Субота, 27.04.2024, 07:21















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Листопад » 13 » День української писемності та мови.
09:32
День української писемності та мови.

       9 листопада- День української писемності та мови. Відзначають його на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила та Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.
Традиційно, напередодні цього Дня у Валякузьминській школі пройшов ряд заходів, які були приурочені даному дійству. Метою приведених заходів було: донести до учнів красу і багатство української мови; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.
У 7 класі відбувся брей - ринг "Диво слова" під керівництвом вчителя української мови та літератури Сусак Л.І.. Учасники мали честь називатися "Стилос" та "Стилет" - незмінними атрибутами письма. Очільники команд проявили себе, як справжні капітани: вони допомагали своїм членам команди, проявляли неабияку зацікавленість та повагу один до одного. Між учнями бійня була запеклою. Та все ж пальму першості здобула команда "Стилет".
Не оминули учні Валякузьминської школи і написання традиційного Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності на чолі Генкул Р. Б. та Сусак Л. І.. Відомо, що конкурс цьогоріч проводиться вже вдев'яте. Натомість, учні Валякузьминської школи вже третій рік поспіль беруть в ньому незмінну участь. Учні поділилися враженнями щодо диктанту зі своїми вчителями -філологами. Повідомили, що диктант "Від бересту - до цифри" є пізнавальним не тільки у плані орфографії, але й на художньому рівні. Під час перевірки робіт вчителі - філологи Мойсюк Н.Д.,Генкул Р.Б. та Сусак Л.І. залишилися задоволені своїми учнями. Зазначили, що тільки "сродна праця" є ключем до успіху.
Тому, дорогі друзі, маємо сміливість серцем і душею впевнено сказати: "Ми - українці!". Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів!
Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: "Мова - душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб". Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як Україна, - у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.
Сусак Л. І.- вчитель української мови та зарубіжної літератури

Переглядів: 272 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024