО для вступу в магістратуру. Міністерством освіти затверджені програми, на основі яких укладатимуться тестові завдання для проведення єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування.

Проглядів матеріалу: 404 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.04.2019 | Комментарії (0)

     Традиційно, 1 квітня, на теренах Глибоцького району вшановують пам’ять невинно розстріляних земляків в урочищі Варниця поблизу села Біла Криниця.

Високоповажні гості у своїх виступах дали оцінку білокриницькому геноциду, в якому загинули тисячі невинних людей.

Під час заходу присутні хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять, поклали вінки і квіти до підніжжя пам’ятного знаку “Буковинцям, які загинули 1 квітня 1941 року”. Група священників відправили панахиду.

Проглядів матеріалу: 330 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.04.2019 | Комментарії (0)

Учасник 7

Театр на камінцях "Подорож у космос"-ТИСНИ ТУТ

автор: Чорней Наталя, вихователь Черепковецького ЗДО;

Настільний театр на яйцях "Дивні пригоди звірят у лісі"-ТИСНИ ТУТ

Театр на парасольці "Зозуля і півень"-ТИСНИ ТУТ

автор: колектив Черепковецького ЗДО

 

Проглядів матеріалу: 417 | Завантажив: Венера | Дата: 30.03.2019 | Комментарії (1)

Учасник 6

Педагогічний колектив Коровійського ДНЗ:

Флорескул Т.Л., Морар В.М.,

вихователі старшої групи, Холодюк В.М., вихователь середньої групи, Дамян Г. А., вихователь молодшої групи - ТИСНИ ТУТ

Проглядів матеріалу: 365 | Завантажив: Венера | Дата: 30.03.2019 | Комментарії (0)

   Книга – це найбільше відкриття людства. Щоб чогось добитися в житті, потрібно бути грамотною, професійно підготовленою, духовно багатою людиною, і в цьому допомагає армія бібліотекарів, що служать у храмах науки.

З  метою формування в учнів бережного ставлення до книг, підвищення читацької культури підростаючого покоління, вдумливого читання та любові до художнього слова, відповідальності за правильне й раціональне використання книг, виявлення кращих читачів, розвитку творчого потенціалу дитини з 25 по 29 березня 2019 року в Тарашанській ЗОШ І-ІІІ ст. проходив Тиждень бібліотеки. Протягом тижня проведено багато цікавих та змістовних заходів, конкурсів, у яких учні показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності. Оформлено книжкову виставку «Країна казкова – країна книжкова», організовано рейди-перевірки збереження підручників «У кого підручнику краще живеться», акцію «Подаруй сучасну українську книгу бібліотеці», демонстрація малюнків «Казка знов ожила».

Спільно з учнями 2-го класу (класовод Александрюк н.І.) було проведено свято:

«Хай вся Україна читає,

Бо книга усіх нас єднає».

Проглядів матеріалу: 412 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.03.2019 | Комментарії (0)

       Казки - це завжди щось хвилююче і таємне, в будь якому віці вони нас вчать. Слухаючи їх у дитинстві, людина несвідомо накопичує цілий «банк життєвих ситуацій», тому дуже важливо, щоб усвідомлення «казкових уроків» починалося з раннього віку, з відповіді на запитання: «Чого нас вчить казка?»

В Черепковецькому ЗДО 27 березня відзначали Міжнародний день театру. З дітьми були проведені бесіди про театр, пригадані правила поведінки в ньому, а також інсценізувалися казки вихователями та дітьми з використанням традиційних та нетрадиційних видів театру.

Проглядів матеріалу: 360 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.03.2019 | Комментарії (1)

       З метою психологічної профілактики здоров’я педагогів, розвиток самоусвідомлення, саморефлексії, самоаналізу, як необхідних складових здоров’я педагога практичний психолог Димківського НВК Постевка Д.-М.М. провела тренінгове заняття на тему: «Емоційне вигорання педпрацівників»

Під час заняття психолог проінформувала педагогів про наявні методи профілактики і боротьби із СЕВ (синдромом емоційного вигорання), ознайомила присутніх з порадами НУШ «Стоп вигоранню!» щодо сприяння формуванню практичних навичок володіння собою в різних ситуаціях, збагачення психологічною компетентністю педагогів з даного питання. Було використано багато ефективних інтерактивних форм навчання, означено причини, прояви та наслідки СЕВ, міжособистісну взаємодію учасників навчально-виховного процесу з питань психологічної профілактики здоров’я педагогів.

Також наводились приклади з досвіду роботи викладачів, проводились тренінгові вправи з цієї проблеми, наведено фрагменти відеоматеріалів. Отриманою інформацією вчителі зможуть скористатись у навчально-виховному процесі.

Проведення таких занять забезпечує включення педагогів у творчий пошук, підвищує продуктивність праці педагогічних працівників, активізує навчально-методичну діяльність, забезпечує безперервність освіти вчителя.

 

Проглядів матеріалу: 429 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.03.2019 | Комментарії (0)

    Сьогодні, 28 березня, в рамках тижня підвищення фахової майстерності вчителів початкових класів ЗЗСО відбулося третє планове засідання. Вчителі третіх класів шкіл з українською та румунською мовами навчання спільно розглянули тему: «Створення ситуації успіху через формування ключових компетентностей необхідних для становлення основ індивідуально-особистісної життєтворчості молодшого школяра». Керівник районного методичного об'єднання, вчитель Глибоцького ліцею Воробець Г.І. ознайомила учасників семінару з психолого-педагогічними прийомами створення ситуації успіху. Під час методичного аукціону «Я роблю це так» вчителі Глибоцької гімназії (Цуркан І.Г.), Нововчинецького НВК (Козак І.М.) поділилися своїми напрацюваннями та творчими ідеями. На засіданні методичного об'єднання запрошено психолога Глибоцького ліцею Колесник В.М., яка провела з вчителями тренінгове заняття «Як налагодити співпрацю вчителя та учня».

Методист РМЦ Микитюк Т.О. та Леонтій Є.М. опрацювали нормативні документи, підвели підсумки засідання та надали методичні рекомендації з теми семінару.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 385 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.03.2019 | Комментарії (0)

       Рідна пісня – це трепетне серце народу, його душа, його крила. Вона пахне весняним дощем, запашними чорнобривцями, материнськими теплими долонями.

Цьогорічний конкурс «Рідна пісня», який відбувся 27.03.2019р., присвячений 70-річчю від дня народження Володимира Івасюка

У виконанні учасників конкурсу звучали пісні та мелодії написані Володимиром Івасюком.

За рішенням журі конкурсу нагороджені у номінації «Солісти»:

І місце - Гончарюк Ніколь, учениця Чагорської ЗОШ, керівник Молчанова Надія Валеріївна;

І місце - Габор Вероніка, вихованка гуртка «Вокальне мистецтво» на базі Тереблеченської ЗОШ, керівник Вакарюк Ауріка Тодорівна;

І місце - Грищук Світлана, учениця Глибоцького ліцею, керівник Богдан Лариса Василівна;

І місце - Костинян Андрея, учениця Карапчівського ліцею, керівник Товарницька Олена Аркадіївна;

ІІ місце - Рокоча Оксана, учениця Старововчинецького ліцею, керівник Балан Анатолій Григорович;

ІІ місце - Жижиян Елвіра, учениця Димківського НВК, керівник Оксана Радімовська;

ІІ місце - Данилюк Яна, учениця Стерченської ЗОШ, керівник Бежан Лілія Константинівна;

ІІ місце - Карлійчук Марія, учениця Кам’янської ЗОШ, керівник Кирстюк Юрій Семенович;

ІІІ місце - Величко Вікторія, учениця Черепковецької ЗОШ, керівник Колотило Світлана Іванівна;

ІІІ місце - Опаєць Лорєдана-Яна, учениця Купського НВК №2, керівник Малицька Яна Василівна;

ІІІ місце – Пинзару Анастасія, вихованка гуртка Глибоцького РБТДЮ на базі Турятського НВК, керівник Гімчинський Владислав Валерійович;

ІІІ місце – Алергуш Юліана, учениця Корчівецької ЗОШ, керівник Савчук Василь Іванович;

Участь - Патравчан Тетяна, учениця Станівецького НВК, керівник Постевка Ілля Драгошович;

Участь - Цинтар Тетяна, учениця Привороцької ЗОШ, керівник Романюк Лакраміора Іллівна;

Участь - Боднарюк Таїсія, учениця Горбівецької ЗОШ, керівник Кучер Р.І.

У номінації «Ансамблі»:

І місце - дует «Краплинки» - сестрички Ліза та Іванна Зайцеви, учениці Глибоцької гімназії, керівник Леонтій Ємілія Миколаївна;

І місце - Аргерискул Жанна та Косташ Аріна, вихованці Глибоцького РБТДЮ на базі Коровійської ЗОШ, керівник Скутар Костянтин Дмитрович;

ІІІ місце - ансамбль «РЕКВІЄМ» Михайлівського НВК, керівник Копилець Віорел Георгійович;

ІІІ місце - ансамбль «Меридіан» ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 453 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.03.2019 | Комментарії (0)

     Чергова атестація педагогічних працівників здійснюється один раз на п’ять років. Умовою чергової атестації педпрацівників є обов’язкове проходження не рідше одного разу на п’ять років підвищення кваліфікації на засадах вільного вибору форм навчання, програм і навчальних закладів.

Вимога щодо підвищення кваліфікації не поширюється на освітян, які працюють перші п’ять років після закінчення вищого навчального закладу. Для педагогічних працівників вищих навчальних закладів I–II рівня акредитації підвищення кваліфікації може відбуватись у формі стажування.

Сьогодні, 28 березня, на базі Глибоцького районного методичного центру відбулося засідання атестаційної комісії з питань присвоєння (підтвердження) квліфікаційних категорій, педагогічних звань педпрацівникам загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, всього 165 педагогів.

Проглядів матеріалу: 482 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.03.2019 | Комментарії (0)

    Форма методичної роботи, спрямована на пошук, підтримку і пропаганду передового педагогічного досвіду, а також пропаганда діяльності всього педагогічного колективу з питань нових технологій організації освітньої та методичної роботи в Старововчинецькому ліцеї – це творчий звіт педагога, який атестується.

    Метою заходу «Грані творчої особистості педагога», який було проведено 26 березня у нашому навчальному закладі, стало підведення підсумків атестації педпрацівників у 2018/2019 навчальному році, ознайомлення з досвідом роботи вчителів, виявлення перспектив впровадження інтерактивних технологій, визначення перспектив запровадження інновацій.

   Глибоким аналізом та інноваційністю вирізнявся звіт вчителя інформатики ліцею Козачук Жанни Василівни.

 
 
 

Безкоштовний сервіс Google Клас 

    Під час проведення заходу вдалося створити умови для дієвої самоосвітньої діяльності педагогів та визначити продуктивні шляхи у напрямі «творчий учитель – творчий учень».

Педагогічна майстерня Козачук Ж.В. 

Заступник директора 

з навчально-виховної роботи 

Лук'ян Ніна Іванівна 

Проглядів матеріалу: 1556 | Завантажив: Zhanna_Kozachuk | Дата: 27.03.2019 | Комментарії (0)

Учасник 5

Настільний театр «На лісовій галявині»

Автори: Габор А.Г, Нимижан Н.В., вихователі

Тереблеченського ДНЗ -ТИСНИ ТУТ

Настільний театр  "Рукавичка"

Автор: Кожокар Р.Д.,

вихователь Тереблеченського ДНЗ-ТИСНИ ТУТ

 

 

 

 

 

Театралізовані дійства " Коза- дереза", "Червона шапочка"

Казки на сучасний лад

Автори: Антимей М.Л., Бельчук Л.Г., Німіжан Л.Г, Василаш Л.В., вихователі Тереблеченського ДНЗ-ТИСНИ ТУТ

 

 

 

 

 

 
 
 
 
Проглядів матеріалу: 447 | Завантажив: Венера | Дата: 27.03.2019 | Комментарії (1)

Учасник 4

Різновид настільного театру «Театр на конусах»

Авторська валеологічна казка «Свинка-метушинка».

Автори: Дутка Любов Василівна, Цибуляк Ольга Василівна,

вихователі Камянського ДНЗ-ТИСНИ ТУТ

Проглядів матеріалу: 450 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2019 | Комментарії (0)

   Сьогодні, 27 березня, в рамках тижня підвищення фахової майстерності вчителів початкових класів ЗЗСО з українською мовою навчання відбулося друге засідання. Вчителі других класів за круглим столом опрацювали тему "Розвиток професійної компетентності педагога як фактор підвищення якості освіти в умовах впровадження нового Держстандарту".

Слід відмітити активну участь вчителів, а також високий рівень презентування виступів керівника районного методичного об'єднання, вчителя Кам'янської ЗОШ І-ІІІ ст. Білійчук А.І.( Професійний стандарт педагога); вчителів Валякузьминської ЗОШ І-ІІІ ст. Зубаль Н.М. ( Вчитель - вічний вчитель); Петричанського НВК Шелепюк С.М. ( Навчання поза класом); Чагорської ЗОШ І-ІІІ ст. Ізмаїлової К.В. (Презентація методичного кейсу для вчителя).

На засідання методичного об'єднання запрошено психолога Глибоцького ліцею Колесник В.М. яка провела з вчителями заняття з елементами тренінгу ( Розвиток професійної компетентності педагога).

Методист РМЦ Микитюк Т.О. підвела підсумки Круглого столу та надала методичні рекомендації з теми семінару.

Методист РМЦ Микитюк Т. О.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 364 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2019 | Комментарії (0)

Учасник 1

Пальчиковий настільний театр

«Казковий будиночок»

Автор: Патраш Тетяна Володимирівна, вихователь Луковицького ДНЗ -  ТИСНИ ТУТ

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 544 | Завантажив: Венера | Дата: 27.03.2019 | Комментарії (0)

Учасник 3

Інсценізація української народної казки "Лисички та Журавель"

Автори: Підойма Галина Драгошівна, Ткач Валентина Василівна,

вихователі Чагорського ДНЗ - ТИСНИ ТУТ

 

Проглядів матеріалу: 452 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024