Вівторок, 16.04.2024, 06:04















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Листопад » 10 » «Наші вчителі англійської мови – агенти змін»
12:39
«Наші вчителі англійської мови – агенти змін»

   В Українській державі, яка прагне стати повноправним членом європейської спільноти,  нині активно ведеться робота щодо виконання завдань Указу Президента України «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні».

        Міністерство освіти і науки України  спільно з Британською Радою в Україні та громадською ініціативою "Go Global" та Інститутами післядипломної педагогічної освіти у рамках національної кампанії «Україна Speaking» розробили програму "Вчителі англійської мови - агенти змін".

        Цей проект спрямовано на покращення якості викладання англійської мови в Україні та підготовку тренерів з англійської мови, які надаватимуть методичну допомогу вчителям англійської мови у районних центрах області.

      Як йдеться у листі Міністерства освіти і науки від 3 лютого 2016 року №1/9-57, за результатами конкурсу відібрано 138 вчителів англійської мови.  зі всієї України, серед яких 15 з Чернівецької області. Загалом на участь у конкурсі було подано 600 заявок

      Кожен тренер повинен провести 40 навчальних годин тренінгу для 20 вчителів англійської на рівні міста протягом осінніх канікул.

    Так, у рамках проекту, з 31 жовтня по 4 листопада 2016 року на базі  спеціалізованої школи №22 м.Чернівці відбулися семінарські заняття для вчителів англійської мови на тему “Understanding Lesson Planning” “Understanding motivation in the classroom”, “ Engaging with motivation in the classroom”, “Thinking skills” “Managing the lesson” and “Professional Development”, які проводила тренер - вчителька цієї школи Аліна Стангрет. Серед учасників були й учителі нашого району – Дущак Алла, Білійчук Антоніна, Загарюк Лілія, Простебі Мар’яна та Чимчинська Оксана.

  На тренінгах обговорювались питання створення мотивації для успішного навчання та викладання, розвиток навиків критичного мислення в учнів, організація проведення уроку, визначення мети та завдань як для учнів так і для вчителів, складання планів уроків.  Плідно працюючи в групах, ми завжди намагалися створити атмосферу успіху. Кожен учасник мав право на свою думку, і це не вважалося правильним чи неправильним. Ми обговорювали кожен вид діяльності, стверджували і захищали наші точки зору.

    Хочу зазначити, що курс навчання перевершив мої очікування. Це був насичений, продуктивний, корисний освітницький тренінг з новими Європейськими стратегіями та методами, які запропонувала Аліна (наша координатор проекту). Вони дійсно можуть бути успішно застосованими, якщо вчитель стратегічно змалює нову модель викладання і відмовиться від своєї авторитарної ролі. На уроці центром всесвіту є учень, його потреби, його завдання і його мета. Вчитель лише допомагає учневі, показує можливі напрямки і додає йому віри у себе.

   Відмінними рисами справжнього педагога повинні бути нестримне бажання постійно саморозвиватися, самовдосконалюватись, неперервне розширення власного кругозору, вдосконалення та пошук нових методів викладання. Справжній вчитель не перестає здобувати нові знання все життя, бо педагогіка – це наука, яка не стоїть на місці, це постійний рух тільки в перед, у ногу з часом.

Вчитель Коровійської ЗОШ І – ІІІ ст. Чимчинська О.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 587 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024